Klasa Odkrywcy - dyskusja

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Apofis napisał(a):

Ale odkrywcy na starych uni dalej mają przewagę jeśli robią dużo expów
      Dyskusja o tym samym w nieskonczonosc.

Sam zawarles slowo klucz - JESLI - wiec dobitnie stwierdzasz, ze trzeba podporzadkowac sobie zycie pod gre by osiagnac wyniki. Tym samym odkrywca jest nieoplacalny a wrecz przynosi straty jesli ktos nie ma czasu/mozliwosci by na czas odbierac i wysylac farmingii po idlakach i ekspy. Nie wspominajac o przegladaniu gali w poszukiwaniu pz na 16-tych pozycjach.
    • NowyLolek napisał(a):

Jeśli ktoś od roku codziennie wysyła po 50-60 eksp i nie ma dość, to musi naprawdę żyć tą grą
      Dokladnie tak. Nie powiem bo sam gniote po idlakach ile wlezie. Ale glownie w pracy kiedy mam czas w oczekiwaniu na zaladunek badz rozladunek. W domu jak latam to tylko z nudow. Przewaznie lapie oddech w weekendy. Wszystko jest dobre ale z umiarem a do uzaleznienia duzo nie potrzeba.

Ruda napisał(a):

No nie do końca się z tym zgodzę. A już na pewno nie przy ekspedycjach militarnych.
      Nie wiem jak inni ale ja opisuje o ekspedycjach cywilnych. Dawno juz miedzy wierszami pisalem, ze nie porownuje do eksp militarnych bo to zupelnie zmienia postac rzeczy.
    • I am back napisał(a):

@Muniek, tutaj masz odpowiedz na swoje pytanie:

NowyLolek napisał(a):

Może tak być. Po paru miesiącach gry na starym uni dosłownie rzygałem ogejmem i potrzebowałem przerwy. Jeśli ktoś od roku codziennie wysyła po 50-60 eksp i nie ma dość, to musi naprawdę żyć tą grą

aha to nie wiedziałem ze takie są zasady łogejm, dzieki :E
      Sprzedam metal na Quantum.
      Nick w grze: Muniekk
    • Muniek napisał(a):

aha to nie wiedziałem ze takie są zasady łogejm, dzieki
      Zasady kazdy ma swoje jak tez kazdy z osobna ma swoj styl gry. Ty grasz na x5 floty. Wiec Tobie na pewno latwiej co chwila wyjac fona i puscic standardowe misje. Ale wez pograj na mniejszym speedzie to sie sam przekonasz ile ugrasz i czy jest sens wisiec na telefonie. Juz nie wspominam, czy kisisz sie przed komputerem czy laptopem.
    • Jak dla mnie schemat tego wygląda tak
      Kowalski gra zbieraczem
      Wymagania do klasy:Dobre eko,średnia ilość czasu
      Plusy:
      Stały zasób surowców
      Premie do produkcji/zbieracz itd
      Większa ładowność
      Więcej czasu dla siebie i małżonki
      Minusy:
      W pip energi
      Planety 15 pozycja by były dobre

Zbysiu gra odkrywcą
      Wymagania do klasy: duża ilość czasu/wzmożoną aktywność
      Plusy(pod warunkiem że gra mega aktywnie i się stara)
      Przewaga nad zbieraczem
      Pzty z 16 pozycji
      Surowce z ekspow
      Przedmioty z ekspow/antymateria
      Większa planeta/koszty czas badań
      Większe zyski z idlakow
      Minusy:
      Wieczna wymiana surowca na paliwo
      Wieczne siedzenie na ogame aby wysyłać te ekspy i zbierać pzty
      I najważniejsze Mniej czasu dla siebie

Każdy gra jak lubi jedni mają więcej czasu inni mniej mi pasuje zbieracz i jestem zdania że ktoś o mega mocnym eko nie ma się o co bać bo odkrywca nawet nie ma.podbica do zbieracza w tym wypadku
      Jest to moja zdanie i ma wizja ale odkrywca aktywny zawsze będzie miał przewagę na zbieraczem
    • PacSzaman napisał(a):

