Wersja 7.x - dyskusja

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• ej przestancie juz .. projektant rynku przeciez wszystko ogarnął jak nalezy @Art jakos specjalnie od poczatku nie widzial tych bledow i nigdy wszystkich nie wylapie ... bugi to loteria .. naawet nie wiesz co odkryjesz lub nie

bledy nie sa do ograniecia gdy mozna se tworzyc niewidzialne autozapytania i autooferty .. tolerancja to kolejny mnoznik do tworzenia bledow ... zrobcie cos prostego na miare ogame .. rynek w tej postaci tylko zagmatwal prosta gre, a klasy wprowadzily przez odkrywce i jego ekspy brak kontaktu miedzy graczami

i wesolego nowego roku w ogame ... teraz wszystko sie zmieni XD na gorsze hehe
      trza wrocic do szachów XD
      padaka nie ogame ../...
      top1 wydobycia świata
      graczu z Quantum kupie tanio deu

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ale cios antynazista ().

• Apofis napisał(a):

Das140 napisał(a):

To ja teraz pojadę klasykiem :D
      Prosto z rynku:
      Normalny handel
      Fajne te przeliczniki :)
      Metal deuter 5;1 normalny przelicznik dawniej stosowany nic w tym dziwnegodeuter do kryształu - jak dla mnie też spoko bo kryształ cenniejszy niż dex
      normalne i tak powinno być :D :D
      Może byłoby spoko na uni bez handlarza, ale tutaj jest niedopuszczalne.
      Nie gadaj mi "kiedys", bo kiedys własnie handlarza nie było
    • Apofis napisał(a):

Das140 napisał(a):

Może byłoby spoko na uni bez handlarza, ale tutaj jest niedopuszczalne.
      Nie gadaj mi "kiedys", bo kiedys własnie handlarza nie było
      Ale nie każdy używa handlarza to raza po drugie chyba o to chodzi teraz żeby wymieniać surę i płacić w anty :D
      z ekspedycji można na spokojnie mieć na handlarza, nawet jednego co dwa dni, jesli dużo nie latasz.
      I nie, nie o to chodzi w tej grze.
    • Leonidas napisał(a):

Nieznany napisał(a):

Dzień dobry!
      Otóż chcielibyśmy wynająć Twoje stocznie :)
      Udostępniamy na Librze zlecenie na budowę LMów. Po przeliczeniu na jeden surowiec, produkcja 10.000 Lekkich Myśliwców kosztuje od 45 do 46,6 milionów metalu lub adekwatnie od 28 do 30 milionów kryształu. Co oferujemy w zamian? Zarobek. Z chęcią kupimy Lekkie Myśliwce po cenie wyższej niż ich koszt produkcji i marża rynku!
      Za każde 10.000 Lekkich Myśliwców oferujemy 50,75 milionów metalu (po opłatach rynkowych na czysto od 1.612.500 do 3.212.500 jednostek metalu zysku) lub adekwatnie 32,63 milionów kryształu (od 1.000.000 do 3.000.000 jednostek kryształu zysku).

Nie czekaj!
      Już dziś zarabiaj nic nie robiąc!
      Wystarczy, że idąc do pracy lub kładąc się spać, wrzucisz LMy do produkcji na swoich planetach, a następnie sprzedasz je nam z prowizją!
      Flociarz, Górnik, nie wiem jak nazwać tego typu gracza :E Ale pomysł na przetop miliardów sury na 10 kontach jest też dobry. Nie trzeba boosterów a skracanie zdaje się być teraz całkiem bez sensu :E
      Ja wiem. Słup pod LMy. Kiedyś się kupowało od ludzi deu po max przelicznikach, żeby potem po minimalu na główne konto wysyłać. No ale przecież transakcje na rynku są w pełni legalne...
    • spirycik napisał(a):

Leonidas napisał(a):

Nieznany napisał(a):

