Czyli w takim wypadku Odkrywca na starszych uniwersach wraca do śmietnika koncepcyjnego, z którego z trudem wyszedł dzięki PZ z ekspów. Przy pz 20% nawet na piratach nie wyjdzie się na zero...
Wersja 7.x - dyskusja
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
-
Mam takie pytanie - bo nie wiem czy zgłosić to jako bug, czy to nigdy nie działało:
Mając Komandora można wstawić kolejkę badań. Zaczynam badanie nr 1 na planecie X. Na planecie Z wstawiam do kolejki badanie nr 2 (są dostępne surowce). Jak kończy się badanie nr 1 otrzymuję powiadomienie o braku możliwości uruchomienia badania z powodu braku surowców. Komunikat odpowiada sytuacji jakby badanie nr 2 miało być znowu badane na planecie X a nie Z.
Czy komuś taki wariant działa na normalnym uni? Pytam, bo zazwyczaj nie mam komandora, a na Ledzie łatwo uzyskać sporo anty. -
-
-
no nie bedzie bo pz bedzie male ;p
-
Jak chcesz byc na plus jak PZ ograniczone jest do 40kk. patrz na ponizszy przyklad. Moje straty 47kk i Straty Obcych 111.5kk powinny dac w sumie ponad 100kk zlomu i powinienem wyjsc na duzy plus.
Jednak w zwiazku z limitem na PZ mam tylko 40kk --> jestem 7kk na minusie. Zatem, im wiecej floty wyslesz ponad max wartosc punktow strukturalnych, tym wieksze masz straty na Ekspedycjach.
RW
Ograniczenie PZ powoduje, ze nie oplaca sie wysylac wiecej niz 600 Niszczarek i 600 DT na jedna ekspedycje. to chyba najbardziej optymalny skad floty bazyjac na moich ponad 1500 ekspedycjach.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Czarna Owca ().
-
@Das140
W takim wypadku, Piraci vs 1kk LM na:
a) małym evencie +255kk
b) średnim +353kk
c) dużym -129kk
Oraz Obcy vs 1kk LM przy:
a) małym evencie +244kk
b) średnim -122kk
c) dużym -2.618kk
A teraz procenty:
Szansa na znalezienie Surowców to 32%
Szansa na znalezienie Floty to 19,5%
Szansa na znalezienie Antymaterii to 10%
Szansa na znalezienie Handlarza to 0,5%
Szansa na bezowocną ekspedycję to 15,5%
Szansa na Opóznienie to 8,5%
Szansa na Przyspieszenie to 2,5%
Szansa na spotkanie Piratów to 8%
Szansa na spotkanie Obcych to 3,5%
Szansa na Czarną Dziurę to 0,25%
Szansa na mały event to 90%
Szansa na średni event to 9%
Szansa na duży event to 1%
Oraz podsumowanie:
Wysyłając 100.000 ekspedycji:
Trafisz 32000 razy na Surowce
Trafisz 19500 razy na Flotę
Trafisz 10000 razy na Antymaterię
Trafisz 5000 razy na Handarza
Trafisz 15500 razy na nic.
Trafisz 8500 razy na Opóznienie.
Trafisz 2500 razy na Przyspieszenie
Trafisz 8000 razy na Piratów
Trafisz 3500 razy na Obcych
Trafisz 250 razy na Czarną Dziurę
28800 razy znajdziesz 0,458 surowców, co przyniesie 13.190 zysku
2880 razy znajdziesz 1,146 surowców, co przyniesie 3.300 zysku
320 razy znajdziesz 2,292 surowców, co przyniesie 733 zysku
7200 razy będziesz bił się z małymi Piratami, co przyniesie 1.836.000 zysku
3150 razy będziesz bił się z małymi Obcymi, co przyniesie 768.600 zysku
720 razy będziesz bił się ze średnimi Piratami, co przyniesie 254.160 zysku
315 razy będziesz bił się ze średnimi Obymi, co przyniesie 38.430 strat
80 razy będziesz bił się z dużymi Piratami, co przyniesie 10.320 strat
8 razy będziesz bił się z dużymi Obcymi, co przyniesie 20.944 strat
250 razy trafisz na Czarną Dziurę, co przyniesie 1.000.000 strat
Bilans po 32000 Surowców: 17.223 zysku
Średnio 0,538 zysku na Surowce
Bilans po 11500 RW: 2.789.066 zysku
Średnio 242,52kk zysku z RW.
