Rinzler napisał(a):
Ekspy sprzed chwili, ponad 13kk krychy na 6 slotachUni Leda
Optymalny sklad ekspedycji po 7.1
-
-
U mnie w soju wpadło wczoraj 45 kk mety za 1 slot.
Tyle warte te wyliczenia.Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
Raz 45kk na caly soj, caly dzien, bez komentarza.Moze się wypowiedzą osoby co wyciągały po 300kk sury przez cały dzień.
-
ale widze te bzdury juz 2 tyg - w czym te osoby maja sie wypowiedziec ? dlaczego macie złą passe ekspów ? ludzie ruszcie głową - ekspy nnie pasują to grajcie zbieraczem tak jak ja. Chyba ze ktos Wam po prostu musi powiedziec jak macie w ogame grac ? jak przedszkoleSprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
Z uwagi na święta dzisiaj latam mniej ale tutaj wyniki:
prnt.sc/qg2tms
Uniwersum 68 (flota x1). Nie ma tam wyników ze starć z piratami a te dają mocnego kopa. -
O to chodzi czy warto jeszcze przechodzic ze zbieracza na odkrywce.500k antymaterii nie jest mało.Same te dopalki nawet przy mocnym eko nie równoważa (chyba) zyskow z expedycji i farmingow 75 %.
-
Zależy to od trzech czynników.
1. Jakie masz eco
2. Jaki jest speed floty na twoim uni
3. Ile masz czasu na grę -
Fakt faktem miałem po kilkadziesiąt kk pierwsze pare dni tak że sie udało postawić łącznie prawie 30 lvl kopalni ponad 30 poziom,a teraz raczej famie idlakow bo expy robia sie co raz bardziej uciazliwe w stosunku do zyskow (duzo opoznien). Na poczatku znajdowalem tez po 5-6k statkow, a teraz po 1k max
-
Tak tylko wstawię. (Dla eko x7, odkrywcy, top 1 > 100kk pkt)
Mały event:
Metal: od 5.250.000 do 26.250.000
Kryształ: od 2.625.000 do 13.125.000
Deuter: od 1.750.000 do 8.750.000
Średni event:
Metal: od 26.250.000 do 52.500.000
Kryształ: od 13.125.000 do 26.250.000
Deuter: od 8.750.000 do 17.500.000
Duży event:
Metal: od 52.500.000 do 105.000.000
Kryształ: od 26.250.000 do 52.500.000
Deuter: od 17.500.000 do 35.000.000
Jak znajdzie coś wychodzącego poza te widełki to dajcie znać.
Jeśli nie macie nic takiego, to macie dowód, że expy nie były nerfione i już przestańcie na to narzekać.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Das140 ().
-
Może wartości nie były znerfione a szanse na event. Bo ja przez pierwsze 2 dni za każdym ekspem trafiałem ilości surowców odpowiadające przynajmniej średniemu eventowi, a w pierwszym dniu roboczym spadło to do wartości małego eventu i raz na 20 ekspów coś z średniego
-
Mały event: 90%
Średni event: 9%
Duży event: 1%
Było tak od zawsze i nic w tej kwestii nie uległo zmianie. Jeśli trafiałeś co chwilę surowce ze średnich eventów, oznacza to, że ktoś inny trafiał same opóźnienia na małym evencie -
haha no jaja jak berety
15 ekspedycji - 2 z surowcami, 1 z flota
w nocy puszczane do innych układów na 3/4 h i same pustaki albo piraci
wyczyszczę ciasteczka może cos pomożeBuc - inaczej cham, prostak, burak - może służyć też jako zamiennik dla slow: wafel, popapraniec, palant
pis Pierd Oli My [SZAMBO] - Uni 18
NOOB level PRO - jestem jak świeże gówno na Twoich białych sandałach
stary oGame
nowy game -
Smell my Farts napisał(a):
haha no jaja jak berety
15 ekspedycji - 2 z surowcami, 1 z flota
w nocy puszczane do innych układów na 3/4 h i same pustaki albo piraci
wyczyszczę ciasteczka może cos pomoże
Uni65/66 - Top1
Górnicy OGame - Top10 -
Why so Serious napisał(a):
daj znac czy pomogło
haha
czyszczenie pomogło, trafiłem 5 - 5 pustaków na 5 flot wysłanychBuc - inaczej cham, prostak, burak - może służyć też jako zamiennik dla slow: wafel, popapraniec, palant
stary oGame
nowy game -
Smell my Farts napisał(a):
Why so Serious napisał(a):
daj znac czy pomogło
czyszczenie pomogło, trafiłem 5 - 5 pustaków na 5 flot wysłanych
Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180° -
wampek napisał(a):
A czy pamiętałeś, by zresetować po czyszczeniu komputer?
olaboga niejuż naprawiam swój błąd
Buc - inaczej cham, prostak, burak - może służyć też jako zamiennik dla slow: wafel, popapraniec, palant
stary oGame
nowy game -
Das140 napisał(a):
Tak tylko wstawię. (Dla eko x7, odkrywcy)
Mały event:
Metal: od 5.250.000 do 26.250.000
Kryształ: od 2.625.000 do 13.125.000
Deuter: od 1.750.000 do 8.750.000
Jak znajdzie coś wychodzącego poza te widełki to dajcie znać.
