Ludzie maja po 10-15kk dt na uni z czołówki niektorych serwerów.
Klasa Odkrywcy - dyskusja
-
-
Apofis napisał(a):
Te rozważania to chyba czysto hipotetycznie bo kto ma i wyśle 1 000 000 Dt ahaha
-
Wadą DT jest czas lotu. Może na speeduni tak tego nie czuć, ale na x1 owszem. W skali całego dnia to jedna fala mniej.
-
@Piciu napisał(a):
Wadą DT jest czas lotu. Może na speeduni tak tego nie czuć, ale na x1 owszem. W skali całego dnia to jedna fala mniej.
1 lm + 1.75 mt
Na uni x3-x6 lata się dt (na szybkich uni różnica czasu lotu mt-dt to 1-2 min - więc za mało, aby się opłacało dopładać paliwo)
1lm + 0.5dt
Oczywiście wszystko warto policzyć - jeżeli wyjdzie ci jedna fala expów więcej (średnio - bo wiadomo, opóźnienia itp) dziennie - to latasz z mt. Trochę więcej paliwa, trochę większe straty w bitwie (szczególnie z obcymi). Ale jedna fala więcej bez problemu to zrekompensuje. -
Zakładajac że jestes typem człowieka który od przebudzenia patrzy na zegarek, otwiera ogame i do wieczora cały dzien w z zegarkiem puszcza ekspy. To juz 1 fala w ta czy tamta Cie nie uratuje...Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
Muniek napisał(a):
Zakładajac że jestes typem człowieka który od przebudzenia patrzy na zegarek, otwiera ogame i do wieczora cały dzien w z zegarkiem puszcza ekspy. To juz 1 fala w ta czy tamta Cie nie uratuje...
Komentarz równie sensowny jak "ja nie mam problemu z paliwem na loty, bo nie mam floty. Więc nie rozumiem dlaczego ludzie uznają spalanie 1.0 za wadę uni i chcą to zmienić". Naucz się komentować z sensem - był postawiony problem "Wadą DT jest czas lotu." - moj komentarz odnosi się do tego i podaje częściowe rozwiązanie problemu (ominięcie wady). Jak tego nie rozumiesz to ja nie mam zamiaru ci tłumaczyć.
A twoje założenia zatrzymaj dla siebie - w tej samej półce co 70% pz z piratów. -
To nie jest temat o spalaniu więc trzymaj sie tego o czym rozmawiamy.
Jezeli ktos wylicza wszystkie fale dziennie co do minuty na zasadzie czy zdąży bo puści 70 a nie 80 to ma powazny problem z głową. To że ty nie rozumiesz problemu to nie znaczy ze inni go nie dostrzegają, pamiętaj o tym to jest forum - nie jestes tu sam.
twoj komentarz wprowadza w błąd bo liczysz różnice czasu uwzgledniajac cały dzien puszczania non stop.
Pomysl zanim cos napiszesz.Sprzedam metal na Quantum.
@Muniek
Skoro nie rozumiesz to wytłumaczę jak krowie na miedzy - może dotrze do ciebie, jak nie - to trudno, widocznie się nie da.
Został zgłoszony problem - jak najbardziej dotyczący tematu (wysyłanie expów z lmów i dt):
@Piciu napisał(a):
Ja w swoim poście wskazałem częściowe rozwiazanie problemu, wraz z argumentem. FAKT.
Nikomu nie nakazuje się stosować do tego rozwiązania. Nawet napisałem - trzeba to policzyć (ale biorąc poprawne czasy - a nie czasy dla uni munka ... - ale to każdy myślący człowiek potrafi) - czy się opłaca. Jeżeli dla twojego konta to się opłaca - to warto. Kiedy się będzie opłacać - jak zyskasz jedną falę więcej dzięki mt.
To może być zysk z 10 na 11 fal.
To może być zysk z 7 na 8 fal.
To może być zysk z 4 na 5 fal.
Ważne, że zyskasz jedną falę. Każdy sam wie ile czasu gra i jak często loguje - myślący człowiek dostosuje to do swoich potrzeb.
Skoro ty nie widzisz w tym sensu - to twój problem. Raz już się totalnie zbłaźniłeś, a teraz dyskutujesz na siłę, tylko dlatego, że wtedy wskazałem ci twoje bzdurne założenia. To tylko pokazuje, że nie interesują cię fakty i argumenty - a szukasz zwykłej zaczepki. Inteligentny człowiek widząc, że popełnił błąd i ktoś mu go wskazał - dziękuje - bo dzięki temu eliminuje problem i w przyszłości go nie popełni. Ty jak widać - nie potrafisz tak - trudno, nie mój problem. -
Wytłumacze Ci to jeszcze raz bo mnie nie zrozumiałeś. Musisz bardziej skupić się na tym co doradzasz innym.
