[T R] czyli Szutruk-Nahhunte, Gonzo, gikerov i mismalinowy + [EGZ] ZBAWCA vs. Mih ~ 7593.93%

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• [T R] czyli Szutruk-Nahhunte, Gonzo, gikerov i mismalinowy + [EGZ] ZBAWCA vs. Mih ~ 7593.93%

T R
    NuN

"Przerost formy nad trescia"

No siema! Bitka skromna, ale z racji, ze bylo bardzo wesolo, a okolicznosci co najmniej interesujace, rozpisze sie:
    Mihowi ktos zbil moona i mial chrapke na bitke, ale zbicie moona to jedno, a doprowadzenie do bitki to drugie, wiec postanowilismy sie wpierniczyc :E.

W miedzyczasie sporo pilotów sie na fali pojawiło.
    Mnóstwo chaosu informacyjnego, kto leci, kto nie leci, a moze spadak, a moze spadaka zrobia obroncy, a moze ktos skontruje, a moze wpuscmy innych i zbierzmy zlom + kontrujmy kogos xD

Meksyk po calosci :D Koniec końców postanowilismy wbijac na pelnej i wyszła prawie normalna egzekucja floty po moonkillu.

No prawie, bo:
    22:03:38 - wraca Mih
    22:03:38 - wpadamy w miha
    22:03:38 - 2487294792 flot z reckami z calego uni wpada w pz, puste rzecz jasna :E

Serwer nie wyrobił - floty T R i ZBAWCY na prawie 3h zawisly w próżni, raportu brak, MIH na urlopie (z flotą), floty "wróciły", ale jednak nie wróciły.

Decyzja - czekamy az przemieli, warto jednak fsa czasem zrobic.

00:43 - wpadło rw, legitna kasacja Miha. Pojawia sie pz, na szczescie giker ma blisko i swoimi turbo zamiata raz dwa.

Do tego duzo pomniejszych cyrków ze skanami (a raczej niemoznoscią zrobienia skanow), równolegle prowadzonym handlem - trampy i/lub sos wcielo w proznie, nie wszystko wrocilo. No ale bawimy sie dalej xD

Na szczescie floty z bitki wrócily na miejsce i dalo sie fsnac - mozna isc spac.

Dziekuje wszystkim zaangazowanym, szczegolnie tym trzem pozostalym pajacom z T R, @ZDOBYWCA1 za dolączenie do imprezki, @wronek6 za pomoc i calej reszcie osob, ktore mniej lub bardziej nam pomogly. Big up, people!

Azeby chlopcy z TTG mogli znow wpasc w gikera na bfsie, oczywiscie ozdabiajac to elaboratem o ich in-game'owej wspanialosci, jednoczesnie podkreslajac ze to tylko gra, caly zysk przekazalismy naszemu dzielnemu wojakowi wlasnie.

Tak naprawde to nie chce nam sie w tickety pieprzyc a giker zebral, to niech ma.

Gonzo napisał(a):

Optymalizacja oprogramowania webowego - wystawiam faktury VAT, najlepiej platne w EUR.
    Pozdro dla dostawców - na razie skup wstrzymany i nie kupie dexu - pisac do reszty T R

turysta napisał(a):

Pozdrawiam niemieckich programistow
    KUPIE DEX

mismalinowy napisał(a):

KUPIE DEX

Dnia 30-04-2019 od 22:03:38 do 00:43:40 następujące floty spotkały się w walce gdzies w próżni:

Agresor Szutruk-Nahhunte [T R]

Krążownik 93.621
    Okręt wojenny 9.989
    Pancernik 13.582

Agresor ZBAWCA [EGZ]

Krążownik 9.637
    Okręt wojenny 7.910
    Pancernik 9.736
    Mały transporter 507
    Lekki myśliwiec 7.078
    Ciężki myśliwiec 211

Agresor gikerov [T R]

