Wersja 7.x - dyskusja

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• pewnie tak miało być, ale zaskoczyła mnie kolonizacja planet przy odkrywcy - to jest 10% wielkości planety liczonej w km średnicy, a nie 10% dodatkowych pól i 1 skolonizowana przeze mnie planeta ma 320 pól 0_0 , średnica 17035 - co daje 290 + 30 konfiguracja uni

gdyby liczono 10% do ilości pól to planeta miałaby średnicę 17035/11*10= 15486 co dałoby 239 pól
      239*1,1=262,9, zawsze zaokrągla w dól więc 262 + 30 za konfig uni co daje nam 292 pola

i tak byłoby lepiej bo teraz ten bonus w tym przypadku wyniósł aż 21,33%

za duze te nowe planety, jak za starego ogame, przerażają mnie :P

• długo nie śledziłem tego wątku i może powielę pytanie ale czy wiadomo kiedy wprowadzą poprawki do poprawionej wersji nie widać wydobycia nie widać surowców w lecącej flocie i najważniejsze AGR czy będzie działał
      jak były odpowiedzi to pokierujcie na stronę
      dzięki
      Shadow Company

Atakujemy nie dla tego że jesteśmy silni tylko że przeciwnik prowokuje swą słabością
    • memento-mori napisał(a):

A nie lepiej, jak udostępnicie historie wszystkich transakcji na rynku ?
      Żeby cały serwer mógł obserwować kto się pushuje a kto nie ?
      Powinna być jawny wgląd w historie, nie tylko swoja ale każdego gracza.
      Takiego wglądu to pewnie nawet Team nie ma - i musieliby prosić niemców o logi za każdym razem. A ty chcesz tak publicznie ...

To może jeszcze publiczna lista transportów pomiędzy graczami :D
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • dexPL napisał(a):

memento-mori napisał(a):

Takiego wglądu to pewnie nawet Team nie ma - i musieliby prosić niemców o logi za każdym razem. A ty chcesz tak publicznie ...

publiczna lista transportów, po co ? - w normalnym handlu masz przeliczniki których musisz sie trzymać.

Rynek to idealne miejsce dla krętaczy co podbudowywują swoje marne ego cyferkami w wirtualnym swiecie. Wróćiłem do gry po długiej przerwie, akurat napatoczyłem się na tą aktualizację na moje nieszczescie.
      Grając kiedyś na u60 już działy się niezłe wałki, na electrze, fornaxie, quantum, spicy ludzie mieli po kilka-kilkanaście kont i sobie pykali na wszystkich bez żadnych banicji. Od tamtych lat napewno nic sie nie zmieniło.
      A teraz ze swoich GSówek, deuterówek, moonówek mogą legalnie sobie zsyłać surowce na główne konto. - piękna sprawa :)
    • edes napisał(a):

_Pawelos_ napisał(a):

za 4 h mogę zejść z urlopu @ackra naprawdę chcesz zobaczyć raporty ze sprzedaży takich flot i podobnych ofert, wtedy nie będę potrzebował screenów

Bo będę mógł wklejać raporty z wykonanych zakupów.
      Ludzi wystawiają takie oferty a jak nikt im tego nie kupi to ile z tego przepada?

Z tego co rozumiem to podatek będzie mimo wszystko odprowadzony z nieudanego handlu, czyli koleś straci 10% prawdopodobnie
    • Jest jeszcze aspekt legalnego zarabiania na Rynku. Kazdy pisze o pushu, multikontach itd....rozumiem to.
      Ja natomiast legalnie, mając jedno konto wykorzystuje rynek bez pomocy znajomych.

Wystawiam kryształ który kazdy chce w ilosciach dostępnych dla kazdego zeby nie blokowac słabszych graczy.
      Sprzedaje paczki po 30 kk krisu za 28 kk deu. Ludzie kupują. Mógłbym dac cene jeszcze wyzszą ale jednoostkowo specjalnie daje cene niższą niż ilosc tego co sprzedaje.
      Sprzedam metal na Quantum.
      Nick w grze: Muniekk
    • ciap napisał(a):

EasyBot napisał(a):

ciap napisał(a):

