wykop kopalnią kryształu astro na wyższy lvl , widać że nie wiesz o czym mówisz

Winter napisał(a):
Problem zalegania metalu będzie tylko na nowych uniach bo na starych jest handlarz więc nie wiem o czym ty mówisz
Na równoległym do Mensy zagranicznym uni zbieram własnie na astro 19 , mam 600kk mety co jest 1/5 wa
Apofis napisał(a):
Gościu to źle widocznie grasz. Na początku uni gdzie zaczynasz rozbudowywać konto to non stop metal potrzebny do kopalń, obrony i badań, Nie gadaj mi głupot, że w pierwszym roku metal jest na zbyciu bo to totalna bzdura, - trzeba się umieć budować. Jak kolega wyżej powiedział umiejętnie strategicznie. Widocznie nie potrafisz skoro ci tyle zostaje.Winter napisał(a):
Problem zalegania metalu będzie tylko na nowych uniach bo na starych jest handlarz więc nie wiem o czym ty mówisz
Na równoległym do Mensy zagranicznym uni zbieram własnie na astro 19 , mam 600kk mety co jest 1/5 wa
Latajacy Gornik napisał(a):
@Apofis Na nowych uni jako Odkrywca (jeżeli grasz w miarę aktywnie - powyżej 5 fal dziennie) zdobywasz z ekspedycji dziennie kilka razy więcej surowców, niż z wydobycia. Metal, którego znajdujesz na moje oko 10x więcej niż kryształu, nie ważne co zaczniesz robić, zacznie Ci zalegać. Komu go sprzedasz, jeżeli 3/4 uni to Odkrywcy i robią dokładnie to samo co Ty?
Na Leda widziałem bunkry po 200k WR. Standard to opancerzenie powyżej 17 poziomu.
Winter napisał(a):
no źle gram sorry, zapytam z ciekawości grałeś może na Ledzie
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Apofis ().
Winter napisał(a):
? czy jako Ekus mam badać opancerzenie na 20+ ? po co ?
Apofis napisał(a):
No bo to nie jest gra pod samo eko i dlatego macie problemy. Wasz wybór. Gra polega na tym, że inwestuje się we wszystko proporcjonalnie. Flota,eko i badaniaJa robie 3 rzeczy naraz i nie mam takiego problemu i gram bez użycia handlarza - kryształu mam w pyte a brak metalu i dexu Mam sporą flotę i badania. eko sporo moge podciągnąć i metal i poszedł na mld mam ddeficyt metalu serioWinter napisał(a):
? czy jako Ekus mam badać opancerzenie na 20+ ? po co ?
Czarna Owca napisał(a):
Nadmiar kryształu... Ktoś tu chyba troluje
Winter napisał(a):
Czy ja narzucam ci swój styl gry ?
Ogame jest grą strategiczną moją strategią na dany moment jest budowa Eko i tego co jest do niego potrzebne, a nie floty czy technologi które są potrzebne dla ludzi którzy flotą graja.
Apofis napisał(a):
kryształu mam w pyte a brak metalu i dexu. Mam sporą flotę i badania. Eko sporo moge podciągnąć i metal i poszedł by na mld, mam ddeficyt metalu serio
Winter napisał(a):
Wydaje na obronę i statki i mu nie zostaje a nawet brakuje
Muniek napisał(a):
czyli źle inwestujesz surowce bo masz braki
Apofis napisał(a):
Na obronę już nie , bo szkoda bo mi brakuje na statki metalu.Tak jak czarne czasem nie jest czarne taka prawda. Bo wy sami stwarzacie problemy no to muszą wam pomagać GFWinter napisał(a):
Wydaje na obronę i statki i mu nie zostaje a nawet brakuje
![]()
Tak to prawda mam za słabe eko i można je podciągnąć grubo, mam braki metalu bo inwestuje we flotę a za pozostały metal kupuje statki i brakuje tego metalu dlatego i wyłąćżnie no coś za coś mam ale mam coś dodatkowo , ale nie jęcze na forum że mi metalu brakuje i GF zróbcie coś no to GF wychodzi na przeciw oczekiwaniom i robiMuniek napisał(a):
czyli źle inwestujesz surowce bo masz braki
Constable Vesta napisał(a):
Apofis, niestety gadasz jak potłuczony.
Na Leda metal jest bez wartosci. Obecnie sr
Winter napisał(a):
był już kiedyś taki na discordzie weber czy jak mu tam jak próbowałem złapać arta żeby ruszył się i zrobił coś z rynkowymi bugami (znało je może 10 osób) to też stwierdził że mam ból dupy do GF i że się nie znam bo on żadnych błędów nie widzi . Widzę pewne zależności ale co mi tam nie znam się .
Przypominam że nowe serwery są jeszcze jako tako aktywne więc rynek i jego przeliczniki trochę działają , uważam że nie wykonalne jest zrobienie 14 a nawet 13 planety na nowych uniwersach ale ludzie tacy jak Apofis pewnie to zrobią bo wiedzą jak budować żeby kryształ zostawał
Apofis napisał(a):
Limit zniesiony jest, może flotę buduj - tu nie ma problemu typy nadmiar metaluJimmy napisał(a):
po 20kk bo nie mam czasu.
Ludzie narzekacie, że macie nadmiar metalu i handlarza nie będzie,
kiedyś handlarza nie było i się grało,
mnie tam brakuje non stop metalu, trzeba wszytko budować flotę eko i badania to problem znika. Na tym polega gra strategiczna.
Muniek napisał(a):
Musisz miec 3500 anty
Muniek napisał(a):
U Handlarza mozesz kupić metal jak Ci brakuje. Musisz miec 3500 anty ale nie bedzie Ci przynajmniej brakować już i nie bedziesz sie zastanawiał co robić. Darmowa podpowiedz z mojej strony.
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez wampek ().
Water napisał(a):
No dex na rynku schodzi bardzo ładnie ale nie wiem czy przelicznik 1.5:0,5:1 kogoś satysfakcjonuje . za 10 kk deuteru mozesz dostać tylko 5 kk kryształu i jeszcze musisz zapłacić opłatę rynkową , śmieszne ,.
Water napisał(a):
No dex na rynku schodzi bardzo ładnie ale nie wiem czy przelicznik 1.5:0,5:1 kogoś satysfakcjonuje . za 10 kk deuteru mozesz dostać tylko 5 kk kryształu i jeszcze musisz zapłacić opłatę rynkową , śmieszne ,.