Wersja 7.x - dyskusja

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• spirycik napisał(a):

Naprawdę poziom tej firmy sięga dna. Jak można wdrożyć coś skoro wiadomo, że ma masę błędów... Ktoś dostał premię świąteczną za wyrobienie się w terminie, a my wszyscy ponosimy tego konsekwencje. No może po za pusherami... Majs na święta kupi sobie 30 kont :D.

@Art jak się zapatrujesz na tranzakcie wykraczające poza obecnie przyjęte widełki handlowe?
      Ja to widzę tak: system pozwala mi wymienić się 5:1 za pomocą transporterów i wiem, że dostanę za to bana. Może tak samo potraktować rynek? System pozwala mi wymienić się surowcami na rynku 5:1 ale powinno być to karane takim samym banem.

nie kupie bo nie gram :D i nie kupowałem kont gościu ale jak tak czytam, temat to powiem ze fajny ten rynek
    • Majs napisał(a):

spirycik napisał(a):

Naprawdę poziom tej firmy sięga dna. Jak można wdrożyć coś skoro wiadomo, że ma masę błędów... Ktoś dostał premię świąteczną za wyrobienie się w terminie, a my wszyscy ponosimy tego konsekwencje. No może po za pusherami... Majs na święta kupi sobie 30 kont :D.

@Art jak się zapatrujesz na tranzakcie wykraczające poza obecnie przyjęte widełki handlowe?
      Ja to widzę tak: system pozwala mi wymienić się 5:1 za pomocą transporterów i wiem, że dostanę za to bana. Może tak samo potraktować rynek? System pozwala mi wymienić się surowcami na rynku 5:1 ale powinno być to karane takim samym banem.
      nie kupie bo nie gram :D i nie kupowałem kont gościu ale jak tak czytam, temat to powiem ze fajny ten rynek
      A to przepraszam. Masz rację, kupowanie flot to co innego niż kupowanie kont :D.

@Art może warto rozważyć zamknięcie rynku do czasu ogarnięcia całej tej sytuacji? O ile możesz o to prosić GF..
    • spirycik napisał(a):

Majs napisał(a):

spirycik napisał(a):

A to przepraszam. Masz rację, kupowanie flot to co innego niż kupowanie kont :D.
      @Art może warto rozważyć zamknięcie rynku do czasu ogarnięcia całej tej sytuacji? O ile możesz o to prosić GF..
      ty kopiesz, ktos lata a ja handluje, 3 styl gry, co ci nie pasuje? zabawa trwa w najlepsze
    • dexPL napisał(a):

Rynek do poprawy i tyle.
      A teraz oczywiście będzie "Nie wiedzieliśmy, że tak to będzie" / "Otrzymaliśmy zapewnienie, że kursy nie będą z dupy" - a już od kilku miesięcy niektórzy pisali, że rynek to będzie piękne cudo do pushu - i nic więcej.

Art napisał(a):

Pozostaje teraz odnaleźć się w nowej rzeczywistości :)
      Mały komentarz. @dexPL nic się nie zmieni. Zostanie tak jak jest w tym momencie. Zostanie tak dlatego, że nie naloza ogólnoświatowych oboatrzen handlu. To jest w intencji lokalnego zaścianka. Innymi słowy nasza patologia to nasz problem. Niestety przykład wprowadzenia tej aktualizacji pokazuje, że to nie w graczach jest problem. Problem tkwi w patointeligencji, która piastuje stanowiska i jest decyzyjna na tyle, aby podjąć skrajnie ambitną decyzję polegająca na biernym przygladaniu sie na to co się będzie działo. Po weekendzie pojawi się tani tekst: Skala problemu nas przeraziła. To będzie tyle.

Jakie inne wytłumaczenie znajdziesz dla wprowadzenia obostrzen handlu po dwóch latach, braku lakonicznych adnotacji nt. lagowania sondami zarówno graczy jak i podgladu falangi. To jest lenistwo. Brak decyzyjnosci, a na koniec 'to coś'. Tym razem jednak już kilka miesięcy temu wszyscy bardziej ogarnięcia starzy gracze dostali odpowiednie materiały aby się do nich ustosunkować więc śmiem wątpić, że usłyszymy coś w stylu 'nie wiedzieliśmy, że tak bedzie'.

Wiedzieli. Wiedzieli o wszystkim już w wakacje. Po prostu nic z tym nie zrobili.

Obietnice. Sciemy. Obietnice. Po co jest to forum? Przenieść wszystko na ENG. Tam chociaż moglibyśmy liczyć na spójny regulamin.
    • entro napisał(a):

Wiedzieli. Wiedzieli o wszystkim już w wakacje. Po prostu nic z tym nie zrobili.

