9x więcej antymaterii z ekspedycji - czas i szansa zdobycia

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• 9x więcej antymaterii z ekspedycji - czas i szansa zdobycia

smoki napisał(a):

Drodzy Gracze,

w dniach 14-15.03.2020 (00:01 - 23:59), macie szansę znaleźć 9x więcej Antymaterii na ekspedycyjnej wyprawie.

Życzymy miłej gry!
    Wasz OGame Team

@smoki
    W związku z powyższym:

1. Czy:
    a) Istnieje szansa na zwielokrotnienie znalezionej antymaterii (można znaleźć antymaterię, ale niekoniecznie zostanie zwielokrotniona)?
    b) Istnieje szansa na znalezienie zwielokrotnionej antymaterii (jak uda się znaleźć antymaterię, to zawsze będzie x9)?

2. Proszę o nie wprowadzanie graczy w błąd z godzinami trwania eventu (00:01 - 23:59), gdyż są one dla polskich serwerów nieprawdziwe.
  • Obawiam się, że nikt tu nic nie wie na 100%. A już na pewno nie team.
    Event nie zaczyna się o 00.01 tylko najprawdopodobniej po restarcie (około 03.00) - nawiązując do własnego doświadczenia w ekspach tuż po północy i w późniejszych godzinach oraz wpisom innych graczy. Dlatego nie rozumiem dlaczego błędne info jest podawane w oficjalnym temacie eventowym.
    Zawsze do tej pory, każde znalezienie anty dawało mnożnik x9, ale że ostatnio było combo "eksp w godzinach 00:01-03:00 i antymateria bez mnożnika" = ticket i dostałem odpowiedź:

"zgodnie z informacją "w dniach 16-17.0202.2020 (00:01 - 23:59), macie szansę znaleźć 9x więcej Antymaterii na ekspedycyjnej wyprawie" gracze mięli szansę na znalezienie 9x więcej antymaterii, ale ekspedycje są losowe i nie za każdym razem trzeba trafić na taki wynik podczas trwania tego ewentu.

Z poważaniem,
    Adanio
    Operator Gry"

to wolę się zapytać, może ktoś odpowie (ale weekend ;d)
  • :D
    Konto nie jest fejkowe, jest nowe bo wróciłem po +-13 latach przerwy. Pamiętam jeszcze czasy przed ekspedycjami, przed antymaterią i w ogóle odnoszę wrażenie, że przed tym całym burdelem na kółkach jaki teraz tu panuje. Nikt nie ogarnia tej kuwety. Co więcej, wszystko wskazuje na to, że nikomu się nie chce jej ogarnąć.
    @smoki cośtam sobie ogłasza, w grze jest "trochę" inaczej, na ticketa odpisuje @Adanio jeszcze inaczej niż jest w grze i inaczej niż ogłosiła @smoki. Jak to inaczej nazwać aniżeli burdel?

Odpowiedzi na zadane pytania znam. Chciałem zwrócić uwagę na to co tu się dzieje. Ale póki community jest podzielone na sławną (niestety nie znam, ale już ich lubię) ławę oburzonych, którym jak mniemam przeszkadza niekompetencja teamu i przydupasków, którzy potrafią szczekać na tych pierwszych to nic się nie zmieni :)

kolo rozbujnik i Qnick lubią to.

• 14.03.2020 01:05:18
    Od: dowódca floty
    Ekspedycja znalazła trochę Antymaterii.
    Zrabowano: 756 Antymateria.

14.03.2020 01:04:14
    Zrabowano: 604 Antymateria
    "Everybody Lies"

U69 - OFF
    Uni IO - OFF
    Uni Mizar - OFF
    Uni Nekkar - top 193

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez misior ().

• Zatem ze zgłoszonych ekspedycji, gdzie znaleziono antymaterię między godzinami 00:01, a 03:00 pierwszego dnia, w 100% wynika, że event wtedy nie działa. Jeśli ktoś ma raporty z ekspedycji w trakcie eventu, gdzie znaleziono anty bez mnożnika - proszę o wklejenie. Jeśli ktoś ma raport z ekspa "dzień po" (tzn z dnia następnego, ale przed 03:00) z mnożnikiem x9 - proszę o wklejenie.

Póki co ogłoszenia o evencie (a może i wszystkich eventach od 00:01 :D) są nieprawdziwe. I drażni to, że taka pierdoła jest opisywana przez użytkowników, ale team ma to gdzieś. Nawet @smoki nie chce się edytować posta ;d

Samo z siebie nic się nie poprawi. Po co ma się poprawiać. Źle im? Nie. Także bez mocnego bodźca (my) wszystko będzie po staremu, albo gorzej.
  • dzisiejszy wynik na 21 expow po 3 - akcja cały czas w toku :popcorn: choć nie spodziewam się po ostatnich eventach żeby było znacznie więcej.

