#120 Shade [Sprite] vs. #59 buleon [Black Mo] ~ 14633.7%

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• #120 Shade [Sprite] vs. #59 buleon [Black Mo] ~ 14633.7%

Tymczasem na Xanthus...

Niestety, tym razem Buli zalogował chwilę po RW, odpalił kartę kredytową i zaczął wiosłować, więc tylko część złomu u mnie :(

Pozdrawiam Sprite i Znajomych.

Dnia 06-11-2019 07:08:03 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Shade [Sprite]

Krążownik 200.000
    Pancernik 50.000

Obrońca buleon [Black Mo]

Duży transporter 10.338
    Statek kolonizacyjny 1
    Sonda szpiegowska 1.953.855
    Gwiazda Śmierci 1
    Wyrzutnia rakiet 4.051
    Lekkie działo laserowe 658
    Ciężkie działo laserowe 10
    Działo Gaussa 2
    Działo jonowe 11
    Wyrzutnia plazmy 2

Po bitwie...

Agresor Shade [Sprite]

Krążownik 199.919 ( -81 )
    Pancernik 49.980 ( -20 )

Obrońca buleon [Black Mo]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:
    130.201.602 Metalu, 65.688.437 Kryształu i 11.499.942 Deuteru

Agresor stracił łącznie 4.049.000 jednostek.
    Obrońca stracił łącznie 2.097.871.000 jednostek.
    Na polu zniszczeń unosi się 48.480.600 metalu i 1.414.889.000 kryształu.
    Agresor przejął łącznie 207.389.981 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Szczątków zebranych przez agresor(ów):
    0 Metalu i 965.125.300 Kryształu

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 127.981.602
    Kryształ: 1.029.446.737
    Deuter: 11.037.942
    agresor zyskał łącznie 1.168.466.281 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -206.550.602
    Kryształ: -2.086.136.437
    Deuter: -12.573.942
    obrońca stracił łącznie 2.305.260.981 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.2.2
  • Moim skromnym zdaniem - wał.
    I w sumie tyle w temacie.

Ale co tam wiedzieć mogę, w końcu już zakończyłem.

Podobno 6.20 flotę na innej gali podniósł, 48 minut później już nie. Pewnie nie widział, że ktoś inny leci? Nie dość że śpioch, to jeszcze ślepy ... Podwójny niefart.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez abraaa ().

• Więc dobrze, będzie to mój pierwszy, jedyny i ostatni post komentujący "styl" gry buleona więc poświęcając trochę czasu przeanalizowałem wszystkie 59 starć jedno po drugim aby mieć konkretne liczby.
    Wydaję mi się że Xanthus jako społeczność względem innych serwerów ma wysoką liczbę aktywnych graczy w dodatku stosunkowo uczciwych ( zdarzają się wyjątki ) przez co nadal istnieje zdrowa rywalizacja która niestety przy każdym kolejnym starciu zanika równomiernie z chęciami do gry bo ile można walczyć z wiatrakami ...

Poniższe liczby mówią same za siebie

To już jakiś czas temu przestało być nawet śmieszne tym bardziej że w większości przypadków buleon jest aktywny na koncie podczas tych starć tłumacząc się zasypianiem i budzeniem co kilka minut, i żeby była jasność nic nikomu tutaj nie sugeruję odnośnie pushu tylko stwierdzam fakty.

Wielokrotnie słyszałem od Buliego że jest to strategia gry długofalowa z tym że po za nim samym chyba nikt jej nie rozumie...

Dlaczego taki podział ? bo w kwietniu nastąpiła zmiana zasad odnośnie przeliczników handlowych więc jakby to wszystko wyglądało gdyby nie masowe skupowanie deuteru + duża sieć paliwowa a następnie mielenie tego za duże ilości Anty niech sobie każdy sam odpowie.. od razu zaznaczam że nie interesuje mnie kompletnie kto ile inwestuje natomiast nie widzę przełożenia takich inwestycji na miejsce w jakim znajduję się konto więc po co to wszystko ?

