Scamander vs. ODDAM_KONTO [GORNICY] ~ 5756.2% OBRONA

• Scamander vs. ODDAM_KONTO [GORNICY] ~ 5756.2% OBRONA

Wstawiam za kogoś.

Historia znana i lubiana czyli zlamione:Wyjeżdżając w delegację kliknąłem żeby włączyć urlop i nie kliknąłem monitu z potwierdzeniem tylko zamknąłem laptopa i w drogę. Dziś wracam... co tu się dzieje, magazyny pełne, pola wrakowe i jeszcze ktoś leci. "Szybko" przerzucone GSy na moona, teleport i szybkie przerzucenie na planetę, ledwo się wyrobiłem. xDPotem czekanie i... no właśnie. Recki też umarły, a surka poszła w obronę żeby podnieść straty agresora... tepek zagotowany... ide żreć. Zjadłem, tepnąłem recki, kilka kursów z pomocą handlarza i złom w większości u mnie.

Znam całą sytuację, nie wiem jak można to aż tak zlamić z obydwu stron XD

Dnia 23-07-2020 18:57:24 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Scamander

Lekki myśliwiec 300.000
    Okręt wojenny 3.000
    Mały transporter 4.485

Obrońca ODDAM_KONTO [GORNICY]

Mały transporter 35
    Duży transporter 351
    Lekki myśliwiec 2.628
    Ciężki myśliwiec 788
    Krążownik 305
    Okręt wojenny 27
    Statek kolonizacyjny 2
    Recykler 1.214
    Sonda szpiegowska 118.658
    Bombowiec 5
    Satelita słoneczny 1.662
    Niszczyciel 243
    Gwiazda Śmierci 80
    Pancernik 222
    Crawler 1.000
    Reaper 34
    Pathfinder 2.908
    Wyrzutnia rakiet 54.170
    Lekkie działo laserowe 21.096
    Działo Gaussa 128
    Działo jonowe 2
    Wyrzutnia plazmy 446
    Mała powłoka ochronna 1
    Duża powłoka ochronna 1

Po bitwie...

Agresor Scamander

Lekki myśliwiec 183.401 ( -116.599 )
    Okręt wojenny 2.057 ( -943 )
    Mały transporter 2.739 ( -1.746 )

Obrońca ODDAM_KONTO [GORNICY]

Mały transporter 0 ( -35 )
    Duży transporter 0 ( -351 )
    Lekki myśliwiec 0 ( -2.628 )
    Ciężki myśliwiec 0 ( -788 )
    Krążownik 0 ( -305 )
    Okręt wojenny 0 ( -27 )
    Statek kolonizacyjny 0 ( -2 )
    Recykler 0 ( -1.214 )
    Sonda szpiegowska 0 ( -118.658 )
    Bombowiec 0 ( -5 )
    Satelita słoneczny 0 ( -1.662 )
    Niszczyciel 0 ( -243 )
    Gwiazda Śmierci 80 ( -0 )
    Pancernik 0 ( -222 )
    Crawler 0 ( -1.000 )
    Reaper 0 ( -34 )
    Pathfinder 0 ( -2.908 )
    Wyrzutnia rakiet 0 ( -54.170 )
    Lekkie działo laserowe 0 ( -21.096 )
    Działo Gaussa 0 ( -128 )
    Działo jonowe 0 ( -2 )
    Wyrzutnia plazmy 0 ( -446 )
    Mała powłoka ochronna 0 ( -1 )
    Duża powłoka ochronna 0 ( -1 )

Bitwa zakończyła się remisem.

Agresor przejął:
    0 Metalu, 0 Kryształu i 0 Deuteru

Agresor stracił łącznie 529.960.000 jednostek.
    Obrońca stracił łącznie 541.621.000 jednostek.
    Na polu zniszczeń unosi się 335.741.700 metalu i 239.878.100 kryształu.

Szansa na powstanie księżyca 20%.
    Złom zebrany przez obrońcę/obrońców.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: -395.724.000
    Kryształ: -134.236.000
    Deuter: 0
    agresor stracił łącznie 529.960.000 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: 86.920.700
    Kryształ: -3.402.900
    Deuter: -49.519.000
    obrońca zyskał łącznie 33.998.800 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.3.1

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Hintes ().

• Hintes napisał(a):

Największą mam beke z tego że on się tam świecił z dobre 30 minut a Scamander nawet nie pomyślał żeby obserwować atak, a co dopiero skanowac przed wlotem xD

oj znam typa, pojecia zero, duzo belkotu bez sensu z jego strony...
    to starcie bardzo mi sie podoba :) z pol roku temu sie uwzial na mnie i mi satki stracal... jak i tak konczylem gre... troche przedluzyl wegetacje bo to bylo nawet ciekawe
    no ale czlowiek beton nic do niego nie trafia, stad fajnie widziec takie akcje
  • Mogę tylko pogratulować obrony.
    Po puszczeniu ataku zająłem się innymi sprawami i niestety gdy zerknąłem na Ogame było już po wszystkim.
    Kto chce niech sobie na tej podstawie snuje osądy o moich umiejętnościach w grze. Nigdy nie uważałem się za jakiegoś super gracza i nadal nie uważam.
    Straty w pewnym procencie na obrońcy już odrobiłem.
    Kto chce niech sobie na tej podstawie snuje osądy

