ST#163 ZDOBYWCA [Veto] vs. Goga ~ 25852.56% małe pożegnanie z Ogame

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• ST#163 ZDOBYWCA [Veto] vs. Goga ~ 25852.56% małe pożegnanie z Ogame

jest to moje 319 ST od kiedy zacząłem liczyć i bardzo możliwe że ostatnie, jak już większość osób wie postanowiłem zakończyć grę w Ogame i jak już wszyscy wiedzą powodem jest nowa ranga ODKRYWCA , która zdominowała tę grę a co za tym idzie zdominowała inne rangi i wszystkich graczy, którzy aby się liczyć w grze też zostali Odkrywcami
    ja nie widzę już przyjemności grania, gdyż Odkrywcą nie będę a grając Generałem nie mam szans z Odkrywcami przez co powstał paradoks że górnicy też zostają Odkrywcami lol
    do tego jak słyszę MC @Art jak zdawkowo traktuje graczy, którzy defacto byli czy są ostoją i jakąś tam historią tej gry to już całkowicie odechciewa się grać, mam nadzieje że kiedyś zrozumie że to On jest dla nas a nie my dla niego

pozdrawiam wszystkich z którymi miałem do czynienia, czy to przyjaciele czy wrogowie dzięki Wam spędziłem wspaniałe lata gry, te wszystkie nie przespane noce, dzwonienie o 2 w nocy że jest akcja, lub że nie posłałem FS'a ta adrenalina jak się leciało na kogoś grubszego eh te emocje

pozdrawiam Sojusz VETO moją perełkę, tych wspaniałych ludzi, którzy dalej grają i tych których już w świecie wirtualnym nie ma przede wszystkim Sitha, Maula, Jumka, Apeirona, Bartola, Rysiowatego, Kurufira, Selentyna, Kefi668, Agatamakar, Fifka, Epoche, Xaer, Romano, Manka, Stary Pies, DJ Czesiu, Czarna, Waryjot
    pozdrawiam również chłopaków z TR poprzedni rok jak i ten był dla mnie przyjemnością i bardzo się cieszę że Was poznałem Giker, Yeahbunny, Gonzo, Rosół, Zwyrol, Wronek
    pozdrawiam również Sojusz LzB cała przyjemność po mojej stronie że mogłem Was poznać i grać u waszego boku, Ola pokazuj dalej Pazurki
    pozdrawiam Lightmana, który jest jednoosobowym Sojuszem :)
    pozdrawiam FAoE, które niestety się bardzo przerzedziło emerytów Gulczasa i Kubusia, jak i stare wygi ciągle ciągnące ten wózek Zohana, Lutka

pozdrawiam również Noe, Kalib3r, Valkiria, Maximus, Stysie, Immortal, Slash i oczywiście Mocherowego Bereta!

jak o kimś zapomniałem to przepraszam ale tylu wspaniałych ludzi mogłem poznać tylko w Ogame :)

Dnia 12-04-2020 21:12:19 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor ZDOBYWCA [Veto]

Pancernik 329.439
    Krążownik 395.489
    Okręt wojenny 130.786

Obrońca Goga

Duży transporter 43.000
    Lekki myśliwiec 20
    Sonda szpiegowska 50
    Gwiazda Śmierci 726
    Wyrzutnia rakiet 10.000
    Lekkie działo laserowe 2.000
    Ciężkie działo laserowe 3.000
    Działo Gaussa 2.000
    Działo jonowe 1.000
    Mała powłoka ochronna 1
    Duża powłoka ochronna 1

Po bitwie...

Agresor ZDOBYWCA [Veto]

Pancernik 317.067 ( -12.372 )
    Krążownik 380.382 ( -15.107 )
    Okręt wojenny 125.895 ( -4.891 )

Obrońca Goga

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:
    300.341.768 Metalu, 41.904.786 Kryształu i 207.647.992 Deuteru

Agresor stracił łącznie 1.783.183.000 jednostek.
    Obrońca stracił łącznie 7.906.250.000 jednostek.
    Na polu zniszczeń unosi się 1.434.436.500 metalu i 1.150.819.200 kryształu.
    Agresor przejął łącznie 549.894.546 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.
    Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 841.383.268
    Kryształ: 518.729.986
    Deuter: -8.146.008
    agresor zyskał łącznie 1.351.967.246 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -4.274.461.768
    Kryształ: -3.244.034.786
    Deuter: -937.647.992
    obrońca stracił łącznie 8.456.144.546 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.3.1

Imperare sibi maximum imperium est

ST#262 NEKKAR ON
    ST#2 WASSAT- OFF

ST#87 Uni69 - OFF
    ST#67Fenrir - OFF
    ST#3 Dorado - ON
    ST łącznie - 421

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez ZDOBYWCA1 ().

