Przecież ja cały czas edytuję pierwszy post Porządna edycja później bo robię co innego
Licytator - kto głupszy ten wygrywa
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
a moze zrobic jak na prawdziwych licytacjach ? Bez "limitu czasu" 30-40min tylko:
Przedmiot - aukcja start np 12:00 i dajmy ktos daje kwote, kwota po raz 1 po raz 2 po raz 3 sprzedane, jak nijt sie nie zglosi , nie przebije sprzedane po minimalu jak przebije to kolejna 3 sekundy(zapytania o oferte) i dajmy przebitki nie o 1k bo to bezsens a np o 10-100k bo kazdy sie zgodzi kto umie liczyc ze dopalka nawet 10% przez tydzien przy eko x7 ktore jest prawie wszedzie daje kilka dobrych kk surki wiec przebijanie o1k to zydostwo. -
^BrzydaI^ napisał(a):
10-100k bo kazdy sie zgodzi kto umie liczyc ze dopalka nawet 10% przez tydzien przy eko x7 ktore jest prawie wszedzie daje kilka dobrych kk surki wiec przebijanie o1k to zydostwo.
imgur.com/u7NQ00b -
I am back napisał(a):
ez dodatkow sztabu i dopalek mam zysk tygodniowy 224,608,606 metalu z jednej planety. Wiec dopalka 10% metalu jest dla mnie oplacalna do 20kk na licytacji. Ale tegie glowy, ekpserci matematyczni powiedza, ze przeplacilem.
A drugie co z graczami którym opłacalność jest na dużo mniejszym poziomie? Czy taki gracz jest zawsze na straconej pozycji bo nigdy nie wygra. Czy tu jest w tym sens? I tak pewnie nic nie zmienią więc można sobie pogadać. -
Apofis napisał(a):
Nie, jeśli kupisz. A jeśli ktoś cię przelicytuje tracisz surę i nie zyskujesz nic.
Apofis napisał(a):
A drugie co z graczami którym opłacalność jest na dużo mniejszym poziomie? Czy taki gracz jest zawsze na straconej pozycji bo nigdy nie wygra. Czy tu jest w tym sens?
imgur.com/FhbgLZJ kolejna szansa dla mnie. Wg powyzszych obliczen, do 40kk jak zlicytuje to wyjde na plus. Od razu jak widac moge postawic cene zaporowa. Ale wole sie pobawic i wyciagac sure od slabszych -
Ale pokażcie mi gdzie są przez cały dzień przepały? Bo 3/4 aukcji idą po parę tysi i chyba nie jest problem coś wygrać. Poza tym to poza truckerem nikt tam nie siedzi pół dnia.tylko VICIA !!!
-
Fakt, po pewnym czasie to zjawisko się wypala. Zwłaszcza na wymarłych uni (jak na ss w poprzednich postach). Jednak mimo wszystko, nikomu nie zaszkodziłoby jakoś to unormować, żeby każdy miał szansę codziennie coś wygrać. Podkreślę - każdy.
-
Aurora Borealis napisał(a):
Jednak mimo wszystko, nikomu nie zaszkodziłoby jakoś to unormować, żeby każdy miał szansę codziennie coś wygrać. Podkreślę - każdy.
-
I am back napisał(a):
Przy kopalni metalu 45, na zbieraczu bez dodatkow sztabu i dopalek mam zysk tygodniowy 224,608,606 metalu z jednej planety. Wiec dopalka 10% metalu jest dla mnie oplacalna do 20kk na licytacji. Ale tegie glowy, ekpserci matematyczni powiedza, ze przeplacilem.
Kopalnia metalu (Poziom 42) 594.109
Przedmioty 59.411
Jak widać aktywny przedmiot +10% mety. Tygodniowo mam z niego: 7*24*59.411 = 9.981.048=9,98kk metalu, a patrząc na moje wydobycie tygodniowe by mi wychodziło 0.1 * 185.570.000 = 18,57kk. To pokazuje że przedmiot musi być 2x tańszy niż to co pokazuje wydobycie tygodniowe i lepiej się na to nie naciąć.
Może źle zrozumiałem, to sory. -
@Qwant-holonpolicz sobie krok po kroku.
Wydobycie metalu, bonus z pelzaczy i klasy zbieracza (to mam za darmo bo wybralem klase zbieracza od poczatku a pelzacze sa "statkami" klasowymi wiec bonus z klasy i z pelzaczy tez wliczam w rachube). Do tego bonus z tech. plazmowej. Sumujac to wszystko wychodzi wydobycie na godzine. Doba ma 24h wiec wynik mnozymy x24. Nastepnie otrzymany wynik mnozymy x7 (7 dni ma tydzien i tyle samo jest aktywna dopalka). Otrzymany wynik 224,608,606 dodaje 10% jakie bede mial z dopalki i wychodzi 247,069,466 metalu.
