Metal za 48k, hłehłe
Klasa Odkrywcy - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Statystycznie zależy od konta.
Miks eko/flota:
Zwieracz + idlery + złomowanie
Samo eko:
Zwieracz + idlery
Sama flota:
Generał + ekspedycje z odpowiednim składem i odpowiednimi proporcjami jest w stanie wyrównać zarobek zwieracza z przeładowanymi pełzaczami. Do tego jeśli dodamy złomowanie to w rzeczywistości możemy mieć zwycięzcę, ale to jest uzależnione od możliwości czasowe, możliwości uniwersum, umiejętności oraz po prostu szczęścia.
???:
Odkrywca na ekspach cywilnych: latając cały dzień jest w stanie wyrównać zarobek zwieracza z przeładowanymi pełzaczami. -
o jaki odpowiedni sklad chodzi na ekspedycje generalem ??
-
A tutaj już odpowiem popularnym ostatnimi czasy zwrotem: tajemnica
Kalkulator nie gryzie -
Starrk napisał(a):
Statystycznie zależy od konta.
???:
Odkrywca na ekspach cywilnych: latając cały dzień jest w stanie wyrównać zarobek zwieracza z przeładowanymi pełzaczami.
-
Sobieski napisał(a):
Cieszę się (...) że dla dobra odkrywców na Taurusie przyjmujesz na klatę wszystkie dziury.
nie -
-
Przy speed x7 oraz eko około 43/36/40 musisz wylatać około 40 ekspedycji dziennie, żeby wyrównać się z zyskami Zwieracza, który w tym samym czasie popija sobie herbatkę i niewiele musi klikać
Dla mnie właśnie ta liczba ekspów jest granicą opłacalności. Ale wiem, że są ludzie, którzy są w stanie (i mają chęci) wylatać tych ekspów 80. -
Nonick napisał(a):
Przy speed x7
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Apofis ().
-
U mnie na 60 ekspedycji 20x przywozi sure, 8x niepotrzebna flota i 50% puste ale najlepsze są 5h opóźnienia
-
Teraz odkrywca to jakas porażka przynajmniej u mnie bendąc odkrywcą od tygodnia ani jednego pirata nie ustrzelilem wysyłając floty bojowe na ekspy czy to możliwe???
-
UNI 47 napisał(a):
Teraz odkrywca to jakas porażka przynajmniej u mnie bendąc odkrywcą od tygodnia ani jednego pirata nie ustrzelilem wysyłając floty bojowe na ekspy czy to możliwe???
Jeżeli chodzi o samych piratów / obcych - miałem w tym tygodniu 4 takie przypadki, a nie latam jakoś dużo, także chyba kwestia szczęścia + wcześniej wymienionej "modyfikacji szans". -
Wysyłając ekspy cywilne dziennie jest co chwila w każdej fali pirat,obcy ale wysyłając ekspy bojowe zero to nie może być przypadek tak mi sie wydaje
-
-
1,5 kkk deuteru przepalone plus zero zysku jak tak dalej pójdzie nic tylko lmy zmielic u handlarza i załączyc zbieracza.Skonczyły się dobre czasy odkrywcy
-
UNI 47 napisał(a):
Skonczyły się dobre czasy odkrywcy
Ostatnio w końcu przetopiłem wszystkie lamki, krążki i owce u brodacza i zostały mi tylko pance, kubusie i pionki. O wiele lżej na duszy jestnie -
Dla cywilnych ekspow wystarcza pare tys statkow ktore się mieszczą w jakimś progu liczebnym w którym piraci sie częsciej zdarzają dlatego jest ich wtedy więcej.Wysyłając flote bojową potrzeba już dużo więcej statków które już się nie mieszczą w tym progu który jest przypisany do dużo mniejszej częstotliwości piratów tak mi sie wydaje
-
żeby mieć faktycznie jakieś dane statystyczne należałoby w kilka osób przez pewien okres czasu wysyłać załóżmy jeden dzień same ekspedycje militarne, a następnie tylko cywilne - w momencie kiedy mieszasz trochę tego trochę tego - nie wydaje się to być nieco wiarygodne.
Na 4 takie przypadki u mnie w ciągu ostatnich 2 tygodni - 2 razy była to flota "bojowa" i 2 razy cywilna.
Wysyłam floty w proporcjach 3 do 1, ale wciąż to losowość w losowości + mamy tutaj z pewnym oczekiwaniem wobec wyniku, co sugeruje niejako, że jeżeli tylko rezultat będzie sprzyjał naszym podejrzeniom dopasujemy swoje wyniki do teorii -
Właśnie ja tak robiłem jeden cały tydzień wysyłałem same cywile w kazdej fali był jakiś pirat lub dwa.Teraz ten tydzien same bojówki łącznie 56 ekspów z czego zero pirata.No chyba że to faktycznie kwestia szczęścia w co wątpie.
-
zamiescisz wyniki czy ...... brak info ?BOSS OGAME
-
-
puszzcam cywilne i w zyciu nie mialem nawet podobnych wynikowBOSS OGAME
-
Kwestia szczęścia albo nieszczęścia zależy
-
Poprawka 56 fal po kilka slotów mój błąd
-
Jest tylko jedno rozwiązanie tej sytuacji... puścić po 1000 (minimalna liczba przy której w ogóle można próbować przeprowadzać jakieś analizy) ekspów cywilnych i militarnych i wtedy porównać wyniki.Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
-
-
Proponuję wspolny międzynarodowy wniosek do trybunału sprawiedliwości w Strasburgu przeciw Ogejowi. Za robienie nas w balona. 18 exp bojowych i ani śladu po piratach. 5 exp cywilnych 2 ataki piratów a może to ja lipnie wysyłam. Czy to ma różnicę co się wysyła?
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Kuciapski8 ().
-
Kuciapski8 napisał(a):
Proponuję wspolny międzynarodowy wniosek do trybunału sprawiedliwości w Strasburgu przeciw Ogejowi. Za robienie nas w balona. 18 exp bojowych i ani śladu po piratach. 5 exp cywilnych 2 ataki piratów a może to ja lipnie wysyłam. Czy to ma różnicę co się wysyła?
Lwica jest boska :)
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 2
2 gości