• Cóż...
    Ja wciąż mam nadzieję, że jednak da się Ciebie namówić do pozostania, niemniej decyzję jak i motywację rozumiem i szanuję.
    Sam byłem długi czas odkrywcą ale nie latałem dużymi ilościami floty na ekspy, wziąłem tą klasę ze względu na to, iż dużo farmię idlaków, taki mam styl gry no i słabsze eko. Po tym jednak co się w tej grze wyprawia, by "pozostać w kontakcie z czołówką" i ja musiałem zacząć posyłać swoich dzielnych pilotów na poszukiwanie tych biednych piratów :P
    Jesteś Leszku kawałem historii, zarówno Veto, jak i Nekkar czy samego ogame, nikt Ci tego nie odbierze, zasłużyłeś sobie nawet na spokojną emeryturę :P
    I amar prestar aen.
  • Leszku, pamiętam każda wspólna akcje i tak już zostanie. Dzięki za grę. Jeśli wrócisz to mam nadzieję, że jeszcze pogramy. Jeśli nie to oby wyszło kiedyś jakieś piwko z całą ekipą z fenka po tym całym koronazamieszaniu.

Trzymaj się i zrezygnuj z ogejma ale nie z discorda!
  • Mam nadzieję że zmienisz zdanie. Jeśli jednak nie to dziękuję Ci za grę, dobre rady i pomoc, a szczególnie za solidarność w sojuszu i wsparcie.
    Od siebie mogę tylko powiedzieć,że gram już tylko dla ludzi, jak wielu i też odczuwam delikatnie mówiąc dążenie tej gry nie w tym kierunku.
    Gratuluje pożegnalnego ST :thumbsup:

Pozdrawiam
  • Dziękuję Leszku że znalazłem się na tej liście. Zostaniesz legendą tej gry wierze w to głęboko bo zrobiłeś bardzo dużo dla Veto i nie tylko. Na swoim koncie masz nie jedno ST i jakoś łezka w oku się kręci że właśnie Ty podejmujesz taką decyzję. Przemyśl to jeszcze.
    Pozdrawiam Noe.

<<WRS uni 46,69 off.>><<Veto uni 69, Nekkar off.<<

>> WRS uni Dorado << on >>
    >> B_B uni Nekkar << on >>
  • Gratuluję starcia, ale co do ODKRYWCY się nie zgodzę,,, grę zdominowali oszuści, multikonta, puszówki monówki i inne [mniam] na które GO czy tam operatorzy nie mają wpływu bo regulamin jest kiepski i ciężko cokolwiek komuś udowodnić.

Twój powód nie jest powodem do odejścia :) kto mnie teraz będzie skanował ?? ;)

A jak to ostateczna decyzja to życzę Ci wszystkiego dobrego, będzie Cie brakowało w tym dziale :)

Administrator Forum kasai:
    Upominam za używanie wulgaryzmów.
  • elBlackened napisał(a):

Gratuluję starcia, ale co do ODKRYWCY się nie zgodzę,,, grę zdominowali oszuści, multikonta, puszówki monówki i inne [mniam] na które GO czy tam operatorzy nie mają wpływu bo regulamin jest kiepski i ciężko cokolwiek komuś udowodnić.

Twój powód nie jest powodem do odejścia :) kto mnie teraz będzie skanował ?? ;)

A jak to ostateczna decyzja to życzę Ci wszystkiego dobrego, będzie Cie brakowało w tym dziale :)
    nie do końca się z Tobą zgodzę, gdyż z autopsji wiem że z pusherami, monówkami, multikontami i innymi [mniam] miałem jakąś szanse rywalizacji choć sam nigdy nie byłem na banie i nigdy się nie przypushowałem, nawet po jakiejś stracie nigdy nie chciałem aby ktoś się zrzucił na odbudowę to ta szansa rywalizacji była ja robiłem RW, ktoś tam się spushował lecz wychodziło na remis lub czasem nawet z lekką przewagą moją, lecz jak wszedł Odkrywca to wszystko się zmieniło, nawet przy robieniu dobrych RW przepaść między Generałem a Odkrywcą jest tak wielka że porównaćt o można tylko np z gospodarką wyspy Madagaskar która miała by rywalizować z Chinami (i tu nie ma żadnej przesady)

Administrator Forum kasai:
    Upominam za używanie wulgaryzmów.

Imperare sibi maximum imperium est

ST#262 NEKKAR ON
    ST#2 WASSAT- OFF

ST#87 Uni69 - OFF
    ST#67Fenrir - OFF
    ST#3 Dorado - ON
    ST łącznie - 421
  • szkoda ze podejmujesz taka decyzje a nie inna bo jestes dobrym zawodnikiem i strata kolejnego gracza powinna dac do myslenia debilom co wprowadzili takie zasady. Zrobilbym chetnie to samo ale nie mam odwagi skasowac konta lub go oddac po tym jak wlozylem w nie tyle czasu i energii. Niestety ogame z gra strategiczna ma coraz mniej wspolnego a slepota operatorow gry jest przerazajaca, jawnie graja boty zamiast ludzi co widac golym okiem ale jako dowod musialbys chyba nagrac filmik z dolaczonym Ip jak komputer sam goni expy, podnosi flotki i skierowac kamere na spiacego obok goscia :D
    te wszystkie rynki, braki handlarza nigdy bym nie pomyslal ze tak bardzo mozna zepsuc gre ktora kiedys sprawiala mi naprawde sporo frajdy i przyjemnosci, teraz zostal chyba sentyment do tego co bylo kiedys.
    Wprowadzenie klas to faktycznie mistrzostwo, juz nawet nie bede pisal co o tym mysle bo zaraz dostane bana za obraze szefostwa :)
    przemysl jeszcze swoja decyzje, moze jeszcze przyjda lepsze czasy :)
    gratuluje starcia :)