Łącznie po 100.000 ekspach: 1.806.289 zysku
Średnio 18,06kk zysku na ekspedycję
Mając odkrywcę, mój farming idlaków zwiększy się z 1,2kk do 1,8kk.
Mając odkrywcę, moja ilość slotów na expy zwiększy się z 6 do 8.
Po 100k farmieniach odkrywca przyniesie 1.440.000 zysku
Wykorzystując w pełni 24 sloty jako odkrywca, na każdego 1 ekspa mogę wysłać kolejne 2 farmingi, co przekładając na 24h na uniwersum z prędkością x2 oznacza 128 ekspedycji i 256 farmingów, co powinno zaowocować limitem 2,311lkkk zysku z ekspedycji i 0,461kkk zysku z farmingu.
Nie uwzględniam znalezionej floty, ponieważ jest to zysk nabyty, w przeciwieństwie do PZ i znalezionych surowców, które są zyskiem wolnym.
@Czarna Owca patrz kilka postów wyżej, GF planuje ograniczyć PZ do 20% zamiast do sztywnej ilości surowca.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Starrk ().
-
Glaurung napisał(a):
Mam takie pytanie - bo nie wiem czy zgłosić to jako bug, czy to nigdy nie działało:
Mając Komandora można wstawić kolejkę badań. Zaczynam badanie nr 1 na planecie X. Na planecie Z wstawiam do kolejki badanie nr 2 (są dostępne surowce). Jak kończy się badanie nr 1 otrzymuję powiadomienie o braku możliwości uruchomienia badania z powodu braku surowców. Komunikat odpowiada sytuacji jakby badanie nr 2 miało być znowu badane na planecie X a nie Z.
Czy komuś taki wariant działa na normalnym uni? Pytam, bo zazwyczaj nie mam komandora, a na Ledzie łatwo uzyskać sporo anty.
"The circus is gone, all that's left is the clowns..."
Robbie Williams "Ego a go go " -
@Starrk,
Sorki, zapomniałem jeszcze pomnożyć przez % naszej floty posiadanych przez piratów :d
W takim razie zgadzam się, że nie opłaca się słać dużych flot, ponieważ jeszcze trzeba dodać koszty paliwa. Wynoszą one 2.2kk deuteru na jedną ekspedycje (50% zużycia przy 1kk lm-ów).
Pytanie jest, czy 20% trafianych tych statków na ekspy trzeba pomnożyć jeszcze przez ustawienia serwera jeśli chodzi o pzty
(ale chyba nie) -
-
Na papierze może i owszem ale znając moje szczęście spotykałbym same dziury i ufo sebixówZmęczony całym dniem w pracy? Masz dość baby nad uchem, która narzeka Ci na ogame? Zapraszamy do pizzeri mamma mia na dagmarkowy shocik!
Strzel se dagmarkę!
-
No to dla mnie lepiej, bo statystyka nie kłamie
Jeśli Ty znajdziesz 490 czarnych dziur, tzn, że ja znajdę ich tylko 10
Na ten moment zastanawia mnie najbardziej, czy PZ z ekspów się sumuje, czy też nadpisuje... -
Na bermudzie w zeszłym tygodniu sie sumowały jeszcze, nie mam screenow niestety
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez maximus1234 ().
-
No i pytanie brzmi, jaki będzie górny limit, bo jakiś być musi - w przeciwnym razie będziemy mieli do czynienia z efektem kuli śnieżnej
-
-
a ja dalej przystaje przy swoim ze odkrywca to badziew. jego najwieksza zaleta jest tylko te 75% grabiezy z idlakow wiec dla jakiegos bardzo aktywnego ekowca ktory robi ze 100+ atakow na idle jest to jeszcze jakas alternatywna opcja gry, o ile jeszcze gra na starym uni gdzie idlakow jest opor. dla zakumoflowanego flociarza zeby brac odkrywce tylko dla powiekszonego zasiegu falangi jest to marna alternatywa. gdyby nie ten nerf to jeszcze by uszedl bo mowiac szczerze mimo logicznych niecheci do tej klasy rozwarzalem wszysystkie za i przeciw. teraz jestem kategorycznie przeciw.
tak wiec zostaja w grze (podwojne znaczenie slowa) tylko dwie klasy. dziekujemy wam GF:) nie spartolcie ich tylko proszeNo Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOg -
@KissOfTheDragoon nie wrzucałeś możliwych starć z piratami/obcymi do sima, nie?
