Może jakiś mały BackUp do Grudnia 2019 ?
Ta gra to żart
Ta gra to żart
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
Eomures napisał(a):
Munio aka klonek surki wypowiada się na temat uczciwości. Dokąd to zmierza
Słuchajcie Dawida, on prawde Wam powie
cichah2o napisał(a):
Mam kilka pytań do wprowadzanych zmian.
"Możliwość przeładowywania Pełzaczy
- Można je ustawić 150% powyżej normy, jak długo klasa jest aktywna
- Każdy skok o 10% powyżej 100% kosztuje 20% więcej energii!"
Jak to rozumieć? Czy jak mam normę 1000 pełzaczy i one dają mi 30% do wydobycia kosztem 50k energii, to gdy wejdą w życie zmiany to co będę mógł?
Ktoś sprawdzał na testowym i wie jak to wygląda?
- wybudować 150% mojej normy, czyli dodatkowe 1500 pełzaczy? I każdy skok o 10% powyżej 100% będzie mnie kosztował zamiast 5k energii 5k + 20% z 5k ? Czyli 1000 buduję za normalną energię a 500 z tymi 20% więcej?
- ustawić od 110% do 150% powyżej normy na tych co mam? Czyli będę miał od 210% do 250% normy i energia jak wyżej?
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez prepare ur anus ().
cokolwiek napisał(a):
Było to już gdzie pisane. Tak jak możesz ustawić pełzacze na 0%, 10%, 20%, 30%, 40%, 50%, 60%, 70%, 80%, 90% i 100% - to teraz dostaniesz dodatkowo 110%, 1209%, 130%, 140%, 150%. Czyli pełzacze te same, pracują na amfie i robią więcej normy. A że amfa droga, to płacisz więcej energii (każdy próg - 20%, zamiast 10%)
Czyli ustawiasz 150% wydajności, ale energii dwa razy więcej potrzeba, niż przy ustawieniu 100% wydajności.
Muniek napisał(a):
to te pełzaczne jednak nie za wiele dadza
prepare ur anus napisał(a):
A dla zainteresowanych i ciekawskich - wysyłka floty przez generała będzie obecnie wyglądała tak
prepare ur anus napisał(a):
A czego oczekiwałeś? Że zbieracze na pełzaczach dogonią ex-odkrywców od jutra?Muniek napisał(a):
to te pełzaczne jednak nie za wiele dadza
Fake_Taxi_u_ Turka napisał(a):
Analizując zmiany, dochodzę do wniosku, że wystarczy zmienić klasę na inną niż odkrywca aby uniknąć redukcji dotyczącej piratów i obcych. Co prawda nie będziemy mogli budować np. pionków ale czy będziemy mogli zebrać złom z ekspedycji inną klasą niż odkrywca lecąc tam w ciemno?
starcraft napisał(a):
no i 10% wiecej pelzaczy mozesz budowac sprawdzone na testowym. kolega foto dal wyzej ma 10 budynkow a 88 pelzaczy a powinno byc 80 czyli 8 wiecje moze miec
Starrk napisał(a):
Tak, będziesz mógł latać w ciemno. Różnica polega na tym, że Zwieracz/Generał mają 10 RW po 10%, a Odkrywca 5 RW po 20%.Fake_Taxi_u_ Turka napisał(a):
Analizując zmiany, dochodzę do wniosku, że wystarczy zmienić klasę na inną niż odkrywca aby uniknąć redukcji dotyczącej piratów i obcych. Co prawda nie będziemy mogli budować np. pionków ale czy będziemy mogli zebrać złom z ekspedycji inną klasą niż odkrywca lecąc tam w ciemno?
Apofis napisał(a):
Jak ktoś nie ma włączonego geologa to nie będzie miał tej funkcji 150 % czyli nic nie zyska po tej zmianie?
cokolwiek napisał(a):
To jest po to, aby gracze zapomnieli nawet o łapaniu kogoś na powrocie Macie latać na fsa i kupione floty - nic więcej.prepare ur anus napisał(a):
A dla zainteresowanych i ciekawskich - wysyłka floty przez generała będzie obecnie wyglądała tak
(a tak realnie - zmniejszy to odrobinę spalanie jak wysyłasz różne statki w jednym slocie. Niewiele, ale jednak. Tyle, że flociarze mają 90% floty z pancy i lmów - taka to różnorodność statków nastała)
Ruda napisał(a):
W piątek wraz z pojawieniem się nowego uniwersum zostanie aktywowany handlarz na uniwersach gdzie był on wyłączony.
kasai napisał(a):
Rynek wylaczony.
Void napisał(a):
A niby czemu mieliby wyłączyć rynek?
kasai napisał(a):
Rynek wylaczony.
edes napisał(a):
Ryneczek musi zostać bo wyleją mnie z roboty znaczy sie ze stoczni
6 gości