asherl napisał(a):
Nie widzę żadnego sensu w budowaniu innego statku (włączając w to recyklery).To nie jest żaden balans obecnego systemu walk. To jest zburzenie obecnego systemu walki.Art napisał(a):
Generał
- Pełna wartość Pola wrakowego z walk z uwzględnieniem żniwiarza
- Pole wrakowe pozyskiwane przez statki handlowe i dostarczone do planety / doka
- Żniwiarz
- Wykorzystuje istniejący mechanizm PW dla obrońcy ale też atakującego, jeśli żniwiarze są częścią floty
- Połowa wartości gdy nie używany przez klasę generał
- PW zebrane przez statki handlowe i dostarczone do planety / doka
Wersja 7.x - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
wisniakrk napisał(a):
Jaki będą dokładne warunki na rynku? Bo znając nasze realia będą takie same jaja jak z handlarzem i sporo multikont zaraz pozdejmuje urlopy.
-
sanvean napisał(a):
wisniakrk napisał(a):
Jaki będą dokładne warunki na rynku? Bo znając nasze realia będą takie same jaja jak z handlarzem i sporo multikont zaraz pozdejmuje urlopy.
-
@Apofis ale tu właśnie o to chodzi, ze Żniwiarz wyprze z gry wszystkie inne jednostki przy dużych starciach, bo lata przeciętnie z prędkością mt. Czyli na szybkie walnięcie DT dalej zostaną kr/PC, ale już na normalne RW puszczasz Żniwiarze z SD na wszystko, mające OP statystyki i jeszcze zbierające na dzień dobry 25% pz.
Jak @asherl napisał - zmiany na kolanie, bez sensu.
@Bearded tu nie chodzi o to, że to niemożliwe, tylko o to, że to bez sensu: LM strąci jednego GSa. Czy cokolwiek to zmieni? Nie. Tylko niepotrzebny śmietnik w kodzie gry. Tylko niepotrzebny śmietnik w skrypcie RW. Powodzenia z odpaleniem Manewru Hamilla w RW 60kk LM vs 20k GS. Podejrzewam, że Gameforge wystawi nam rachunek za spalenie im serwera -
Elkanen napisał(a):
sanvean napisał(a):
wisniakrk napisał(a):
W ekstremalnych przypadkach wystarczy jeden gracz.
@Majs pewnie zaciera ręce -
Starrk napisał(a):
Gameforge wystawi nam rachunek za spalenie im serwera
Dwa lata temu założyłem na anglojęzycznym forum, z innymi graczami, fundację wspierającą rozwój hardware dla GF. Ustaliliśmy, że każdy foundation member będzie raz na kwartał wpłacał na konto fundacji 20% średniej kwoty wydanej przez siebie na Antymaterię. W programie na ubiegły rok zrealizowaliśmy projekt zakupu najnowszej generacji serwerów krzemowych. Obecnie trwa zbiórka na komputery kwantowe. Jest git.
P.s. Tak, śmieszkuję sobie Może masz rację, ja tam się nie znam. Z drugiej strony, jeśli nawet gra przestałaby działać na parę dni przez jakiś błąd, przymusowy urlop dotyczyłby wszystkich, a z tych wszystkich, większości bardziej by się przysłużył, niż zaszkodził.
Niech majstrują. Teraz jest okres docierania. Można marudzić, ale tak jak pisałem iks postów wcześniej, lepiej mieć realny wpływ na opiniowanie w supporcie, niż tu na forum. -
Jak tak czytam co ma się zmienić to mam wrażenie, że nie zostało przeliczone co jaka klasa daje. Dla mnie logiczne jest, że wszystkie klasy powinny dawać swój fajny boost, obecnie mam wrażenie, że żeby odkrywca był sensowny to ekspedycje muszą dostać kopa, żeby dorównać do 50% bonusu wydobycia. Podobnie klasa dla flociarzy powinna dawać dużo większy boost dla prędkości i podnosić np badania bojowe +2, a nie czas badań.
-
Revenine napisał(a):
Jak tak czytam co ma się zmienić (...) Podobnie klasa dla flociarzy powinna dawać dużo większy boost dla prędkości i podnosić np badania bojowe +2, a nie czas badań.
Generał podnosi wszystkie techy bojowe o +2
Skąd wziąłeś boost do czasu badań ?? -
To musiało się coś zmienić, nie doczytałem
-
Widać, że emocje sięgają zenitu w niektórych przypadkach. Sądzę, że nie ma tego złego co by nie wyszło na dobre...
Jakie by nie były zmiany zawsze towarzyszy nam pesymistyczne podejście a może będzie dobrze? Myślę, że dostosujemy się do nowego stylu gry i tyle a jeśli mi się np nie spodobają zmiany to wrócę do starych zainteresowań czyli do oglądania TVP i TVN."Amor Patriae Nostra Lex" -
Art napisał(a):
- Pełzacz
- Nowa formuła
- ((poz. kop. metalu + poz. kop. krysz. + poz. ekstr. deut.) * y * 0,02) * 1,5
- gdzie y - ustawienie serwerowe (np.
- 1,5 jeśli klasa to zbieracz
- prowadzi do 50% większej produkcji jeśli pełzacz będzie pracował dla klasy Zbieracz
- prowadzi do 50% większej produkcji jeśli pełzacz będzie pracował dla klasy Zbieracz
- podczas ograniczonej ilości, nadal będą wymagały energii do pracy
- gdzie y - ustawienie serwerowe (np.
