Wersja 7.x - dyskusja

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• cerm3r napisał(a):

juz widze ze niewygodne posty wylatuja
      brawo moderatorko nie proznujesz:P
      jaka firma tacy pracownicy

a tak dziala wasz wspanily rynek:

prnt.sc/qafl66

chciałem kliknąć 1,8 ale mi sie zagadało ;D
      ...Z kubryku ruszył każdy z nas, wprost od cynowych mis, Kulawy bosman dzieli broń, na pokład każe iść,

Mocarna ręka chwyta nóż i dłoń zaciska się, Dziś marny, brygu, jest twój los - wzbudziłeś gniew...
    • KissOfTheDragoon napisał(a):

ludzie skonczcie plakac. dopiero co to weszlo. dajcie im to ogarnac... zglaszajcie poprostu bledy w odp dziale i tyle. i nie 50x ten sam blad piszcie tylko lajkujcie zeby nie bylo syfu
      Jak widzisz, że masz produkt gówniany, pełen bugów, to przekładasz wdrożenie o tydzień czy dwa. Tutaj nie ma błędów z lokalizacją (czyli zależnych od pierwotnego uni) - tylko nowa wersja już sama w sobie jest pełna bugów. Ale widocznie ktoś ma w kontrakcie premię za wdrożenie nowej wersji jeszcze w 2019 - i cokolwiek będzie - to odbierze ją przed świętami.
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • To może z innej beczki. Mi się aktualizacja bardzo podoba. I graficznie i funkcyjnie. Gram w ogame z sentymentu i dużą frajdę sprawia mi rozwijanie konta. Teraz doszło sporo nowinek i możliwości z których na pewno skorzystam.
      Zauważyłem też jakby przy wysyłaniu flot inaczej przeładowywała się strona tzn. nie ładuje się od nowa tylko działa jakby w flashu. To dla mnie na duży plus, choć z telefonu jeszcze nie próbowałem.

Ogólnie same plusy.

Co do drobnych błędów w żadnym stopniu mi nie przeszkadzają bo wiem że będą sukcesywnie usuwane wraz z biegiem czasu. Gameforge dzięki !
      ST- 88368% 8-)
    • drakon napisał(a):

To może z innej beczki. Mi się aktualizacja bardzo podoba. I graficznie i funkcyjnie. Gram w ogame z sentymentu i dużą frajdę sprawia mi rozwijanie konta. Teraz doszło sporo nowinek i możliwości z których na pewno skorzystam.
      Zauważyłem też jakby przy wysyłaniu flot inaczej przeładowywała się strona tzn. nie ładuje się od nowa tylko działa jakby w flashu. To dla mnie na duży plus, choć z telefonu jeszcze nie próbowałem.

Ogólnie same plusy.

Co do drobnych błędów w żadnym stopniu mi nie przeszkadzają bo wiem że będą sukcesywnie usuwane wraz z biegiem czasu. Gameforge dzięki !
      I jeszcze napisz, że nowy pasek prędkości floty to szczyt desingu :)
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • dexPL napisał(a):

KissOfTheDragoon napisał(a):

ludzie skonczcie plakac. dopiero co to weszlo. dajcie im to ogarnac... zglaszajcie poprostu bledy w odp dziale i tyle. i nie 50x ten sam blad piszcie tylko lajkujcie zeby nie bylo syfu
      Jak widzisz, że masz produkt gówniany, pełen bugów, to przekładasz wdrożenie o tydzień czy dwa. Tutaj nie ma błędów z lokalizacją (czyli zależnych od pierwotnego uni) - tylko nowa wersja już sama w sobie jest pełna bugów. Ale widocznie ktoś ma w kontrakcie premię za wdrożenie nowej wersji jeszcze w 2019 - i cokolwiek będzie - to odbierze ją przed świętami.
      nie wszystko wylapiesz w testach. dajcie im kilka dni na ogarniecie szczegolow a nie o kazdy nawet maly problem placzecie. moze i dostana premie moze nie ale wyrozumialosci troche
      No Sacrifice, No Victory...
      Punish and Enslave

przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOg

dexPL napisał(a):

KissOfTheDragoon napisał(a):

nie wszystko wylapiesz w testach. dajcie im kilka dni na ogarniecie szczegolow a nie o kazdy nawet maly problem placzecie. moze i dostana premie moze nie ale wyrozumialosci troche

Testy były na Leda (która jest normalnym serwerem nie testowym) i na wszystkich innych uniach eventowych w innych społecznościach
      Wiesz ile czasu Leda ma ?
      Wiesz jak poważne błędy dalej są ?
      Po co było to wprowadzać na całe ogame skoro na jednym serwerze doskonale widać jak dużo jest błędów i że trzeba je najpierw naprawić

Przecież to są DOKŁADNIE te same błędy, które wdrożono na UK. A mimo to nikt nie zastopował wdrożenia.

Zobacz na listę błędów - niewiele tam nowego (pewnie tylko ładowność sond).

Jak widać ktoś uznał, że lepiej wdrożyć gówno niż przekładać termin.
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • wampek napisał(a):

Pewnie gdzieś za kilka dni kończy się mu staż to sam sobie pójdzie
      Żeby się nie okazało, że za kilka dni w GF zostaną tylko akcjonariusze, bo całej reszcie skończy się staż :P

Czy ktoś z górników liczył już opłacalność pełzaczy? Przecież energię żrą one jak głupie, a wzrost wydobycia znikomy.
      Uni1: Maki Maki vel Gin [ETREA] - RIP

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez jibrill ().