Lekki myśliwiec 41.696
    Krążownik 15.176
    Okręt wojenny 5.000
    Pancernik 9.893

Agresor Gonzo [T R]

Mały transporter 74.000
    Lekki myśliwiec 100.000
    Ciężki myśliwiec 8
    Bombowiec 30
    Niszczyciel 1.000
    Okręt wojenny 14.000
    Pancernik 16.000
    Krążownik 40.000

Agresor mismalinowy [T R]

Mały transporter 82.067
    Lekki myśliwiec 200.399
    Okręt wojenny 19.558
    Pancernik 49.136

Obrońca Mih

Mały transporter 26.969
    Duży transporter 4.310
    Lekki myśliwiec 27.193
    Ciężki myśliwiec 2
    Krążownik 5.267
    Statek kolonizacyjny 2
    Recykler 10.417
    Sonda szpiegowska 161
    Satelita słoneczny 606
    Gwiazda Śmierci 1
    Pancernik 6.308
    Wyrzutnia rakiet 186
    Lekkie działo laserowe 4
    Wyrzutnia plazmy 11
    Mała powłoka ochronna 1
    Duża powłoka ochronna 1

Po bitwie...

Agresor Szutruk-Nahhunte [T R]

Krążownik 93.593 ( -28 )
    Okręt wojenny 9.988 ( -1 )
    Pancernik 13.577 ( -5 )

Agresor ZBAWCA [EGZ]

Krążownik 9.635 ( -2 )
    Okręt wojenny 7.908 ( -2 )
    Pancernik 9.736 ( -0 )
    Mały transporter 493 ( -14 )
    Lekki myśliwiec 6.879 ( -199 )
    Ciężki myśliwiec 205 ( -6 )

Agresor gikerov [T R]

Lekki myśliwiec 40.614 ( -1.082 )
    Krążownik 15.173 ( -3 )
    Okręt wojenny 5.000 ( -0 )
    Pancernik 9.892 ( -1 )

Agresor Gonzo [T R]

Mały transporter 72.080 ( -1.920 )
    Lekki myśliwiec 97.403 ( -2.597 )
    Ciężki myśliwiec 8 ( -0 )
    Bombowiec 30 ( -0 )
    Niszczyciel 1.000 ( -0 )
    Okręt wojenny 13.999 ( -1 )
    Pancernik 15.997 ( -3 )
    Krążownik 39.990 ( -10 )

Agresor mismalinowy [T R]

Mały transporter 79.913 ( -2.154 )
    Lekki myśliwiec 195.174 ( -5.225 )
    Okręt wojenny 19.554 ( -4 )
    Pancernik 49.129 ( -7 )

Obrońca Mih

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:
    4.309.614 Metalu, 1.779.496 Kryształu i 7.852.394 Deuteru

Agresor stracił łącznie 55.911.000 jednostek.
    Obrońca stracił łącznie 1.158.503.000 jednostek.
    Na polu zniszczeń unosi się 421.666.000 metalu i 337.726.900 kryształu.
    Agresor przejął łącznie 13.941.504 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.
    Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 388.754.614
    Kryształ: 321.142.396
    Deuter: 7.526.394
    agresor zyskał łącznie 717.423.404 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -570.456.614
    Kryształ: -466.494.496
    Deuter: -135.493.394
    obrońca stracił łącznie 1.172.444.504 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.2.0

Cyk!
    rosolov [NuN] - Xanthus - OFF
    Szutruk-Nahhunte [NuN/T R] - Fenrir - OFF
    Tuco Ramirez [CLAY] - Sombrero - epizod OFF

Definitywny koniec.
  • Miałeś napisać, że skup wstrzymany bo mnie nie stać :D

mih miałbyć broniony ale ciezko było złapać kontakt więc scenariusz się zmienił o 180 stopni

chapeau bas dla ogejmowych devów za tak wspaniały silnik. 2h 40 laga zrobić to trzeba umieć

Mimo wszystko dzięki Panowie bo jaja przy tym były nieziemskie, takiej beki to dawno nie kręciłem
  • dno kilo mułu i żenada.

