S&D Universum Taurus Edycja 2 [20.10.2019-20.11.2019]

• Dyskusje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• W przeciwieństwie do Ciebie @BlackLatteCoffee gracz NNYD nawet nie zniszczył do tej pory ani jednego moona (a nie chce mi się wierzyć za bardzo że czasu nie mana wysłanie kilku GS na kilku i )ani nie pokazuje że gdzie kolwiek lata więc.... raczej wszystko jasne no nie?
      a przypominam że do tej pory nawet U nie włączył....
      Problemem nie jest problem a Problemem jest twoje podejście do problemu :D

Ma mnie każdy lecz nie każdy lubi, potrafisz uwierzyć?
      Możesz mnie dotknąć zobaczyć lecz nie zdołasz uderzyć.
      Bawię dziecko, przygnębiam starca, cieszę dziewczę uroczę.
      Kiedy płaczesz - ja szlocham, gdy się śmiejesz i ja chichoczę.
      Czym jestem?
    • ale nie trzeba latać po bunkrach żeby zdobyć %... nie trzeba mieć na koncie kilka dziesiąt GS żeby np 1 w tygodniu rozwalić moona... to że ja latam na minusie nie znaczy że on też musi... LAmka czy Kartofel a nawet Gremlinek mają możliwości więc latają po bunkrach... a efekt jest..... zobacz sobie na samego gremlinka ma tylko 2 RW na niezły % da się oczywiście że tak tylko trzeba chcieć...
      ja floty za bardzo nie mam a mam na koncie 16.500% mimo że złoma zaliczyłem na początku S&D...

Czym jestem?
    • Lider ma prawo wnioskować o usunięcie gracza, ale decyzję o usinieciu podejmuje Rada S&D. NNYDO przez ponad 2 tygodnie w żaden sposób nie pomógł swojej drużynie, od wielu dni nawet nie loguje się na forum, nie widać zatem jakiegokolwiek zainteresowania zabawą.

@Gremlinek. zatem proszę żeby gracz Dell1983 wpisał tutaj swoje zgłoszenie, żebyśmy mogli porównać jego flote z graczem który wypo. Od razu uprzedzam, że gracz który przychodzi w zamian nie może mieć dużo większej floty.

OGame.pl
      Z Życia Uniwersów
      Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport

Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania.
    • dawaj do zespołu boski i nie męcz 4 liter tylko się rusz leniu :P i tak nie będziesz zaniżał średniej bardziej niż ja :D

Czym jestem?

Sobieski lubi to.

• A co tu zglaszac:p
      Swiezutko bo zlomie zostaly tylko gaski i moze cos tam dok dolaczy ale z u nie mam jak sprawdzic czy cos jest
      boski wiatr
      Sojusz: Feniks

Flota:

Lekkie Myśliwce: 10 000 jesli dok odda
      Ciężkie myśliwce: 1000jesli dok odda
      Krążowniki: 12 000 jesli dok odda
      Okręty Wojenne: 500 jesli dok odda
      Bombowce: 15 jesli dok odda
      Niszczyciele: 15 jesli dok odda
      Gwiazdy Śmierci: 1 060 na stanie ;)
      Pancerniki 4 000 jesli dok odda
    • no i git :D teraz tylko @Toadie musi szczegóły poprawić i będzie ok :P

Czym jestem?
    • za duża różnica siły ognia drogi @KAyto :D

Czym jestem?
    • boski wiatr:) napisał(a):

A co tu zglaszac:p
      Swiezutko bo zlomie zostaly tylko gaski i moze cos tam dok dolaczy ale z u nie mam jak sprawdzic czy cos jest
      boski wiatr
      Sojusz: Feniks

Flota:

Lekkie Myśliwce: 10 000 jesli dok odda
      Ciężkie myśliwce: 1000jesli dok odda
      Krążowniki: 12 000 jesli dok odda
      Okręty Wojenne: 500 jesli dok odda
      Bombowce: 15 jesli dok odda
      Niszczyciele: 15 jesli dok odda
      Gwiazdy Śmierci: 1 060 na stanie ;)
      Pancerniki 4 000 jesli dok odda
      Poprosiłbym jednak o dokładne dane, jeśli zgłoszenie ma być uznane za ważne ;)

OGame.pl
      Z Życia Uniwersów
      Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport

Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania.
    • Boski Ty to jesteś jednak Lama :D:D:D weź lepiej się za malowanie wieży eiffla :P Podaj jeszcze skąd lecisz i o której wracasz :D:D:D moony zgłasza sie do GO co najmniej 12 h przed ....

Administrator Forum Toadie:
      Tak właściwie, to moony zgłasza się do opiekuna danego uni a nie do GO ;) Zwykle jest to moderator ale nie zawsze, czasem opiekunem jest osoba spoza team.
    • Dnia 06-11-2019 04:10:21 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor el Crack Total [OGN

