NowyLolek napisał(a):
bo zawsze grali i grać nie potrafią przestać, to zbieracz może być. Log raz dziennie, zwózka i dalej wegetacja.
Klasa Odkrywcy - dyskusja
-
-
Apofis napisał(a):
Ale odkrywcy na starych uni dalej mają przewagę jeśli robią dużo expów
Sam zawarles slowo klucz - JESLI - wiec dobitnie stwierdzasz, ze trzeba podporzadkowac sobie zycie pod gre by osiagnac wyniki. Tym samym odkrywca jest nieoplacalny a wrecz przynosi straty jesli ktos nie ma czasu/mozliwosci by na czas odbierac i wysylac farmingii po idlakach i ekspy. Nie wspominajac o przegladaniu gali w poszukiwaniu pz na 16-tych pozycjach. -
Może tak być. Po paru miesiącach gry na starym uni dosłownie rzygałem ogejmem i potrzebowałem przerwy. Jeśli ktoś od roku codziennie wysyła po 50-60 eksp i nie ma dość, to musi naprawdę żyć tą grą
-
No nie do końca się z tym zgodzę. A już na pewno nie przy ekspedycjach militarnych.
-
NowyLolek napisał(a):
Jeśli ktoś od roku codziennie wysyła po 50-60 eksp i nie ma dość, to musi naprawdę żyć tą grą
Ruda napisał(a):
No nie do końca się z tym zgodzę. A już na pewno nie przy ekspedycjach militarnych.
-
I am back napisał(a):
Dyskusja o tym samym w nieskonczonosc.
Sam zawarles slowo klucz - JESLI - wiec dobitnie stwierdzasz, ze trzeba podporzadkowac sobie zycie pod gre by osiagnac wyniki.
Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
@Muniek, tutaj masz odpowiedz na swoje pytanie:
NowyLolek napisał(a):
Może tak być. Po paru miesiącach gry na starym uni dosłownie rzygałem ogejmem i potrzebowałem przerwy. Jeśli ktoś od roku codziennie wysyła po 50-60 eksp i nie ma dość, to musi naprawdę żyć tą grą
-
I am back napisał(a):
@Muniek, tutaj masz odpowiedz na swoje pytanie:
NowyLolek napisał(a):
Muniek napisał(a):
aha to nie wiedziałem ze takie są zasady łogejm, dzieki
-
Nie gram na telefonie, lapek i piwoSprzedam metal na Quantum.
Muniek napisał(a):
Nie gram na telefonie
-
I nie potrafisz raz na czas w domu w lapku zrobic klikniec i odejsc od niego ?
Co w tym trudnego ?Sprzedam metal na Quantum.
Nic. Ale zapominasz, ze ja jestem kierowca. Nie siedze w domu tylko zyje w trasie. I wielu ludzi ma tez zycie, dom, rodzine, obowiazki. Dlatego tez sa gracze tzw. ufs-y. Jak wracam do domu po calym tygodniu to wole ten czas spedzic z bliskimi niz z laptopem czy tel w reku. Mam dosc laptopa na codzien
-
Jak dla mnie schemat tego wygląda tak
Kowalski gra zbieraczem
Wymagania do klasy:Dobre eko,średnia ilość czasu
Plusy:
Stały zasób surowców
Premie do produkcji/zbieracz itd
Większa ładowność
Więcej czasu dla siebie i małżonki
Minusy:
W pip energi
Planety 15 pozycja by były dobre
Zbysiu gra odkrywcą
Wymagania do klasy: duża ilość czasu/wzmożoną aktywność
Plusy(pod warunkiem że gra mega aktywnie i się stara)
Przewaga nad zbieraczem
Pzty z 16 pozycji
Surowce z ekspow
Przedmioty z ekspow/antymateria
Większa planeta/koszty czas badań
Większe zyski z idlakow
Minusy:
Wieczna wymiana surowca na paliwo
Wieczne siedzenie na ogame aby wysyłać te ekspy i zbierać pzty
I najważniejsze Mniej czasu dla siebie
Każdy gra jak lubi jedni mają więcej czasu inni mniej mi pasuje zbieracz i jestem zdania że ktoś o mega mocnym eko nie ma się o co bać bo odkrywca nawet nie ma.podbica do zbieracza w tym wypadku
Jest to moja zdanie i ma wizja ale odkrywca aktywny zawsze będzie miał przewagę na zbieraczem -
PacSzaman napisał(a):
Każdy gra jak lubi jedni mają więcej cz
-
Apofis napisał(a):
Chodzi tylko o to, że jeśli ktoś aktywnie gra zbieraczem a druga aktywnie odkrywcą to odkrywcą można dorobić się dużo więcej.
-
-
Apofis napisał(a):
Chodzi tylko o to, że jeśli ktoś aktywnie gra zbieraczem a druga aktywnie odkrywcą to odkrywcą można dorobić się dużo więcej.
Co można zrobić aktywnie tą klasą? Wyfarmię ze 2-3 kkk surki, to mi powiecie: super, ale odkrywcą wyfarmiłbyś 4. Zrobię ST na xxx %, to powiecie mi: super, ale z generała byłby jeszcze zysk z doku w ataku. Jedyne, co zbieracz musi zrobić, żeby grać aktywnie, to nie włączać urlopu.
I jeśli chodzi o aktywną grę, to uwierzcie mi - po nerfie odkrywcy militarnego są sposoby, by aktywnością w grze przebić bonus dowolnej klasy.
Jeśli ktoś gra aktywnie i regularnie, odkrywca prawdopodobnie będzie lepszy. Ale jeśli ktoś gra aktywnie i nieregularnie, lepszy może okazać się zbieracz lub generał.
Lwica jest boska :) -
a moze najlepiej bedzie zmieniac klasy cyklicznie co 2 tygodnie w zależnosci od pory ściemniania sie ? np w zimie sciemnia sie szybko to gramy odkrywcą bo od 16:00 jest noc i mozna grać. w lato jest długo jasno to odkrywca bo szkoda czasu na gre ?
Jakie sa ? jakie przeciw ? prosze o infoSprzedam metal na Quantum.
Muniek napisał(a):
np w zimie sciemnia sie szybko to gramy odkrywcą bo od 16:00 jest noc i mozna grać.
-
Powinni objac swoją strategie gry, ja obejmuje swoją by pokonac innych. Co z tymi co mogą grac dłuzzej ? dlaczego to ma byc moja wina ? w zimie czy w latoSprzedam metal na Quantum.
Zgoda. Ale nie patrz na ogol spolecznosci przez pryzmat wlasnej osoby. Ty masz czas dzis, jutro i w nastepnym tygodniu na gre to nie znaczy, ze ktos tez musi miec ten czas wolny wtedy kiedy i Ty go masz. Ja przez 2 lata bylem uf-s na ogejmie. Zmienilem prace i teraz jestem jednym z bardziej aktywnych graczy. Punkt widzenia zalezy od punktu patrzenia/siedzenia.
-
I am back napisał(a):
Nie do konca sie z tym zgodze. Zbieraczowi tez nikt nie zabroni pospawac floty i strzelac aktywnych na setki milionow, jesli nie miliardy zysku
Czyli dalej odkrywca ma przewagę.
Muniek napisał(a):
na opustoszalym uni z x2 lub x1 przy wysokichh eko nie bylnbym tego pewnien @Apofis
buleon napisał(a):
Jedyne, co zbieracz musi zrobić, żeby grać aktywnie, to nie włączać urlopu.
buleon napisał(a):
Jeśli ktoś gra aktywnie i regularnie, odkrywca prawdopodobnie będzie lepszy. Ale jeśli ktoś gra aktywnie i nieregularnie, lepszy może okazać się zbieracz lub generał.
I am back napisał(a):
y masz czas dzis, jutro i w nastepnym tygodniu na gre to nie znaczy, ze ktos tez musi miec ten czas wolny wtedy kiedy i Ty go masz. Ja przez 2 lata bylem uf-s na ogejmie. Zmienilem prace i teraz jestem jednym z bardziej aktywnych graczy. Punkt widzenia zalezy od punktu patrzenia/siedzenia.
-
Apofis napisał(a):
Ale odkrywca może robić to samo plus bonusy z expów Każda klasa może farmić, złomować, i latać na idlaki, pomijam więc te rzeczy a skupić się trzeba na tym co dana klasa ma żeby zyskiwać przewagę na inną.
Czyli dalej odkrywca ma przewagę.
-
I am back napisał(a):
Zgoda. Ale nie patrz na ogol spolecznosci przez pryzmat wlasnej osoby. Ty masz czas dzis, jutro i w nastepnym tygodniu na gre to nie znaczy, ze ktos tez musi miec ten czas wolny wtedy kiedy i Ty go masz. Ja przez 2 lata bylem uf-s na ogejmie. Zmienilem prace i teraz jestem jednym z bardziej aktywnych graczy. Punkt widzenia zalezy od punktu patrzenia/siedzenia.
To ja poswiecam czas, ja prowadze konto i ja uzywam laptopa za ktory zapłaciłem - nie oczekujesz chyba ze bede patrzył prez pryzmat innych ? jak innym wygodniej sie gra ....
@Apofisna nekkar wygrywa odkrywca prędkość flot x1 w innych też - niestety nieSprzedam metal na Quantum.
Muniek napisał(a):
To ja poswiecam czas, ja prowadze konto i ja uzywam laptopa za ktory zapłaciłem
-
Muniek napisał(a):
w innych też - niestety nie
@Muniek Wątpię, że tak jest. W większości uni wygrywa odkrywca co widać po statystykach. -
I am back napisał(a):
Muniek napisał(a):
To ja poswiecam czas, ja prowadze konto i ja uzywam laptopa za ktory zapłaciłem
Apofis napisał(a):
Muniek napisał(a):
w innych też - niestety nie
@Muniek Wątpię, że tak jest. W większości uni wygrywa odkrywca co widać po statystykach.
Muniek napisał(a):
na wolnych wyludnionych wygrywa zbieracz. jakie to - to musisz sie juz logowac po kolei i patrzec w galach
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0