Bo z byle mojej floty wychodzi na ekspach 2,5kkk zysku dziennie. Im większa flota tym większy zysk -
Starrk napisał(a):
Bo z byle mojej floty wychodzi na ekspach 2,5kkk zysku dziennie. Im
-
Starrk napisał(a):
@KissOfTheDragoon nie wrzucałeś możliwych starć z piratami/obcymi do sima, nie?
Bo z byle mojej floty wychodzi na ekspach 2,5kkk zysku dziennie. Im większa flota tym większy zysk
fakt mozna sie bawic w expo mieszanka floty do 40mln... ale ile raxy dziennie takiego pirata czy aliena trafisz? 1? 2? to juz lepiej na idle polatac przez ten czas ktory przeznaczasz na expy... zarobisz wiecejNo Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOgPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez KissOfTheDragoon ().
-
zglaszal ktos juz blad na ledzie ze nie chce farmic dexu?? jest powiedzmy 20k, powinienem zrabowac 10k a rabuje duzo mniej pomimo odpowiedniej ilosct transow
-
new_mateuszgg napisał(a):
zglaszal ktos juz blad na ledzie ze nie chce farmic dexu?? jest powiedzmy 20k, powinienem zrabowac 10k a rabuje duzo mniej pomimo odpowiedniej ilosct transow
-
@Apofis dlaczego tak uważasz?
@KissOfTheDragoon uwzględniam już zmianę planowaną przez GF w postaci 20% pz -
Starrk napisał(a):
@Apofis dlaczego tak uważasz?
-
-
Starrk napisał(a):
@Apofis widziałeś kalkulacje? Zakładając, że na pewno trafimy na czarną dziurę, to wciąż wychodzimy na bardzo, ale to bardzo duży plus z ekspedycji.
Aby 1kk LM się zwróciło wystarczy teoretycznie latać na expy przez dwa dni...
poza tym ja nie wiem jak ty to liczyles ze wychodziles na plus... wstawiam wszystko ladnie w trashsima i...:
- walczac z piratami wychodze na minus
- walczac z alienami wychodze na jeszcze wiekszy minus (im wieksza flote wyslalem tym wiecej strat)
wiec te 20% z PZ jakie dostaniesz to tez jedna wielka sciema bo nawet nie uzywajac kalkulatora mozna na logike stwierdzic ze skoro dostajesz 20% czegos czego straciles to jestes 80% w plecy...
@FlyMeToTheMoon a ja tam wole Boosted Gear- wtedy bylbym zajebisty a laski same by przyszly lacznie z RiasNo Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOgPost był edytowany 2 razy, ostatnio przez KissOfTheDragoon ().
-
Zagrałbym se na Quantum jeszcze kontem od zera po aktualce 7.0 ale szkoda mi tego konta które mam teraz...jest na to jakiś sposób ?
Może da sie oddac konto siostrze i załozyc se nowe ? Tylko to samo IP, laptop...no i pewnie za przesyłke z tego konta surowców do nowego konta ban od razu.Sprzedam metal na Quantum.
Nick w grze: Muniekk -
KissOfTheDragoon napisał(a):
P.S --- w Rias Gremory sie bujasz czy chcialbys miec Boosted Gear'a?;d
Wybiłbym cały świat dla niej -
Starrk napisał(a):
@Apofis widziałeś kalkulacje? Zakładając, że na pewno trafimy na czarną dziurę, to wciąż wychodzimy na bardzo, ale to bardzo duży plus z ekspedycji.
-
Munio_Uni 1 napisał(a):
Zagrałbym se na Quantum jeszcze kontem od zera po aktualce 7.0 ale szkoda mi tego konta które mam teraz...jest na to jakiś sposób ?
Może da sie oddac konto siostrze i załozyc se nowe ? Tylko to samo IP, laptop...no i pewnie za przesyłke z tego konta surowców do nowego konta ban od razu.
No Sacrifice, No Victory...
Punish and Enslave
przed zlomem nie ucieknie nikt, nawet Hitler xDDD ---> youtube.com/watch?v=B1v_YTE5dOg
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 38
38 gości