Dzień dobry!
      Otóż chcielibyśmy wynająć Twoje stocznie :)
      Udostępniamy na Librze zlecenie na budowę LMów. Po przeliczeniu na jeden surowiec, produkcja 10.000 Lekkich Myśliwców kosztuje od 45 do 46,6 milionów metalu lub adekwatnie od 28 do 30 milionów kryształu. Co oferujemy w zamian? Zarobek. Z chęcią kupimy Lekkie Myśliwce po cenie wyższej niż ich koszt produkcji i marża rynku!
      Za każde 10.000 Lekkich Myśliwców oferujemy 50,75 milionów metalu (po opłatach rynkowych na czysto od 1.612.500 do 3.212.500 jednostek metalu zysku) lub adekwatnie 32,63 milionów kryształu (od 1.000.000 do 3.000.000 jednostek kryształu zysku).

Nie czekaj!
      Już dziś zarabiaj nic nie robiąc!
      Wystarczy, że idąc do pracy lub kładąc się spać, wrzucisz LMy do produkcji na swoich planetach, a następnie sprzedasz je nam z prowizją!
      Flociarz, Górnik, nie wiem jak nazwać tego typu gracza :E Ale pomysł na przetop miliardów sury na 10 kontach jest też dobry. Nie trzeba boosterów a skracanie zdaje się być teraz całkiem bez sensu :E
      Ja wiem. Słup pod LMy. Kiedyś się kupowało od ludzi deu po max przelicznikach, żeby potem po minimalu na główne konto wysyłać. No ale przecież transakcje na rynku są w pełni legalne...
      Problem sie pojawil bo co niektore zaprzyjaznione konta zniknely na urlopach a lepiej przeciez znalezc jelenia co bedzie klepal Winterom lm-y niz pilnowac wielu kont i ryzykowac straty w razie niedopilnowania jakiegos konta :E (mam oryginal tej tresci, ktora wkleil Leonidas i powiem jedno, takie kombinacje to chleb powszedni tego "gracza" :D )
    • Das140 napisał(a):

z ekspedycji można na spokojnie mieć na handlarza, nawet jednego co dwa dni, jesli dużo nie latasz.
      I nie, nie o to chodzi w tej grze.
      Ja latam trochę i mało znajduje anty więc nie, moim zdaniem nie można się często z tego utrzymywać - właśnie o to chodzi GF aby kupować anty czyż nie jest tak? oj tak

Elkanen napisał(a):

Piszesz jedno by zdanie pozniej napisac kompletnie na odwrot. To w koncu potrzebna ta anty by uzywac handlarza czy handlarz jest niepotrzebny?
      No nie każdy używa handlarza to jest fakt ale GF chce żeby był handlarz pracuje nad tym żeby coraz więcej ludzi kupowało anty, jak dla mnie może nie być handlarza ale jest i będzie
    • Apofis napisał(a):

No nie każdy używa handlarza to jest fakt ale GF chce żeby był handlarz pracuje nad tym żeby coraz więcej ludzi kupowało anty, jak dla mnie może nie być handlarza ale jest i będzie
      GF nie zabije kury znoszacej zlote jaja. Dali handlarza i maja z tego zyski w postaci naszych realnych pieniedzy, ktore wydajemy na anty by moc z tego handlarza korzystac. Nie ma nikt nakazu korzystania z handlarza czy kupowania anty wiec takie dywagacje na temat przelicznikow i porownywania do tego co bylo dawniej jak nie bylo handlarza sa bez sensu. Skupic sie trzeba na rynku i tym jakie generuje bugi a handlarza najlepiej zostawic w spokoju bo wiecej z tego pozytku niz szkody w porownaniu do rynku :P
    • Apofis napisał(a):

Ja latam trochę i mało znajduje anty więc nie, moim zdaniem nie można się często z tego utrzymywać - właśnie o to chodzi GF aby kupować anty czyż nie jest tak? oj tak
      Ja jako odkrywca znajduję min. 1,5k dziennie, a zazwyczaj więcej... nigdy nie miałem problemów by przywoływać handlarza z samej tylko anty pochodzącej z ekspedycji. To że Ogame istnieje po to by ktoś mógł na tym zarabiać odkrywcze nie jest, ale gra musi być tak skonstruowana, by ludzie w ogóle chcieli w to grać ( a więc i płacić), a opisane przez Ciebie podejście GF do swojego produktu raczej by przyniosło odwrotny efekt od zakładanego... myślę, że nawet oni o tym wiedzą.

