Das140 napisał(a):
No to skoro bawimy się w konstruktywne uwagi:
232 - 35 - 17 - 8 = 172 (2min 52s) Tak powinien wyglądać końcowy czas.
Przepraszam @Das140, że nie zauważyłem ale masz rację, błędnie przypisałem dodatkowe 6s - trzymasz rękę na pulsie, brawo!
Rzeczywiście, skróci się o 6 s... Pisałem, że mogłem się walnąć, nawet co do tych 6s dodatkowych, magic mnie męczył
Ale przyznasz mi rację @Das140, że te 6 sekund niewiele zmienia w całym wywodzie, prawda?
justvroum napisał(a):
Tu był post pełen argumentów ale stwierdziłem, że zwyczajnie mi się nie chce z tobą użerać typie, sam fakt iż nie potrafisz dojrzeć jak bardzo pomysł jest poroniony mówi sam za siebie
Szkoda, że go usunąłeś, bo to jeden z nielicznych Twoich postów mający znamiona konstruktywnych uwag, pod warunkiem oczywiście wyrzucenia takich "ozdobników" jak w przytoczonym cytacie. Mógłbyś choć raz wznieść się ponad swoją przeciętność i wziąć dobry przykład z @Das140.
Z Twojego postu wynikało nie więcej i nie mniej, niż opisałem wcześniej odpowiadając na zarzut @ciap dotyczący wydłużenia czasu obserwacji oraz określenia dokładnego czasu wyruszenia misji zbieraj. Nic bardziej konstruktywnego nie zauważyłeś, co ona, chociaż wielu forumowych napinaczy zarzuca jej nieznajomość latania flotą, poza tym, że może trzeba będzie obstawić nie dwa a trzy czasy ewentualnego powrotu. Jeżeli dobrze pamiętam z listy wyliczeń, jakie przytoczyłeś.
Ale @justvroum jaki dokładny czas wyruszenia floty, jakie wyliczenia, kontry recków z grubych akcji?
Dam Ci przykład, grube akcje planuje się z dużym wyprzedzeniem tak, aby to właśnie niczego nie świadomy atakier był naszym kąskiem.
OK, atakiera spakować na podzielonej powiedzmy w 6 slotów flocie na różne czasy, może udałoby Ci się trafić jeden slot a z kolegami trolującymi niedoświadczonych bądź sfrustrowanych graczy, to nawet i tego jednego byście nie trafili - a dlaczego napiszę poniżej. No ale została kontra recków, tylko, sytuacja wygląda tak samo, recki w slotach na różne prędkości i różną ilość, i do tego zsynchronizowanym czasem zbiórki - dla obserwatora wygląda jak jeden slot, jedna zbiórka a de facto to powiedzmy 5 slotów. Ha! i tutaj powiesz, że się sprawdzą Twoi toksyczni koledzy, ale znowu się mylisz, bo atakier był bystrzejszy i miał kumpli i to oni z innych moonów powysyłali i zrobili synchronizację slotów recków - nic Ci nie pomoże ich wyliczyć, bo wracają nie tam, gdzie myślisz. Zatem wniosek z tego jest taki, że ta propozycja przyspieszania ostatniej fazy dolotu recków w zasadzie przydaje się tylko na antyrecki i na nic więcej, i taki jest jej cel, każdą inną formę zrobienia w bambuko napinaczy forumowych można osiągnąć zupełnie bez użycia anty, prawda, jakie to proste
OGame jest grą genialną w swojej prostocie pod jednym wszakże warunkiem, że jej złota zasada jest przestrzegana. Bo w tej grze nieważne jest ile masz kasy, ile możesz bądź masz zakupionej, czy znalezionej na eventach, Antymaterii. Nawet mniej ważne są zdolności pojedynczych graczy a ważniejsze jest znacznie coś prostszego. Napisałem o tym kilka lat temu komentując również puste argumenty forumowych krzykaczy na graczy grających UFSem i tutaj idealnie się znowu sprawdza - sam sprawdź i przeczytaj tę prostą receptę => Recepta na Sukces w Grze OGame
[ciach]
Super Moderator Ruda:
offtop
offtop
Od upiorów, od potępieńców, od stworów długołapych
I od istot, co nocą łomocą
Zbaw nas, dobry Boże!
Modlitwa błagalna znana jako
„The Cornish Litany”
*
Mówią, że postęp rozjaśnia mroki. Ale zawsze, zawsze będzie istniała ciemność. I zawsze będzie w ciemności Zło, zawsze będą w ciemności kły i pazury, mord i krew. Zawsze będą istoty, co nocą łomocą. A my, wiedźmini, jesteśmy od tego,
by przyłomotać im.
Vesemir z Kaer Morhen
I od istot, co nocą łomocą
Zbaw nas, dobry Boże!
Modlitwa błagalna znana jako
„The Cornish Litany”
*
Mówią, że postęp rozjaśnia mroki. Ale zawsze, zawsze będzie istniała ciemność. I zawsze będzie w ciemności Zło, zawsze będą w ciemności kły i pazury, mord i krew. Zawsze będą istoty, co nocą łomocą. A my, wiedźmini, jesteśmy od tego,
by przyłomotać im.
Vesemir z Kaer Morhen