Każdy gra jak lubi jedni mają więcej cz
      Chodzi tylko o to, że jeśli ktoś aktywnie gra zbieraczem a druga aktywnie odkrywcą to odkrywcą można dorobić się dużo więcej. Czyli Odkrywca ma przewagę zakładając aktywną grę bo tylko taka ma sens , jeśli ktoś gra nie aktywnie obojętnie jaka klasą to nie ma sensu brać tego pod uwagę bo gra lajtowo z nudów a coś tam po klikam. Mowa jest o graniu aktywnym. Odkrywca ma przewagę. :D
    • Apofis napisał(a):

Chodzi tylko o to, że jeśli ktoś aktywnie gra zbieraczem a druga aktywnie odkrywcą to odkrywcą można dorobić się dużo więcej.
      Nie do konca sie z tym zgodze. Zbieraczowi tez nikt nie zabroni pospawac floty i strzelac aktywnych na setki milionow, jesli nie miliardy zysku. Zalezy tylko od tego, kto siedzi na koncie i ile potrafi wyciagac z potencjalu jaki daje mu mozliwosci konta. Wiadomo, z super eko latwo jest postawic flote i nie martwic sie o dex na loty. Gorzej, jak eko mizerne a nie ma od kogo dexu kupic. Fs tez do tanich nie nalezy w porownaniu do samych DT gornika.
    • Apofis napisał(a):

Chodzi tylko o to, że jeśli ktoś aktywnie gra zbieraczem a druga aktywnie odkrywcą to odkrywcą można dorobić się dużo więcej.
      Bo zbieracz nie ma bonusów aktywnych, ma same pasywne.

Co można zrobić aktywnie tą klasą? Wyfarmię ze 2-3 kkk surki, to mi powiecie: super, ale odkrywcą wyfarmiłbyś 4. Zrobię ST na xxx %, to powiecie mi: super, ale z generała byłby jeszcze zysk z doku w ataku. Jedyne, co zbieracz musi zrobić, żeby grać aktywnie, to nie włączać urlopu.

I jeśli chodzi o aktywną grę, to uwierzcie mi - po nerfie odkrywcy militarnego są sposoby, by aktywnością w grze przebić bonus dowolnej klasy.

Jeśli ktoś gra aktywnie i regularnie, odkrywca prawdopodobnie będzie lepszy. Ale jeśli ktoś gra aktywnie i nieregularnie, lepszy może okazać się zbieracz lub generał.

Lwica jest boska :)
    • a moze najlepiej bedzie zmieniac klasy cyklicznie co 2 tygodnie w zależnosci od pory ściemniania sie ? np w zimie sciemnia sie szybko to gramy odkrywcą bo od 16:00 jest noc i mozna grać. w lato jest długo jasno to odkrywca bo szkoda czasu na gre ?

Jakie sa ? jakie przeciw ? prosze o info
    • Zgoda. Ale nie patrz na ogol spolecznosci przez pryzmat wlasnej osoby. Ty masz czas dzis, jutro i w nastepnym tygodniu na gre to nie znaczy, ze ktos tez musi miec ten czas wolny wtedy kiedy i Ty go masz. Ja przez 2 lata bylem uf-s na ogejmie. Zmienilem prace i teraz jestem jednym z bardziej aktywnych graczy. Punkt widzenia zalezy od punktu patrzenia/siedzenia.
    • I am back napisał(a):

Nie do konca sie z tym zgodze. Zbieraczowi tez nikt nie zabroni pospawac floty i strzelac aktywnych na setki milionow, jesli nie miliardy zysku
      Ale mówisz o ze złomowaniu kogoś owszem to jest część aktywnej gry, tak powinien grać zbieracz aktywnie również. Ale odkrywca może robić to samo plus bonusy z expów Każda klasa może farmić, złomować, i latać na idlaki, pomijam więc te rzeczy a skupić się trzeba na tym co dana klasa ma żeby zyskiwać przewagę na inną.
      Czyli dalej odkrywca ma przewagę.