Moona ja zdjąłem. Planowana akcja i zaproszone kilka osób. Niestety nie da się tak łatwo zebrać ekipy przeciw tej dominacji...
    Stąd brak decyzji o locie. Piloty kontrolnie były puszczone i recki, ale no wyszło co wyszło... serw zawieszony, ja sam przysnąłem od 0:10 do 1:15 i jak odmuliłem to 2min przed moimi reckami zebraliście więc MEGA szczęście z tym złomem macie...

Ale i ja mega szczęscie bo już gonzo leciał na mnie. Grzecznie zapytanie zaproszenie, to nie.. musi sie wpierdzielić wasza banda.
    I jeszcze piszecie ze wierzyliście w podstawke 5v9... na to po prostu nie ma flot :)

Cóż, mi pozostaje jedynie satysfakcja po zniszczonym moonie, ale i smutek ze względu złomu bo tak byście nie obejrzeli go :)
    You write Your own story, so write it well. ..
  • Pusciles pilota PO naszym xD, obsraliscie zbroje i tyle w temacie XD moonkill to jedno, zbicie floty drugie

Jak spales do 1:15 to nie mogles wyslac rakow tak, zeby byly o 1:24 (giker zebral 1:26 bodajze). Bujac to my ale nie nas :)

RelentlessOne napisał(a):

I jeszcze piszecie ze wierzyliście w podstawke 5v9...
    Przepraszam, co? Gdzie ja tak napisalem XD To gdybanie o spadaku/kontrach odbywalo sie w teorii

edit: dobra widze standardowo boldupizm bo sos kolo nosa przeszedl. grzecznosciowo zaprosiles? flot ci braklo a nie grzecznosciowo, lol XD

tak jak napisalem
    1. moonkill
    2. zbicie floty

pierwsze ci wyszlo, drugie zupelnie nie (mogles to przewidziec, nic nadzwyczajnego) , a teraz zale i pomyje na forum

Definitywny koniec.

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez abecaduo ().

• RelentlessOne napisał(a):

dno kilo mułu i żenada.

przeanalizuj swoją wczorajszą gre, przeczytaj regulamin w sekcji bugusing i ciesz sie ze nikt Cie nie zgłosił bo pewnie byłeś winnym tego laga :)

Skoro jesteśmy tacy źli to jak to się stało, że wiedząc, że stoisz na moonie i nie mozesz sie ruszyc bo sloty zapchane zawieszonymi skanami nie nasłaliśmy kogoś na skasowanie Twojego przybytku? Poczekałem grzecznie na odmulenie, poleciałem, odświeżyłeś. Gra toczy się dalej.
  • chodziło mi ze sie spoźniłem o niewiele z rakami... ok nie s ąto 2 minutydokładnie.. , jak on zebrał o 1:26 to ja o 1:33
    "Raport zbioru z PZ na X:XXX:XX. 30.04.2019 01:33:04" Nadal uważam to za pech moj, a wasze szczęście, bo z turbo reckami zebrałbym cały złom od 0:43 do 1:26 :)

owszem puszczony pilot moj był po Twoim, ale też zapraszaliśmy do tego starcia grzecznościowo :) to nie, musicie we wszystko wpierdzielić się bandą...

macie cieszcie sie, gra snu błędów :) wpakujecie surke w gikera a on i tak znowu zapije ;)

do nastepnego.