Sam mógłbym wymienić graczy którzy widząc kolejne złomy na Buleonie podziękowali za grę a śmiem przypuszczać że będzie ich więcej.
    W Zasadach Gry zdecydowanie brakuje odpowiedniego punktu regulaminu który mógłby coś zmienić, na ten moment mogę jedynie liczyć że Buleon pójdzie uprawiać swoją strategię na inny serwer a tutaj skorzysta z możliwości wiecznego urlopu ;)
  • Czekalem na takie podsumowanie, niby Shade i Scofield mieli większy zysk z ostatniego top1 ACS niż w sumie z buleona, ale jednak liczby robią wrażenie. Bez tych złomów buleon pewnie byłby dobre kilkadziesiąt miejsc wyżej, plasując się w topcie uni, jednak może nie każdy gra dla pkt ;)

Jest to z pewnością swojego rodzaju fenomen na OGame.pl.
  • Poka_Bydlaka napisał(a):

Pewnie prowadzą konta na innych uni. A Xanthusem ludziom "płaci" za usługę. :D

W dr.house był przypadek, że typo mdlał w konkretnej pozycji bo coś tam organy się przestawiały. Może Buleona dopada to notorycznie przy fotelu przy skręcie w lewo o 2 stopnie lub coś.
    To problem jest z ukrwieniem. Nie dochodzi krew i omdlewa człowiek. Nie ważne.

Jedynie dodam od Siebie, że tak doświadczony gracz jak Buli strasznie psuje swoją reputację. Którą miał ogromną, wiedząc o grze i strategiach baaardzo dużo.
  • pavciosz napisał(a):

[...]

[...]
    W Zasadach Gry zdecydowanie brakuje odpowiedniego punktu regulaminu który mógłby coś zmienić, na ten moment mogę jedynie liczyć że Buleon pójdzie uprawiać swoją strategię na inny serwer a tutaj skorzysta z możliwości wiecznego urlopu ;)
    Fajne podsumowanie, widzę, że do pudła w tej konkurencji brakuje mi jeszcze sporo...
    Co do wiecznego urlopu Buleona, jeśli gra mimo wielu wtop sprawia mu frajdę to czemu miałby kończyć ?

Graty Shade po raz X, SzO Buleon po raz Y :)
  • abraaa napisał(a):

Podobno 6.20 flotę na innej gali podniósł, 48 minut później już nie. Pewnie nie widział, że ktoś inny leci? Nie dość że śpioch, to jeszcze ślepy ... Podwójny niefart.
    Nie tyle ślepy, co zmęczony. Przysnąłem pomiędzy fs-ami. Derp faktycznie miał pecha tej nocy. Ale na spokojnie, jeśli będzie latał, w końcu trafi. Dowiedzione naukowo przez Gapcia, który niestety nie wystawił ostatniego ST :)

pavciosz napisał(a):

Wydaję mi się że Xanthus jako społeczność względem innych serwerów ma wysoką liczbę aktywnych graczy w dodatku stosunkowo uczciwych ( zdarzają się wyjątki ) przez co nadal istnieje zdrowa rywalizacja która niestety przy każdym kolejnym starciu zanika równomiernie z chęciami do gry bo ile można walczyć z wiatrakami ...
    Żeby była zdrowa rywalizacja, ktoś musi ze Sprite'ami zdrowo rywalizować. Ale skoro wolicie im lizać dupę i latać z nimi na innych, macie porobione pakty, no to się nie dziwcie, że Wam odskakują. Ładnie wyliczyłeś zysk ze mnie, 17 i 16 kkk. Masz straty 134 kkk i 93 kkk. Ona się nie wzięła tylko z tego, że mnie kilkadziesiąt razy spakowali. Podobnie jak strata Emperora nie wzięła się z moich strat w stosunku do Wiosny.

pavciosz napisał(a):

Wielokrotnie słyszałem od Buliego że jest to strategia gry długofalowa z tym że po za nim samym chyba nikt jej nie rozumie...
    Nie wymagam tego od Ciebie, żebyś mnie zrozumiał, ale zacznij liczyć.

pavciosz napisał(a):

na ten moment mogę jedynie liczyć że Buleon pójdzie uprawiać swoją strategię na inny serwer a tutaj skorzysta z możliwości wiecznego urlopu
    Zacznij liczyć, ale nie w ten sposób. To się nie stanie.

Lwica jest boska :)