Damaon napisał(a):
Truck, mi się wydaje, że ten temat wcale nie służy odpowiedziom na zadane pytania kolegi, który go założył.
Czym farmić idlaków?
- Rozwiązane
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Jak na fali jest czysto, to puszczam raczej mt, jak muszę zdążyć przed kimś, to lecą pionki.
Z tymi mt jest taki kłopot, że Zbieracze mają je o wiele szybsze ode mnie i jak w tym samym czasie puścimy, to przegrywam.nie -
I am back napisał(a):
muniek twierdzi, że pionki nie są lepsze od mt do farmienia
Różnica miedzy nami jest taka że ja to robie, farmiłem tym i tym znam plusy i minusy i świadomie dokonuje decyzji w oparciu o styl gry, specyfike uni, sąsiadów i mój układ dnia
Ty puszczasz fale, widzisz że ktos farmi pionierami i na tym kończy sie twoja wieeeelka wiedza, wchodzisz na forum i jest to co jest...Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
hahaha Ty się chyba z kuciapa dogadales by mnie wymyślać od zawsze farmilem mt, na idlakach swoje konto zbudowałem ale od kiedy są dostępne pioniery to wolę nimi latać bo są szybsze i wytrzymalsze w starciu z wroga flota czy obrona. Mt czy dt w starciu traca do pioniera tym, że spowalniaja dofarmy i są mniej wytrzymałe. Fakt, spalanie mają większe ale to jest cena za to, że są wytrzymalsze i szybsze. Puść mt na dt wypchane surowcami. Nie przebijesz się więc musisz dodać statki bojowe w efekcie czego rośnie spalanie. A zaatakuj dt samymi pionierami to nie dość, że się przebijesz to jeszcze dzięki ich dużej ładowności zabierzesz spory łup przy strzale bez konieczności dofarmiania statkami cywilnym+flota bojową.
@Muniek oto przykladowe starcie z wykorzystaniem pionierow wrzuc sobie w kalkulator jaki bylby wynik starcia gdyby zamiast pionkow byly mt
SharpShadowOfTheFog [WINTER] vs. Wilk [LEG-XX] ~ 142831.16%Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez I am back ().
-
Każdy dodał swoje 2 grosze no i chyba o to chodziło zakładałem temat raczej z myślą że pionierzy są lepsi szczególności jak się ma wysoki nadprzestrzenny to można 1,5 szybciej latać. Wszystko ma swoje plusy i minusy
-
proxyforgame.com/pl/ogame/calc/flight.php
tutaj sobie policzysz wszystko co i jak, wpisz tylko dokladnie wszystko w odpowiednie miejsce.
Dobrze tez miec zainstalowany ten dodatek (tu akurat wersja na chrome) chrome.google.com/webstore/det…bhjchkjeopjfgdhckepclcfll
Dzieki tej wtyczce pokazuje Ci predkosc kazdego rodzaju statku.
imgur.com/HwCp8vC dla pioniera mam 66.000 a dla mt 54.000 -
I am back napisał(a):
hahaha Ty się chyba z kuciapa dogadales by mnie wymyślać od zawsze farmilem mt, na idlakach swoje konto zbudowałem ale od kiedy są dostępne pioniery to wolę nimi latać bo są szybsze i wytrzymalsze w starciu z wroga flota czy obrona. Mt czy dt w starciu traca do pioniera tym, że spowalniaja dofarmy i są mniej wytrzymałe. Fakt, spalanie mają większe ale to jest cena za to, że są wytrzymalsze i szybsze. Puść mt na dt wypchane surowcami. Nie przebijesz się więc musisz dodać statki bojowe w efekcie czego rośnie spalanie. A zaatakuj dt samymi pionierami to nie dość, że się przebijesz to jeszcze dzięki ich dużej ładowności zabierzesz spory łup przy strzale bez konieczności dofarmiania statkami cywilnym+flota bojową.
@Muniek oto przykladowe starcie z wykorzystaniem pionierow wrzuc sobie w kalkulator jaki bylby wynik starcia gdyby zamiast pionkow byly mt
SharpShadowOfTheFog [WINTER] vs. Wilk [LEG-XX] ~ 142831.16%
Spoko ale dyskutujemy o idlakach.
Autor równiez pyta o farmienie idlaków.
Nagle wyskakujesz z wklejaniem stków na 140 tys %
orientuj sie starySprzedam metal na Quantum.
Muniek napisał(a):
Spoko ale dyskutujemy o idlakach.
Autor równiez pyta o farmienie idlaków.
Nagle wyskakujesz z wklejaniem stków na 140 tys %
orientuj sie stary
-
Ponownie bo nie rozumiesz:
Ten temat jest o farmieniu idlaków. Ze swoimi teoriami i stkami na NIE idlakach musisz znalezc inny temat. Ten temat jest o idlakach. Zywe cele - iak to sobie wymysliles - nikogo tu nie interesują.Sprzedam metal na Quantum.
Muniek napisał(a):
Ten temat jest o farmieniu idlaków. Ze swoimi teoriami i stkami na NIE idlakach musisz znalezc inny temat. Ten temat jest o idlakach. Zywe cele - iak to sobie wymysliles - nikogo tu nie interesują.
-
Nie ide w zaparte i trzymam sie tematu.
do farmienia idlakow lepsza sa mt bo mało palą, sa i tak szybkie i mało kosztują.
sprawdz liczby, st tu nie maja znaczenia, patrz na idlakówSprzedam metal na Quantum.
