Ja tam z pełzaczy jestem zadowolony.
Wersja 7.x - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
"balans"
Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
@Muniek uwielbiam patrzec na skutek ogame2 ja nie wiem czy on juz sie nie nagral na 100 lat do przodu haha teraz to on juz z u nie ma po co schodzic
ps tamtejszy top2 nigdy starcia poza piratami nie zrobil ..padaka nie ogame ../...
top1 wydobycia świata
graczu z Quantum kupie tanio deuPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez ale cios antynazista ().
-
-
a po co ma grac. jest na urlopie od czasów ogame3 ... teraz juz pkt nie zrobi- nagrał sie . Ciekawe czy rusek wpadnie na ewent coroczny wydac anty z turcji jak co roku .. cos mi mowi ze juz mu GF odebrało checi do gry jak wielu nam wczesniejpadaka nie ogame ../...
top1 wydobycia świata
graczu z Quantum kupie tanio deuPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez ale cios antynazista ().
-
Te ekspedycje wielu graczy uratowaly i z wegetujacych kont zrobily konta, ktore lekkim nakladem pracy sa teraz nie do przerobienia przez dlugi okres czasu. Takie ziarno co trafilo sie slepej kurze. Jakby boty i multikonta bylo za malo...
-
Każdy miał taką możliwość. Kto chciał to skorzystał.
-
To może niech boty zalegalizują, każdy opłaci 5$ i będzie na Ninja upalał.
Kto chce oczywiście...Sprzedam metal na Quantum.
Rozwiązanie jest proste. Zostawić top1 samego, niech czeka na fuzję. Trzeba pogodzić się z tym, że dają uni jakie dają i zaczynać od nowa bez cudowania w klasie odkrywcy.
-
skorek napisał(a):
Każdy miał taką możliwość. Kto chciał to skorzystał.
-
Ja to mam zgoła inną zachciankę W kolejnej wersji chciałbym zniesienia limitu pracujących pełzaczy dla klasy zbieracz. Działajmy ewangelicznie, czyli dodajmy tym, co już mają. Wiadomo, że Ruskowi nikt tych pełzaczy nie zezłomuje.
-
Damaon napisał(a):
Rozwiązanie jest proste. Zostawić top1 samego, niech czeka na fuzję. Trzeba pogodzić się z tym, że dają uni jakie dają i zaczynać od nowa bez cudowania w klasie odkrywcy.
Wtedy ma to sens. Grasz na nowym koncie i walczysz tylko z kontami z nowych uni. I nie trafisz na jedno uni z flotą napushowaną piratami (nawet za trzy lata).Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez cokolwiek ().
-
Parodia ogame ten odkrywca a miał być dodatkiem a nie takim tworem do robienia pkt.
-
@Apofis ja tam zacytuje fragment Mistrza Młynarskiego R.I.P:
Bo jedna myśl im chodzi po głowie, którą tak streszczę:
"Co by tu jeszcze spieprzyc, Panowie? Co by tu jeszcze?"
... ballada kończy się tak:
Niechaj ta myśl im wzrok rozpromienia, niech zatrą ręce,
Że tyle jeszcze jest do spieprzenia, a będzie więcej. -
Ktoś pisał wcześniej o migracji idlerów na uni docelowe po UF. Nie mogę teraz tego znaleźć z tego samego powodu z którego nie mogę tego wieczoru prowadzić samochodu. Jest to natomiast super pomysł. Zrobić algorytm przeliczający wydobycie idlerów sumarycznie 321 (lub wg przelicznika)...słabsze idly przy UF wypad, mocniejsze nadpisują słabsze i tyle.
Zamiast robić jakiś grejwjard idlerów co nikomu to do nieczego nie potrzebne może warto zgłosić do Niemiec ten pomysł ?
Na pewno ta zmiana to nie kwestia dopisania 10 linijek kodu ale ja i pewnie sporo innych osób jestem w stanie przelać równowartość 10 polskich browców na wsparcie niemieckiej motywacji.
@Art pomysł warto przekazać, zyska i flociarz i ekowiecSprzedam metal na Quantum.
Tak powinno być, ale nie będzie. Choćby z powodu tego, że skrypt fuzji i zasady fuzji powinny być uniwersalne - podobne/identyczne w każdym kraju.
Inna sprawa, że GF zależało głównie na tym, aby nie mieć problemów z upchnięcie X uni na jednym uni. Eliminując idlaków - mają cel osiągnięty i w efekcie mniej uni docelowych. A to, że gracze eko nie będą mieli co farmić - to nikogo nie interesuje. Eliminacja słabych idlaków także ich nie interesuje (bo taki skrypt, przenoszący idlaków z punktami mniejszymi niż np 1000 na graveyard można stosować także dla obecnych uni - nie musisz miec fuzji - a jednak nikt o tym nie myśli - bo idlak wróci z zaświatów i będzie problem z zajętymi miejscami) -
-
Nierealne, żeby zrobili cokolwiek więcej. Już lepiej niech zrobią fuzję tak jak poprzednio przenosząc wszystko, co nie ma urlopu.
Lwica jest boska :) -
Odkrywca, w formie obecnej, jest naprawdę super. Super, bo klasy są praktycznie wyrównane. Dodatkowo - zgodnie z polską nazwą - idealnie nadaje się na początek uni. Expy owszem, są całkiem mocne - ale nie ma tu wypaczeń, jak wcześniej z piratami. Więc serio - nie ma obecnie sensu czepiać się klas i ich cech. Jak się czepiać - to właśnie uni, które istniały w czasach piratów. Ale spokojnie, za rok wejdzie jakiś kolejny update - i powstanie nowe wypaczenie, godne klonowania zasobów, flot czy piratów. Przecież klepacze kodu z GF nie są bezczynni
-
cokolwiek napisał(a):
Ale spokojnie, za rok wejdzie jakiś kolejny update
Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180° -
buleon napisał(a):
Nierealne, żeby zrobili cokolwiek więcej.
Nie no, spokojnie. Wiem o co Ci chodzi. Teraz to czyba grać, a nie mamrotać -
1-Czy będą dostępne relokację po fuzji jeśli planeta zmieni pozycje z 15 na 3? Czy wtedy będa przeniesione tylko temperatury
1. Relokacja będzie dla planety jeśli uległa przeniesieniu.
2-Czy będzie poprawa zbieracza? Duża ilość graczy narzeka na niego i często na forum pojawiała się prośba o dodanie do niego +2 poziomów technologii plazmowej czy planujecie coś w tym kierunku?
-Niestety nie mamy nowych informacji na temat zbieracza.
3-czy mniej więcej da się określić czy w tym roku będzie fuzja czy w następnym?
-Liczymy na to, że fuzja zostanie zakończona do końca roku.
4-Czy będzie poprawa funkcji odpalania dopalaczy? Dużo graczy skarży się że dużo to zajmuje mi samemu jako ekonomowi momentami nie chce się klikać pomiędzy planetami i szukać dopalacza który chce aktywować.
5-czy planujecie użyć technologii laserowej do czegoś jeszcze? Zefir by się ucieszył ma ja na poziomie 26 ja sam mam na na wysokim poziomie i miło by było gdyby przydała by się na coś jeszcze
6-co z produkcja statków? OGame jest s takiej fazie że przy produkcji 1 miliona lm z jednej planety 1s to za dużo... Czy będziecie planowali coś w stronę zmniejszenia czasu produkcji/budowy jeszcze? Np 10lm w 1s przy 10 poziomie nanitow
nie mają informacji na ten temat
7-co z antigame? Planujecie się tym zająć aby ulepszyć wtyczkę bądź cokolwiek zrobić z nią?
Na chwilę obecną nie wiemy jaka będzie przyszłość dodatku Antigame.
To z suportu btw -
PacSzaman napisał(a):
2-Czy będzie poprawa zbieracza? Duża ilość graczy narzeka na niego i często na forum pojawiała się prośba o dodanie do niego +2 poziomów technologii plazmowej czy planujecie coś w tym kierunku?
PacSzaman napisał(a):
Np 10lm w 1s przy 10 poziomie nanitow
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Apofis ().
-
PacSzaman napisał(a):
Duża ilość graczy narzeka na niego i często na forum pojawiała się prośba o dodanie do niego +2 poziomów technologii plazmowej czy planujecie coś w tym kierunku?
PacSzaman napisał(a):
5-czy planujecie użyć technologii laserowej do czegoś jeszcze? Zefir by się ucieszył ma ja na poziomie 26 ja sam mam na na wysokim poziomie i miło by było gdyby przydała by się na coś jeszcze
PacSzaman napisał(a):
6-co z produkcja statków? OGame jest s takiej fazie że przy produkcji 1 miliona lm z jednej planety 1s to za dużo... Czy będziecie planowali coś w stronę zmniejszenia czasu produkcji/budowy jeszcze? Np 10lm w 1s przy 10 poziomie nanitow
nie mają informacji na ten temat
PacSzaman napisał(a):
7-co z antigame? Planujecie się tym zająć aby ulepszyć wtyczkę bądź cokolwiek zrobić z nią?
-
Jest zmiana cen paczek surowców. Spora zmiana bo za metal 60 000 anty za to dex w górę podwyżka jak w życiu hehe a kryształ bez zmian
-
Narypałem 60 pakietów deksu za 6.120k anty (bez -15% 7,2kk), póki za 120k. A smoczyca napisała "od 26 października zmianie uległy ceny paczek zasobów". Uh, uh, trochę obsrałem zbroję czytając to, bo po gwiazdce chciałem kupić 43 pakiety po 102k.
Także tego - spieszcie się kochać anty, tak szybko odchodzi -
Damaon napisał(a):
Także tego - spieszcie się kochać anty, tak szybko odchodzi
-
Damaon napisał(a):
Narypałem 60 pakietów deksu za 6.120k anty (bez -15% 7,2kk), póki za 120k. A smoczyca napisała "od 26 października zmianie uległy ceny paczek zasobów". Uh, uh, trochę obsrałem zbroję czytając to, bo po gwiazdce chciałem kupić 43 pakiety po 102k.
Także tego - spieszcie się kochać anty, tak szybko odchodzi
Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180° -
Nie ma za co. Dzięki mnie gracie za frajer.
-
Jak metal będzie po 60k to mam 2 paczki po 700 baniek zamiast 1 paczki deksu 200baniek po 120k anty to kto jest frajer
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 34
34 gości