• Art napisał(a):

Wyłapano sporo błędów, usunięto wiele niedociągnięć, ale pewne sprawy po prostu i tak wyjdą w praniu przy większym obciążeniu. Tak jak niektóre błędy po prostu nie wychodzą w testach wewnętrznych.

Art napisał(a):

Przy okazji dowiedziałem się ważnej rzeczy: współczynnik na rynku na istniejących już serwerach będzie ustalony na: 2.5:1.5:1 i nie będzie podlegał zmianom (nie dotyczy Ledy)
      Przy tworzeniu oferty lub odpaleniu wyszukiwania, będzie można zobaczyć oferty w zakresie +/- 30%

cerm3r napisał(a):

a tak dziala wasz wspanily rynek:

prnt.sc/qafl66

dexPL napisał(a):

Przecież to są DOKŁADNIE te same błędy, które wdrożono na UK. A mimo to nikt nie zastopował wdrożenia.

Delikatny komentarz. Szczere słowa.

Nie ma znaczenia, że ktoś podjął decyzję lub było przeklamanie na linii. Dla mnie z perspektywy przebiegu wprowadzenia nowej aktualizacji najbardziej istotne jest jedno.

Skandaliczne jest przekazywanie nieprawdziwych informacji, a potem walenie ściem i publiczna obrona Częstochowy razem z szerzeniem propagandy na temat bardzo istotnych zmian w tej grze. Wiarygodność i rzetelność żadna.

Aktualizacja rzeczywiście powinna się nazywać inaczej. Z Nadchodzi początek do Nadchodzi koniec.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez entro ().

• Przez ostatnie 5h w tym wątku napisano kilkanaście wersji wydarzeń, stek bzdur i jeszcze więcej głupot. Tymczasem już 200 GS ktoś kupił za bezcen na ryneczku. ;) Zupełnym przypadkiem ktoś miał do sprzedania akurat 200 GS za około 50% wartości graczowi top 10 na uni, na którym złom wynosi... 80 %. (słownie: pisiąt procent do osiemdziesiąt procent)

Brawo brawo towarzysze. Kolejny krok? Dzielni i niezłomni programiści rozwiążą brawurowo problem, który sami stworzyli, a ich wysłannicy na ziemie Polskie ogłoszą kolejny sukces. Klask klask klask...
    • Cześć.
      Ktoś mi może łopatologicznie powiedzieć jak to w końcu jest z ekspedycjami?
      -mały event na surkę:
      -Zrabowano: 3.780.000 Kryształ.
      -poleciało 180dt 50mt i 5 pionierów
      -mam klasę pionier
      -uni ma eko x7 (nie wiem czy to istotne)
      i teraz się zastanawiam to tak ma być czy ekspedycje są pobugowane?

A i małe pytanie da się coś zrobić z tym, że przed aktualizacją zawsze jak klikałem na pole gdzie się wybiera ilość statków to mogłem domyślnie dać ilość taką jaką zazwyczaj latam (wyświetlały mi się proponowane liczby to chyba przez pamięć przeglądarki) bo teraz mi to się nie pokazuje (mam nadzieję wiecie o co pytam) :)
    • Muniek napisał(a):

Czym sie roznia automatyczne oferty i zapytania od normalnych ?

I kurde czemu wystawiłem kilka automatycznych zapytan i nie widac ich na rynku (sojusznicy mi mówią że nie ma moich zapytan)

Automat działa automatycznie jak nazwa wskazuje
      Jeżeli chcesz kupić metal za dex np i ktoś wystawi ofertę że chce sprzedać Dex za metal to automatycznie ty ją kupisz (oczywiście jezeli wasze przeliczniki się pokryją wg tolerancji jaką zaznaczysz) .
      pozdrawiam
    • Winter napisał(a):

Muniek napisał(a):

I kurde czemu wystawiłem kilka automatycznych zapytan i nie widac ich na rynku (sojusznicy mi mówią że nie ma moich zapytan)
      Automat działa automatycznie jak nazwa wskazuje
      Jeżeli chcesz kupić metal za dex np i ktoś wystawi ofertę że chce sprzedać Dex za metal to automatycznie ty ją kupisz (oczywiście jezeli wasze przeliczniki się pokryją wg tolerancji jaką zaznaczysz) .
      pozdrawiam

a gdy wystawie oferte ze kupie 100 dopalaczy do stoczni.......a ktos ma tylko 10 to co ? moze mi to sprzedac i z mojej oferty zostanie na rynku 90 ?

to samo z surką.
      Sprzedam metal na Quantum.
      Nick w grze: Muniekk
    • Muniek napisał(a):

Winter napisał(a):

Muniek napisał(a):

Automat działa automatycznie jak nazwa wskazujeJeżeli chcesz kupić metal za dex np i ktoś wystawi ofertę że chce sprzedać Dex za metal to automatycznie ty ją kupisz (oczywiście jezeli wasze przeliczniki się pokryją wg tolerancji jaką zaznaczysz) .
      pozdrawiam
      a gdy wystawie oferte ze kupie 100 dopalaczy do stoczni.......a ktos ma tylko 10 to co ? moze mi to sprzedac i z mojej oferty zostanie na rynku 90 ?

to samo z surką.

przed chwilą to testowałem i jeśli chodzi o zakup floty to pomimo nakładajacych się przeliczników nie doszło do transakcji.

proporcje co do sztuk były takie same
      uni [64] - Off [LaMki]
      uni [66] - Off [LaMki]
      uni [Jupiter] - Off [E-X-P]
      uni [Taurus] - ON [SKY]