GramBoLubie napisał(a):

wampek napisał(a):

No ale taka flota może czekać do odebrania w wiadomościach ileś tam dni przecież... daje to chyba pewne nowe możliwości do podstawki.
      10 minut przed wrogim atakiem rynek jest niedostępny.
      Rynek... a możliwość odbioru floty zakupionej wcześniej również jest zablokowana? Rozumiem, że pewnie tak.
      Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
    • Elkanen napisał(a):

GF nie zabije kury znoszacej zlote jaja. Dali handlarza i maja z tego zyski w postaci naszych realnych pieniedzy, ktore wydajemy na anty by moc z tego handlarza korzystac.

Jednak nie takie zlote jajo jak wraz z nowym uni handlarz przestał istnieć. Także już go zabrali.

Wampek jeszcze nie probowałem , wiec nie chce wprowadzać w błąd , ale myślę , że jak jedno blokują to i drugie. Chociaż ta gra cały czas zaskakuje.
    • Elkanen napisał(a):

GramBoLubie napisał(a):

Jednak nie takie zlote jajo jak wraz z nowym uni handlarz przestał istnieć. Także już go zabrali.
      Nic nie zabrali. Dali tylko szanse aby mogli sie nachapac ci co mieli sie nachapac. Widac po przyrostach jakie konta puchna. Sytuacja po prostu podobna do handlowej niedzieli tylko tym razem na duzo wieksza skale.

Nie płacisz za wymiane 3500 anty , z rynku nie pobierają anty , wiec wytłumacz mi gdzie on został ?
    • Elkanen napisał(a):

GramBoLubie napisał(a):

Nie płacisz za wymiane 3500 anty , z rynku nie pobierają anty , wiec wytłumacz mi gdzie on został ?
      Place te 3500 anty, skupuje dex normalnie w transporterach a nie przez rynek. Po co ma ktos placic marze rynkowa za handel skoro mozna wszystko ominac i handlowac wg starych zasad kiedy rynku nie bylo?
      On mówi o nowych uni gdzie nie ma handlarza, nie o uni na którym Ty grasz. On o jednym, Ty o drugim.

• @Piciu napisał(a):

Taka ciekawostka (ja nie wiedziałem): Reaper, który stoi w obronie, też od razu zbiera PZ. Dostałem skan, sonda spadła, a reapery sekundę później pozbierały 400 kryształu. To chyba znacznie utrudni możliwość podłożenia komuś złomu do liczenia z PZ.
      Nie ma w uniwersum nic bardziej niszczycielskiego niż statek klasy Rozpruwacz, który łączy siłę przebicia, potężne osłony, szybkość i pojemność z unikatową zdolnością natychmiastowego recyklingu części pola zniszczeń powstałego po bitwie.

Na wszystko znajdzie się sposób:E
    • @Piciu napisał(a):

Taka ciekawostka (ja nie wiedziałem): Reaper, który stoi w obronie, też od razu zbiera PZ. Dostałem skan, sonda spadła, a reapery sekundę później pozbierały 400 kryształu. To chyba znacznie utrudni możliwość podłożenia komuś złomu do liczenia z PZ.
      Nie jestem ekspertem, ale czy w ten sposób można zapobiec wcześniejszemu wysłaniu recyklerów do zbiórki złomu po ataku?

Edit: Sorry... ten statek zbiera tylko część pz
      Wystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez wampek ().

• Chodzi Ci o to, że nie będzie PZ, które recki mogą "zbierać" startując jeszcze przed bitwą? To nie problem. Wystarczy coś rozbić i nawet jak PZ jest pozbierane (formalnie go nie ma przy planecie) to na taki "pusty" PZ recki i tak polecą jakby był.

Takie niewidzialne PZ są czyszczone przez system raz w tygodniu, bodajże w niedzielę w nocy (dokładnie już nie pamiętam, od kilku lat jestem fanem spania xD)