Megan [T O] vs. xxxxx xxx ~ 8532.7%

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Megan [T O] vs. xxxxx xxx ~ 8532.7%

Taki bonusik dostałem na początek tygodnia :P

Wiedziałem że kiedyś Megan poleci do mnie (na mnie <3 ), ale zawsze się łudziłem jeszcze nie dziś. Choć ostatnio były sygnały, to jakaś seria skanów, to suche odpowiedzi, coś wisiało w powietrzu.

Tak powiedziałem, nabijać się nie będę, sam mało nie zasnąłem :D tak długo laska leciała.

Dnia 09-11-2020 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Megan [T O]

Pathfinder 50.000

Obrońca xxxxx xxx

Mały transporter 122.463
    Duży transporter 4.000
    Lekki myśliwiec 2.094.483
    Ciężki myśliwiec 11.118
    Krążownik 47.586
    Okręt wojenny 42.108
    Statek kolonizacyjny 2
    Recykler 182.789
    Sonda szpiegowska 233.903
    Bombowiec 8.770
    Niszczyciel 4.676
    Gwiazda Śmierci 4
    Pancernik 71.830
    Reaper 5.125
    Pathfinder 25.472

Po bitwie...

Agresor Megan [T O]

Zniszczony!

Obrońca xxxxx xxx

Mały transporter 119.766 ( -2.697 )
    Duży transporter 3.999 ( -1 )
    Lekki myśliwiec 2.048.404 ( -46.079 )
    Ciężki myśliwiec 11.115 ( -3 )
    Krążownik 47.586 ( -0 )
    Okręt wojenny 42.108 ( -0 )
    Statek kolonizacyjny 2 ( -0 )
    Recykler 182.788 ( -1 )
    Sonda szpiegowska 224.661 ( -9.242 )
    Bombowiec 8.770 ( -0 )
    Niszczyciel 4.676 ( -0 )
    Gwiazda Śmierci 4 ( -0 )
    Pancernik 71.830 ( -0 )
    Reaper 5.125 ( -0 )
    Pathfinder 25.472 ( -0 )

obrońca wygrał bitwę!

Agresor stracił łącznie 1.550.000.000 jednostek.
    Obrońca stracił łącznie 204.406.000 jednostek.
    Na polu zniszczeń unosi się 342.507.257 metalu i 510.763.044 kryształu.

Szansa na powstanie księżyca 20%.
    Złom zebrany przez obrońcę/obrońców.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: -400.000.000
    Kryształ: -750.000.000
    Deuter: -400.000.000
    agresor stracił łącznie 1.550.000.000 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: 198.842.257
    Kryształ: 450.024.044
    Deuter: -2.000
    obrońca zyskał łącznie 648.864.301 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.3.1
  • Marzena napisał(a):

Gratulacje - nawet ładnie wyszło :P
    Marzena wiesz co ci powiem XD Powiem ci że podobno są osoby które uważają że to ST jest celowe by każdy uwierzył że nie jestem Twoim/waszym kolejnym kontem :D :D :D

I ci muszę oznajmić, że przykro mi , ale na jakiś czas musisz odłożyć złomowanie mojej floty ponieważ będzie jazgot że to push :P :P :D No więc wiesz od dziś nie robię Fs , a ty swobodnie możesz latać na surę , ja profilaktycznie będę uciekał XD
  • czywiscie ze to nie push kolega zadko kiedy trzyma surke na planecie prawie wogole to po 1 primo 25 lvl astro co daje 14 planet a widocznych 13 to po 2 primo razem lecieliscie w acsie bodajze na puchatka a teraz latacie na siebie to nie dziwne no chyba ze kolezanka lub kolega Megan to kretynka nie potrafiaca grac w ogame w co nie wierze po tym co juz widzialem na forum poleciala sobie na ciebie bo nie umie grac tak? nie widzi planety 14 nie przeszukala calej gali od 1-7 zeby cie znalesc i poleciala w ciemno oki niech tak bedzie i tak ci co tu graja od poczatku w to nie uwierza pzdr
  • babanarowerze napisał(a):

czywiscie ze to nie push kolega zadko kiedy trzyma surke na planecie prawie wogole to po 1 primo 25 lvl astro co daje 14 planet a widocznych 13 to po 2 primo razem lecieliscie w acsie bodajze na puchatka a teraz latacie na siebie to nie dziwne no chyba ze kolezanka lub kolega Megan to kretynka nie potrafiaca grac w ogame w co nie wierze po tym co juz widzialem na forum poleciala sobie na ciebie bo nie umie grac tak? nie widzi planety 14 nie przeszukala calej gali od 1-7 zeby cie znalesc i poleciala w ciemno oki niech tak bedzie i tak ci co tu graja od poczatku w to nie uwierza pzdr
    Należy jeszcze dodać, że atak był o 3:10, co już mówi samo przez się
  • babanarowerze napisał(a):