Obietnice. Sciemy. Obietnice. Po co jest to forum? Przenieść wszystko na ENG. Tam chociaż moglibyśmy liczyć na spójny regulamin.

Podpisuje się pod tym
      Skoro my wiedzieliśmy że rynek nie będzie działał to oni tym bardziej wiedzieli
      wiedzieli o wszystkich błędach a i tak wypuścili to na wszystkie serwery

odniosę się do zmian - Klasy ? ok ale nie ma balansu to co robi odkrywca przekracza wszystko - będzie nerf ?ok to czemu już wprowadzili aktualiazacje i wybór klas nie po Nerfie

Rynek- jeżeli działał by na 2.5/1.5/1 bardzo fajna i szybka opcja , trochę zmieniająca mechanikę bo oprócz tego że teraz możecie się nim puszować to wiecie że możecie tam schować całą surkę i flotę ? . W tej postaci w jakiej jest to jest kpina i narzędzie do pushu

nowe statki to bez komentarza bo oprócz pełzacza nic nie wnoszą
    • Nasza ekspedycja natrafiła na starą
      automatyczną stocznię. Kilka statków było nadal w fazie produkcyjnej i
      nasi technicy starają się aktualnie uruchomić generatory energii, aby
      dokończyć ich produkcję.

Następujące statki dołączyły do floty:
      Lekki myśliwiec: 13
      Ciężki myśliwiec: 67
      Mały transporter: 1726
      Sonda szpiegowska: 687

Spamuje ludzie ale no... prawie 2k mt na 1 ekspedycje coś jest moim zdaniem nie tak, dla jasności uni ma dwa miesiące
    • @ziutek_17,
      oczywistym faktem jest, że odkrywca opłaca się na pierwszy rok grania na uni przy aktywnej grze.
      Ja mam jakieś 50kk punktów w eko (odejmując obronę) i tutaj już mogłem się zastanowić czy brać odkrywce czy zbieracza.

@Ser Presidente,
      wydaje mi się, że wszystkie uni ze "specjalnymi" parametrami (ładowność sond, złom z obrony) się trochę powaliły.

Szczerze mówiąc?
      Wiedziałem że będzie dużo bugów, bo testowałem na Ledzie oraz Bermudzie, ale to co się dzieje jednak mnie zaskoczyło >_>
    • @Art zaprawde powiadam oddam kał w ten wasz ewentowy ogame kubek (o ilee dojdzie bo to tez mozecie skopac) podipisze ale cios i na adres niemcow wysle .... jak ktos chce zobaczyc ich miny jakas kamerke do paczki trza dozucic i na jakis stream dac nie wiem jak moze ktos podpowie jak xd wyslemy linki po calej spolecznosci i bedziemy czekac ...
      jak szybko tego shitu nie naprawicie robie ogame over .... niikt juz plakac nie bedzie
      padaka nie ogame ../...
      top1 wydobycia świata
      graczu z Quantum kupie tanio deu
    • to kiedy będzie update do tego update, bo nie wiem czy się urlopować czy dać spokój na kolejne 10 lat :thumbdown:
      szczycić się czymś co nie działa poprawnie i brać za to kasę :grr: :grr: :grr: :grr: :grr: :grr: :grr: :grr:

a kiedyś to była taka fajna gierka, jak można ja było tak s"fart"olić
      Buc - inaczej cham, prostak, burak - może służyć też jako zamiennik dla slow: wafel, popapraniec, palant

pis Pierd Oli My [SZAMBO] - Uni 18 :bicz:

NOOB level PRO - jestem jak świeże gówno na Twoich białych sandałach ]:-D

stary oGame ;(
      nowy game <X
    • ale cios antynazista napisał(a):

@Art zaprawde powiadam oddam kał w ten wasz ewentowy ogame kubek (o ilee dojdzie bo to tez mozecie skopac) podipisze ale cios i na adres niemcow wysle .... jak ktos chce zobaczyc ich miny jakas kamerke do paczki trza dozucic i na jakis stream dac nie wiem jak moze ktos podpowie jak XD wyslemy linki po calej spolecznosci i bedziemy czekac ...
      jak szybko tego shitu nie naprawicie robie ogame over .... niikt juz plakac nie bedzie
      Uważasz że ten post coś wnosi? Czy sobie popisałeś tak żeby poobrzucać błotem grę w którą jesteś zaangażowany jak widać. Macie pretensje że Wasze posty są usuwane bo są niewygodne ale jeśli mają taki merytoryczny wkład ja Twój to się nie ma co dziwić że lecą do kosza. Jeśli są błędy po aktualizacji to dobrze że są zgłaszane, ale tego typu emocjonalne wywody nikomu nie są potrzebne.
    • @ackra,
      takie wywody jednoznacznie świadczą o niezadowoleniu z aktualizacji lub/i sposobie jej wprowadzenia. Co trochę wnosi do tematu.
      To co dostaliśmy to tylko na PTS się nadaje. Jak już zostało wspomniane, te same bugi występują na serwerach UK. Czemu, ja się pytam, my też dostaliśmy mega zbugowaną wersję?
    • @ackra Ci nie odpowie bo sam nie wie gdyz jest pionkiem najnizszego szczebla, ktory nie ma pojecia o strukturach GF, ale probuje zablysnac elokwencja o offtopie samemu offtop zamieszczajac. Bystre niczym woda w klozecie.