Lucki napisał(a):

to starcie bardzo mi sie podoba z pol roku temu sie uwzial na mnie i mi satki stracal... jak i tak konczylem gre... troche przedluzyl wegetacje bo to bylo nawet ciekawe
    Co do wypowiedzi przedmówcy zawsze podziwiam ludzi potrafiący przedstawić fakty w korzystny dla nich sposób pomijaj ac rzeczy niewygodne. Więc Lucki skoro napisałeś, że poleciałem Ci po satkach to może jeszcze napiszesz o genezie mojego zachowania. I może jeszcze napiszesz jak pomimo swojej przewagi nie potrafiłeś nic zdziałać.
    A nie, o tym pewnie nie napiszesz. To by zburzyło Twój wizerunek.
  • Scamander napisał(a):

Lucki napisał(a):

to starcie bardzo mi sie podoba z pol roku temu sie uwzial na mnie i mi satki stracal... jak i tak konczylem gre... troche przedluzyl wegetacje bo to bylo nawet ciekawe
    Co do wypowiedzi przedmówcy zawsze podziwiam ludzi potrafiący przedstawić fakty w korzystny dla nich sposób pomijaj ac rzeczy niewygodne. Więc Lucki skoro napisałeś, że poleciałem Ci po satkach to może jeszcze napiszesz o genezie mojego zachowania. I może jeszcze napiszesz jak pomimo swojej przewagi nie potrafiłeś nic zdziałać.A nie, o tym pewnie nie napiszesz. To by zburzyło Twój wizerunek.

a co ja mogłem więcej zdziałać ? jak Ty prawie nic nie miałeś. Mogłem sobie tylko zerować Twoją obronę , trochę farmingów było... i nic więcej. Żałuje tylko jednej podpuchy , że nie wyszła, no ale nie wszystko zawsze wychodzi. Grasz za anty, przeprowadziłeś kilka planet wydałeś trochę hajsu na to , wiec jednak jakiś wpływ na Twoją gre miałem.
    A co do genezy , to co próbowałem wytłumaczyć dalej nie dociera. Jeżeli trwa Seek & Deestroy nie trzyma się na planetach tylu statków co mieści się w progach zabawy. Żadnych lotów na minus nie było , wszystkie z zyskiem, tak jak pisałem kiedyś - jak nie ja to kto inny to rozbije . A tłumaczenie , że Ciebie nie interesuje S&D jest śmieszne bo to jest tak jakbyś wybierał zasady tej gry, które Ci pasują, a które nie. Jeżeli grasz to obowiązują wszystkie. Proste. Ja swoją uzasadnioną motywację miałem , a Ty masz wkoło ten sam bełkot...
  • Lucki napisał(a):

Scamander napisał(a):

Lucki napisał(a):

Co do wypowiedzi przedmówcy zawsze podziwiam ludzi potrafiący przedstawić fakty w korzystny dla nich sposób pomijaj ac rzeczy niewygodne. Więc Lucki skoro napisałeś, że poleciałem Ci po satkach to może jeszcze napiszesz o genezie mojego zachowania. I może jeszcze napiszesz jak pomimo swojej przewagi nie potrafiłeś nic zdziałać.A nie, o tym pewnie nie napiszesz. To by zburzyło Twój wizerunek.
    a co ja mogłem więcej zdziałać ? jak Ty prawie nic nie miałeś. Mogłem sobie tylko zerować Twoją obronę , trochę farmingów było... i nic więcej. Żałuje tylko jednej podpuchy , że nie wyszła, no ale nie wszystko zawsze wychodzi. Grasz za anty, przeprowadziłeś kilka planet wydałeś trochę hajsu na to , wiec jednak jakiś wpływ na Twoją gre miałem.
    A co do genezy , to co próbowałem wytłumaczyć dalej nie dociera. Jeżeli trwa Seek & Deestroy nie trzyma się na planetach tylu statków co mieści się w progach zabawy. Żadnych lotów na minus nie było , wszystkie z zyskiem, tak jak pisałem kiedyś - jak nie ja to kto inny to rozbije . A tłumaczenie , że Ciebie nie interesuje S&D jest śmieszne bo to jest tak jakbyś wybierał zasady tej gry, które Ci pasują, a które nie. Jeżeli grasz to obowiązują wszystkie. Proste. Ja swoją uzasadnioną motywację miałem , a Ty masz wkoło ten sam bełkot...
    No cóż. Sam przyznałeś się do zachowań, które mi zarzucasz. Bo na czym polegało zerowanie mojej obrony?
    A w mojej ocenie to przynajmniej na tym uni jako lotnik niczego nie pokazałeś. Nie wiem jak na innych dlatego powstrzymam się od oceny Twoich umiejętności.
    Co do S&D to znam zasady. Niezależnie czy akurat ma miejsce czy nie, nie akceptuję latania po planetach dla nędznego zysku.
    Nie będę robił za czyjąś farmę pomimo że gram eco. Kilka osób przekonało się , że potrafię odpłacić pięknym za nadobne i że ataki na mnie bywają kosztowne.
    I w tym miejscu może powiem coś niepopularnego, ale szacun dla TR. Z ich strony nigdy nie spotkałem się z lataniem po satkach. Jak przylecieli po konkretny zysk.
    I powiem ci @Lucki, że w grze jak w życiu. Nie wszystko co dozwolone musi być moralne. Chociaż moralne w stosunku do gry to raczej niewłaściwe określenie. Akceptowalne będzie bardziej na miejscu.
    No i wskaż kogoś, kto gra obecnie bez anty. Zwykle o tym krzyczą najgłośniej ci którzy najwięcej jej używają. I robienie komuś z tego zarzutu jest właśnie bełkotem i hipokryzją.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Scamander ().