@atomic proszę w pw wysłać mi API starcia jako dowód
Starcia Tytanów; Taurus, Libra, Xanthus, Europa, Indus, Janice, Mensa, Pasiphae, Sombrero
Seek and Destroy
CzarnyPan napisał(a):
no ale S&D jest cykliczną zabawą dlatego trzeba wziąć pod uwagę czasowe zwiększone prawdopodobieństwo ataków przy planowaniu rozwoju swojego konta, do tego masz planety na pozycjach 11-15, więc nie powinnaś mieć zbyt dużo satelit, ja zasilam fuzyjną
Zresztą wg mnie próg został ustawiony dość wysoko m.in dlatego właśnie żeby się za bardzo nie rozbijać, ja będę musiał uważać żeby zmieścić się w łącznej średniej 500%
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez dramat. ().
CzarnyPan napisał(a):
(...)
Dlaczego nie gracie na uni z 30% złomu redkosc x1, tylko uni dla flociarzy chcecie zmieniać pod siebie?
Ekstraktory akurat zawsze warto rozwijać, jest handlarz to tego u mnie każdy pilnie poszukuje dexu którego nie ma
ostatnio jeden agent mi zaoferował że obniży mi z 2:1 na 1,9:1, jak nie chcę po 2:1, bo on tyle u handlarza wylosował.
A takie loty jak wstawione to ja robię codziennie, nie potrzebuję do tego S&D uwierz mi Z planet mam pewnie więcej sury niż z moonow
Neferet napisał(a):
@Yara-ma-yha-who zostaje wyrzucony z projektu za atak na członka drużyny. Liderem zostaje @bocieek, który ma prawi znaleźć kogoś na zastępstwo.
Neferet napisał(a):
@atomic czegoś mi tu brakuje..
S&D Universum Janice Edycja 1 [30.03.2020-30.04.2020]
Gdzie informacja z niszczenia?
[NM] 2020-03-16 00:01:55 - Crion [Kociaki] - 361.1%
Atak na księżyc16.03.2020 00:01:55
Od: dowódca floty
Twoja flota z: Moon Alpha Tauri [4:436:6] dotarła do księżyca planety Księżyc [4:425:7]. Twoja gwiazda śmierci kieruje na niego swoje działo grawitonowe. Potężna fala uderzeniowa wstrząsa księżycem, który zaczyna się deformować i w końcu eksploduje. Ogromne odłamki skał szybuje w kierunku twojej floty. Nie ma szans na unik. Twoja flota ulega doszczętnemu zniszczeniu.
Szansa na zniszczenie księżyca: 12 % Szansa na zniszczenie GŚ: 44 %
Neferet napisał(a):
Podliczenie gotowe w pierwszym poście: S&D Universum Janice Edycja 1 [30.03.2020-30.04.2020]
Mam nadzieję, że nigdzie się nie pomyliłam Od razu uprzedzam, noyzrt nie łapie się do aktywisty bo nie spełnia wymagania "średnia ze wszystkich RW powinna być 2x większa od progu"
wagwan napisał(a):
Od: dowódca floty
Twoja flota z:
Księżyc [1:361:8] dotarła do księżyca planety CROATIA 01 [1:419:11]. Twoja gwiazda śmierci kieruje na niego swoje działo grawitonowe. Potężna fala uderzeniowa wstrząsa księżycem, który zaczyna się deformować i w końcu eksploduje. Ogromne odłamki skał szybuje w kierunku twojej floty. Nie ma szans na unik. Twoja flota ulega doszczętnemu zniszczeniu.
Szansa na zniszczenie księżyca: 12.73 % Szansa na zniszczenie GŚ: 45 %
wagwan napisał(a):
22.04.2020 02:40:06 zybi [rzymianie] 195.02%
Neferet napisał(a):
S&D Universum Janice Edycja 1 [30.03.2020-30.04.2020]
Podział gotowy, zapraszam do zapoznania się.