Obrońca Boski Wiatr [FenikS]

właśnie mina setna godzina od tamtego starcia a nasz lider działając na szkodę drużyny nie wkleił starcia w dziale SD
      tracąc tym samym
      11764.66%

tak jak kilka innych starć które widnieją w dziale ST

Like a Bird [OGN] vs. Anubiss ~ 956.85%
      Like a Bird [OGN] vs. Maxlin ~ 1703.86%
      Like a Bird [OGN] vs. Izyda [C2D] ~ 1954.17%
      Like a Bird [OGN] vs. Hadzin [C E] ~ 9342.89%
      Like a Bird [OGN] vs. Panujacy Paragraf7 [Smuggler] ~ 1833.91%
      Like a Bird [OGN] vs. Robertuse [NWOR] ~ 955.08%
      Like a Bird [OGN] vs. bugaj007 [Sherwood] ~ 874.3%
      el Crack Total [OGN] vs. zdzichowo ~ 619.03%
      el Crack Total [OGN] vs. EasyRiver [RoG] ~ 1112.7%

el Crack Total [OGN] vs. Troll [RoG] ~ 880.52%

el Crack Total [OGN] vs. Consul Erato [YES] ~ 521.08%

Daje to ponad 20 750 %
      plus 11 764% które przepadło dzisiaj
      Nasz lider spowodował straty dla drużyny na 32 514 %

plasowało by to wiwerny na pierwszym miejscu
      a jego na 1 lub 2 w podsumowaniu indywidualnym

Gratulujemy

Ichor lubi to.

• Nie widzę powodu by usuwać lidera z tej drużyny, ba! Mało tego, nie widzę powodu by ów wyżej wymienionych starć nie zaliczyć.
      To jest głupota zarządzających S&D, by starcia były tylko tam wklejane- ale trzeba to uszanować. Aczkolwiek nie wiem czy ów raporty muszą właśnie tam być (nie żyję regulaminem s&d).

BlackLatte zamiast wbijać nóż w plecy partnerowi w projekcie, pomógłbyś wygrać drużynie.

W sumie wielcy rządzący tej Edycji (mam nadzieję że po raz ostatni oni) mogą sobie wejść w dział Starcia Taurus i wszystko odnaleźć, mało tego:
      mogą równie dobrze nagiąć zasady i te starcia zaakceptować, wszak przecież więcej zasad było łamanych, byle mieć jak najwięcej osób w projekcie, prawda?
      Dlaczego i tutaj nie postąpić podobnie? Jeden argument (w sumie nawet dwa) by te starcia dodać:
      1. nie chciał dublować raportów, by sobie nabijać posty na koncie forum - honorowo i zgodnie z regulaminem forum dotyczącym spamu.
      2. zadbał o to by nie uczestniczący w S&D dowiedzieli się o ów starciach - kolejne honorowe zagranie! bo o ile Ci co uczestniczą w s&d zajrzą w dział Starcia Taurus, o tyle
      Ci co nie uczestniczą w s&d nie często tam zaglądają (wielu pewnie w ogóle nie odwiedziła do tej pory ten dział), natomiast w Starcia Taurus na pewno.

Pozdrowionka
    • @Logitech88
      co Ty chrzanisz
      96h na publikacje raportu to dość czasu i można to zrobić jednocześnie w dział sd i st
      a dla twojej wiadomości nikt % nie zlicza ,robi to półautomatyczny skrypt
      i aby to zadziałało potrzebny jest odpowiedni nagłówek ,specjalnie dla SD
      Nikt nie będzie sprawdzał ręcznie czy dane starcie ,czy niszczenie moona miało miejsce w wyznaczonym do zabawy czasie
      (były przypadki graczy z NC w zeszłej edycji którzy majstrowali przy raportach i gdyby nie inni gracze skrypt by to policzył )
      druga sprawa chyba ważniejsza to to, że to są zawody i każdy chce wygrać
      jak wyobrażasz sobie sytuację gdzie gracz wkleja xxx raportów na 1min przed końcem SD ??a inni mogą sie tylko domyślać ile % wykręcił przez miesiąc (może inna odmiana tej zabawy ale nie tutaj)
      mamy podliczenia tygodniowe ,każdy widzi czy wygrywa czy musi podgonić
      ile brakuje itd
    • Nie wiem o czym Ty w ogóle do mnie piszesz, poruszasz jakieś tematy, kompletnie nieistotne, o których nikt wyżej ani ja sam nie mówiłem
      (problem z czytaniem ze zrozumieniem??)

Jak to dobrze, że są takie podliczenia podliczenia tygodniowe! Zgadzam się w 100% - fantastyczna sprawa!

Wracając do tej Twojej drugiej sprawy: zastanawia mnie/nas (jest nas więcej) dlaczego tak na prawdę dołączyłeś do S&D?
      By umiejętnie zaszkodzić drużynie? Czy to tylko dlatego że trafił Ci się dziki w drużynie i nagle masz wielki ból przysłowiowej dupy.
      Powiedz nam wszystkim, jak to jest? Może dajcie sobie po liściu i niech zapanuje pokój i zaufanie! Po co te prowokacyjne skany? Po co ta szopka?
    • gracze mają niewielki wpływ na podział
      dołączyłem zanim był on zrobiony ,po to żeby wygrać i postaram się wygrać :)
      a czytać to Ty nie potrafisz ze zrozumieniem
      odniosłem sie do tego dlaczego takie starcie powinno być i jest nie ważne
      po pierwsze że nie liczy tego człowiek
      po 2, że są podliczenia tygodniowe i każdy widzi ile ma przeciwnik
      Marsic też ma nieważne starcie właśnie przez to że za późno wkleił

a Twój argument że opiekun ma sobie szukać po forum starć i zliczać ? :D to też są ludzie (mimo że zawsze mówiłem że cały polski team to osły )
      możesz już sam zacząć przeszukiwać ST ,nasze małe rw, i wojny (a niszczenia monów proponuję umieszczać w spamie)
      .Dopasować nicki , sprawdzać czasy i %

NIKT tego ręcznie nie ogarnie dlatego jest wyznaczone miejsce i czas

boski wiatr:) lubi to.