godzina nie ma nic do rzeczy jak nie widzisz planety i czy ktos jest aktiv czy nie nie lecisz tym bardziej jesli masz doczynienia z dobrym graczem a tak zakladamy bo widac po starciach wszystko w temacie
    Akurat w tymm wypadku godzina ma znaczenie. Skany były tuż przed 2 w nocy, po całośći planety i moony. Start nastąpił można powiedzieć natychmiastowo. Po przejrzeniu raportów zauważyłem brak skanu na lotce, na której stała flota, w pierwszej chwili nawet się ucieszyłem licząc na jakąś ciekawą akcję. Po chwili jednak skumałem , że atak jest o 3:10, czyli w momencie gdy wymagane jest ponowne logowanie. Czyli mogłem już zakładać że atakujący zorientuje się że siedzę.

Przyznam się szczerze że sam nastawiłem budzik by w razie W nie zasnąć snem sprawiedliwych.Napisałem też do jednego sąsiada z myślą że poproszę go o podstawkę, jednak spał. Gdy odświeżyłem tuż przez 3 miałem skany na matce i moonie od imperatora z sojuszu MAT. Mówię sobie wielkie G z tego wyjdzie,ale zaglądając na aktywki Megan widziałem minutki. Po brak logowania. Pogratulowała dosłownie z 5 minut po wlocie. Zwykła ludzka rzecz , sen dziewczynę zmorzył i brakło tych kilku minut.
    Ot cała historia. Jak faktycznie zauważyłeś wcześniej u mnie rzadko można wyskanować duże ilości surowców , stały zestaw to 2k dt, kolonizator i deuter. wtedy jednak leżała jeszcze surka z poprzedniego ST , która rano miała być zagospodarowana, co najlepsze wcale nie leżała z myślą o pułapce. Zakładam po prostu że jeśli skany mam od Megan, Pawła i pojedyńcze zwrotne skany od innych graczy to bez sensu jest robić pułapki pod ludzi ogarniętych.

Co najlepsze w całej sprawie z sojuszem TO , ja gram na tym serwerze od początku, jednak zawsze klepałem eko. ie inseresowalem się też kto z kim i w jaki sposób zbudował konto. Mój wspólny lot z TO był czysto pragmatyczny , chyba dobre słowo.

Po prostu uznałem , że skoro sam złomu nie zbiorę potrzebuje pomocy, jeśli obrońca po prosi o pomoc to lepiej by mocniejsi byli po mojej stronie. Lepiej zarobić mniej, a pewnie. Umowa z TO była na jedną akcje i tyle. Fakt,że przez pierwsze dni Marzena mniej skanowała, ale w końcu wróciliśmy do normalności.

Miałem też zaplanowaną wspólną akcję z Pawłem i zapewniłem że nie będę mu farmił deuteru byle był gotowy do akcji, dziś w nocy napisałem jednak że z mojej strony układ został zakończony i tyle.

Po postu lubię grę fair , a to że inni grają tak czy inaczej rzutuje później na postrzeganie całości.

Z mojej strony to wszystko i mam nadzieję , że nie trafię w raki TO bo znowu akcja z pushem będzie.
  • Ogame to gra błędów, a nie popełnia ich tylko ten kto nic nie robi i to ST wygląda na uosobienie tego powiedzenia ;)

Gratulacje dla xxx, bo widać, że passa utrzymuje się nadal i ST dopełnia obraz wszechstronności.
    Ciekawe czy teraz wypromowałeś się na top1 na celowniku TO ;)

Megan szybko pewnie nadrobi, ale życzę szybkiej odbudowy, bo strata pancków zawsze boli.

<Mefist> a w ogole to gra sie dla znajamych lam ; ]
    &
    <mirela> ja tam wole w 'moja' rozowa myszke klikac ; p

• Multikonto funkcyjne (2/2) z lwica • Multi-megalomania (2/2) z Chocolate •

• Marzena napisał(a):

b4el napisał(a):

Megan szybko pewnie nadrobi, ale życzę szybkiej odbudowy, bo strata pancków zawsze boli.
    Dziękuję. Co prawda nie pancki a pionki - wczorajszy farming wyrównał już straty ;)

Heh faktycznie :whistling: widać, że mi też przydałoby się trochę snu ;)

<Mefist> a w ogole to gra sie dla znajamych lam ; ]
    &
    <mirela> ja tam wole w 'moja' rozowa myszke klikac ; p

• Multikonto funkcyjne (2/2) z lwica • Multi-megalomania (2/2) z Chocolate •