@Antharas Wydaje mi sie ze kogo stac to i tak kupi bo przy dzisiejszych zyskach z ST trzeba chyba topić flote na wszystkich planetach no chyba ze wybierze sie drogie statki inaczej lmami mt i innym syfem to chyba mozna stocznie zapchac na miesiace? Z reszta powiedz sam, bo ostatnio przytuliles wiecej surki, przetopiles juz?
Wersja 7.x - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Przetopilem poszło 6x platyna i tak poszło w ciężka flotę, zakładając że 1 Pancernik robiłbym 0.5 sekundy poszły by 3 dopalacze
Więc kasa się nie zgadza w gf -
Stabilność gry też się nie zgadza w GF, i to od niemal roku
-
chill napisał(a):
Znaczy się pisać kod od nowa?
Ja to bym bardziej widział +2wr na 1s, +3/s, +4/s ...
Antharas napisał(a):
A kto kupi dopalacze do stoczni
Pomysł kolegi nie jest taki całkiem nowy. Problemem jest lobbowanie dobrych pomysłów na naszym forum. Tutaj dobry dostaje dwa-trzy, do kilku lajków i stygnie, zamiast od razu iść na origin. Myślę, że prędzej czy później i tak nadejdzie ta zmiana, ponieważ (na przykładzie naszych uni) dużo eko poszło na x7. Ludzie zamiast wymieniać metal, rzeczywiście klepią Wr-ki.
Jestem za, tylko trzeba to lobbować. -
Origina już nie ma od pewnego czasu. No i nie wiem czy nawet dobre pomysły teraz będą się przedzierać, skoro GF ewidentnie ma jakąś swoją wizję OGame.
Lwica jest boska :) -
Origin został przeniesiony na forum EN i włączony w jego podfora board.en.ogame.gameforge.com/i…board/684-ogame-the-game/
-
Póki co, tak jak zaznaczył Art, respektujący zdanie graczy feedback ze strony GF jest najskuteczniejszy, gdy o daną rzecz proszą społeczności wszystkich krajów, a nie pojedyncze głosy jakiegoś tam rumuńskiego turbouni
Fakt, origina nie ma. Tak mi się nazwało - wiadomo o co mi chodzi. -
Dostałem dopalacz metalu na 30% i teraz mi się wyświetla. Obecna faza: ochładzanie. Ktoś mi wytłumaczy oco kaman?
-
Kuciapa+ napisał(a):
Dostałem dopalacz metalu na 30% i teraz mi się wyświetla. Obecna faza: ochładzanie. Ktoś mi wytłumaczy oco kaman?
nie -
DANIMANZA napisał(a):
Szanowna Społeczność,
W środę 21 października będziemy mieć miesięczną konserwację.
Konserwacja odbędzie się między 10:00 a 10:25, ale rzeczywisty przestój zajmie tylko kilka minut.
Z poważaniem,
Twój zespół OGame ORG
-
Fake_Taxi_u_ Turka napisał(a):
DANIMANZA napisał(a):
Szanowna Społeczność,
W środę 21 października będziemy mieć miesięczną konserwację.
Konserwacja odbędzie się między 10:00 a 10:25, ale rzeczywisty przestój zajmie tylko kilka minut.
Z poważaniem,
Twój zespół OGame ORG
-
Ogłoszenie w tej sprawie wisi od wczoraj:
board.pl.ogame.gameforge.com/index.php/Thread/453346 -
OGame Polska » Nowości i ogłoszenia » Gra » Błędy i Awarie
OGame Polska » Nowości i ogłoszenia » Gra » Nowości
Wiem, że to pierdół, ale przydałoby się uściślić jeden konkretny dział do tego typu informacji Mniej dezorientacji by było. -
Przecież najpierw sami muszą ustalić, czy to błąd, czy celowe działanie
-
Wysłałem fsa na misję stacjonuj. Zapomniałem, że wcześniej skończą się badania astrofizyki i będzie nowe miejsce na planetę. Tak więc misja dotarła, skolonizowała planetę i... zniknęły wszystkie statki. Kolonizacyjny owszem, a oprócz niego 500 pancerników i 1000 dużych transporterów. Świetnie gejmfordż, wasi programiści chyba się wylogowali, tak jak mnie wylogowuje co kilka minut, dawno temu z pracy i już nie wrócili
-
Void napisał(a):
Wysłałem fsa na misję stacjonuj. Zapomniałem, że wcześniej skończą się badania astrofizyki i będzie nowe miejsce na planetę. Tak więc misja dotarła, skolonizowała planetę i... zniknęły wszystkie statki. Kolonizacyjny owszem, a oprócz niego 500 pancerników i 1000 dużych transporterów. Świetnie gejmfordż, wasi programiści chyba się wylogowali dawno temu z pracy i już nie wrócili
2. Sprawdz czy liczba slotów się zgadza.
3. Wyślij tam na stacjonuj np 1 sondę, aby odświeżyć widok (ew. kliknij na obrazek - wtedy zobaczysz ile naprawdę jest floty na planecie). Ale o ile pamiętam - jak przy kolonizuj powstanie planeta to flota wraca - tyle, że jest jakiś bug i zniknęła z widoku (tak myślę) - ale wtedy liczba slotów się nie będzie zgadzać.
