Wprowadza szansę na czarną dziurę 50% bez zapowiedzi i problem sam się rozwiąże. Przy założeniu że ktoś wysyła "all in" dzieląc cała flotę na wszystkie sloty.
Wersja 7.x - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
roermond napisał(a):
Wprowadza szansę na czarną dziurę 50% bez zapowiedzi i problem sam się rozwiąże. Przy założeniu że ktoś wysyła "all in" dzieląc cała flotę na wszystkie sloty.
Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180° -
Ale strat tak nie odczują. Wszelkie zmiany jeżeli nawet wejdą, to wprowadzone za późno. Kto miał się nachapac to już się nachapal.
-
Pan dobra rada zawsze się gdzieś znajdzie przecież. Jak już chcecie nerfa na odkrywcę to trzeba wszystkie klasy uszczuplić. Jak już wcześniej pisałem, skoro odkrywca może stracić flotę na ekspie, to niech General i zbieracz też czymś ryzykują.
-
RolnikSzukaZony napisał(a):
Pan dobra rada zawsze się gdzieś znajdzie przecież. Jak już chcecie nerfa na odkrywcę to trzeba wszystkie klasy uszczuplić. Jak już wcześniej pisałem, skoro odkrywca może stracić flotę na ekspie, to niech General i zbieracz też czymś ryzykują.
Każdy myśli że odkrywca ma łatwe życie i sam miód itd -
19dawid45 napisał(a):
-
To niech im zmienią na 20% i zbieracz dalej bedzie płakał że trzeba mieć flote żeby mieć zysk z piratów a mu sie nie chce jej pilnować
-
edes napisał(a):
To niech im zmienią na 20% i zbieracz dalej bedzie płakał że trzeba mieć flote żeby mieć zysk z piratów a mu sie nie chce jej pilnować
-
edes napisał(a):
-
ja nie mam eko na poziomie 45/38/40 żeby być zbieraczem i żyć z super eko
-
Nie mozesz nic zrobić ?
a jakby inni na expy nie latali to co takiego byś zrobił nagle ?Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
Myślę, że potencjał odkrywcy wszyscy już przyswoili, ale nie oczekiwałbym by osoby które z niego korzystają dały się przekonać do jego nerfa... więc ja nadal bym obstawał za jakąś ankietą, czy coś.Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
-
Muniek napisał(a):
Nie mozesz nic zrobić ?
a jakby inni na expy nie latali to co takiego byś zrobił nagle ?
Tylko dzis przez pol dnia wyfarmilem 130kk na Librze z idlakow. Po poludniu juz mi sie nie chcialo i odpuscilem. Gdyby flociarze nie zarabiali miliardow na ekspach to ten moj farming mialby jakiekolwiek znaczenie a tak to sam malo co skorzystam a jedynie "ukradlem" innym sure z idlaczkow -
Elkanen napisał(a):
Muniek napisał(a):
Nie mozesz nic zrobić ?
a jakby inni na expy nie latali to co takiego byś zrobił nagle ?
Sprzedam metal na Quantum.
Bez palenia moona robisz lotke w układzie, klikasz pz z piratów jak będzie i odbierasz expa, teraz takie czasy nastały, że kontruje się piratów
-
roermond napisał(a):
Bez palenia moona robisz lotke w układzie,
Muniek napisał(a):
Ok przeczytałem.
Czyli bardziej patrzysz i przejmujesz się grą innych niż swoją. Spoko.
-
Mysle ze robią 500 mld dzienie albo 800 mld dziennie.
Ponoc niektorzy 5 biliardów rano zrobili albo 20Sprzedam metal na Quantum.
Co za różnica czy ktoś się pushuje z miltikont, czy teraz bardziej legalnie z ekspedycji jako odkrywca? Jak ktoś będzie bardzo chciał to i tak będzie na górze tabeli. Przecież każdy może przejść na odkrywcę jeśli chce, więc z czego niektórzy robią taki problem? Ja gram zbieraczem i tego nie zmienię, bo nie mam czasu siedzieć całymi dniami i wysyłać ekspedycji.