Muniek napisał(a):

na opustoszalym uni z x2 lub x1 przy wysokichh eko nie bylnbym tego pewnien @Apofis
      Są takie? na nekkar wygrywa odkrywca prędkość flot x1 w innych też, więc w jakich odkrywca jest gorszy? jeśli zbiera na opustoszałym uni zyski z expów to dalej jest najlepszy. @Muniek

buleon napisał(a):

Jedyne, co zbieracz musi zrobić, żeby grać aktywnie, to nie włączać urlopu.
      Zbieracz grający aktywnie powinien złomować farmić i jechać idlaków bo to normalna część gry.

buleon napisał(a):

Jeśli ktoś gra aktywnie i regularnie, odkrywca prawdopodobnie będzie lepszy. Ale jeśli ktoś gra aktywnie i nieregularnie, lepszy może okazać się zbieracz lub generał.
      A tu się można zgodzić z tą kwestią. Jeśli ktoś nie gra aktywnie lub regularnie to różne wersje są dobre w zależności od strategii samego gracza.

I am back napisał(a):

y masz czas dzis, jutro i w nastepnym tygodniu na gre to nie znaczy, ze ktos tez musi miec ten czas wolny wtedy kiedy i Ty go masz. Ja przez 2 lata bylem uf-s na ogejmie. Zmienilem prace i teraz jestem jednym z bardziej aktywnych graczy. Punkt widzenia zalezy od punktu patrzenia/siedzenia.
      Dokładnie tak zależy od czasu jakim się dysponuje, wtedy wszystko się zmienia i zależy od strategii gry.
    • Apofis napisał(a):

Ale odkrywca może robić to samo plus bonusy z expów Każda klasa może farmić, złomować, i latać na idlaki, pomijam więc te rzeczy a skupić się trzeba na tym co dana klasa ma żeby zyskiwać przewagę na inną.
      Czyli dalej odkrywca ma przewagę.
      Sedno w tym, ze odkrywca ma takie zyski z ekspedycji, ze jemu sie nie oplaca po aktywnych latac i farmic/zlomowac bo z eksp ma wiecej i nie musi pilnowac dolotow, czy unikac kontr.
    • I am back napisał(a):

Zgoda. Ale nie patrz na ogol spolecznosci przez pryzmat wlasnej osoby. Ty masz czas dzis, jutro i w nastepnym tygodniu na gre to nie znaczy, ze ktos tez musi miec ten czas wolny wtedy kiedy i Ty go masz. Ja przez 2 lata bylem uf-s na ogejmie. Zmienilem prace i teraz jestem jednym z bardziej aktywnych graczy. Punkt widzenia zalezy od punktu patrzenia/siedzenia.
      a dlaczego mam nie patrzec przez pryzmat własnej osoby ?

To ja poswiecam czas, ja prowadze konto i ja uzywam laptopa za ktory zapłaciłem - nie oczekujesz chyba ze bede patrzył prez pryzmat innych ? jak innym wygodniej sie gra ....

@Apofisna nekkar wygrywa odkrywca prędkość flot x1 w innych też - niestety nie
    • I am back napisał(a):

Muniek napisał(a):

To ja poswiecam czas, ja prowadze konto i ja uzywam laptopa za ktory zapłaciłem
      Aha, czyli Ty czas poswiecasz, Ty prowadzisz konto i Ty kupiles laptopa wiec masz prawo oceniac innych i mowic jak powinni grac i kiedy bo inni nie buduja kont, nie poswiecaja czasu a laptopy ukradli? :D
      Nie ja mówie zeby inni mnie nie pouczali jak mam grac bo to moj czas i moje pieniadze. Inni nie maja mi prawa mowic jak grac wiec nie wiem o co ci chodzi. Mysl o innych tez troche.
    • Apofis napisał(a):

Muniek napisał(a):

w innych też - niestety nie
      Na jakich uni expy dają mniej niż w innych klasach?
      @Muniek Wątpię, że tak jest. W większości uni wygrywa odkrywca co widać po statystykach.
      na wolnych wyludnionych wygrywa zbieracz. jakie to - to musisz sie juz logowac po kolei i patrzec w galach