Pytanie jak to skupowanie dexu na Rynku i sprzedawanie u Handlarza ma się do prowizji z Rynku przy zakupie.
Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk
Nick w grze: Muniekk
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
Das140 napisał(a):
@Mordi,
nie uczciwy jest push, bash, multi itd.
To że GF tak zaprojektowało rynek, tak a nie inaczej, nie oznacza, że ten kto z niego korzysta najbardziej gra nieuczciwie.
Przypominam, że ktos ten tani deuter sprzedaje i nie są w multi pod push (w większosci).
Nie ma tu żadnej luki w prawie, bo GF stwierdziło, że przeliczniki na rynku mogą być dowolny i można robić wymiany nawet w przeliczniku 1:1:1, więc zostało to zalegalizowane.
Speed mt i sloty idzie nadrobić sondami szpiegowskimi (oczywiście na uniwersach gdzie mają ładowność)... w takim przypadku 75% z idlaków wydaje się być bardzo łakomym kąskiem.Munio_Uni 1 napisał(a):
To jak uważacie farming idlaków na Odkrywcy czy Zbieraczu ?
Zbieracz dając 100% speed MT i 2 sloty stara się nadrobić stracone 25% zysku z idlaków i myślę że robi to nieźle.
Ktoś napisze że speed MT i sloty da się nadrobić badaniami - otóż nie da się, zbieracz zawsze będzie szybszy o te wartości po jego włączeniu.
No i na odkrywcy żal nie wysyłać ekspów zw na anty...więc zyski z idlaków mocno spadają.
Pamiętaj, że te 100% to do wartości podstawowej, także nie licz że będzie latał 2x szybciej, wychodzi bodajże tyle, co +5 do poziomu napędu. A co się opłaca, to zależy już od wielu kwestii - jaka jest konkurencja, idlaki i odległość do nich, jak często latasz itd. Na pewno tylko dla ilości farmy/prędkość nie będzie wybierało się klasy.Munio_Uni 1 napisał(a):
Zbieracz dając 100% speed MT i 2 sloty stara się nadrobić stracone 25% zysku z idlaków i myślę że robi to nieźle.
Ktoś napisze że speed MT i sloty da się nadrobić badaniami - otóż nie da się, zbieracz zawsze będzie szybszy o te wartości po jego włączeniu.
No i na odkrywcy żal nie wysyłać ekspów zw na anty...więc zyski z idlaków mocno spadają.
Munio_Uni 1 napisał(a):
zefir napisał(a):
Odkrywca dostaje Pioniera, ma nadprzedstrzenny na 15 pod szybkie recki, więc szybkość tego statku wyniesie 12.000 podstawy plus 15 x 3.600 = 66.000
Spalanie będzie spore, ale dodatkowy bonus 25% farmingu spokojnie to z nawiązką pokryje
oboje sie mylicie i macie dziwne i pokretne myslenie:)Munio_Uni 1 napisał(a):
Tzn zeby farmic pionierami ?
edes napisał(a):
Da się w ogóle kupić pełzacze od sojusznika bo on wystawia 5 pod rząd oferte którą automatycznie ktoś zabiera mimo że nie ma zapytań na rynku? To gdzie one są poukrywane? Jak tak to ma wyglądać to trzeba się 10x zastanowić nad wyborem klasy
Tak, na testowej Bermudzie sam znalazłem złote pola na księżyc i chyba srebrne na planetę (albo złote?). Można tam znaleźć wszystkie itemy, ale nie wiem czy można znaleźć token klasy, ale pewnie nieMunio_Uni 1 napisał(a):
Jeszcze mam pytanie:
Czy po wprowadzeniu 7.0 na inne serwery utrzyma się możliwość znalezienia na expach w Zbieraczu przedmiotów typu +15 pól na planecie / +6 pól na ksiezycu ?
Apofis napisał(a):
Nikt nie chciał wprowadzić niewidzialności do gry to ja postanowiłem wymyślić jak zrobić to przy pomocy dostępnych rzeczy w ogame i udało się w pewnym sensie. Jest oczywiście teraz prawdopodobieństwo znalezienia floty - 1/4, co utrudnia wysłanie kontry. Maskuje ślad napędu nadprzestrzennego.
I super. Zyskujesz duże planety, a straciłeś całe eko od początku gry, Miliardy zasobów w plecy - tylko po to, aby mieć trochę większe planety. Które ci dadzą nic.Munio_Uni 1 napisał(a):
Ale będzie przerabiania konta po tej aktualce masakra.
Robie przebudowę totalną, będzie sporo kasowania ale nie do końca dbam o punkty.
Odkrywca, kasujemy jedną planetkę, szukamy na pozycji 8 max 305 pól, relokacja na pozycje 1, terra na 15, relokacja na pozycje 15 i booster 15 pól. Powinno wyjść 402 pola. Przemielić tak wszystkie planety i można grać.
dexPL napisał(a):
I super. Zyskujesz duże planety, a straciłeś całe eko od początku gry, Miliardy zasobów w plecy - tylko po to, aby mieć trochę większe planety. Które ci dadzą nic.Munio_Uni 1 napisał(a):
Ale będzie przerabiania konta po tej aktualce masakra.
Robie przebudowę totalną, będzie sporo kasowania ale nie do końca dbam o punkty.
Odkrywca, kasujemy jedną planetkę, szukamy na pozycji 8 max 305 pól, relokacja na pozycje 1, terra na 15, relokacja na pozycje 15 i booster 15 pól. Powinno wyjść 402 pola. Przemielić tak wszystkie planety i można grać.
Na planecie z rozmiarem 250 (juz z terra lvl 10) zmieścisz się spokojnie z eko większym niż obecny top światowy. Tylko trzeba trochę zabawy - ale koszt tych zabaw jest mniejszy niz 1kkk w sumie (fuzja 23 potrzebna).
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Muniek ().
kojaczek napisał(a):
Czy dodanie 1 pioniera do 20dt podczas wysyłania ekspedycji zwiększa szanse na lepsze profity czy to nie ma na nic wpływu?
gruby portfel masz widze ;dMunio_Uni 1 napisał(a):
Wiem, mam planety i tak wieksze niz te 250 pól ale szybko tą przebudowę ogarnę.
17 gości