Hahohe napisał(a):
A właściwie to jak ma działać w końcu to ograniczenie? Bo w ogóle nie rozumiem tego "top20 worldwide", tylko top20 będzie mogło się przenosić między uniami?
Worldwide - czyli na całym świecie
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
Hahohe napisał(a):
A właściwie to jak ma działać w końcu to ograniczenie? Bo w ogóle nie rozumiem tego "top20 worldwide", tylko top20 będzie mogło się przenosić między uniami?
Ruda napisał(a):
Według założeń jeżeli lądujesz w top 20 wybranego uniwersum, nie będziesz mógł się tam przenieść.
Apofis napisał(a):
Przy tradycyjnej fuzji będzie się można przenieść gdzie się chcę i nie ma znaczenia jakie Top kto ma.
Podczas użycia itemu dopiero liczy się Top statystki.
cokolwiek napisał(a):
Przy tradycyjnej fuzji będziesz miał jedno uni do wyboru. I tyle z twojego skakania gdzie się chce
Bunny napisał(a):
czyli ja mając konto na u Fenrir 540kk pkt moglbym się przenieść na Libre ładując w top40 jeżeli te unie nie będą połączone?Ruda napisał(a):
Według założeń jeżeli lądujesz w top 20 wybranego uniwersum, nie będziesz mógł się tam przenieść.
edes napisał(a):
Konto które mi jutro zniknie z uni dalej będzie dostępne w lobby?
Co jeśli się na nie zaloguje a kordy będą zajęte?
Apofis napisał(a):
Te 90 dni to będzie liczone od dziś czy już wcześniej jeśli konto na dzień dzisiejszy ma już ponad 90 dni nie aktywności? @Ruda
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez cokolwiek ().
Apofis napisał(a):
Te 90 dni to będzie liczone od dziś czy już wcześniej jeśli konto na dzień dzisiejszy ma już ponad 90 dni nie aktywności? @Ruda
cokolwiek napisał(a):
Odp. Tak, liczy się przekroczenie limitu w dniu dzisiejszym. Czyli jak ktoś nie wie o tym i jutro wróci po przerwie - to się może zdziwić
Art napisał(a):
Skrypt przenoszący konta nieaktywne na tzw. serwer Cmentarzysko czy "Przechowalnia", nie zostało wczoraj aktywowany.
Dodatkowo nastąpiła zmiana ilości dni, po których konto zostanie tam przeniesione. Obecnie będzie to 60 dni.
wampek napisał(a):
A opisano gdzieś mechanizm powrotu? Np. kwestię zajętych pozycji...
Hahohe napisał(a):
Nie wymagasz za wiele? Od dobrych 10 lat oficjalne FAQ i poradniki nie są aktualizowane, a ty chciałbyś, żeby uwzględniono w nich nowe funkcje.wampek napisał(a):
A opisano gdzieś mechanizm powrotu? Np. kwestię zajętych pozycji...
Damaon napisał(a):
No ale gdyby nie zadawali tych głupich pytań, Ty też nie miałbyś specjalnie nic do roboty A tak zawsze możesz takiemu łopatologicznie wypunktować o co chodzi i w ogóle.
Te dwa zdania w sumie mogłem ująć w sześciu słowach.
Albo wcale nie komentować, bo post kasai był raczej dość dosadny
Oryginalny link: board.en.ogame.gameforge.com/i…d/820397-31-08-nl-merges/Transfer limitations:
- You can’t transfer to servers that aren’t above a certain age.
- If you would land within the top 20 on a server, you can’t transfer to it.
- If you’d land within the top 20 on every possible server, you can choose all servers again (Basically: you always have at least 1 server you can transfer to).
wampek napisał(a):
Ja tam ogólnie doceniam prace członków Teamu (prawie wszystkich), ale jak Ruda już dodała taki temat do FAQ, to mogła dać tutaj o tym wzmiankę... w momencie jak zadawałem pytanie to nic takiego nie istniało. Wracając do mechanizmu cmentarza...dobrze zrozumiałem, że 2 miesięczny "urlop" załatwia nam darmowe przenosiny na dowolny serwer (pod warunkiem, że nie jesteśmy w Top 20)?
Ruda napisał(a):
Ograniczenie top 20 odnosi się do wybranego przez Ciebie docelowego uniwersum:
wampek napisał(a):
jak Ruda już dodała taki temat do FAQ, to mogła dać tutaj o tym wzmiankę
Damaon napisał(a):
Ustawiłem sobie ten link jako jedyny do tego forum w zakładce i jestem ze wszystkim na bieżącowampek napisał(a):
jak Ruda już dodała taki temat do FAQ, to mogła dać tutaj o tym wzmiankę
kasai napisał(a):
Tak. Pamiętaj jednak, że żeby konto się nie skasowało musi mieć zakupioną antymaterię lub wykupionego oficera.wampek napisał(a):
Ja tam ogólnie doceniam prace członków Teamu (prawie wszystkich), ale jak Ruda już dodała taki temat do FAQ, to mogła dać tutaj o tym wzmiankę... w momencie jak zadawałem pytanie to nic takiego nie istniało. Wracając do mechanizmu cmentarza...dobrze zrozumiałem, że 2 miesięczny "urlop" załatwia nam darmowe przenosiny na dowolny serwer (pod warunkiem, że nie jesteśmy w Top 20)?
Edit; no i obowiązuje zasada top20 opisana wyżej przez ruda^^
Apofis napisał(a):
No to nieźle 2 miesiące w plecy w zamian za darmowe przenosiny na inne uni zamiast wydać anty. Alternatywa jest. Niektórym to pasuje.kasai napisał(a):
Tak. Pamiętaj jednak, że żeby konto się nie skasowało musi mieć zakupioną antymaterię lub wykupionego oficera.Edit; no i obowiązuje zasada top20 opisana wyżej przez ruda^^wampek napisał(a):
wampek napisał(a):
Nie należę do osób czytających każdy możliwy nowy post na forum... poustawianie sobie powiadomień na konkretne interesujące nas działy to lepsze rozwiązanie.
Art napisał(a):
Mam dla Was kolejne informacje w zakresie serwera nieaktywnych.
Zostanie on na początku uruchomiony wyłącznie w trzech krajach: DE/EN/ES
Skrypt będzie przenosił maks. 100 kont dziennie (o 3 rano).
Jeśli proces będzie odbywał się bez problemów, skrypt zostanie aktywowany dla wszystkich Universów we wszystkich krajach.
Ruda napisał(a):
Ograniczenie top 20 odnosi się do wybranego przez Ciebie docelowego uniwersum:
Oryginalny link: board.en.ogame.gameforge.com/i…d/820397-31-08-nl-merges/Transfer limitations:
- You can’t transfer to servers that aren’t above a certain age.
- If you would land within the top 20 on a server, you can’t transfer to it.
- If you’d land within the top 20 on every possible server, you can choose all servers again (Basically: you always have at least 1 server you can transfer to).
9 gości