Wersja 7.x - dyskusja

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Kasia321 napisał(a):

Drodzy Gracze,

na jutro, na godzinę 13:00 zaplanowano aktualizację gry do wersji 7.4.1 37050, która obejmuje następujące zmiany:

[Poprawka] Brakujący przycisk w handlarzu jest z powrotem dostępny (dotyczy serwerów, gdzie handlarz jest aktywny)
      Kuniec rypania dziewiątek :) Wincyyyyj!

Kasia321 napisał(a):

[Zmiana funkcji] Usunięto bonus Antymaterii dla Pionierów na ekspedycjach

Wasz OGame.pl Team
      Hahah, mieli odkrywcy swoje pięć minut
    • cokolwiek napisał(a):

[Feature change] The Dark Matter bonus for the pathfinders on expeditions has been removed.

Widać, że suma zakupionej anty spadło i trzeba ludzi zachęcić inaczej :) a że produkt wadliwy - to nie ma czym.
      Swego czasu robiłam po 60-70 exp dziennie i szczerze jakoś bonus ten nie wpłynął na moje zakupy antymaterii.
      Zwłaszcza, ze potrzeby jej wydawania były/są większe.

[13:51] <+Mati> Wladza dla moderatorow, precz z GO!

:xfa: Rekrutacja MOD :xfa:
    • Damaon napisał(a):

Hahah, mieli odkrywcy swoje pięć minut
      Wszystkie klasy miały ten bonus, a raczej żadna z klas nie miała tego bonusa, bo był on przypisany do statku. Zbieracz, generał, odkrywca, gracz bez wybranej klasy, obojętnie, każdy zamiast 300-400 antymaterii przy małym evencie dostawał 600-800. Nie można było za to kupić wszystkiego, ale na odkrywcy na szybkim uni miałem komandora, admirała i mechanika (20 k antymaterii na tydzień) + czasami handel, żeby deuter kupić.

Antymateria wypada 8/100 mniej więcej. Będzie musiała wypaść mniej więcej 57 razy (57 x 350 = 19 950, czasem się średni albo duży event złapie, więc zaokrąglam). Trzeba będzie więc wykonać 712,5 lotu tygodniowo czyli około 102 dziennie. Przy moich 7 lotach w slocie wyszłoby 15 fal, przy 8 - 13. Raczej nierealne, trzeba będzie z czegoś zrezygnować, pewnie z komandora i wrócę z formacji do ręcznego wklepywania floty.

Ruda napisał(a):

Swego czasu robiłam po 60-70 exp dziennie i szczerze jakoś bonus ten nie wpłynął na moje zakupy antymaterii.
      Zwłaszcza, ze potrzeby jej wydawania były/są większe.
      Zależy na co wydajesz i ile potrzebujesz. W swoim czasie też wydawałem sporo pieniędzy na antymaterię. Handlowa niedziela, a później brak zbilansowania klas, wszechobecne boty i brak możliwości zareagowania Teamu na nie zmieniły to. Nie widzę sensu inwestowania w tą grę dla wyniku, co najwyżej dla wygody.

Trzeba też zauważyć, że masz raz na kwartał kupony. Polskie OGame, czeskie OGame, być może coś jeszcze - nie sprawdzałem dokładnie. Licząc dwa teamy i nie znając aktualnych stawek szacuję, że masz z tego jakieś 600 k antymaterii na kwartał. Ze zbierania miałem około 25k tygodniowo/100k miesięcznie/300k kwartalnie. Skoro za pracę w Teamie dostajesz dwukrotnie więcej, to trudno, żeby bonus z pełzacza wpływał na Twoje zakupy antymaterii. Dla osób grających bez pieniędzy/kuponów jest to zmiana znacząca.

Żeby była jasność - nie zazdroszczę Ci Ruda tej antymaterii, sam w latach 2009-2014 byłem wolontariuszem GF, ilość pracy była różna, od ogromnych projektów jak OGame po wymarłe pustynie pokroju Europe1400 czy Tanotha. Wartość kuponów zawsze była identyczna, no i zawsze było tak, że dowolne zlecenie na polskim rynku dawało więcej na godzinę niż wolontariat w GF.

Lwica jest boska :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez buleon ().

• Ruda napisał(a):

cokolwiek napisał(a):

[Feature change] The Dark Matter bonus for the pathfinders on expeditions has been removed.

Widać, że suma zakupionej anty spadło i trzeba ludzi zachęcić inaczej :) a że produkt wadliwy - to nie ma czym.
      Swego czasu robiłam po 60-70 exp dziennie i szczerze jakoś bonus ten nie wpłynął na moje zakupy antymaterii.Zwłaszcza, ze potrzeby jej wydawania były/są większe.
      W tym właśnie rzecz. Topka i tak kupowała dużo anty - dla nich 10-20k tygodniowo różnicy nie robi - bo czasem w weekend na przenosiny czy teleporty idzie 500k.

Ale wiele osób anty nie kupuje - tylko admirała, geologa czy technokratę bierze własnie z ekspedycji czy promocji. Wtedy pionier robił naprawdę różnicę - w miesiąc spokojnie na przenosiny planety (na promo) dało się uzbierać (poza kupieniem admirała czy geologa). A teraz - juz takiej opcji raczej nie będzie. A to jednak trochę zmienia. Dlatego napisałem - tacy ludzie teraz muszą kupić anty raz na jakiś czas (da się nie kupować - ale to wyjątki).
    • Ruda napisał(a):

A bierzesz pod uwagę również anty którą dostajesz z kuponów?