Znowu piszesz o tym że ktos puści 11 fal a nie 10....8 a nie 7 itd....to nie ma nic wspólnego z moim speed uni. Chodzi o to że nie trzeba wyliczac czy puscisz 7 czy 8 fal dziennie bo musiałbys je puszczac jedna za drugą bez strat czasowych na kazdym uni bez względu na speed. Teraz rozumiesz ?
"Ważne, że zyskasz jedną falę" - bzdura zrozum to w koncu
Takie rozwazania są cudowne jeżeli nie grasz w ogame i tylko jestes teoretykiem.
Jezeli jednak grasz to Twoje wypociny maja sie nijak do praktyki.
Zastanów sie - ponownie - co doradzasz innym. Potestuj.Sprzedam metal na Quantum.
Gram na uni - jak się postarasz to nawet dowiesz gdzie. A nawet na dwóch uni.
Nie trzeba puszczać natychmiast. Wielokrotnie odpuszcza się wysyłanie ostatniej fali, aby pójść spać o określonej godzinie - a lot krótszy o 10-15 min (na x1 tyle wynosi różnica, zależnie od napędów) już może dawać jedną falę więcej. Czasem spóźnisz się z zalogowaniem wieczorem - i znów - rezygnujesz, bo za mało czasu. Chcesz wysłać expy zanim wyjdziesz do pracy (bo np w drodze przez 1h nie możesz się logować) - ma znaczenie czy poranny exp wróci czy nie.
Mt daje krótszy czas lotu - i znów - może akurat jedną falę więcej. Takich przypadków, o których ty nie pomyślałeś - jest więcej. Ty skupiasz się tylko na jednym - widać, że masz bardzo wąski zakres myślenia.
"Znowu piszesz o tym że ktos puści 11 fal a nie 10....8 a nie 7 itd....to nie ma nic wspólnego z moim speed uni."
Te same przypadki mogą wystąpić na każdym speedzie uni. Tyle, że dla x6 daje to np 2 min dłuższy lot - a dla x1 - 15 min. A ta różnica czasu (2 vs 15) w życiu prywatnym wielokrotnie ROBI różnicę. Jak widać ty jesteś teoretykiem i do tego ograniczonym tylko do swojego uni - że nie potrafisz tego zrozumieć. Zauważ, że już @piciu sam pisał - to co na szybkim uni nie jest problemem/wadą - dla x1 już jest znaczące (w kontekście czasu lotu dt). -
cokolwiek napisał(a):
Oczywiście wszystko warto policzyć - jeżeli wyjdzie ci jedna fala expów więcej (średnio - bo wiadomo, opóźnienia itp) dziennie - to latasz z mt. Trochę więcej paliwa, trochę większe straty w bitwie (szczególnie z obcymi). Ale jedna fala więcej bez problemu to zrekompensuje.
Masz tutaj biało na czarnym Nie możesz w ten sposób liczzyć expów. To błąd.
Latanie dla uzyskania 3 minut ale za to budowanie MT zamiast DT......serio ? zapchanie stoczni, spalanie, strata surki.....nie do końca przemyślałes to, może wąski zakres myslenia
Ponadto kazdy ma swój rozkład dnia. Wciskanie tu wszystkim buduj najszybsze statki, zmiescisz jedną fale wiecej - jest beznadziejne.Sprzedam metal na Quantum.
Muniek napisał(a):
cokolwiek napisał(a):
Oczywiście wszystko warto policzyć - jeżeli wyjdzie ci jedna fala expów więcej (średnio - bo wiadomo, opóźnienia itp) dziennie - to latasz z mt. Trochę więcej paliwa, trochę większe straty w bitwie (szczególnie z obcymi). Ale jedna fala więcej bez problemu to zrekompensuje.
Latanie dla uzyskania 3 minut ale za to budowanie MT zamiast DT......serio ? zapchanie stoczni, spalanie, strata surki.....nie do końca przemyślałes to, może wąski zakres myslenia
Ponadto kazdy ma swój rozkład dnia. Wciskanie tu wszystkim buduj najszybsze statki, zmiescisz jedną fale wiecej - jest beznadziejne.
1. Strata surki - jaka to niby.
3 mt = 1 dt. Dokładnie tak samo przelicza się u piratów.
