.:czubulus:. napisał(a):
Dla tych co nie graja Odkrywca ukłon od GF
Zmiana klasy tańsza o 20% (25.03.2020)
GF rulez...
Czy moderatorom płacą za każdy usunięty post??
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
Dla tych co nie graja Odkrywca ukłon od GF
Zmiana klasy tańsza o 20% (25.03.2020)
Jak pan żaba nawciskałeś sobie do głowy jakiś pierdół o zyskach z lataniu na expy.
Nie tłumacz @19dawid45 bo to jak byś podstawy ekonomi próbował wpoić wyborcą obecnej władzy.
Z pustego nikt nie naleje.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez El Baaboollo ().
El Baaboollo napisał(a):
na ENG czytałem wątki i ludziom też to przeszkadza.
Powstały pomysły aby zmniejszyć debris albo żeby można było zebrać tylko tę część pzeta powstałego z własnej floty coby pokryć straty. No i słusznie zauważyli że takie zyski powinny być ze starć gracz vs gracz a nie gracz vs piraci.
sta111siu napisał(a):
jaki plan? ano taki że ma być aktywność
a jaka aktywność taka na poziomie ameby umysłowej
tu przepraszam tak grających
19dawid45 napisał(a):
Aktywnośc na uniach się zwiększyła. Dużo aktywnych zarówno odkrywców jak i generałów którzy polują na odkrywców. Więc jakiś sukces jest. A i zbieracze są częściej zwożąc surowce. Na starszych uni dało to rezultat. Ogame żyjesta111siu napisał(a):
19dawid45 napisał(a):
Aktywnośc na uniach się zwiększyła. Dużo aktywnych zarówno odkrywców jak i generałów którzy polują na odkrywców. Więc jakiś sukces jest. A i zbieracze są częściej zwożąc surowce. Na starszych uni dało to rezultat. Ogame żyjesta111siu napisał(a):
Muniek napisał(a):
Dzis mnie niestety wyliczono z moon-pz takze @dexPL nie opowiadaj bajek, nie grasz, nie masz pojęcia.
dexPL napisał(a):
Na którym uni jeszcze są generałowie szczególnie tacy, co maja jakąś flotę ... no właśnie - chyba tylko na 3-4 nowych. Każde starsze z miejsca oznaczało większą flotę - a więc zmianę klasy na odkrywcę, latanie na expy i zero skanowania flot obcych - bo nie ma to nawet sensu. I spoko, twoje uni także to czeka. Tylko pisz patrząc na uni także inne niż twoje własne - a na każdym starszym jedyny generał jaki gra to siedzi na urlopie - a nie poluje.
Muniek napisał(a):
Dzis mnie niestety wyliczono z moon-pz takze @dexPL nie opowiadaj bajek, nie grasz, nie masz pojęcia.
_Pawelos_ napisał(a):
muniek a powiedza mi jedno chwalisz sie tu ze zostales wyliczony z wlasnego pz, to ma to co potwierdzic? Ze Jak lama dales sie wyliczy czy to ze generalow nie ma. Bo troche nie bardzo widze zwiazku. Wyliczenie kogos z pz nie jest zarezerwowalem dla generalow. I pochwal sie kto cie dopadl.Muniek napisał(a):
roermond napisał(a):
Ale jak ktoś z grubym portwelem nakupuje bosterow 40% to jest fer?W zasadzie też nic nie będzie robił i odskakiwal od reszty w dłuższym okresie czasu.W tej chwili grając odkrywca nie musimy mieć zasobnego portwela tylko czas.
Czarnobrody napisał(a):
Wczoraj grał tylko smyk więc to pewnie on._Pawelos_ napisał(a):
muniek a powiedza mi jedno chwalisz sie tu ze zostales wyliczony z wlasnego pz, to ma to co potwierdzic? Ze Jak lama dales sie wyliczy czy to ze generalow nie ma. Bo troche nie bardzo widze zwiazku. Wyliczenie kogos z pz nie jest zarezerwowalem dla generalow. I pochwal sie kto cie dopadl.Muniek napisał(a):
Muniek napisał(a):
Dzis mnie niestety wyliczono z moon-pz takze
roermond napisał(a):
Ale jak ktoś z grubym portwelem nakupuje bosterow 40% to jest fer?W zasadzie też nic nie będzie robił i odskakiwal od reszty w dłuższym okresie czasu.W tej chwili grając odkrywca nie musimy mieć zasobnego portwela tylko czas.
RolnikSzukaZony napisał(a):
No wcale nie musisz mieć anty Ci powiem. Od 2 tyg kupuje dex u handlarza za anty bo po prostu na moim serwerze nie ma tyle paliwa do sprzedania nikt żebym mógł spokojnie robić ekspy i z kimś handlować normalnie.roermond napisał(a):
dexPL napisał(a):
Kupuj śmiało. Problem w tym, że nawet majac lepsze eko od odkrywcy latającemu na cywilne expy - nie jesteś w stanie mu odskoczyć po prostu zysk z eko (nawet z busterkami 40%) jest obecnie jedynie podstawą - ale w ogólnym zysku - coraz mniejszą częścią. Dużo więcej zarobisz z farmienia (tutaj coraz mniej osób lata - więc zyski tych latających są większe), expów cywilnych oraz expów militarnych (tutaj już nikt nie ma startu). A przeliczając na anty (przy odpowiednich magazynach) to jednak taki odkrywca latający militarnie potrzebuje drobnych, porównując to do dopałek 40%.roermond napisał(a):
Poświęć trochę zysku i rozbuduj magazyny deu do ok 4kkk. Zawsze to starczy na dwa dni latania A w dłuższej perspektywie zaoszczędzi (anty - jeżeli szukasz dobrych kursów albo zasobów, jak wymieniasz także po niższych kursach). Innej opcji nie ma, niestety.RolnikSzukaZony napisał(a):
No wcale nie musisz mieć anty Ci powiem. Od 2 tyg kupuje dex u handlarza za anty bo po prostu na moim serwerze nie ma tyle paliwa do sprzedania nikt żebym mógł spokojnie robić ekspy i z kimś handlować normalnie.roermond napisał(a):
18 gości