Ja z anty z expów zrobiłem cztery poziomy astrofizyki (skrócenie badań)... po zmianie byłoby stać mnie tylko na dwa. Spora różnica
      Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
    • Ruda napisał(a):

Jest, jest :) często na święta ale w ciągu roku też się pojawia.
      W 2018 roku był 6 razy, w 2019 roku 2 razy, w 2020 jak do tej pory raz więc to zapewne pierwszy i ostatni, to fajne te ewenty na pz z anty takie coraz rzadsze :E widać przekalkulowali sobie w 2018 roku ile kasy z anty przeszło im koło nosa więc przykręcili zawór, tak samo usunięcie bonusu dla pioniera, nie powiem, wszystkie ekspy słałem z pionierem i byłem samowystarczalny jakby to nie brzmiało :E nie musiałem dokładać ani złotówki ale tak to się robi, dajesz coś za darmo, przyzwyczajasz odbiorcę a później wyciągasz łapę po mamonkę. Nawet złamanego lira ode mnie nie zobaczą... :E :E :E
    • wampek napisał(a):

Ruda napisał(a):

A bierzesz pod uwagę również anty którą dostajesz z kuponów?
      Ja z anty z expów zrobiłem cztery poziomy astrofizyki (skrócenie badań)... po zmianie byłoby stać mnie tylko na dwa. Spora różnica
      No to na następne będziesz musiał kupić :D .
      "Jeśli plan A nie wypali, należy mieć plan B, a nie plan A z odzysku."

COMA
    • Niemcy sprowadzli mnie na ziemię. Kasa, kasa tylko kasa. :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:
      Za jakiś czas znowu coś zmienią tak żebyśmy klasy zmieniali.
      Typowe podejście psychologiczno-marketingowe <X
      Nie mam pretensji do teamu polskiego bo oni są tylko przekazywaczami.
      Dobrze, że wczoraj podczas promocji nie kupiłem anty a tak mnie kusilo :E
      "Amor Patriae Nostra Lex"
    • XD - tyle bym tylko napisał, że pewnie zaraz by przyskoczyła @Ruda i post by poleciał :)
      Najpierw Art nam pluje w twarz i mówi, że nie da wyników ankiety bo nie i prośby kilkunastu graczy się nie liczą, potem 10 miesięczne prośby o zrobienie coś z klasą odkrywcy kończy się na ograniczeniu znajdowanej antymaterii na ekspedycjach :D
      Co będzie następne ? :) Na pewno coś co będzie można powiązać z antymaterią, bo przecież kasa się musi zgadzać :D

Pozdrawiam
      Wisior
    • Nie wymagaj publikowania wyników ankiety, powinno wystarczyć ze wygrała opcja,, a,, i tyle w temacie
      Myślę że niezależnie od ankiety powinny być podawane wyniki publicznie
      A nie czekaj, zaraz będzie odpowiedź że to za wiele i tylko grupka graczy prosi się o tak oczywista rzecz i bierze pod włos team pisząc o PR

Co do nerfa expow też w porę, ciekaw jestem czy faktycznie pójdzie nerf na - 50% szansy na pirata dla odkrywcy

Tak czy owak balans klas by się przydał i to już dawno było walkowane
    • Antharas napisał(a):

Tak czy owak balans klas by się przydał i
      tylko po co i dla kogo... dla tych kilku graczy którzy "graja" na zbieraczu albo na generale ??? :ffreak: :fgrin:

to co Wy wyciągacie w dzień ja będę ciułał pól roku
      mój świadomy wybór, a i zabawa lepsza niż bycie miszczuniem ekspedycji
      Buc - inaczej cham, prostak, burak - może służyć też jako zamiennik dla slow: wafel, popapraniec, palant

pis Pierd Oli My [SZAMBO] - Uni 18 :bicz:

NOOB level PRO - jestem jak świeże gówno na Twoich białych sandałach ]:-D

stary oGame ;(
      nowy game <X
    • bobro napisał(a):

To właściwie teraz do czego te pioniery będą?
      Taki fajny statek, nie za pojemny, nie najszybszy, nie najmniej palący, nie za silny... no, fajny, no...

Też się zastanawiałem, ale nadal dla zbieracza i generała będzie dawał x2 surowców znalezionych na ekspach. Moim zdaniem warto jednego puścić w składzie floty ekspedycyjnej.
      Czy moderatorom płacą za każdy usunięty post??
    • Qnick napisał(a):

Też się zastanawiałem, ale nadal dla zbieracza i generała będzie dawał x2 surowców znalezionych na ekspach. Moim zdaniem warto jednego puścić w składzie floty ekspedycyjnej.
      Zbieracz i generał ekspy puszczali raczej wyłącznie dla antymaterii - dla surowców/floty to żal było slota. Dla odkrywcy jak najbardziej - x21 opłaca się na cywilnych ekspedycjach znacznie bardziej niż x10,5 (przy prędkości eko na uni x7, czyli standardowej aktualnie).

Lwica jest boska :)