Zrabowano: 6.642 Antymateria.
    Zrabowano: 7.002 Antymateria.
    Zrabowano: 5.616 Antymateria.
    Zrabowano: 12.186 Antymateria.
    ###Edit kończący dzień###
    Zrabowano: 6.966 Antymateria.
    Zrabowano: 6.372 Antymateria.
    Zrabowano: 7.110 Antymateria.
    = 51.894 - nie jest źle.

Przed 3 - po pierwszej z minutami
    Zrabowano: 658 Antymateria.
    Zrabowano: 678 Antymateria.
    u4/u10/u12/u14/U34!/45/FORNAX/Virgo # Argo/G.O.T.U - SHINTO/IFA/TeSMURFY/SMURFS/TWD
    Janice TOP20[OFF] | Quantum[ON]
    Z OGame od 2005r | Stary SowaBezOka na forum

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez zara: Podsumowanie dnia ().

• To i tak macie dobre wyniki. Ja po całym dniu expów mam tylko to:
    Zrabowano: 2.943 Antymateria.

Przed nowym rokiem w taki event robiłem około 80k anty a teraz lipa że aż głowa boli.
    U8-top 150 4+kk (off)

U31-top 140 4.2kk (off)

U18-top 25 13.5kk (Uni Fusion)

U67- top 150 35kk (off)

U Fenrir top 50 (on)

U Xanthus top 400 (on)
  • zara napisał(a):

dzisiejszy wynik na 21 expow po 3 - akcja cały czas w toku :popcorn: choć nie spodziewam się po ostatnich eventach żeby było znacznie więcej.

Zrabowano: 6.642 Antymateria.
    Zrabowano: 7.002 Antymateria.
    Zrabowano: 5.616 Antymateria.
    Zrabowano: 12.186 Antymateria.
    ###Edit kończący dzień###
    Zrabowano: 6.966 Antymateria.
    Zrabowano: 6.372 Antymateria.
    Zrabowano: 7.110 Antymateria.
    = 51.894 - nie jest źle.

Przed 3 - po pierwszej z minutami
    Zrabowano: 658 Antymateria.
    Zrabowano: 678 Antymateria.
    pytanie odnosnie ostatniego akapitu:
    To byla noc z niedzieli na poniedzialek czy z soboty na niedziele?

Mi wyszlo 6x anty na laczna wartosc 41 148 z okolo 65 ekspow (im dalej tym mniej mi sie chcialo i wysylac, i liczyc)
  • @stelmi
    Biorąc pod uwagę trwanie eventu w sobotę od 3(14.03) i niedzielę(15.03) te ekspedycje gdzie zdobyłem 600 anty wypadły mi w sobotę przed godziną 3 - 1:27 - czyli event jeszcze nie był aktywny.
    Niedzieli mi się również nie chciało liczyć ale podczas tych dwóch dni zdobyłem ~90k anty.
    u4/u10/u12/u14/U34!/45/FORNAX/Virgo # Argo/G.O.T.U - SHINTO/IFA/TeSMURFY/SMURFS/TWD
    Janice TOP20[OFF] | Quantum[ON]
    Z OGame od 2005r | Stary SowaBezOka na forum

Muniek lubi to.

• Ok, czyli kolejne potwierdzenie tego, że event zaczyna się najprawdopodobniej od restartu (bo na pewno nie od ogłaszanej północy). Trwa zapewne do restartu. Dobrze byłoby, gdyby to ktoś potwierdził znalezioną anty po północy, a przed 3:00 w nocy z niedzieli na poniedziałek.
    Poza tym, wszystkie opisane tu i ogólnie na forum przypadki, że mnożnik x9 działa dla każdego znalezionego anty. (pozdrawiam @Adanio :*)

Wrum, zara i dexPL lubią to.

• stelmi napisał(a):

Ok, czyli kolejne potwierdzenie tego, że event zaczyna się najprawdopodobniej od restartu (bo na pewno nie od ogłaszanej północy). Trwa zapewne do restartu. Dobrze byłoby, gdyby to ktoś potwierdził znalezioną anty po północy, a przed 3:00 w nocy z niedzieli na poniedziałek.
    Poza tym, wszystkie opisane tu i ogólnie na forum przypadki, że mnożnik x9 działa dla każdego znalezionego anty. (pozdrawiam @Adanio :*)
    Dokładnie tak jest. @Art o tym wie (2020-02-17 10:38:07 ) - miał to zgłosić do niemiaszków. Ale jak sam pisał "od niemców dostajemy info o północy jako starcie i końcu - więc takie info wrzucamy". Natomiast gracze powinni pamiętać, że event jest od 3:00 dnia startu do 3:00 dnia następnego po koncu eventu. I tyle.

A to co napisał @Adanio to po prostu zwykłe brednie - kwestia czy Adanio po prostu nie wiedział, że brednie pisze (czyli nie ma wiedzy o grze) czy traktuje graczy jak idiotów - to niech każdy sobie sam już oceni.
    Rentier
    TOP1 Wezn (po UF)
    TOP1 Oberon