1lm:0.5dt vs 1.75 mt - w praktyce - 1:3 - czyli identycznie jak z surką.
Jak widzisz - wartość wysyłanych dt jest praktycznie taka sama jak wartość wysyłanych mt (na slot).
2. Strata paliwa, trochę większe straty - jak napisałem w pierwszym poście. Tak, to jest koszt. I jak nic nie zyskujesz za to - to wiadomo, że lepsze są dt. A co możesz zyskać? Jedynie dwie rzeczy:
a) posiadanie większej liczby mt we flocie. Przydatne do szybkich farmingów - ale obecnie wyeliminowane przez pioniery - więc argument mało istotny
b) czas lotu - czyli to o czym piszę - co przekłada się właśnie na liczbę fal expów. Jak uznasz, że czas lotu daje ci zysk większy niż koszt paliwa i straty - jest to realny zysk. Jak nie zyskasz dodatkowej fali - zysku nie masz
Jaśniej dla wielce szanownej krowy już nie potrafię wytłumaczyć - więc kończę tą dyskusję. Jak nie zrozumiałeś - to może ktoś inny ci wytłumaczy - o ile będzie miał cierpliwość. -
Znowu te obrażania - jeśli nie dorosłej do normalnej dyskusji to może daruj sobie Ludzie tutaj chcą wejść poczytać i pogadać na poziomie a Ty potrafisz tylko rzucać mięsem. No ale z tym ci juz nie pomoge, natomiast moze w grze coś doradzę.
Nie musisz mi nic tłumaczyć bo Twoje założenie jest błędne ale nie zależy mni na tym zeby Ci tłumaczyc grę.
Nabierzesz doświadczenia to sam zobaczysz co i jak
w razie czego pytaj.Sprzedam metal na Quantum.
Muniek napisał(a):
Znowu te obrażania - jeśli nie dorosłej do normalnej dyskusji to może daruj sobie Ludzie tutaj chcą wejść poczytać i pogadać na poziomie a Ty potrafisz tylko rzucać mięsem. No ale z tym ci juz nie pomoge, natomiast moze w grze coś doradzę.
Nie musisz mi nic tłumaczyć bo Twoje założenie jest błędne ale nie zależy mni na tym zeby Ci tłumaczyc grę.
Nabierzesz doświadczenia to sam zobaczysz co i jak
w razie czego pytaj.
-
Jezeli uwazasz że zapchanie stoczni (bezmyslnie MT), wieksze koszty, wieksze spalanie - jest ok to ciezko mi bedzie cie wyprowadzic z tego błędu. Jasne mozesz grac jak chcesz ale doradzanie tego innym jest złym pomysłem. Nie szkodź innym graczom jak nie do konca wiesz co piszesz
Postaraj sie tez trzymać jakis poziom dyskusji, nikt nie lubi internetowych napinaczy, to już się wszystkim przejadło
Proponuje pobawic sie kalkulatorem, bedziesz miał wieksze rozeznanie w temacie.Sprzedam metal na Quantum.
Muniek napisał(a):
Jezeli uwazasz że zapchanie stoczni (bezmyslnie MT), wieksze koszty, wieksze spalanie - jest ok to ciezko mi bedzie cie wyprowadzic z tego błędu. Jasne mozesz grac jak chcesz ale doradzanie tego innym jest złym pomysłem. Nie szkodź innym graczom jak nie do konca wiesz co piszesz
Dlatego także ja pisałem nie tylko o zaletach - ale także wadach. I każdy inteligentny człowiek popatrzy jak to wygląda na jego koncie, policzy - i okaże się, czy w jego sytuacji opłaca się ponosić te koszty.
I chyba tylko ty widzisz, że przedstawianie korzystnych opcji to szkodzenie. Być może szkodzenie takim zamkniętym na jedną opcję jak ty. Ale z drugiej strony - jeszcze wczoraj twierdziłeś, że latanie samymi lmami jest najlepsze. Dziś twierdzisz, że tylko lm+dt, bez szansy na coś innego. Jutro zorientujesz się, że na powolnych uni latanie lm + mt może mieć sens. Jeszcze kilka dni i dowiesz się, dlaczego niektórzy latają pancernikami. - ale do tego już załóż nowy temat. Choć jedna korzyść z twoich wczorajszych bzdur - dowiesz się, że istnieją także inne opcje - a inteligentny gracz wybierze taką, która pasuje najbardziej do jego możliwości, czasu i stanu konta.