Gonzo napisał(a):

RelentlessOne napisał(a):

dno kilo mułu i żenada.
    przeanalizuj swoją wczorajszą gre, przeczytaj regulamin w sekcji bugusing i ciesz sie ze nikt Cie nie zgłosił bo pewnie byłeś winnym tego laga :)

Skoro jesteśmy tacy źli to jak to się stało, że wiedząc, że stoisz na moonie i nie mozesz sie ruszyc bo sloty zapchane zawieszonymi skanami nie nasłaliśmy kogoś na skasowanie Twojego przybytku? Poczekałem grzecznie na odmulenie, poleciałem, odświeżyłeś. Gra toczy się dalej.

A skąd wiedziałeś, że mam zapchane sloty? z fake info które puściłem na sojusz? Pięknie pięknie...
    Zawsze mogłem się też teleportować, a strata kilku kk deuteru nie bolałaby :)

BUGUSING?! Dobre sobie... Napisz proszę czym w takim razie?
    Puszczony pilot po was na równą sekundę co atak?
    Czy recki puszczone razem z połową tego uniwersum?
    You write Your own story, so write it well. ..

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez RelentlessOne ().

• Jak zaczynałem czytać temat wydawał się fajny i przyjemny. Chciałem zobaczyć opis laga i przygód z nim związanych, a zobaczyłem gównoburze :/ :/ :/
    Mih spadł, floty TR wróciły, złom pozbierało TR - dla mnie jasne. Cokolwiek było planowanego nie wyszło i już nie wyjdzie, ile byście się nie podpie**dalali do GO, GA, SGO i choćby samego papieża to i tak nic nie da ;) ;) Czasu nie cofnie.

I co może jeszcze Gratków chcecie? Ni chu chu chu... ja! :P :P :D
  • zadecydowało kolejkowanie co jest proste jak konstrukcja cepa. Dlatego starcie wasze i tyle.

Kto się doszukuje jakich innych możliwości nie ogarnia mechaniki tej prostej gry
    The End

uni13 Bociek [GanjaBoys] - The End

uni31 Geronimo [BM & nXg] - The End

uni Q Bociek/Astrida [ZLY SEN] - The End

Uni68 Bociek [3 X] - The End

Jakieś 3,9kk % w 589 ST. ST > 1k%
  • Cichy_Buch napisał(a):

Jak zaczynałem czytać temat wydawał się fajny i przyjemny. Chciałem zobaczyć opis laga i przygód z nim związanych, a zobaczyłem gównoburze :/ :/ :/
    Mih spadł, floty TR wróciły, złom pozbierało TR - dla mnie jasne. Cokolwiek było planowanego nie wyszło i już nie wyjdzie, ile byście się nie podpie**dalali do GO, GA, SGO i choćby samego papieża to i tak nic nie da ;) ;) Czasu nie cofnie.

I co może jeszcze Gratków chcecie? Ni chu chu chu... ja! :P :P :D
    Gównoburze tutaj rozpoczal poszkodowany Relentless, ktory popsul moona i obszedl sie smakiem. Przygód z lagiem mnóstwo, ale uznalem ze szkoda na to czasu ;)

bocieek napisał(a):

zadecydowało kolejkowanie co jest proste jak konstrukcja cepa. Dlatego starcie wasze i tyle.

Kto się doszukuje jakich innych możliwości nie ogarnia mechaniki tej prostej gry
    Kolejkowanie jest rzecza prosta, to fakt (podobnie, jak cala mechanika OGówna). Nie wiem, dlaczego zakladasz, ze zaskoczylo nas dzialanie tejze mechaniki - kolejkowania. To, ze Mih padnie od flot T R bylo wiadomo jeszcze przed bitka ;)

Zaskoczyl nas lag (a raczej jego rozmiar), ktorego w podobnych okolicznosciach doswiadczal chyba kazdy z nas, ale nie trwalo to 2:40h, nawet przy duzo wiekszych bitkach.

To, co sie dzieje (a scislej - powinno dziac) przy wielu lotach na dokladnie ten sam czas, nie jest szczegolnie skomplikowane.

Ale zdaje sobie sprawe, ze niezainteresowani i niezwiazani ze starciem beda zawsze wiedziec najlepiej, nawet po powierzchownym przeczytaniu tematu w ST, przywyklem do tego :)

Definitywny koniec.
  • Ogólnie gratuluje ST, podobnie jak u was, my również mieliśmy trochę śmiechu z całej tej sytuacji.
    Lag był ciekawy :E ale po prawie 2 godz. już nie chciało mi się czekać a i tak jak pisałem na discordzie, skończy się tym, że mih wtopi.

Zwroty akcji niczym w "trudnych sprawach"

Niby starcie lajtowe ale polecieliście na miha full składem :E

Pozdrawiam i sukcesów życzę :)
  • hah odkąd gram to takiego laga nie widziałem a bitki były w milionach lol XD
    była taka możliwość że sam zostanę zezłomowany z racji tego że dzień wcześniej zerwałem noc całą dla Ex Smerfa ;) i byłem wyrąbany jak blondynka po wakacjach.

@RelentlessOne niestety ale możesz mieć pretensje tylko i wyłącznie do siebie że ta akcja Ci nie wyszła, ogólnie takie akcje powinny mieć trochę planu a nie być spontaniczne miałeś kilka atutów, jednym z nich była wiedza jako pierwsza osoba że spadła kulka, mogłeś jako pierwszy posłać pilota oraz to że byłeś w układzie Obrońcy, a jak tego nie zrobiłeś to mogłeś zorganizować chociaż ekipę obronną gdy już się pokapowałeś że popełniłeś błąd z pilotem a TR go wykorzystało bezlitośnie.
    Jest na tym serwerze dość mocna opozycja że w kilka flot w stosunku 5v9 i przy odrobinie szczęścia zbierając złom mogła by TR i mi ostro zaszkodzić...
    druga sprawa nie wiem czy się opłaca robić takie akcje w pobliżu jakiejś mocnej ekipy sam na Uni69 a później na Nekkar przekonałem się że akcje ściągania moona nie zawsze kończą się pomyśli ściągającego, jest dużo czynników które mają wpływ na to jak tego typu akcja się zakończy, dlatego trzeba troszkę wcześniej sobie ją logistycznie rozplanować i mieć w rękawie kilka asów

tu od samego początku byłeś na przegranej pozycji, gdyż jak by chłopaki nie wbiły się z pilotem (co jest mało prawdopodobne) lub jak byś Ty się wbił wcześniej to po prostu by wybronili gracza Mih lub podpuszczali by że będą bronić aby kogoś skontrować dlatego tak jak piszę i tak byłeś na przegranej pozycji i tak
    paradoksalnie jak by to niszczenie odbywało się np w 7 gali to pewnie dowiedzieli byśmy się o tym z działu ST

fajnie wczoraj było na disco czasami mnie rozbrajacie chłopaki humorem i lajtowym podejściem do tej gry ale też szacun za branie pod uwagę miliona scenariuszy :) no i Malina, Twój styl gry jest na tyle nieprzewidywalny że aż niebezpieczny :D

Dzięki za wspólny lot za morową zabawę,
    pozdrawiam Zdobywca :)

ps.

wczoraj przed snem robiąc FSa swojej paliwówki wysłałem go na moona mojego Sojusznika i rano odbierając, wchodzę na wiadomości nieprzeczytane dostaje takie coś

Flota zatrzymuje się 30.04.2019 05:01:36
    Od: dowódca floty
    Przy planecie Porzucona planeta zatrzymała się flota.

natychmiast światełko że Sojusznik został bez moona a że nie do końca byłem rozbudzony to nawet nie wiedziałem na którego moona mu posłałem tego FSa ale przepatrzyłem wszystkie jego pozycje i moony stały
    On dostał taki sam raport jak wyżej XD

czyli to był CD bug

Ogólnie po ostatniej aktualizacji dochodzą też informacje o bugach i lagach z innych serwerów i to przy zwykłych pojedynczych atakach lol

