19dawid45 napisał(a):
Tego Gf nie przemyślało.... no ale można zawsze zrobić rekord WR
Water napisał(a):
Gdzie Metal łokciami wpycha ci się na chatę .
Nadmiar metalu macie? serio? żart? joke
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
19dawid45 napisał(a):
Tego Gf nie przemyślało.... no ale można zawsze zrobić rekord WR
Water napisał(a):
Gdzie Metal łokciami wpycha ci się na chatę .
Apofis napisał(a):
Nadmiar metalu macie? serio? żart? joke
Mirmir napisał(a):
Dziwi Cię ,że ktoś może mieć nadwyżki metalu w stosunku do kryształu
Mnie dziwi Twoje zdziwienie.
Apofis napisał(a):
Można mieć ale chwilowo, robiąc flotę nie ma takiego problemu jak nadmiar metalu raczej jego brak. Mnie brakuje każdego surowca. Chwilowo jakiś czas można mieć czegoś nadmiar ale potem się to wyrównuje. Ale na większą skalę nie ma problemu nadmiaru.Mirmir napisał(a):
Dziwi Cię ,że ktoś może mieć nadwyżki metalu w stosunku do kryształu
Mnie dziwi Twoje zdziwienie.
Qnick napisał(a):
Jedynie tak jak wspomniał ktoś wyżej - bijąc rekord w ilości WR.
Mirmir napisał(a):
A marża u zbieracza nadal taka sama jak u odkrywcy.
Zlikwidujcie wpis w klasie zbieracz:-niższe opłaty rynkowe
nie ma on racji bytu ,bo to po prostu nieprawda.
Winter napisał(a):
deuter za kryształ 1/1 przy większych ilościach
Jimmy napisał(a):
nie wyobrażam sobie dalszej wpółpracy bez "handlarza" Handlarz ma zostać na Quantum i koniec.
Co mam robić z metalem?
Wyrzutnie rakiet mam budować? nie podoba mi się...
a może w opancerzenie wrzucać? nie mam ochoty czekać aż się zbada bo nastepne ilości mety sie uzbierają...
na ryneczku nie bede wymieniał po 20kk bo nie mam czasu.
Jimmy napisał(a):
po 20kk bo nie mam czasu.
Apofis napisał(a):
Limit zniesiony jest, może flotę buduj - tu nie ma problemu typy nadmiar metaluJimmy napisał(a):
po 20kk bo nie mam czasu.
Ludzie narzekacie, że macie nadmiar metalu i handlarza nie będzie,
kiedyś handlarza nie było i się grało,
mnie tam brakuje non stop metalu, trzeba wszytko budować flotę eko i badania to problem znika. Na tym polega gra strategiczna.
Apofis napisał(a):
Nie ma takiego przelicznika w handlu minimalny jest 1:1,5 ekowiec zmienić na badania albo trochę floty nie samym eko się gra.Winter napisał(a):
deuter za kryształ 1/1 przy większych ilościach
Winter napisał(a):
Jak się nie znasz to proszę abyś nie wprowadzał ludzi w błąd taki przelicznik jest prawie nie osiągalny na nowych uniwersach
Apofis napisał(a):
Ty się nie znasz, głupoty piszesz, na każdym uni jest taki sam przelicznik, 1;1,5 ;2 to jest minimalny przelicznik wszędzie obowiązuje a max. 3;2;1Winter napisał(a):
Jak się nie znasz to proszę abyś nie wprowadzał ludzi w błąd taki przelicznik jest prawie nie osiągalny na nowych uniwersach
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Winter ().
Apofis napisał(a):
Ty się nie znasz, głupoty piszesz, na każdym uni jest taki sam przelicznik, 1;1,5 ;2 to jest minimalny przelicznik wszędzie obowiązuje a max. 3;2;1
Void napisał(a):
Jak już na pewno zlikwidowali bug z rynkiem, to od razu powinni odblokować przeliczniki, a nie trzymać takie śmieszne wartości. Bo obecne limity mogą służyć jedynie do pushu między kontami. Nikt obeznany w grze i znający wartości surowców nie wymieni ich za taki bezcen, jaki jest dopuszczony na rynku.
Czarna Owca napisał(a):
Przelicznik 2,5/1,5/1-3/2/1 obowiązuje w handlu między graczami. Przeliczniki na rynku reguluje sam rynek. Tyle teorii.
Teraz praktyka z nowego uni:
Brak handlarza sprawi, że ogame nie będzie już gra długoterminowa tylko sezonową (jeszcze bardziej niż teraz).
- Na Mensie nie ma handlarza.
- Nikt nie kupowal ode mnie metalu za kryształ po maksymalnym przeliczniku jaki był na rynku 2,7-1 (27 metalu za 10 krysztalu)
- Nikt nie kupowal ode mnie deuteru za kryształ po min przeliczniku 0,7-1 (7 kryształu za 10 deuteru)
- Na Mensie na rynku jest obecnie:
- 0 ofert na zakup metalu
- 426 ofertna zakupu kryształu,
- 78 ofert zakupu deuteru.
- Kupuje kryształ od innych graczy po 4-5/1 za metal i 0,5-1 za deuter
- Sprzedaję statki za kryształ po minimalnych widełkach.
Winter napisał(a):
tylko rynek ustala co ile jest warte
Winter napisał(a):
nie, przelicznik jaki podałeś nawet dla handlu zwykłego jest nieprawdziwy i karany banem
Ja pisałem że na uni gdzie nie ma handlarza , przelicznik to praktycznie 1/1/1 gdzie metal można sprzedać tylko dla swoich puszówek
Pozdrawiam
Art napisał(a):
Zgłoś błąd w odpowiednim dziale. Wiem jednak, że jeśli odnosisz się do wyświetlanych kwot w dymku, to tylko błędne wyświetlenie, prowizja jest obliczana poprawnie po przeprowadzeniu transakcji.
2 gości