Jeśli nie macie nic takiego, to macie dowód, że expy nie były nerfione i już przestańcie na to narzekać.
Jestes pewny ?
1 - "Twoja ekspedycja natrafiła na małą asteroidę, z której można pozyskać trochę surowców.
Zrabowano: 4.320.000 Metal."
2 - "Znaleźliśmy łatwo dostępne pola surowców na odległej planetoidzie i wydobyliśmy pewną ich ilość.
Zrabowano: 3.240.000 Metal."
3 - "Twoja ekspedycja natrafiła na małą asteroidę, z której można pozyskać trochę surowców.
Zrabowano: 4.320.000 Metal."
Uni Himalia - eko x 7
To tylko z dzisiaj. Wiadomo 2-3 razy bylo wiecej. Ale te widelki nie sa sztywne absolutnie. Dodam tylko ze krysztal i deuter mimo to mieszcza sie w powyzszych widelkach. Przynajmniej mi sie nie trafilo mniej z tego co pamietam, choc ekspedycje w wiadomosciach usuwane sa najszybciej wiec pewnosci nie mam. Od czasu aktualizacji duzego eventu to ja w ogole nie mialem ale 2 czarne dziury juz trafilemRaz tylko chyba byl sredni na 32kk metalu. Wyzej nic. Od razu napisze zeby nie bylo pytan, ze mam klase odkrywcy i latam nawet ponad maks ladownosc to co pokazuje kalkulator wzgledem top 1 i oczywiscie z pionierami ? A teraz sobie przypomnialem ze gracz top 1 jest zablokowany przeciez chyba od 2-3dni. Czy to moze miec wplyw na ekspedycje ?
-
Skoro top1 dostał bana to ktoś inny stał się top1 (bany wylatują z rankingu) - i to od jego statystyk liczą się ekspedycje.Rentier
TOP1 Wezn (po UF)
TOP1 Oberon -
@LordOfLights,
Przepraszam, zapomniałem dodać, że TOP 1 musi mieć conajmniej 100.000.000 punktów.
Tak, liczba punktów TOP 1 ma wpływ na wyniki ekspedycji. -
Aha to juz rozumiem czemu teraz tak malo mam z ekspow po prostu top 1 ma 32kk punktow czyli dwa razy mniej niz poprzedni. To wiele wyjasnia
-
Ludzie robią po 7mld sury na piratach to mi się odechciewa latać po te nędzne ochłapy
-
ciężko to ogarnąć i opisać tak więc pokażę ekspedycję z około 16h
prnt.sc/qijm3a
prnt.sc/qijmfq
prnt.sc/qijmnd
prnt.sc/qijmuj
wysyłane zawsze 750dt 105 pionierów 1 rozpruwacz i 10 ss
może ktoś opisać jak można się dorobić na piratach? no chyba że to jest na zasadzie takiej o ile nie trafią się obcy. czy macie jakieś patenty by to byli piraci -
UKM-2 napisał(a):
ciężko to ogarnąć i opisać tak więc pokażę ekspedycję z około 16h
prnt.sc/qijm3a
prnt.sc/qijmfq
prnt.sc/qijmnd
prnt.sc/qijmuj
wysyłane zawsze 750dt 105 pionierów 1 rozpruwacz i 10 ss
może ktoś opisać jak można się dorobić na piratach? no chyba że to jest na zasadzie takiej o ile nie trafią się obcy. czy macie jakieś patenty by to byli piraci
To na czym tracisz - to tylko i wyłącznie czarna dziura.Rentier
TOP1 Wezn (po UF)
TOP1 Oberon -
szkoda że te walki to 30% na pz a nie tak jak uni ma ustawione
-
UKM-2 napisał(a):
szkoda że te walki to 30% na pz a nie tak jak uni ma ustawione
Pozostałe klasy - to 10%
Nikt nie ma 30 % ... niestetyRentier
TOP1 Wezn (po UF)
TOP1 Oberon -
@'dexpl" Duzi obcy kasują Twoją flotę niezależnie od tego, co wyślesz
(może poza samym składem cywilnym)
LM mają za to szansę wyjść na zero z dużych piratów, którzy też spuszczają łupnia innym składom flot -
Starrk napisał(a):
@'dexpl" Duzi obcy kasują Twoją flotę niezależnie od tego, co wyślesz
(może poza samym składem cywilnym)
LM mają za to szansę wyjść na zero z dużych piratów, którzy też spuszczają łupnia innym składom flot
Ogólnie tylko i wyłącznie lm się sprawdza na ekspedycji - ew. wysyłanie także cm z nadzieją, że połowa padnie w walce- ale to musisz mieć ich dość dużo.
Rentier
TOP1 Wezn (po UF)
TOP1 Oberon -
Latalem na odkrywcy tylko statkami cywilnymi. Ale wczoraj z moich marnych 200k lm 4k cm i 4k ow wyciagnalem na walkach z piratami 120kk surki na plus po odjeciu strat i paliwa.
-
-
Miałem obcych 50% składu mojej floty, wyszedłem 2kk na plus. Ale to był chyba średni event
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0