PS. A twoja zdolność operowania kalkulatorem już wyszła wczoraj - więc to raczej ty powinieneś się nim pobawić. -
@Muniek robiąc sobie z niego "jaja" jedynie łamiesz regulamin i ośmieszasz siebie samego w oczach reszty użytkowników forum.
Do tego granie odkrywcą wymaga grania aktywnego - i tutaj już niezależnie od tego, czy grasz UFS czy normalnie, jak tylko masz możliwość to walisz ekspy na okrągło. Jeśli chcesz zostać odkrywcą tylko po to, żeby wysłać dwie w porywach do trzech fal dziennie, to z czystym sumieniem powiem Ci, że generał lub zwieracz będą lepszą opcją -
jako że zostałem wywołany i mam chwile czasu to odpowiem
jestem graczem U68 speed floty x1 pz z gracza 40%
myślę że @cokolwiek gdzieś tam dobrze wspomniał że exp to też sprawa indywidualna i zależy od czasu
moje napędy to:
Spalina 20 lv
Impuls 18 lv
Nadprzestrzeny 19 lv
Mam planety na 15 pozycji i z tej pozycji puszczam expy
czas lotu z 15 --->16
1 LM leci 30:22
1 MT leci 27.26
1 Pancernik/Ow leci 22:46
1 DT leci 39:09
jak widać różnice są sporę , żeby mój DT leciał z prędkością mt musiałbym mieć napęd spalinowy na jakimś 51 lv co jest nierealne
osobiście puszczam lm+mt ale nie w takim składzie jak było wspomniane (z 1.2kk mt zostało mi około 700k i jakoś nie mam zamiaru ich budować ponieważ to dla mnie puste punkty, a mt zostały wyparte przez pioniery)
i pancerniki , jeden slot OW
przez chwilę miałem pomysł przejścia z lmów na same OW ponieważ lecą dużo szybciej, odbudowa jest dużo szybsza ale SPALANIE jest kolosalne
co do opłacalności exp, jedna fala więcej robi różnicę ponieważ można trafić więcej piratów
na naszym uni "najlepszy" gracz lata składem lm + mt , no i coś tam pancerników ma
widziałem też gracza który lata 2 lm + 1dt i ma tego całkiem sporo
jak wygląda wysyłanie "ostatniego" expa
To tylko przykład dla łatwego liczenia (dla lm)
jeżeli moja expedycja wpada o 22:00 to powinna wrócić o 22:30:22
ale jeżeli złapię opóźnienie to będzie to 00:30:22 / 1:30:22 / 3:30:22
jako że opóźnienie to 200/300/500 %
ja osobiście po paru akcjach typu ustawianie budzika na 2-3 w nocy zaprzestałem puszczania "ostatniej" fali
sam , jak wspomniałem nie mam zamiaru budować x kk mtków ponieważ to dla mnie "puste" punkty , DT odpadają ze względu na ich długość lotu
najchętniej latałbym tylko pancernikami , jednak odbudowa ich po dziurce jest bolesna
Ow też bym chętnie latał gdyby nie fakt że puszczenie 600k ow na exp to około 28kk dexu
Podkreślę to co było już wspomniane , ekspedycję to sprawa indywidualna, która jest też zależna od speed floty na danym uni i nie ma co się kłócić między sobą kto ma rację kto jej nie ma, niepotrzebnie bić pianę ,
jak mi zdzisiu napiszę że najlepsze na expedycje są niszczarki to niech sobie lata niszczarkami, a jak do tych niszczycieli chce jeszcze dodawać pancerniki to niech dodajePost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Antharas ().
-
Ja zauważyłem że są osoby co puszczają po 25 gwiazd i więcej z pionkiem i mtkami
-
Pan Krecik napisał(a):
Ja zauważyłem że są osoby co puszczają po 25 gwiazd i więcej z pionkiem i mtkami
-
Fajnie by było tak puścić sobie 8 slotów po 6.250 GS... Nawet testowałem... Ale mali obcy to już duży minus a nie żaden zarobek
-
Starrk napisał(a):
Fajnie by było tak puścić sobie 8 slotów po 6.250 GS... Nawet testowałem... Ale mali obcy to już duży minus a nie żaden zarobek
Ludzie z virgo myślę że jak czytają filozofię kombinacji LM DT mt to płaczą juz śmiechu lub już wgl tego nie czytają -
w statsach tez sie juz wgl nie ruszająSprzedam metal na Quantum.
