W nawiazaniu do tego tematu Czym farmić idlaków? chcialbym poruszyc pewna kwestie odnosnie tego, ktory statek jest lepszy i dlaczego? Zapraszam do dyskusji
![:)](https://board.pl.ogame.gameforge.com/wcf/images/smilies/smile.png)
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
PacSzaman napisał(a):
Kosztuja 3 razy wiecej niz mt ale mają 5 razy więcej pojemnosci
PacSzaman napisał(a):
dla mnie bez sensu farmic idlakow mt, jezeli ktos jest flociarzem to okej
PacSzaman napisał(a):
powolne to teraz jak idlak ma miliard sury to naklep sobie mt na ten miliard
I am back napisał(a):
chcialbym poruszyc pewna kwestie odnosnie tego, ktory statek jest lepszy i dlaczego?
PacSzaman napisał(a):
dla mnie to powinno się farmić tylko Dużymi Transporterami
I am back napisał(a):
I do tego sa mega powolne, nadaja sie co najwyzej do transportu sury badz jako pilot/mieso armatnie w ataku
Damaon napisał(a):
W skrócie mówiąc - nic się człowiek nie zmienił
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez I am back ().
Muniek napisał(a):
Do tego pisze głupoty.
PacSzaman napisał(a):
powolne to teraz jak idlak ma miliard sury to naklep sobie mt na ten miliard
I am back napisał(a):
Sam jestes od niedawna na tym koncie. Kim byles skoro tak dobrze mnie znasz by oceniac?
buleon napisał(a):
Z drugiej strony piszesz, że różnica kilkunastu minut między DT a MT ma jakieś większe znaczenie - i tu się nie zgodzę.
buleon napisał(a):
Dużo zależy też od prędkości uni. Na uni x6, czyli Virgo/Himalii lot DT jest nieznacznie dłuższy od lotu MT, na uni x1 różnica czasu lotu przez galę przy moich napędach wynosi około 38 minut (sprawdzałem na zbieraczu). Generalnie do zwykłego farmienia (tzn. obrona 0 i flota 0) najlepsze są DT, które palą znacznie mniej.
Nie zgodzę się, że istnieje wyścig o idlaków. Gdy widzę aktywność na idlaku, to go najzwyczajniej w świecie pomijam i idę do następnego, żeby nie tracić czasu.
Apofis napisał(a):
Bez przesady nie palą aż tyle można pominąć spalanie mt a czasami nie patrzysz na świecenie idlaka zależy jak kto gra taka strategia. Każdy ma swojąbuleon napisał(a):
Dużo zależy też od prędkości uni. Na uni x6, czyli Virgo/Himalii lot DT jest nieznacznie dłuższy od lotu MT, na uni x1 różnica czasu lotu przez galę przy moich napędach wynosi około 38 minut (sprawdzałem na zbieraczu). Generalnie do zwykłego farmienia (tzn. obrona 0 i flota 0) najlepsze są DT, które palą znacznie mniej.
Nie zgodzę się, że istnieje wyścig o idlaków. Gdy widzę aktywność na idlaku, to go najzwyczajniej w świecie pomijam i idę do następnego, żeby nie tracić czasu.
Damaon napisał(a):
Takie farmienie to nie farmienie, tylko no life. No ale niech każdy gra jak chce.