KissOfTheDragoon napisał(a):
tez o tym pomyslalem ale kolega wspominal o LM a nie CM wiec ta opcja odpadaChris Matters napisał(a):
A nie zrobileś przypadkiem misji na ekspedycje?Reward: 2 heavy fighters, 5 small cargoesDas140 napisał(a):
@KissOfTheDragoon
latam na ekspedycje, ale nie w tym rzecz.
Jak wysyłam na ekspedycje floty, to między poszczególnymi falami jakby mi przybywało lm-ów...
Dzisiaj się raz tak stało i jeszcze raz wcześniej.
Stąd moje pytanie, czy też tak macie, czy jestem po prostu ślepy?
Co do rynku:
Udało się odebrać crawler-y zakupione dzisiaj, ale nadal nie mogę odebrać zakupionych wcześniej crawler-ów or reaper-ów
najlepsza opcja by byla wg mnie. i flociarze by polatali i gornik by sie dorobil. odrazu rozgrywka by sie zrobila ciekawsza bo jakby flociarz nie mial celow to moglby i na gornika zapolowac;p a gornik by sie bunkrowal i taka zabawa kto lepszy i szybszyFlyMeToTheMoon napisał(a):
Pytanie do adminów:
Czy z okazji rocznicy GF zrobi w każdym kraju nowy speed serwer typu eko x10, flota x5 albo x6 i badania x12? Wszystkie zwykłe serwery są nijakie. Jak chce wydobycie, to dajecie ślimaczałą flotę i badania, a jak dajecie flote i badania to dajecie eko x6. Dla mnie gra na flocie od x1-x4 mija się z celem. Zamiast tworzyć nowe serwery co 1,5 miesiaca postawcie coś normalnego. Ja wiem, że ludzie po złomie zaczynają na nowym, by miec równe szanse i hajs wam musi sie zgadzać, bo najwięcej anty ludzie kupują przez pierwsze 2 miesiące, bo później gra 50osób na skutek odskoczenia flociarzy, którzy mają lajtową robotę zawodową przy komputerze i farmią w pracy, a poźniej rozwalają kazdemu moony jak zobaczą 100kk sury
(jak ja kocham takie rozgrywki;p)
Wersja 7.x - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
@Das140 spoko
Elkanen napisał(a):
W pozniejszych etapach gry eko robi sie juz tylko dla punktow. Amortyzacja schodzi (przynajmniej wg mnie) na dalszy plan. Dlatego uwazam, ze klepanie eko pod wzgledem amortyzacji to glupota. Ja stawiam budynki w kolejnosci od najtanszych do najdrozszych i lece w statach mijajac innych az milo. Polecam ten sposob. Wielu pewnie ten sposob na klepanie eko wysmieje ale to juz nie moj problem
@KrzysDRJ dlaczego nie ma sensu? kazdy by mial cel jakis i alternatywy. uni zdycha jak np flociarze z topki kosza wszystko jak leci a reszta po wiekszym gongu boi sie wstac z kolan i wola isc na inny serw. a tak jak ktos ma zloma to zrobi mala flotke, na gornikach dofarmi zeby sie wzmocnic i jest w grze dalejNo Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOg -
FlyMeToTheMoon napisał(a):
Na początku każdy ekowiec stawia kopalnie dla wydobycia. Po kilku latach dochodzi do momentu w którym dalsze stawianie pozbawione jest sensu. Traci wówczas cała ideologię gry, bo flociarz zwiększa za ten czas liczbę statków i dochodzi do 3mln ow, 2mln pancow, a górnik ma kilka lvli kopalni, które dają trochę więcej niż kopalnie flociarza. Róznica powinna być większa. Stawiając kopalnię za roczne wydobycie dla punktów nie widzę sensu tego robić. Gdyby dać motywację do tego w postaci wyobycia to gra nie nużyłaby starych graczy
KissOfTheDragoon napisał(a):
zgadzam sie. dlatego ja buduje kopalnie tylko do poziomu powiedzmy metal lvl 35 max a poziomy pozostalych kopaln ustawiam tak zeby stosunek wydobycia byl 3:1 metal-krysztal i 2:1 krycha dex (nie mylcie ze stosunkiem 3:2:1 dla ogolu bo calkiem inne liczby wychodza;p), a dalej? dalej sasiad stawia
-
@Elkanen gornikowi moze nie. ja jestem bardziej flociarzem. takie 80/20 flota/gornik. kopalnie to dla mnie tylko male zaplecze "w razie czego" lub jak nie mam czasu na gre przez jakis czas wiec zeby te punkty powoli ale jakos pchac do przodu;p. a jak mam czas... no to sOMsiady bogate wiec udostEMpniOM troche gruzu pod nowe zabawki;pNo Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOg -
A ja nadal uważam, że koszty eko powinny rosnąć o 1/4 a nie 1/2 przy obecnych różnicach wydobycia z poziomu na poziom. Wybudowanie, by wybudować mija się z celem. Ja niestesty nie mam czasu na grę flotą. Fsy zawsze obieram, ale to bez znaczenia, bo nie mam czasu pilnować monów 24/24. Rynek gier zmienił się przez te kilkanaście lat, a ogame zostało w przeszłości i nic nie robi, by starzy gracze zostali. W ogóle to kto wymyślił regułę, że jak daja eko x7 to badania nie możesz mieć x12 tylko max x7. Ostatnia ankieta właśnie taka była. Nie było możliwości, by zagłosować na eko x7, flota x5 badania x12 bo było wykluczone takie głosowanie. Glupie
-
@FlyMeToTheMoon
pisales ze kazda klasa moze kupic statek z innej klasy. jestem odkrywca wiec kupilem dla zwaly kosiarke spalinowa (xD) bo mocniejsza niz elektryczna i traktorek (lazik). krzaki na planecie wielkie to mowie zmajstruje sobie kombajn zeby to dziadostwo wyciac pod nowe osiedla. no to wchodze na allegro, patrze wybor duzy- no to biere te najtansze bo w celach testowych nie ma sie co spuszczac. zaplacilem, przywiezli... cholera nie wiedzialem ze to takie wielkie jest ze tyle dostawczakow to ciagnie;d wyladowali mi to zelastwo i wydzidowali. i teraz pytanie mam. czy oni naprawde w takie solidne paczki to pakuja czy ki uj bo za cholere tego wypakowac nie idzie. kartony leza na trawniku, stara morde drze ze jej okno w kuchni zaslania a ja za cholere nie mam jak tego przestawic bo to bydle ciezkie takie... kasa sie poszla, ja jak glupi zostalem i co tera?
(napisane sarkazmem humorystycznym)
i takie pytanie jeszcze. jak to ludzie robia ze wystawilem 30 statkow a wiara normalnie z tej "paczki" po 1 kupuje? ja jak kupowalem inne statki nie widzialem nigdzie mozliwosci wyboru ile statkow z danej liczby moge kupic. jestem slepy lub glupiNo Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOgPost był edytowany 4 razy, ostatnio przez KissOfTheDragoon ().
-
@Art czy jest szansa, żeby został zmieniony sposób liczenia bonusu klasowego do prędkości statków? Aby bonus był sumowany z prędkością bazową i dopiero od tej wartości naliczany by był bonus badań. Bo obecnie jest to o kant dupy rozbić
Bonus klasowy dla pc/ow/bomb/ns/reco daje mniej niż jeden poziom napędu nadprzestrzennego.
Bonus klasowy dla cm/mt/kr/kolon daje ~1 poziom napędu impulsowego.
Bonus klasowy dla lm/dt/ss daje 2,5 poziomu napędu spalinowego.
Zatem ponawiam: ten bonus jest o kant dupy rozbić. Patrząc na to z tej strony, zastanawiam się, co za głąb kazał wykluczyć GS z tego bonusu. Bo moje GSy zamiast z prędkością 610 latałyby z zawrotną prędkością 635?
Czyli na odległosci 20us zamiast 4:13:22 leciałyby 4:08:16. Normalnie urywa dupę...
Gdyby jednak bonus klasowy był sumowany z prędkością podstawową i dopiero wtedy naliczany byłby bonus, to już by to wyglądało lepiej i rzeczywiście miałoby sens wykluczenie z niego GS, ponieważ w takim wypadku GS na 17lvl nadprzestrzennego popylałyby przy prędkości 762,5; a czas lotu dla tej samej odległości (20us) wynosiłby 3:47:00, co jest już ładną różnicą, ale... osobiście stwierdzam, że wciąż nie byłoby takim wywrotowcem, aby ten statek wykluczyć z bonusu. Co najwyżej wykluczyłbym z tego bonusu misję Niszcz, lub nawet bym po prostu zablokował możliwość wyboru 100% prędkości dla misji Niszcz, co byłoby rozwiązaniem prymitywnym, ale skutecznym
E: jak tak teraz patrzę, to w sumie już sam opis jest jawnym kłamstwem: żadna z jednostek nie jest dzięki klasowemu bonusowi o 25% szybsza, ponieważ w skład ich wymagań już wchodzi X poziom Y napędu, więc nawet zakładając minimalne wymagania, to... bonus nigdy nie będzie 25%..
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Starrk ().
-
-
-
Próbował ktoś przenieść planetę? Ja od 2 dni mam "done". Postanowiłem przenieść kolejną i jest to samo.
ibb.co/wWFnYYz -
Starrk napisał(a):
co za głąb kazał wykluczyć GS z tego bonusu
FlyMeToTheMoon napisał(a):
Pogubiłem się juz. To już najlepiej zrobcie tak, że inne klasy nie mogą miec statkow od innych klas i będzie prosto i zrozumiale, a nie że ten moze miec 2 a ten jeden a ten wcale...