Muniek napisał(a):
do farmienia idlakow lepsza sa mt bo mało palą, sa i tak szybkie i mało kosztują.
-
Tu sie mylisz niestety.
Czasem zloma sie dostanie, przez biuwage, zapomnisz itp, ja wiem ze ty jestes top 1 world i zlom ty nigdy bys zloma nie dostał ale realia są inne.
pionki duzo palą, to czy dolecisz pierwszy zalezy od twojej pozycji a nie 2 minut roznicy dolotu.
dodatkowo spalanie jest spoooro wieksze pionkami, tracisz na kazdej fali idlów
polecam m, bedziesz szybki, bedzie tanioSprzedam metal na Quantum.
mmorpg-stat.eu/0_fiche_joueur.…r=119186.dat&univers=_138
do top jakiegokolwiek duzo mi brakuje. A jesli farmie to 200 ukladow wiec kolejny raz nie wiesz, a opierasz sie jedynie o swoje toerie. Polemizuje z Toba dlatego, ze bylo pytanie czym farmic idlaki a Ty wprowadzasz w blad upierajac sie, ze mt sa najlepsze. Nie sa i przyjmij to do wiadomosci. Kazdy doswiadczony gracz Ci powie, ze pioniery klada mt na leb na szyje.
I zeby nie bylo, ze jestem nieomylny. Moja wtopa AmstelL [WINTER] & SharpShadowOfTheFog [WINTER] vs. Kamil ~ 82 877.52% -
I am back napisał(a):
A jesli farmie to 200 ukladow wiec kolejny raz nie wiesz, a opierasz sie jedynie o swoje toerie. Polemizuje z Toba dlatego, ze bylo pytanie czym farmic idlaki a Ty wprowadzasz w blad upierajac sie, ze mt sa najlepsze. Nie sa i przyjmij to do wiadomosci. Kazdy doswiadczony gracz Ci powie, ze pioniery klada mt na leb na szyje.
Sprzedam metal na Quantum.
Widze, ze nie przegadam. Ok, lataj sobie mt. Do autora tematu, popytaj topowych graczy to Ci podpowiedza czym lepiej farmic idlaki. Muniek tylko udaje wszechwiedzacego gracza
-
MBT nie pytaj nikogo tylko przemysl jaka jest twoja sytuacja gry.
Nie daj sobie dyktowac jak grac.Sprzedam metal na Quantum.
Poleci pewnie post do kosza ale zaryzykuje
- Kamil30.10.2020 02:56:16Dzieki. Od gs mam ow, pionki na dofarmy najlepsze
- AmstelL30.10.2020 02:57:43bezapelacyjnie
- Kamil30.10.2020 02:56:16Dzieki. Od gs mam ow, pionki na dofarmy najlepsze
-
Niestety nie. To zalezy od sytuacji na forum i stylu gry, pozycji i czasu.
Masz klepki na oczach. Potestuj sam, nie ma potrzeby wklejac rozmów innych.
Testowac, to nic trudnego samemu zdecydowac co dla ciebie lepsze.Sprzedam metal na Quantum.
Gram na angielskim Sombrero, na razie mam 1,6kk pkt, mojej głównej planety nikt nie skanował od jakiś dwóch tygodni, także jest spokój. Nie wiem jak będzie w dalszej części gry i czy ludzie będą agresywni, na razie to i tak stoi 500 pionków i małe także wysyłam to i to, ale mam jedynie 6 nadprzestrzenny, więc niewiele szybszy jest. 95% zysków to i tak ekspedycje w porównaniu do idlaków, równie dobrze moglbym tego nie robić. Wątpie, że ktoś mnie będzie chciał atakować jak zbuduję konkretną obronę. Raczej ktoś by się musiał uwziąć, a jakby komuś się chciało rozbić 50k transporterów i 1000 pionków to trochę słabo, bo każdy aktywny gracz ma co najmniej taką flotę, a przy porządnej obronie odniósłby na 100% straty, a odbudowanie tego jest szybkie, bo te wszystkie statki to sie dostaje na ekspedycjach za free. Pole wrakowe działa tak, że 37% statków się odbudowuje czy jak? Czyli ze 100k transporterów bym miałbym zwrot 37k czy o co chodzi?
-
MBT napisał(a):
Pole wrakowe działa tak, że 37% statków się odbudowuje czy jak? Czyli ze 100k transporterów bym miałbym zwrot 37k czy o co chodzi?
nie -
Czyli na ekspedycje dalej bym latał tak jak latałem bez żadnej obsuwy, bo z 6700 spadłbym na 2500 czyli praktycznie 90% surowców bym dostał na ekspedycji jak zawsze, a statki by za free dochodziły
Właśnie dostałem 12h opoznienie na ekspedycji, nie polecam wysyłać na 6h. Może na 2-3h na noc -
Polecam expy bez opoznienia.
Nie ma zadnego dowodu ze dostaniesz coś lepiej przez opoznienie a expow puscisz mniejSprzedam metal na Quantum.
Posty które nic nie wniosły do tematu poleciały do kosza.
Forum służy do dyskusji, do wymieniania się swoimi poglądami. Nie każdy musi zgadzać się z naszymi, jeżeli są one odmienne.
Nie oznacza to, że musimy się obrażać i coś sobie udowadniać.
Widzę że zaczęliście odbiegać od głównego pytania, więc uznaję że uzyskano odpowiedź na nie.
Zamykam.
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-