@EasyBot
      Jakie masz lvl kopalni?
      41/36/36 / z czego 6 planet 42/36/36 i sytuacja dzieje sie na planecie gdzie mam eko 42/36/36
      Czyli potrzebujesz max 912 pełzaczy ;) Resztę możesz zezłomować/sprzedać.
      rozumiem że to na jedną planetę tak? czy tak ogólnie :D

druga sprawa @Art zmieńcie ten wskaźnik (????) wyboru % lotu floty. Dlaczego? Bo jest zrypany! Po kliknięciu wybranego % (dajmy na to robię fsy i chcę żeby leciały na 10% prędkosci) wystarczy że przesunę kursorem po tymże pięknie NIE działającym wskaźniku i cyk! flota może lecieć na jakikolwiek % chce. Wszystko zależy tylko od tego, w którym miejscu zjedzie się kursorem ze wskaźnika.... Chyba tak to nie miało działać?? Powielę pytanie poprzednich graczy. Po co wprowadzać coś co nie działa?? Ponoć testy były? Gdzie?? A może oni mieli inną wersję tego czegoś? Czego wy się nie uczycie na błędach? Czego zawsze wrzucacie na serwer coś co jest bublem..... Żeby gracze błędy wykryli? No po to są testowe unie chyba, czyż nie?

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King
    • Potwierdzam, ten pasek wyboru % floty jest zrypany. Na szczęście dzięki testom trochę się przyzwyczaiłem do powolnego i ostrożnego klikania...
      Ale jak będę zmęczony, to pewnie flota poleci na złego fs-a i będzie złom :)

Na Ledzie odkryłem ten bug właśnie po złomie :E
    • Das140 napisał(a):

Na Ledzie odkryłem ten bug właśnie po złomie
      Ja wczoraj jak mi fsy miały wracać o godzinach z dupy:E

PS. a zgłaszałeś ten błąd? Bo jeśli tak i nic z tym nie zrobili to nie żeby cos ale spoko....

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King
    • na u68 top1 flot właśnie sprzedał 11.5k cm za 117kk deuteru, bardzo dobrze działają te przeliczniki @Art jestem z ciebie prawdziwie dumny ze walczyles niczym lew za graczy
      Zmęczony całym dniem w pracy? Masz dość baby nad uchem, która narzeka Ci na ogame? Zapraszamy do pizzeri mamma mia na dagmarkowy shocik!
      Strzel se dagmarkę!
    • dexPL napisał(a):

memento-mori napisał(a):

Nonsens hahaha :ocb: zresztą po co wystawiać coś co jest legalne hehe - zmienić ceny na rynku tu jest problem a nie szukać dziury w całym.
    • a jeszcze jedno pytanie
      leci do mnie transport surowcow kupionych na rynku, ja w podglądzie widzę od kogo leci, ale na fali pokazuje ze leci z 16 pozycji w układzie moim

Tak ma być, czy to też bład? :E

O jeszcze jedno. dlaczego jak ustawiłam autoofertę kupna surowca z odchyleniem 1% wklepało mi z odchyleniem 20%?? :quasi:
      Edit: już ogarniam czego taki %... po prostu nie da się go zmienić :E :E :E :E :E
      Edit2: Chyba jednak nie ogarniam. On tak sam sobie ustawia to odchylenie??? wtf?

S. King

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez Avinashi ().

• justvroum napisał(a):

na u68 top1 flot właśnie sprzedał 11.5k cm za 117kk deuteru, bardzo dobrze działają te przeliczniki @Art jestem z ciebie prawdziwie dumny ze walczyles niczym lew za graczy

Dla jasności dodajmy, że 11500 cm = 34,5kk metalu i 11,5kk kryształu.

Za 117kk deuteru kupi sobie u handlarza około 150kk mety i 134kk kryształu (50kk deu x 3 = 150, 67kk deu x 2 = 134kk).

Wszystko legalnie, poza faktem, że konto z którego poszedł deu nie jest najprawdopodobniej kontem realnego gracza. I to jest push, może nie klasyczny, ale push.

