witam, proponuje podniesienie % złomu do 70 albo nawet 80%. Teraz jest zdecydowanie za mało
Zapraszam do dyskusji.
![:/](https://board.pl.ogame.gameforge.com/wcf/images/smilies/unsure.png)
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
asherl napisał(a):
przyda Wam sie pod fuzje z libra![]()
joby sie udalo
ppowinna już być dawno zaraz po pierwszej fuzji tak jak na innych uni nie wiem tylko dla czego jej nie byłoZola_25 napisał(a):
@Art można prosić o ankiete na uni w tej sprawie?
stark87 napisał(a):
Oczywiście podpisuję się pod tematem 80 % jak było pierwotnie na Quaror było by super,
do ankiety można by dodać też opcję 70% debrisu + 20/30 % odpadków z obrony
stark87 napisał(a):
Oczywiście podpisuję się pod tematem 80 % jak było pierwotnie na Quaror było by super,
do ankiety można by dodać też opcję 70% debrisu + 20/30 % odpadków z obrony
RolnikSzukaZony napisał(a):
@Art w zamian za 70% złom mógłbyś usunąć farmingi sondami co by pro elo boty 24/7 się nie świeciły, bo cały team nie potrafi dostrzec aktywności jakie Ci ludzie mają. Kiedy człowiek nie spojrzy to wiecznie gdzieś bot rozpalony
sorro03 napisał(a):
Ladiwnosc sond bym zostawil w koncu malo jest takich uni ale zabral bym.sie za programy do farmien bo mamy tu paru botow
buleon napisał(a):
Wiesz @sorro03, to tak samo można powiedzieć "zabrałbym się za flociarzy, bo 75 % starć to ustawiony push". Widzisz bota, to zgłoś. Zapewniam Cię ze swojej strony, że przy grze, będąc odpowiednio zmotywowanym, można siedzieć i siedzieć, skanować i farmić.sorro03 napisał(a):
Ladiwnosc sond bym zostawil w koncu malo jest takich uni ale zabral bym.sie za programy do farmien bo mamy tu paru botow
Nie wiem czy Ty sam farmisz sondami, ale zazwyczaj jojczenie na ładowne sondy jest ze strony osób, które same nie farmią, a więc nie ze strony tych, co realnie tracą w walce z botami, a tych, co widzą potęgę tej strategii, ale z braku czasu/niechęci do poświęcenia ogromnej ilości czasu nie chcą jej używać. Czyli są starania nie o dostosowanie strategii gry do warunków a warunków do swojej strategii gry.
Ale tak sobie myślałem o tych botach i chyba mam pomysł:
GO dostaje zgłoszenie o treści: buleon jedzie na bocie farmiącym. GO sobie siada i widzi: faktycznie, sondy latają jak wściekłe tam i z powrotem. Bot czy nie bot? GO prewencyjnie banuje buleona. Jeśli to bot, to dobrą chwilę buleonowi zajmie zanim się połapie, że dostał blokadę. Jeśli puścił bota na noc, no to ma problem. Jeśli jednak farmił sam, to wejdzie na IRC i zacznie warczeć.
Blokada prewencyjna obligowałaby GO do bycia dostępnym na IRC (albo SGO/GA, kogokolwiek, kto to może odblokować) dajmy na to przez godzinę po blokadzie. Wchodzę po 2 minutach i proszę o odblokowanie - ok, unban. Wchodzę po 62 minutach, mam problem. Ale żaden prawdziwy gracz nie zostawi sond bez opieki na czas, który pozwoliłby ewentualnemu agresorowi na atak. Ale dajmy na to, że mógł się pomylić, usnąć, zdarza się. Trzecia akcja powyżej godziny do zgłoszenia - dłuższa blokada za bota.
I drugi pomysł, który przyszedł mi do głowy podczas pisania pierwszego: jeśli GO ma narzędzie do wylogowywania gracza, czyli przerywania sesji, to nawet bany nie byłyby potrzebne. Jeśli gracz leci na bocie, to do zalogowania się trochę mu zejdzie. Jeśli farmi sam, to po rzuceniu kilku nieprzepisowych treści w eter, zaloguje się i wznowi farming. Wczoraj mnie z 5 razy wylogowywało, więc na dobrą sprawę nie jestem pewien czy to nie jest już stosowaneAle nie znam się na botach, więc nie wiem czy nie da się go ustawić tak, żeby w razie kłopotów sam robił reloga.