HorteX OFF [LOG] vs. TOSIEK [Nemezis] ~ 1545.92% ST pożegnalne

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• HorteX OFF [LOG] vs. TOSIEK [Nemezis] ~ 1545.92% ST pożegnalne

Tym STarciem chciałbym się ze wszystkimi pożegnać. Brak czasu oraz chęci na grę sprawiły że podjąłem decyzje o oddaniu konta - za darmo, nie na push, nie na złom - tak, można w ten sposób. Powrót po 12 latach pokazał mi że albo takie mamy czasy albo świat gier opanowało pokolenie graczy bez honoru, poczucia dobrego smaku oraz wpojonych zasad fair play. Początkowo nie dostrzegałem tego - a może po prostu nie chciałem widzieć - jak kiedyś gra przy której świetnie sie bawiłem zeszła na psy. To co widziałem w ciągu ostatnich kilu tygodni: cudowne przyrosty Yary nie mające nic wspólnego ze złomowaniem - fakt coś tam latał, ale 4 mld floty w 3 tygodnie?, Ser Presidente (mój ulubieniec) tydzień temu top 400, ciągłe rozbite pzty wokół jego orbity i w końcu przyrost blisko 2 mld floty po czym zjazd, urlop i brak ST. Nie wspomnę o masie świecących się botów. Wiem że to nic nie da ale niech ci pseudo gracze w końcu się zastanowią czy warto ładować kasę w grę, kupując konta na push czy licencje Ninja tylko po to by być wyżej w topce bo to Wam nie zrekompensuje poczucia nijakości w prawdziwym życiu :)

Kończąc nudnawe wywody chciałbym pozdrowić ludzi których poznałem grając tutaj 3 miesiące, cały sojusz LOG, Pulsar oraz poszczególne osoby z LDs. To Wy sprawiliście że przygoda nie skończyła się wcześniej.

Mojemu następcy życzę powodzenia i dużo przyjemności z gry na koncie ;)

Dnia 16-11-2019 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:

Agresor HorteX OFF [LOG]

Lekki myśliwiec 50.100
    Krążownik 5.532
    Okręt wojenny 1.785
    Pancernik 3.150

Obrońca TOSIEK [Nemezis]

Duży transporter 110
    Okręt wojenny 1.523
    Recykler 100
    Satelita słoneczny 7.752
    Wyrzutnia rakiet 38.000
    Lekkie działo laserowe 7.000
    Ciężkie działo laserowe 1.500
    Działo Gaussa 600
    Działo jonowe 50
    Wyrzutnia plazmy 90
    Mała powłoka ochronna 1
    Duża powłoka ochronna 1

Po bitwie...

Agresor HorteX OFF [LOG]

Lekki myśliwiec 32.261 ( -17.839 )
    Krążownik 5.132 ( -400 )
    Okręt wojenny 1.780 ( -5 )
    Pancernik 3.136 ( -14 )

Obrońca TOSIEK [Nemezis]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:
    3.193.544 Metalu, 2.383.743 Kryształu i 2.500.556 Deuteru

Agresor stracił łącznie 84.446.000 jednostek.
    Obrońca stracił łącznie 250.300.000 jednostek.
    Na polu zniszczeń unosi się 105.885.600 metalu i 48.706.400 kryształu.
    Agresor przejął łącznie 8.077.843 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 21%.

Szczątków zebranych przez agresor(ów):
    104.947.600 Metalu i 47.781.200 Kryształu

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor
    Metal: 45.979.144
    Kryształ: 28.890.943
    Deuter: 1.490.556
    agresor zyskał łącznie 76.360.643 jednostek.

Podsumowanie obrońca
    Metal: -185.698.544
    Kryształ: -62.202.743
    Deuter: -10.476.556
    obrońca stracił łącznie 258.377.843 jednostek.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Keanu_U19 ().

• Otóż to, święte słowa. Gra Ogame postawiła na pay2win, im więcej masz w portfelu, tym więcej statków na planecie. Biedaki nie mają szans, chodziarz skill 5 razy lepszy. Mniejsza o to. Oszukistów jest tu cała masa. Sam miałem możliwość przetestowania Ninja, żeby wiedzieć co to potrafi. I potrafi wszystko. Dzięki pewnemu schematowi jak działa ten bot, wiem też po ruchach kto go używa.
    Skan od topki zaraz po pojawieniu się aktywki - bot, wieczna * i farming sondami - bot (trzeba kiedyś spać), ataki na na takich botów - samo podnosząca się flota przed dolotem. Przyczaisz takiego, zaraz się urlop włącza.
    I tak, jest ogromny niesmak do tej gry. GF miało by znacznie więcej graczy gdyby coś z tym robiło. Mają garstkę oszustów którzy płacą po kilka tysięcy, a mogli by mieć kilkanaście tysięcy płacących po 100zł. Ale jakie podejście, takie efekty.
    Kiedyś jak mnie wena najdzie, napiszę bezpośrednio do GF, także na zapał w działaniu GO i SGO, żeby na bana za bash czekać po 3 - 4 dni dając im na tacy raporty... Nie masz czasu, to nie bądź GO.
    I tak oto Janice staje się cmentarzem. Zostaną tylko Ci co wydali kasę i grali nieuczciwie. I jedyne co mnie satysfakcjonuje to to, że jak to uni wymrze, to sobie w dupe będą mogli wsadzić te swoje konta :)
    A pieniążki się nie zwrócą. Ale kto bogatemu zabroni...
    Z Ogejmem jest jak z alkoholizmem... Jedna bania i maraton 8)
    Powrót po 14 latach...