Rynek powinien dostać bloka i zostać przepracowany od podstaw.
    • Apofis napisał(a):

dexPL napisał(a):

memento-mori napisał(a):

Takiego wglądu to pewnie nawet Team nie ma - i musieliby prosić niemców o logi za każdym razem. A ty chcesz tak publicznie ...To może jeszcze publiczna lista transportów pomiędzy graczami :D
      Nonsens hahaha :ocb: zresztą po co wystawiać coś co jest legalne hehe - zmienić ceny na rynku tu jest problem a nie szukać dziury w całym.
      Wystarczą dwie rzeczy:
      a) sztywne kursy dla wymian zasobów - liczone od 2.7 / 1.7 / 1 - max 20-30% odchylenia. I nie potrzeba żadnych widełek dziennych przeliczać.
      b) sztywne kursy na sprzedaż floty - liczone od cen W STOCZNI - max 10-15% odchylenia. Przeliczanie zasobów jedne na drugie po sztywnych przelicznikach (przy liczeniu kosztu floty - rzutowanie kosztu np gsa na metal)
      c) to już mały problem - ale jest - uregulowanie cen dopałek i przedmiotów - aby wyeliminować pushowanie jednego konta przedmiotami pochodzącymi z dziesięciu zapychaczy.

I taki rynek będzie funkcjonalny, a jednocześnie mała opcja na stosowanie pushu. Oczywiście, można dyskutować czy widełki 10%, czy 20% - ale to już szczegóły.

I jak widać w 5 minut można wymyśleć rozwiązanie kilka razy lepsze niż efekt pracy tych tysiąca project managerów w GF :D
      Rentier
      TOP1 Wezn (po UF)
      TOP1 Oberon
    • nowynick napisał(a):

Tak było na początku - 10% jeżeli nie uda się sprzedać lub wycofa ofertę z rynku. Czy funkcjonuje to prawidłowo nie wiadomo.
      jak kliknęłam ikonkę do wycofania oferty z rynku to wyskoczyło okienko z 15% :>

S. King
    • @Piciu napisał(a):

justvroum napisał(a):

na u68 top1 flot właśnie sprzedał 11.5k cm za 117kk deuteru, bardzo dobrze działają te przeliczniki @Art jestem z ciebie prawdziwie dumny ze walczyles niczym lew za graczy
      Dla jasności dodajmy, że 11500 cm = 34,5kk metalu i 11,5kk kryształu.

Za 117kk deuteru kupi sobie u handlarza około 150kk mety i 134kk kryształu (50kk deu x 3 = 150, 67kk deu x 2 = 134kk).

Wszystko legalnie, poza faktem, że konto z którego poszedł deu nie jest najprawdopodobniej kontem realnego gracza. I to jest push, może nie klasyczny, ale push.

Rynek powinien dostać bloka i zostać przepracowany od podstaw.

Nie mozliwe przecież to zwykli słabi gracze, którzy wystawiają oferty z nadzieją, że ktoś im pomoże na początku gry w ogame. Prawda @ciap
      Pamiętaj.
      Jeśli spotkasz samotnego wilka uciekaj.
      Za nim stoi stado.
      Jeśli zaś ugodzisz tego wilka,
      do końca życia będziesz oglądał sie przez ramię.
      A pewnego dnia ~ za tobą stanie stado.
      I rozszarpie Cię na strzępy.

Uni 29 [Jackass] {macierz} top 90
      Uni 41 [MCNE] {pawelos} top 20, top 1 floty
      Uni Quantum [LioN] {pawelos} top 4, top 1 floty (przed UF z Electra)
    • a jeszcze jedno
      ta liczba ofert w zakładce flota, to czego się tyczy? Tyle mogę na raz zrobić handli na rynku czy na dzień czy też ogólnie w całej karierze można tyle??

S. King
    • Ruda napisał(a):

Tutaj te pytania non stop sie powielają i wszystko zostaje zasypane innymi wypowiedziami. Nie będziemy musieli przekopywać tematu by znaleźć odpowiedź.
      zastanawiałas sie czemu sie powielaja ? bo nie ma odpowiedzi (od miesiecy) tam tez nie odpowiecie ... @smoki czekamy na odp z tamtego dzialu od 2 mcy temat zapytaj programistow ogame
      ..i zapomnialas dodac tu usuwamy nie wygodne posty hah
      ja skonczylem macie spokoj
      padaka nie ogame ../...
      top1 wydobycia świata
      graczu z Quantum kupie tanio deu
    • Rozumiem doskonale, że każdemu z nas nasuwa się wiele pytań odnośnie nowej wersji, która jest w stanie jakim jest.
      Próbuje uporządkować temat tak by był czytelniejszy i pokierować osoby zgłaszające błędy i zadające pytania do odpowiedniego miejsca by innym było łatwiej.
      Odpowiadam za ten temat i proszę o zrozumienie mojego zachowania.

[13:51] <+Mati> Wladza dla moderatorow, precz z GO!

:xfa: Rekrutacja MOD :xfa: