Mamy rok 2020, a w Ogame nadal nie można używać polskich znaków przy nazywaniu planet i księżyców. I chciałbym tutaj przytoczyć najbardziej ironiczną rzecz w tej kwestii, czyli księżyc. Każdy nowy księżyc nazywa się Księżyc, można zmienić jego nazwę na inną. Ale ponownie nazwać księżycem już nie można, bo zawiera niedozwolone znaki.
Dodanie polskich znaków do nazywania planet
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Skrypt jest uniwersalny dla wszystkich języków i tego wymaga. Niemcy też nie mogą wpisywać umlautów. A poza tym pisownia przeciętnego Polaka woła o pomstE do nieba, więc zapotrzebowanie i tak byłoby znikome. Ogólnie jestem za, ale nie umrę bez tego.
-
Bys chcial polskie znaki kiedy w 21 wieku, w dobie cywilizacji ludzie nie potrafia napisac bez bledu i zwalaja wine na slownik w smartfonie? Ludziom nie ma co dogadzac bo i tak co niektorzy jakby cofali sie do epoki sredniowiecza.
I zaloze sie, ze znalazlo by sie kilku asow ortografii, ktorzy zaraz by mnie chcieli poprawiac bo napisalem "ludziom" a nie "ludzią". W tym miejscu odsylam do zapoznania sie ze slownikiem.
Tak wiec po co komu polskie znaki skoro nie potrafimy ich uzywac jak nalezy -
Nie należy dostosowywać się do debili, tylko ułatwiać sobie życie. Niektórzy jednak potrafią się wysłowić i poprawnie pisać, a Ogame to nie jest gra dla skończonych idiotów. Tutaj większość ludzi reprezentuje jakiś poziom inteligencji i myślę, że nie będzie problemów z pisownią. A jednostkowe przypadki można farmić, zgłaszać, albo po prostu ignorować.
-
Damaon napisał(a):
Skrypt jest uniwersalny dla wszystkich języków i tego wymaga. Niemcy też nie mogą wpisywać umlautów. A poza tym pisownia przeciętnego Polaka woła o pomstE do nieba, więc zapotrzebowanie i tak byłoby znikome. Ogólnie jestem za, ale nie umrę bez tego.
Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180° -
I am back napisał(a):
I zaloze sie, ze znalazlo by sie kilku asow ortografii, ktorzy zaraz by mnie chcieli poprawiac bo napisalem "ludziom" a nie "ludzią".
I am back napisał(a):
w 21 wieku
wampek napisał(a):
Skoro skrypt ma być uniwersalny to wystarczy zmienić kodowanie na właśnie takie "uniwersalne", które to już wszystkie znaki specjalne z danych języków zawiera (tak, istnieją takie kodowania, a nawet są znacznie powszechniejsze niż może Ci się wydawać). Strona już w takim kodowaniu jest ładowania (utf-8... zresztą jak zauważył Void bazowo mamy już "księżyc", a nie "ksiezyc") wystarczy więc tylko zmodyfikować lekko skrypt.
-
Damaon napisał(a):
Liczebniki porządkowe kończymy kropką. A poza tym, XXI wieku
-
Damaon napisał(a):
to i tak obaj wiemy, że są inne, bardziej palące bugi do naprawienia
Damaon napisał(a):
Może walnąłem gafę używając słowa "uniwersalny", ale i tak widzę, że wiesz o co mi chodzi
Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez wampek ().
-
Pomysł jest bardzo dobry, jednak już był proponowany. Na starszych serwerach można spotkać planety z polskimi znakami, więc przez pewien czas musiały być dostępne.
-
Na jakich na przykład?
-
Uni Łabonć
-
Damaon napisał(a):
I am back napisał(a):
w 21 wieku
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0