Podobno naprawiono bug z expedycjami (teleport)
Może dexu jednak brakuje oO
Padło pytanie u mnie w sojuszu o dex ile wydałem, bo zaliczyłem cztery przepaly do których trzeba było dodać expedycję
.,,było pytanie pytanie o dex
1 fala to 83.576.000 dexu
2 fale to 167.152.000 dexu
3 fale to 250.728.000 dexu
4 fale to 334.304.000 dexu
5 fal to 417.880.000 dexu,, -
Szczerze mówiąc, nie wiedziałem, że DT robią taką różnice. Dzisiaj dołożyłem i jest elegancko. Także dla mnie dobrze, że wyniknęła ta dyskusja.
Na papierze jednak pancerniki są OP. Szybkie, mało palą, najmniejsze straty, szybka odbudowa. Minusem chyba jest tylko konieczność korzystania z handlarza, żeby mieć odpowiednio dużo deu. Innych minusów nie widzę, ale teoretyzuje bo dopiero zamierzam spawać pc pod ekspedycje. Zgadza się?
Btw. żenującym aspektem 7.0 i latania na piratów jest to, że ktoś grający tak pasywnie jak ja (eco, zero ST) dobija w zniszczonych do naprawdę konkretnych ludzi, którzy budowali to latami aktywnej gry:
prnt.sc/tvnwwr
I to jest bardzo, bardzo słabe. Chyba dobrze by było wyłączyć piratów/obcych z tej statystyki, ale teraz już jest chyba po zawodach.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez @Piciu ().
-
@Piciu napisał(a):
Szczerze mówiąc, nie wiedziałem, że DT robią taką różnice. Dzisiaj dołożyłem i jest elegancko. Także dla mnie dobrze, że wyniknęła ta dyskusja.
Na papierze jednak pancerniki są OP. Szybkie, mało palą, najmniejsze straty, szybka odbudowa. Minusem chyba jest tylko konieczność korzystania z handlarza, żeby mieć odpowiednio dużo deu. Innych minusów nie widzę, ale teoretyzuje bo dopiero zamierzam spawać pc pod ekspedycje. Zgadza się?
Btw. żenującym aspektem 7.0 i latania na piratów jest to, że ktoś grający tak pasywnie jak ja (eco, zero ST) dobija w zniszczonych do naprawdę konkretnych ludzi, którzy budowali to latami aktywnej gry:
prnt.sc/tvnwwr
I to jest bardzo, bardzo słabe. Chyba dobrze by było wyłączyć piratów/obcych z tej statystyki, ale teraz już jest chyba po zawodach.
- Hammer05.08.2020 23:43:31macie tam u was jeszcze wolne sloty ?
- Hammer05.08.2020 23:44:54bo tu sie soj rozpadl troche i szukam nowej ekipy
- Ergon05.08.2020 23:45:11siemka niestety ale mamy juz caly zestaw
- Hammer05.08.2020 23:45:28a szkoda
- Hammer05.08.2020 23:45:41myslalem ze top 10 zniszczonych by sie wam przydal :p
- Ergon05.08.2020 23:46:30ty liczysz zniszczonych na piratach xD?
Gość mnie Rozwalił xD xD
Dramat piarty powinnuy być dawno wyłaczone bo Teraz Farmy robią z siebie prosów ... Dla mnie Ekspedycje to jedna wielka kpina - Hammer05.08.2020 23:43:31macie tam u was jeszcze wolne sloty ?
-
@piciu PC nie są nawet w pierwszej piątce najlepszych składów na expy
Póki nie masz floty wielkości ojca, puty PC się nie opłacają. Ich główną wadą, która je dyskwalifikuje przy slotach poniżej 100mln wartości punktowej, to fakt, że RW na PC ma 16% rzeczywistego pz zamiast 20%, ponieważ dex nie wchodzi w skład złomu. W ten sposób jedyną zaletą PC pozostaje szybkość odbudowy. -
Starrk napisał(a):
@piciu PC nie są nawet w pierwszej piątce najlepszych składów na expy
Póki nie masz floty wielkości ojca, puty PC się nie opłacają. Ich główną wadą, która je dyskwalifikuje przy slotach poniżej 100mln wartości punktowej, to fakt, że RW na PC ma 16% rzeczywistego pz zamiast 20%, ponieważ dex nie wchodzi w skład złomu. W ten sposób jedyną zaletą PC pozostaje szybkość odbudowy.
Z tym, że to taka zabawa na początek, a nie topowy model biznesowy -
To ja poproszę ten topowy model biznesowy
-
CM+DT - na ten moment sram kryształem i nie mam co z nim zrobić
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 5