Art wyraźnie podał
Art napisał(a):
Czy uważaliście, że nowe statki będą ograniczone wyłącznie do wybranej klasy? Otóż nie! Będzie możliwość pozyskiwania statków różnych klas właśnie poprzez Rynek od innych graczy!
-
Mam gsa i chce spróbować manewr Hamilla Kto chętny ? Dawać koordy to zaatakuje
-
spirycik napisał(a):
Próbował ktoś przenieść planetę? Ja od 2 dni mam "done". Postanowiłem przenieść kolejną i jest to samo.
ibb.co/wWFnYYz
wychodzi na to ze operacja sie zakonczyla;dNo Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
To co ten manewr trza w jakis sposób uruchmić? czy lmy będą miały już domyślnie? Będzie działał w ataku na GS czy w obronie przed nim czy oba wymienione? Wogóle to dobrze to rozumiem, że jak jeden LM będzie miał szansę zniszczyć jedną GS, to można wypuścić kilkanaście ataków po 1 LM na gsa i jest większa szansa że przy którejś próbie gs padnie?
-
-
Starrk napisał(a):
@CiX z tego co Art wytłumaczył to jest to szansa tylko i wyłącznie dla jednego LM kasującego jedną GS i to zjawisko nie kumuluje się
-
To może tak - 8:269:8. Za jakieś 2,5 godziny wyląduje tam 1 GS Możecie walić LMami - niech leci nawet milion fal po 1 LMie.
Pozdrawiam
Wisior -
prawda jest taka ze to co jest do tej pory napisane o zmianach nie jest w 100% jasn. sa to tylko wieksze strzepy informacji o zmianach w grze. zapewne podczas wprowadzenia zmian w pon wyjdzie rowniez obszerny poradnik opisujacy wszystkie zmiany a jak nie najwyzej bedziemy sie ugadywac z kazdym tematem pokolei na forum przez pol roku;dNo Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOgPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez KissOfTheDragoon ().
-
Klasa odkrywca.Zrobiłem dwie kolonizacje. 250 i 259 pól.
-
roermond napisał(a):
Klasa odkrywca.Zrobiłem dwie kolonizacje. 250 i 259 pól.
-
roermond napisał(a):
Klasa odkrywca.Zrobiłem dwie kolonizacje. 250 i 259 pól
-
Chyba 252 jest max + 25 pól na quantum+ 10% = 304 plus terra na 12 (54 pola) = 358 polSprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
Munio_Uni 1 napisał(a):
Chyba
-
ja na Virgo mam 259 i 260 na czysto wiec szykuje sie ladne granie tylko po co tak naprawde komu tyle pol?;d dla mnie 230 sa wystarczajace + w razie czego mam terreNo Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
Bearded napisał(a):
Munio_Uni 1 napisał(a):
Chyba
Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
KissOfTheDragon... Widać, że nie grałeś nigdy dłużej niż rok na jednym koncieWystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
-
wampek napisał(a):
KissOfTheDragon... Widać, że nie grałeś nigdy dłużej niż rok na jednym koncie
No Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
Mi się udało na poz 7 - 269 miejsc a na poz 8 - 270 miejscNiektóre rzeczy się nie zmieniają, inne ulegają zmianom.
-
Czytałem cały wątek... jednakże nadal utrzymuję swoją tezę, ponieważ w przeciwnym razie byś wiedział po co "innym" tyle pólWystarczy wejść do piekarnika, by twoje życie zmieniło się o 180°
-
Antharas napisał(a):
@sanvean no i tu wchodzi interpretacja,, prawa,, skoro mowa o dobieraniu surowców to czy tyczy się to ten statków czy tylko surowca, czy statki zostały celowo pominięte, czy może jednak jest z tym problem.
Osobiście nie testuje ponieważ czas mnie mocno ogranicza, ale w wolnej chwili czytam, ktoś pisał że trzeba mieć zbudowany dany statek, a art odpowiedział że się o to dopyta bodajże
Twierdziłeś, ze "tam" jest wszystko napisane.
Mimo, ze kilkukrotnie przeczytałem - śmiem twierdzić, że minąłeś się z prawdą, bo nie znalazłem tam odpowiedzi na moje pytania, ani Ty nie potrafisz ich wskazać.
I nie chodzi mi o interpretację czy zgadywanki, chyba, że oficjalne z Teamu
spirycik napisał(a):
ibb.co/wWFnYYz
Chociaż jak klikniesz krzyżyk obok, to zupełnie znika i po 24 h możesz przenosić na nowo. Ale kończy się tym samym.
Zgłosiłem jako bug, ale może jak więcej osób zgłosi, to naprawią
Wisior napisał(a):
Mam gsa i chce spróbować manewr Hamilla Kto chętny ? Dawać koordy to zaatakuje
Moon by się przydał, bo w okolicy ich przybywa...
Sam zrobiłem 5
Edit: właśnie doszedł 6
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 26
26 gości