Przecież ja cały czas edytuję pierwszy post
Porządna edycja później bo robię co innego
![;)](https://board.pl.ogame.gameforge.com/wcf/images/smilies/wink.png)
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
Przy kopalni metalu 45, na zbieraczu bez dodatkow sztabu i dopalek mam zysk tygodniowy 224,608,606 metalu z jednej planety. Wiec dopalka 10% metalu jest dla mnie oplacalna do 20kk na licytacji. Ale tegie glowy, ekpserci matematyczni powiedza, ze przeplacilem.^BrzydaI^ napisał(a):
10-100k bo kazdy sie zgodzi kto umie liczyc ze dopalka nawet 10% przez tydzien przy eko x7 ktore jest prawie wszedzie daje kilka dobrych kk surki wiec przebijanie o1k to zydostwo.
I am back napisał(a):
ez dodatkow sztabu i dopalek mam zysk tygodniowy 224,608,606 metalu z jednej planety. Wiec dopalka 10% metalu jest dla mnie oplacalna do 20kk na licytacji. Ale tegie glowy, ekpserci matematyczni powiedza, ze przeplacilem.
Apofis napisał(a):
Nie, jeśli kupisz. A jeśli ktoś cię przelicytuje tracisz surę i nie zyskujesz nic.
Apofis napisał(a):
A drugie co z graczami którym opłacalność jest na dużo mniejszym poziomie? Czy taki gracz jest zawsze na straconej pozycji bo nigdy nie wygra. Czy tu jest w tym sens?
Aurora Borealis napisał(a):
Jednak mimo wszystko, nikomu nie zaszkodziłoby jakoś to unormować, żeby każdy miał szansę codziennie coś wygrać. Podkreślę - każdy.
I am back napisał(a):
Przy kopalni metalu 45, na zbieraczu bez dodatkow sztabu i dopalek mam zysk tygodniowy 224,608,606 metalu z jednej planety. Wiec dopalka 10% metalu jest dla mnie oplacalna do 20kk na licytacji. Ale tegie glowy, ekpserci matematyczni powiedza, ze przeplacilem.
Kopalnia metalu (Poziom 42) | 594.109 |
Przedmioty | 59.411 |
Qwant-holon napisał(a):
Też się na to naciąłem, bo nie włączałem dopałek od dawna, ale Ty?
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez I am back ().
Qwant-holon napisał(a):
Ja przeliczam te dopałki na farmy w celu porównania poświęconego czasu licytacja/atak:
Qwant-holon napisał(a):
Jak jest 2kk-2,5kk sury to lecę.
Qwant-holon napisał(a):
Ale i tak licytuję bo czemu nie - chcę wincyj.
john malkowitz007 napisał(a):
Jezeli nie mozna naprawic Licytatora to moja propozycja jest taka
ZLIKWIDOWAC LICYTATORA !!! i bedzie OK
I am back napisał(a):
i beda szukali alpejskich kombinacji byle tylko sobie ulatwic. Jak juz pisalem, gra na licytacjach jest porownywalna do gry flota. Jak pilnujesz i sie starasz to taki masz efekt koncowy.
Apofis napisał(a):
Komuś nie zależy na surowcu jak tak licytuje. Dla mnie bezsensu i tyle.
I am back napisał(a):
Tylko kiedy sami znajda sie w sytuacji, ze zostanie im kilkanascie sekund na zgarniecie sury gdzie flota juz zostala strzelona a wlatuja dofarmy, to ciekawe co wtedy zrobia. Juz widze jak siedzi jeden czy drugi i patrzy tylko jak sura znika a on nic nie moze zrobic.
Apofis napisał(a):
Tu też tak powinno być. Na tym polega gra strategiczna a nie na ucieczce surowca bez DT.
Te konta powinny zostac zablokowane do udzialu w licytacjach
Nie rozwijaja sie ,bo wszystkie surowce pakuja w licytatora
Te konta powinny zostac zablokowane do udzialu w licytacjach
Raz na tydzien to nie problem , ale nie dziennie i to 7....10 razy
litek. napisał(a):
A to niby czemu? Jest nakaz rozwijania się?
Sam doglądam konta na yildun, wchodzę raz na tydzień, pakuję wsio w obronę, reszta (paliwo) idzie w licytacje. Wytłumacz mi dlaczego nie mógłbym tak robić dalej?