Najważniejsze informacje:
Co do tytułów; w ogotchy można ustawić żeby automatycznie robiło nam tytuł z nazwą drużyny. Wystarczy w polu "Wybrany tytuł raportu*" wpisać "{time} - nick [drużyna] - {hmc}"
- próg: 250%
- czas na wstawianie rw i niszczeń: 4 doby
- powrót do starego liczenia niszczeń: % za zniszczenie moona =((średnica/100)^2)/17
Uwaga: zliczamy ilość procentów zdobytych za zniszczone księżyce - ten kto będzie się legitymował największą wartością procentową ten wygrywa. Niszczyć można księżyce o każdej średnicy. Próg w tym przypadku nie obowiązuje.- Moony do niszczenia zgłaszamy mi przez prywatną wiadomość 12h wcześniej. Wzór do zgłoszeń:
nick agresora
koordynaty księżyca
numer Uniwersum
średnicę księżyca
nick atakowanego- Atak na członka własnej drużyny skutkuje natychmiastowym wydaleniem z Programu do końca edycji. Obrona ataku członka drużyny również, nawet w przypadku obrony sojusznika!
- Zasady publikacji RW - zwróćcie uwagę na tytuły rw i niszczeń!
RW: 2008-11-07 10:24:34 - zlyarchiwista [mroczniarchiwiści] - 300 %
Niszczenia moonów: [NM] 2015-10-09 15:38:24 - zlyOgr [zleZielonki] - 300%- Jeśli ktoś będzie chciał zmienić nick w trakcie rozgrywki - proszę o pw. Raporty ze zmienionym nickiem, w przypadku braku informacji, mogą być niezaliczone.
- ACSy: Każdy gracz biorący udział w projekcie, rozliczany jest indywidualnie według zasad: (III. 1 Zasady projektu Seek & Destroy)
- Lidera można zmienić podczas narady drużyny (może zostać wybrana dowolna osoba). Zmianę taką należy uzgodnić z opiekunem.
- Lider drużyny ma prawo wnioskować o wymianę gracza, oraz ubiegać się o zastępstwo za wykluczonego, jednak taka wymiana nie może spowodować zachwiania równowagi wartości flot a ilość graczy musi pozostać taka sama. Zamiana musi być zaakceptowana przez Radę Projektu.
- Jeśli gracz zostaje trwale wyłączony z Projektu (ban, wykluczenie za działanie na szkodę Teamu), zdobyte przez niego do czasu wykluczenia % zostają w drużynie. Jeśli to drużyna postanawia wymienić gracza który z jakiegoś powodu jej nie odpowiada, rezygnują tym samym ze zdobytych przez niego %. Czasowy ban w grze na czas dłuższy niż połowa czasu trwania rozgrywki S&D na danym uni traktujemy jako trwałe wykluczenie z zabawy
dla przykładu:
{time} - Neferet [Misie] - {hmc}
14-03-2020 13:08:43 - Neferet [Misie] - 12527.17%
Jako, że ogotcha źle podlicza % z walk w których biorą udział rozpruwacze, pamiętajcie żeby sobie doliczyć złom zebrany przez nie.
Posłużę się swoim raportem. Zaznaczona jest całość złomu która powstała podczas starcia i z tego powinniście ręcznie policzyć %. Kto nie pamięta jak policzyć procent z pola zniszczeń odsyłam do mojego tematu, który robiłam dla was na początku uni i jest przyklejony w podforum ST Janice lub kliknąć tutaj ---> klik
Wiem, że kłopotliwe może być też liczenie ACSa - kto ile % powinien wpisać w swoim tytule.
Prowadząc ostatnio Xanthus i Zibal stworzyłam arkusz kalkulacyjny który wam w tym pomoże Znajdziecie go w załączniku. Komórki, których nie powinniście ruszać są poblokowane, więc to też powinno ułatwić zabawę w arkuszu
Jeśli są jeszcze jakieś pytania to zapraszam :))
atomic napisał(a):
Atomic [Rzymianie] vs. Jimperatur Paceko [LARVA] ~ 302.11%