Wprowadzenie rynku na starych uniach majacych cale ekonomie oparta o handlarza i handel jest samobojstwem GF.

Uni 21
      Łącznie 78x w ST
      Na sumę ~146.561%
      Średnio ~1.879% / ST

Uni Virgo
      ex Top 1 flota

ex-MODERATOR ST u20, u25, u26, u27, u41, u56.
      ex-MODERATOR DiD u12, u20, u56.

ex-GO Xanthus
      ex-Rising
    • ackra napisał(a):

ale cios antynazista napisał(a):

@Art zaprawde powiadam oddam kał w ten wasz ewentowy ogame kubek (o ilee dojdzie bo to tez mozecie skopac) podipisze ale cios i na adres niemcow wysle .... jak ktos chce zobaczyc ich miny jakas kamerke do paczki trza dozucic i na jakis stream dac nie wiem jak moze ktos podpowie jak XD wyslemy linki po calej spolecznosci i bedziemy czekac ...
      Uważasz że ten post coś wnosi? Czy sobie popisałeś tak żeby poobrzucać błotem grę w którą jesteś zaangażowany jak widać. Macie pretensje że Wasze posty są usuwane bo są niewygodne ale jeśli mają taki merytoryczny wkład ja Twój to się nie ma co dziwić że lecą do kosza. Jeśli są błędy po aktualizacji to dobrze że są zgłaszane, ale tego typu emocjonalne wywody nikomu nie są potrzebne.
      A gdzie ludzie mają wylać swoją frustrację tym co zostało nam podane?
      Art jako najważniejsza osoba na OGame.pl leci w kulki, Gf leci w kulki, Team jest bezradny to co? Mamy siedzieć z złożonymi rękoma?

Jestem świecie przekonany, że te zgłaszanie bugów w temacie obok to najzwyklejszy pic na wodę,fotomontaż i nic nie wniesie tak jak zapewnienia Arta o rynku.
      Art to żart.

Stare, niesłuszne zbanowane konto

I am not a king, I am not a god, I am... worse...

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Poka Bydlaka Smierdziela ().

• ackra napisał(a):

ale cios antynazista napisał(a):

Ale z drugiej strony to te merytoryczne których się tu pojawiło sporo niewiele wniosły. Niestety w całym tym ewencie nikt nawet się nie zastanowił że komuś może nie pasować taka zmiana w grze i na siłę podkręcanie jej tępa. Cóż z tego że ci bardziej pasywni klikacze wybiorą sobie zbieracza przez co będzie jeszcze więcej zalegającej sury do bronienia przed wiecznymi UFS-cami którzy na bank będą mieli odpalonego generała . Na dodatek ten śmieszny push -rynek gdzie już cena za 1GS to 11.333.333 dexu . Zróbcie chociaż jeden serwer gdzie nie będzie tego całego syfu związanego z klasami i dajcie możliwość się tam przenieść bo grać się odechciewa....
    • Ser Presidente napisał(a):

i tak juz jestes memem ogame
      super :D I się dziwicie, ze team się nie odzywa, wyjaśnię Tobie że wszystkie sprawy które są zgłaszane na forum są z pewnością przekazywane autorom aktualizacji. Wyżywacie się na polskim teamie który ma niewielki lub nawet żaden wpływ na funkcjonowanie gry w aspekcie technicznym a jedynie pilnuje przestrzegania zasad ustalonych również odgórnie. Z pewnością łatwiejsze dla @Arta byłoby czytanie w tym temacie rzeczywistych problemów dotyczących samej aktualizacji niż 100 stron emocjonalnych wypowiedzi które do autorów tego projektu i tak nie dotrą.
    • @Art Wiesz może czy przez weekend można spodziewać się hotfixów czy też pan i władca aktualizacji, zapryszczony rudy piwniczak zrobi to dopiero w poniedziałek między ćwiczeniami na uczelni?

Nie chce mi się wierzyć, że do takiego stanu rzeczy mógł doprowadzić znający się na rzeczy programista.
      Art to żart.

Stare, niesłuszne zbanowane konto

I am not a king, I am not a god, I am... worse...