• Z jednej strony szkoda ze nie będziesz z nami grał Leszku ale tak naprawdę to dobra decyzja, będziesz miał więcej czasu dla siebie i dla rodziny, dlatego tak jak innych nie namawiam do zmiany zdania. Jak się stęsknisz to sam wrócisz do wirtualnej rodziny :D.
    Tak czy siak osiągnąłeś w tej grze tyle co inni mogą tylko pomarzyć, a to bez jakiś wspomagaczy czy zaprzyjaźnionych kont myślę ze możesz czuć sie spełniony wirtualnie :).
    Czasami jedyną drogą do normalności jest odrobina szaleństwa. :lm: :xgszo: :ow:

• Mam nadzieje Leszku że żartujesz z tym pożegnaniem. Zresztą kto by ci pozwolił odejść;))) Jesteś tu dla nas i nie pozwalam. Gra się zmienia i może coś poprawią. Idż sobie na urlop przeczekaj tą epidemie odkrywców.
    Graty starcia ale 319 nie jest w żaden sposób symboliczne i nie pasuje na pożegnalne ...takie 1000 to już by inaczej wyglądało. Tak więc odsapnij i wracaj do gry.
    ps. Obrońcy SzO!!!
  • ja tez kończyłem :E co prawda udało mi się z 2-3 lata nie grac
    mimo to wróciłem tyle ze klepiąc budynki
    problem sie zacznie jak dojde do jakiegos limitu kopalni
    jako stary flotowiec kusi by postawic jakies stado chocby gasek mimo to chwilowo udaje mi sie wytrwac przy kopalniach :E
    ciebie czeka zapewne podobny los wiec milego odpoczynku od OG i do zobaczenia za jakis czas ;)

Chwytam liny zła, by opuścić mroczne dna

431.493 %
  • I ja pozwolę sobie na wpis. Jako że mnie zezlomowales i gdzie masz plus jedno st w związku z tym xd odejścia trudne są lecz powód masz ku temu logiczny. Ja odchodziłem zanim nekkar powstał. Te konto które mi przeoral es było od u65 xdxd ale na nim po pierwszej fuzji nastał długi urlop... W latach licząc. Ogame wciąga. I nie pozwala o sobie tak łatwo zapomnieć. Ale jeśli zapomnisz o grze to nie zapomnij o ludziach. Bo wymieniłeś sporo osób. A to ludzie tworzą atmosferę. Więc powodzenia w świecie realnym.
  • Uważam, wszyscy którzy znacie Leszka powiadomcie odpowiednie służby. Widać po postach, że jest prawdopodobnie na cienkiej linii między życiem a śmiercią. Żartów nie ma, każdy post nawiązuje do końca, ze względu na zmiany w ogame. Śledzę Twoje posty i widzę tylko płacz, lamusy z odkrywców upgrejdują we flociarzy, tak jak pikachu w raichu i wygrywają ligę. Takie jest nowe ogame, nie umieraj, przystosuj się albo giń. Skomlanie i płacz na forum nic nie dają.

Zwyciężaj albo giń.

Piona !
    Nie zrozumiałeś. Nie mam pretensji.
  • Normalnie bym się nie wpisywał, ale Zdobywca jest ostatnią osobą która regularnie skanuje, raz na jakiś czas poleci jeszcze skan od Sputnika. Reszta zajęła się pushowaniem z Odkrywcy. Szkoda że taki aktywny gracz kończy grę, ale ta decyzja jest w pełni zrozumiała. Top 1 Nekkar "przed chwilą" miał 500k punktów, teraz ma już prawie 2 razy tyle, to jest chore. Nigdy się tego nie osiągnie grając jako skanujący flotowiec czy ekowiec, sam jestem Zbieraczem. Ja w swojej 15 letniej karierze w Ogame, zaczynając na u27 potrafiłem przed UF wejść do top10, to samo przed UF na u1. Teraz budując kopalnie, regularnie farmiąc nie potrafię wspiąć się wyżej w statach, ba nawet ciągle lecę w dół... Powoli przez to też zaczynam tracić ochotę na grę.

Co to się teraz dzieje to jest jeden wielki cyrk. Najlepsze jest to że ilość zdobytej antymaterii z ekspedycji potrafili ograniczyć, ilość zdobytych surowców z ekspedycji potrafili ograniczyć, ilość zdobytej floty z ekspedycji potrafili ograniczyć. Ale nie potrafią ustawić limitu PZ powstałego z piratów / obcych. Proste rozwiązanie, a jednak żadnej "mądrej" głowie z GF nie przyszło jeszcze do głowy. Patrząc z perspektywy czasu na to wszystko co GF robi z tą grą, jestem dumny tylko z jednego, że przez te 15 lat nie dałem programistom z GF ani jednego grosza.