- ((poz. kop. metalu + poz. kop. krysz. + poz. ekstr. deut.) * y * 0,02) * 1,5
- Nowa formuła
- Pełzacz
o co dokladnie chodzi z ta nowa formula?
Klasa zbieracza dostanie 0,02%*1,5 czyli 0,03% wydobycia podstawowego na kazdego Pelzacza --> max 50% osiagniety przy 1667 pełzaczach
Kazda inna klasa dostanie jedynie 0,02% wydobycia podstawowego na kazdego Pelzacza --> max 50% ostagniety przy 2000 pelzaczach
o to chodzi? -
to raczej 2500*0,02% wyjdzie 50% a nie 2000.
ale zdaje sie ze wlasnie o to chodzi
Przemierzyłem cały świat, od Las Vegas po Krym.
Prawdopodobnie najlepsze ST jakie w życiu widziałeś ! -
To wy macie dostęp do konta na Bermuda bo mi wyskakuje "An error has occured!". Co zrobić?
-
Zmień w URL słowo "overview" na "galaxy".
-
ok dzięki
-
Czy po wprowadzeniu nowości do gry i występowaniu nadmiernej ilości bugów jest szansa na upominki pocieszenia w postaci darmowych relokacji planet?
-
Starrk napisał(a):
@Apofis ale tu właśnie o to chodzi, ze Żniwiarz wyprze z gry wszystkie inne jednostki przy dużych starciach, bo lata przeciętnie z prędkością mt. Czyli na szybkie walnięcie DT dalej zostaną kr/PC, ale już na normalne RW puszczasz Żniwiarze z SD na wszystko, mające OP statystyki i jeszcze zbierające na dzień dobry 25% pz.
@Bearded tu nie chodzi o to, że to niemożliwe, tylko o to, że to bez sensu: LM strąci jednego GSa. Czy cokolwiek to zmieni? Nie. Tylko niepotrzebny śmietnik w kodzie gry. Tylko niepotrzebny śmietnik w skrypcie RW. Powodzenia z odpaleniem Manewru Hamilla w RW 60kk LM vs 20k GS. Podejrzewam, że Gameforge wystawi nam rachunek za spalenie im serwera
-
-
Jedni mówią, że klasa eko ma za dobrze, drudzy narzekają, że statek za silny. Nikt nigdy nikomu nie dogodzi. Robią zmiany i raczej nie wpłyniemy na to. Pancerniki też miały być rewolucją, a chyba aż tak źle nie są jak się wydawało na początku. Pogramy i zobaczymy jak będzie.Powrót do nałogu...
Spica ON
-
Vegi napisał(a):
Jedni mówią, że klasa eko ma za dobrze, drudzy narzekają, że statek za silny.Sądzę, że dopiero w praniu wyjdzie jak to wszystko będzie można wykorzystać. I przede wszystkim, że głównym atutem aktualizacji jest możliwość zmiany klas - jeśli kogoś na to stać. Jestem niemal przekonany, że przy skrupulatnym rozplanowywaniu sobie na bieżąco strategii ze skakaniem z klasy na klasę, można wyciągnąć z 7.0 naprawdę sporo więcej. 99% graczy zakłada, że są na zawsze skazani na daną klasę, a jak na ironię, przy pierwszym komunikacie o wstępnie wybranych upgrade'ach, punkt o zmianach klas znajduje się na pierwszej pozycji. -
Starrk napisał(a):
@Apofis nawet zabierając SD na Niszczyciele, to będzie wciąż statek, który te Niszczyciele właśnie wyprze. Do tego status OW też będzie zagrożony
-
Usuńcie "rozpruwaczowi" SD na pancernik a niszczycielowi zwiększcie do 7
-
Apofis napisał(a):
Starrk napisał(a):
@Bearded tu nie chodzi o to, że to niemożliwe, tylko o to, że to bez sensu: LM strąci jednego GSa. Czy cokolwiek to zmieni? Nie. Tylko niepotrzebny śmietnik w kodzie gry. Tylko niepotrzebny śmietnik w skrypcie RW. Powodzenia z odpaleniem Manewru Hamilla w RW 60kk LM vs 20k GS. Podejrzewam, że Gameforge wystawi nam rachunek za spalenie im serwera
-
Elkanen napisał(a):
Apofis napisał(a):
Starrk napisał(a):
-
Apofis napisał(a):
Niszczyciele też dawały radę przeciwko GS
-
-
Art wspomniał, że tylko jedne lm będzie miał jakąś tam szansę na zniszczenie Gs-a. Z tego wnioskuję, że jest to zmiana celujaca w początkowe fazy gry, gdzie nie ma dużych flot. W późniejszej etapie, nie ma to znacznia. (taka jest moja interpretacja)
-
-
Kupowanie na tym rynku to niezłe ceny. Takie przeliczniki zostaną haha
-
Hmmm, a czy te 25% bonusu do szybkości flot klasy Generał nie będzie zwiększało bazowej prędkości statku ? Wtedy miałoby to nawet ręce i nogi, np. LM z 10000 przyśpiesza do 12500 i od tej drugiej wartości liczono by 10% na każdy poziom napędu spalinowego. 25% "płaskiego" bonusu to śmiech na sali, jak ktoś wyżej napisał jeden poziom nn daje już większego kopa panckom, ow czy nc.
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 12
12 gości