247,069,466 - 224,608,606 = 22,460,860 metalu. I dokladnie tyle jest warta dla mnie na licytacji jedna tylko dopalka 10% metalu. Jesli gdzies popelnilem blad w obliczeniach to prosze o sprostowanie. Bedziemy liczyc do skutku
imgur.com/u7NQ00b
Qwant-holon napisał(a):
Też się na to naciąłem, bo nie włączałem dopałek od dawna, ale Ty?
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez I am back ().
-
Ja przeliczam te dopałki na farmy w celu porównania poświęconego czasu licytacja/atak:
10% metalu - 3 farmy
30% metalu - 11 farm
... no nie wiem, to przy założeniu, że dopałkę kupię za 2000. Czasami skracacze lepiej kupić. -
Qwant-holon napisał(a):
Ja przeliczam te dopałki na farmy w celu porównania poświęconego czasu licytacja/atak:
-
Czysto teoretyczna kalkulacja. Jak jest 2kk-2,5kk sury to lecę. Surę przeliczyłem na metal żeby to porównać więc z tych 2kk a AGO wyjdzie ponad 3-4kk metalu. Ale i tak licytuję bo czemu nie - chcę wincyj, choć w moim wydaniu to raczej tylko gromadzę te itemy
-
Qwant-holon napisał(a):
Jak jest 2kk-2,5kk sury to lecę.
Qwant-holon napisał(a):
Ale i tak licytuję bo czemu nie - chcę wincyj.
-
Niezla gownoborze tu niektorzy robia nabijajac sobie postow
Jezeli nie mozna naprawic Licytatora to moja propozycja jest taka
ZLIKWIDOWAC LICYTATORA !!! i bedzie OK"KOCHAM ŻYCIE KTÓREGO NIE NAWIDZE, NIENAWIDZE ŻYCIA KTÓRE KOCHAM" -
john malkowitz007 napisał(a):
Jezeli nie mozna naprawic Licytatora to moja propozycja jest taka
ZLIKWIDOWAC LICYTATORA !!! i bedzie OK
-
I am back napisał(a):
i beda szukali alpejskich kombinacji byle tylko sobie ulatwic. Jak juz pisalem, gra na licytacjach jest porownywalna do gry flota. Jak pilnujesz i sie starasz to taki masz efekt koncowy.
-
Apofis napisał(a):
Komuś nie zależy na surowcu jak tak licytuje. Dla mnie bezsensu i tyle.
-
I am back napisał(a):
Tylko kiedy sami znajda sie w sytuacji, ze zostanie im kilkanascie sekund na zgarniecie sury gdzie flota juz zostala strzelona a wlatuja dofarmy, to ciekawe co wtedy zrobia. Juz widze jak siedzi jeden czy drugi i patrzy tylko jak sura znika a on nic nie moze zrobic.
-
Apofis napisał(a):
Tu też tak powinno być. Na tym polega gra strategiczna a nie na ucieczce surowca bez DT.
-
To sa pojedyncze wypadki opisane wyzej
Chodzi o tych ,ktorzy bez powodu , sensu ,bez uzasadnienia bardzo wysokimi przebiciami uniemozliwiaja innym normalna licytacje
Konta tych graczy sa na tyle zabunkrowane by nie mozna ich farmic
Nie rozwijaja sie ,bo wszystkie surowce pakuja w licytatora
Te konta powinny zostac zablokowane do udzialu w licytacjach"KOCHAM ŻYCIE KTÓREGO NIE NAWIDZE, NIENAWIDZE ŻYCIA KTÓRE KOCHAM" -
Te konta powinny zostac zablokowane do udzialu w licytacjach
Z resztą się zgadzam. Temat się wyczerpał i jest teraz sztucznie podtrzymywany. Holon mógłby go już zamknąć i zgłosić nasze pomysły na .en -
Nie rozwijaja sie ,bo wszystkie surowce pakuja w licytatora
Te konta powinny zostac zablokowane do udzialu w licytacjach
Sam doglądam konta na yildun, wchodzę raz na tydzień, pakuję wsio w obronę, reszta (paliwo) idzie w licytacje. Wytłumacz mi dlaczego nie mógłbym tak robić dalej?tylko VICIA !!! -
@ litek.
Raz na tydzien to nie problem , ale nie dziennie i to 7....10 razy"KOCHAM ŻYCIE KTÓREGO NIE NAWIDZE, NIENAWIDZE ŻYCIA KTÓRE KOCHAM" -
Ale jak zabierzesz to w ogóle nie będę mógł!tylko VICIA !!!
-
Raz na tydzien to nie problem , ale nie dziennie i to 7....10 razy
-
-
@ Ima back
Tyle to wiem od bardzo dawna i dokladnie to robie"KOCHAM ŻYCIE KTÓREGO NIE NAWIDZE, NIENAWIDZE ŻYCIA KTÓRE KOCHAM" -
-
litek. napisał(a):
A to niby czemu? Jest nakaz rozwijania się?
Sam doglądam konta na yildun, wchodzę raz na tydzień, pakuję wsio w obronę, reszta (paliwo) idzie w licytacje. Wytłumacz mi dlaczego nie mógłbym tak robić dalej?
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0