Obrońcy życzę SzO i ciekawy jestem czy
    mih to też GO o podobnym nicku do którego zgłaszany był błąd czyli nasz bug przy bitce a który wiedział że jest ten bug odpisał koledze że On nie widzi żadnych problemów na serwerze XD

Imperare sibi maximum imperium est

ST#262 NEKKAR ON
    ST#2 WASSAT- OFF

ST#87 Uni69 - OFF
    ST#67Fenrir - OFF
    ST#3 Dorado - ON
    ST łącznie - 421
  • ZDOBYWCA1 napisał(a):

@RelentlessOne niestety ale możesz mieć pretensje tylko i wyłącznie do siebie że ta akcja Ci nie wyszła, ogólnie takie akcje powinny mieć trochę planu a nie być spontaniczne miałeś kilka atutów, jednym z nich była wiedza jako pierwsza osoba że spadła kulka, mogłeś jako pierwszy posłać pilota oraz to że byłeś w układzie Obrońcy, a jak tego nie zrobiłeś to mogłeś zorganizować chociaż ekipę obronną gdy już się pokapowałeś że popełniłeś błąd z pilotem a TR go wykorzystało bezlitośnie.
    Jest na tym serwerze dość mocna opozycja że w kilka flot w stosunku 5v9 i przy odrobinie szczęścia zbierając złom mogła by TR i mi ostro zaszkodzić...
    druga sprawa nie wiem czy się opłaca robić takie akcje w pobliżu jakiejś mocnej ekipy sam na Uni69 a później na Nekkar przekonałem się że akcje ściągania moona nie zawsze kończą się pomyśli ściągającego, jest dużo czynników które mają wpływ na to jak tego typu akcja się zakończy, dlatego trzeba troszkę wcześniej sobie ją logistycznie rozplanować i mieć w rękawie kilka asów
    a kiedyś pisałem, przy bronieniu że pilot to jest pierwsze co ma iść po zdjęciu moona, chyba nawet wtedy Ciebie @RelentlessOne broniliśmy, a piloty długo po ściągnięciu wsadziłem przed miha i ponurego.

@ZDOBYWCA1 nawet przy spadaku, tylko 4 floty się zatrzymają u obrońcy, te które będą pierwsze. Kiedyś, kiedyś była taka sytuacja że poszly wszytskie floty ale to jednorazówka, w każdym innym wypadku zazwyczaj floty były cofane.

Graty wlotu i reakcji:)
  • PanJan napisał(a):

@ZDOBYWCA1 nawet przy spadaku, tylko 4 floty się zatrzymają u obrońcy, te które będą pierwsze. Kiedyś, kiedyś była taka sytuacja że poszly wszytskie floty ale to jednorazówka, w każdym innym wypadku zazwyczaj floty były cofane.

Graty wlotu i reakcji:)
    wracając do zatrzymaj to teraz więcej niż czterech flot nie wyślesz :) także już nie ma czegoś takiego jak kiedyś że było kolejkowanie :) (oczywiście mowa osobno o księżycu i osobno o planecie czyli 4+4)
    pozdrawiam

Imperare sibi maximum imperium est

ST#262 NEKKAR ON
    ST#2 WASSAT- OFF

ST#87 Uni69 - OFF
    ST#67Fenrir - OFF
    ST#3 Dorado - ON
    ST łącznie - 421
  • Gratuluję wlotu i egzekucji - przetapiajcie na nowe latawce bo umiecie je dobrze wykorzystywać.
    Obrońcy SzO bo ładnie pogratulował i co ważniejsze zapowiedział odbudowę co jest w dzisiejszych czasach rzadkością.

Co do laga to faktycznie dawno nie widziałem aż takiego, ale z drugiej strony dostarczył on naprawdę dużo dobrej zabawy i spekulacji na temat zakończenia tego starcia dlatego nie ma co narzekać.