Bondziorno!
Dziś kolejne ustrojstwo, które sobie robiłem.
44/5=8,8
Dla pozostałych dwóch klas użyteczność ma raczej postać bardziej informacyjną, niż praktyczną, ponieważ ich gracze mogą sobie zobaczyć ile pełzaczy należy mieć w danym momencie sumarycznie. Tak czy inaczej dla wszystkich klas, pogląd na dalsze zapotrzebowanie pełzaczy na pewno się przyda.
Tabela zawiera 20 wierszy, po 3 kolumny dla każdej z kopalni. Czytamy je jak zwykły tekst, z lewa do prawa, z góry na dół. Zmontowałem to tak jak buduję, czyli pod kątem handlu: 1. deuter, 2. kryształ, potem 3. metal. Jeśli to komuś nie odpowiada, to trudno, zawsze można samemu zrobić lepiej.
Tymczasem, owocnego użytkowania!
Dziś kolejne ustrojstwo, które sobie robiłem.
Narzędzie służy głównie Zbieraczom, do tego aby mogli wcześniej dokładnie wiedzieć w którym momencie występuje interwał budowy 8 (zamiast 9) pełzaczy, po postawieniu kolejnej kopalni. Pełzaczy jest częściej 9, a rzadziej 8, bo 8,8 ≈ 9. Interwał 8 wypada co pięć kopalni żeby wyrównać liczbę dziesiętną.
(4*9)+(1*8)=4444/5=8,8
Dla pozostałych dwóch klas użyteczność ma raczej postać bardziej informacyjną, niż praktyczną, ponieważ ich gracze mogą sobie zobaczyć ile pełzaczy należy mieć w danym momencie sumarycznie. Tak czy inaczej dla wszystkich klas, pogląd na dalsze zapotrzebowanie pełzaczy na pewno się przyda.
Tabela zawiera 20 wierszy, po 3 kolumny dla każdej z kopalni. Czytamy je jak zwykły tekst, z lewa do prawa, z góry na dół. Zmontowałem to tak jak buduję, czyli pod kątem handlu: 1. deuter, 2. kryształ, potem 3. metal. Jeśli to komuś nie odpowiada, to trudno, zawsze można samemu zrobić lepiej.
Tymczasem, owocnego użytkowania!
Ostatnia aktualizacja: 17.01.2021
"Istnieją tylko dwie możliwości: albo jesteśmy sami we Wszechświecie, albo nie. Obie są równie przerażające."
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Aurora Borealis: Treść estetyczna i wyjaśnienie matematyczne interwału liczby 8 ().