-
-
Elkanen napisał(a):
edes napisał(a):
Wszystkich na raz nie zadowolisz... skoro taki odkrywca dla Ciebie super to zapraszam zmień klasę i graj:) -
@19dawid45
latać na twoja flotę z ekspa zamiast na piratów i ekspy?
wiem że to różnie wygląda na innych uni ale napisałeś to tak jak by jakaś banda latała (co najmniej 3 graczy) ustawiali lotki niszczyli moona i tak na nowo by tylko ci je zdjąć.
chyba trochę przesadzasz. nie raz się spotkałem z próbami niszczenia moona ale by to było aż tak jednostronne?
Po 2 to zabiera czas nim dorwą twoją flotę to sami mogą wypracować podobny zysk jak nie lepszy na ekspach, no chyba że latają tak dla zasady by niszczyć innych -
@UKM-2 zapraszam na Quantum zbuduj powiedzmy 2-4kk lmów i puśc fsa na noc:)
Kazde uni ma swoje obyczaje i warunki wiadomo..
Ale jedno jest pewne jak ktoś zbytnio puchnie to go ubiją
Każda klasa ma plusy i minusy i nic tego nie zmieni... skoro duża częśc tak narzeka to niech zmieni klase na odkrywcę.
Też uważam że zmiana w tej grze jest nieuczciwa wobec grających od wielu wielu lat...sam tak gram ale trzeba przywyknąć do nowych realiów takie jest życie i taka jest ta gra -
19dawid45 napisał(a):
Problem jest w tym że by zrobić konkret pz trzeba wysłać ogromną flotę czyli ją najpierw posiadać potem liczyć na szczęście w trafieniu ich a nie dziury .. następnie taka flotę trzeba upilnować przed flociarzami którzy wybitnie polują na tych co latają na expy a to już łatwe nie jest bo i kulki spadają. Wszystko ma swoją cenę.
Wszystkich na raz nie zadowolisz... skoro taki odkrywca dla Ciebie super to zapraszam zmień klasę i graj:)
-
@Elkanen racja na wydobywaniu liczy się każda minuta
@19dawid45 no wy tam macie x5 floty ja tak grałem na elektrze.
Przeglądałem forum i ST i nagle patrzę ooo nowe... ale zaraz ja tam jestem i pach okazało się że dostałem złoma pomimo że byłem 1 zakładkę obok, więc wiem co to znaczy grać na uni x5 flota -
UKM-2 napisał(a):
-
Elkanen napisał(a):
UKM-2 napisał(a):
-
Nie uważacie, że wszystkie nowości i ostatnie zmiany mają co najmniej jedną pozytywną cechę? Wpłynęły na dynamikę gry. Wcześniej była straszna stagnacja. Gracze eko robili zwózki i fsy, flociarze próbowali ich ustrzelić, i tyle. Oczywiście nie mówię o pushu przez multikonta, bo to się nie zmienia. Teraz są klasy, kłótnie o nie, nowe statki, klasy i ich przywileje, rynek. Są jakie są, ale z perspektywy czasu w grze przynajmniej zaczęło się coś dziać. Żeby tylko naprawili te amatorskie błędy interfejsu i kilka opisów, to już by była bajka.
-
Jak już iść na całego.
Skoro zgoła negatywne zdarzenia jakimi były piraci i obcy GF zamienił w pozytywne (przy zajściu odpowiednich warunków). To ja bym dodał zdarzenie określane "białą dziurą", a w niej szansa na znalezienie statków pochłoniętych przez czarną dziurę.
Skoro ekspy to losowość to byłby mega czad, gdyby przeciętny szary ogejmowicz mógł znaleźć flotę topki odkrywcy, która została pochłonięta przez czarną dziurę.
Jak szaleć to szaleć...Czy moderatorom płacą za każdy usunięty post?? -
@Qnick
Pomysł dobry ale zbyt ogólny. Jak już to powinno być tak że "biała dziura" da maxa np:
fioletowy dopalacz na 30 dni
flotę losową która można znaleźć ale 2x większą (w przeliczeniu na pkt) niż jest to teraz
anty między 2400-4800 (bo więcej i tak nie dadzą) teraz max normalnie to chyba 1200 ?
oczywiście jedno z tych -
Tylko że ta gra od początku miała odzwierciedlać wiedzę o astronomii. Dlatego kiedyś można było mieć max 9 planet, ale później to zmienili. Czarne dziury są potwierdzone, ale białych nie ma. Więc tym bardziej nie będzie ich w grze.
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 8
8 gości