TOP 1 SOLO podglaznik [REC] vs. loog [Winter] ~ 512.13%

• TOP 1 SOLO podglaznik [REC] vs. loog [Winter] ~ 512.13%

bez finezji, dziś leciałem na tego Pana ale 1,5min przed podniósł flotę, później juz się udało. Top1 solo tylko oficjalnie bo wiem że na tym uni były większe starcia :) logistyka zawiodła i zarówno dofarming nie zdarzył jak i część recków ale i tak na plus. Pozdro dla calego sojuszu!

Dnia 09-06-2019 18:12:42 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor podglaznik [REC]

Mały transporter 486
    Lekki myśliwiec 8.293
    Krążownik 482
    Okręt wojenny 369
    Pancernik 92

Obrońca loog [Winter]

Mały transporter 2.036
    Duży transporter 82
    Lekki myśliwiec 1.061
    Krążownik 235
    Okręt wojenny 440
    Statek kolonizacyjny 3
    Recykler 337
    Sonda szpiegowska 205
    Pancernik 48
    Lekkie działo laserowe 182
    Działo Gaussa 5
    Działo jonowe 2

Po bitwie...

Agresor podglaznik [REC]

Mały transporter 237 ( -249 )
    Lekki myśliwiec 4.395 ( -3.898 )
    Krążownik 432 ( -50 )
    Okręt wojenny 368 ( -1 )
    Pancernik 92 ( -0 )

Obrońca loog [Winter]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:
    1.106.630 Metalu, 1.106.630 Kryształu i 1.106.630 Deuteru

Agresor stracił łącznie 18.098.000 jednostek.
    Obrońca stracił łącznie 57.623.000 jednostek.
    Na polu zniszczeń unosi się 35.226.800 metalu i 15.986.600 kryształu.
    Agresor przejął łącznie 3.319.890 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 21%.

Szczątków zebranych przez agresor(ów):
    18.251.300 Metalu i 15.992.700 Kryształu
    2.232.300 Metalu i 0 Kryształu

Szczątków łącznie zebranych przez agresor(ów):
    20.483.600 Metalu i 15.992.700 Kryształu

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 8.353.230
    Kryształ: 12.338.330
    Deuter: 1.006.630
    agresor zyskał łącznie 21.698.190 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -38.570.630
    Kryształ: -19.361.630
    Deuter: -3.010.630
    obrońca stracił łącznie 60.942.890 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.2.0
  • Ładny plus, gratki ale to dobrze, że logistyka zawiodła, bo i inni przy okazji nakarmili swoje świnki :P
    Trochę dołożę opowieści...

Wyskanowane niedługo przed wlotem podglaznika, a że kolega atakier miał akty na moonie niedaleko, to recki poszły w ciemno... i nie zawiodły.

... długo nie trzeba było czekać. Po 7 minutach kolejny skan i złom leży - to poszedł dofarm (kurczę muszę sobie doklepać mt :E ), i tak oto przy okazji może ktoś chce kupić metkę :P ?

Żeby nie zaśmiecać więcej, bardzo ładne Top 1 solo, naprawdę. Graty!

Tylko zastanawia mnie, że kolega loog'a Kusy z tego samego us'a coś tam nie mącił, bo złom leżał dobrą chwilę, choć siedział, bo po moim skanie zwiał z moona z flotką i surką - a może jednak coś działał. Trzeba było nawet rąbać loog'a i wyczyścić go a potem oddać ]:-D , bo i tak spadł duuużo poniżej w statach ;) .
    Koniec, końców ktoś jednak wyczyścił do zera loog'a... ale to nie ja; ja już nie zdążyłem obrócić :P .

Bez muzy, bo to nie mój stek. Powodzenia wszystkim a loog'owi szybkiej odbudowy, coś tam z doku będzie, prawie 7.5kk flotki, to wcale nie tak mało ;)
    Od upiorów, od potępieńców, od stworów długołapych
    I od istot, co nocą łomocą
    Zbaw nas, dobry Boże!
    Modlitwa błagalna znana jako
    „The Cornish Litany”
    *
    Mówią, że postęp rozjaśnia mroki. Ale zawsze, zawsze będzie istniała ciemność. I zawsze będzie w ciemności Zło, zawsze będą w ciemności kły i pazury, mord i krew. Zawsze będą istoty, co nocą łomocą. A my, wiedźmini, jesteśmy od tego,
    by przyłomotać im.
    Vesemir z Kaer Morhen
  • pudel napisał(a):

Loog odpocznij napij się i wracaj :)
    Dokładnie 512% to jakieś 13 butelek wódki, więc jutro ściągasz urlop i wracasz do gry :D Przy obronie niestety pomóc nie mogłem, ale z chęcią pomogę w odbudowie.

Agresorowi gratulacje bo % jak i zysk super, chociaż ten ostatni mógłby być lepszy gdyby nie pewien złodziejaszek, który jeszcze się tym bezczelnie chwali na forum... Pozdrawiam.
  • Kusy napisał(a):

gdyby nie pewien złodziejaszek, który jeszcze się tym bezczelnie chwali na forum...

Nie ma czym się nadto chwalić, co zostało opisane. Jest prosta kalkulacja i obserwacja okolicy, niektórym może to sprawiać kłopoty... Dzięki takim akcjom gra jest ciekawsza, zmusza do myślenia i działania. Chyba nie chcielibyśmy grać z botami :D .

Święta zasada OGame - złom na orbicie jest bezpański, dopóki nie znajdzie się w czyiś reckach. Zarówno przed, jak i potem, są na to sposoby zaradcze. Tyle powinno wynikać z opisu powyżej i po to Forum jest, aby inni mniej lub bardziej doświadczeni wiedzieli, co grozi w przypadku tzw. "problemów logistycznych", a nie tylko czytali niekończące się gratkowanie połączone z monosylabizowaniem ;) .

Niemniej jednak, to tylko przedsmak tego, co wielu czeka, jak zaczną latać szybkie recki...

Powodzenia wszystkim w lotach, do zobaczenia na szlakach i pozdrówka od Złodziejaszka :P
    Od upiorów, od potępieńców, od stworów długołapych
    I od istot, co nocą łomocą
    Zbaw nas, dobry Boże!
    Modlitwa błagalna znana jako
    „The Cornish Litany”
    *
    Mówią, że postęp rozjaśnia mroki. Ale zawsze, zawsze będzie istniała ciemność. I zawsze będzie w ciemności Zło, zawsze będą w ciemności kły i pazury, mord i krew. Zawsze będą istoty, co nocą łomocą. A my, wiedźmini, jesteśmy od tego,
    by przyłomotać im.
    Vesemir z Kaer Morhen