4. Jak flota jednak znika - to pisz ticket. Ale serio - poczekaj do czasu hipotetycznego powrotu floty - bo pewnie flota wróci bezpiecznie.
Jak by nie było - przyłączam się do gratulacji. -
No tak, kolonizuj. Źle napisałem. Ale dobudowałem transportery, zabrałem surowce i pozbyłem się tej planety, także już nie sprawdzę
-
Nie martwcie się.
W wersji 8 zamiast ekspedycji wprowadzą wam jednorękiego bandytę za antymaterię.
Nie będziecie już musieli wysyłać floty lecz patrzeć jak się przesuwają arbuziki, dzwoneczki i inne obrazeczki
Powodzenia w kręceniu wajchą129) SOLO; Goku [IRON] vs Ruda [WIP] - 118223,79% TOP 4 SOLO uDraco + PB SOLO
RUDY OSZUST SUPER MODERATOREM FORUM
-
@El Baaboollo nom to teraz dosoliles .. tak po za tym uzywanie dopalaczy do eko czy innych nawet okazyjnie trwa za dlugo bo serwer musi obliczyc ile da sury z cudownego dziennego p[akietu ... nawet dopalaczy juz nie uzywam wiec jednorekiego tez olejepadaka nie ogame ../...
top1 wydobycia świata
graczu z Quantum kupie tanio deu -
ale cios antynazista napisał(a):
tak po za tym uzywanie dopalaczy do eko czy innych nawet okazyjnie trwa za dlugo bo serwer musi obliczyc ile da sury z cudownego dziennego p[akietu
-
Mogli by dać taką zakładkę gdzie znajdują się wszystkie planety i by się wybierało dopalacz dany i zaznaczało planety na których ma być on użyty było by to jak dla mnie wygodniejsze i szybsze
-
PacSzaman napisał(a):
Mogli by dać taką zakładkę gdzie znajdują się wszystkie planety i by się wybierało dopalacz dany i zaznaczało planety na których ma być on użyty było by to jak dla mnie wygodniejsze i szybsze
-
no to czas na jednorekiego jak nic ...tak za 5k anty chociaz xdpadaka nie ogame ../...
top1 wydobycia świata
graczu z Quantum kupie tanio deu -
cokolwiek napisał(a):
PacSzaman napisał(a):
-
PacSzaman napisał(a):
-
Czytałem wcześniej pomysły typu "hurtowe kupowanie", czy "hurtowe aktywowanie" itemów. @^BrzydaI^, nie wiem jak Ty, ale ja kompletuję takie pomysły (+ swoje, ale mniejsza o to, gdy Art sam zaznacza, że ważniejsze są potrzeby grupy, niż jednostki) i mimo iż zarzuciłem wątek publicznego zbierania najlepszych propozycji - mam zamiar za kilka miesięcy wbić na "origin" i klepnąć je całej społeczności. @Void słusznie zaznacza, że takie coś można by było dodać do podglądu imperium. IMO - idąc dalej, ogólnie czułbym się mega spełniony, gdybym mógł na przykład budować równomiernie flotę i obronę (nawet robić badanka) z podglądu imperium, tak samo jak można czynić to z budynkami. Może dla programistów to wielce skomplikowane, ale potrzeba jest matką wynalazków - zwłaszcza wzmożona potrzeba.
Póki co, tylko głośno myślę, bo na chwilę obecną nie ma co wychylać się tam z pomysłami, ze względu na fuzje i ogar reszty bugów po wprowadzeniu 7.X. Niemniej jednak tak tylko mówię, że warto czytać co kto czasem pisze (poza działem pomysły i propozycje), bo nasze forum nie jest raczej zbyt skore do zmian na lepsze (woli narzekać). -
Oczywiscie jestem za, jesli pomysł jest w miare sensowny i logiczny bo wole zmiany ktore porponuja gracze niz te ktore zapewniaja nam niemcy.
-
A ja pomimo, że mam komandora od zawsze, to od kiedy jest Infocompte to nigdy nie włączam podglądu. Wszystko się wtedy wykrzacza i trzeba od nowa włazić w każdą możliwą zakładkę na każdej planecie i każdym moonie. Abstrahując od tego, że taka funkcjonalność jak Infocompte (i 90% innych wtyczek) powinna być funkcjonalnością samej gry. No i jeszcze dochodzi kwestia jakiegoś chorego przerzucania planet pod spód w Imperium - totalny niewypał..."The circus is gone, all that's left is the clowns..."
Robbie Williams "Ego a go go " -
^BrzydaI^ napisał(a):
Oczywiscie jestem za, jesli pomysł jest w miare sensowny i logiczny bo wole zmiany ktore porponuja gracze niz te ktore zapewniaja nam niemcy.
-
A jak sobie przypomnisz, jakie zmiany proponował GF, a jakie (a raczej jak nieudolnie) wprowadził z wersją 7 to już w ogóle można się złapać za głowę
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 4
4 gości