Witam, zdaje sobie sprawę z tego, że podobny temat już istnieje. Jednakże! Zaznaczam, że w tamtym temacie pomysłem jest aby zmienić obowiązujące w tym momencie przeliczniki handlowe oraz interpretacje zasad gry. Z mojej strony proponowałbym niewielką zmianę w zapisie, którą przedstawię poniżej. Zmiana zapisu o tych kilka słów jest o tyle ważna, iż pozwoli walkę z "legalnym pushem handlowym".
W obecnym regulaminie dotyczącym pushu jest następujący zapis:
Proponuję zmianę zapisu o dodanie zaledwie kilka słów i jedną linijkę, która pozwoli na wyciągnięcie konsekwencji przy manipulacji przelicznikiem handlowym.
Handel wykraczający poza określone przeliczniki lub mający na celu korzyść gracza silniejszego będzie traktowany jako push.
Handel wykraczający poza określone przeliczniki lub mający na celu korzyść gracza słabszego NIE będzie traktowany jako push.
Zdaję sobie sprawę, że zapis nie jest idealny i pozostaje kwestia interpretacji "korzyści gracza silniejszego". Aby go ulepszyć zwracam się do Was wszystkich o pomoc w ulepszeniu go oraz próbę ominięcia takiego zapisu.
Wnoszę o zdrowy rozsądek i chęć zmiany na lepsze naszej małej, aczkolwiek aktywnej polskiej społeczności ogame'owej.
Mam nadzieję, że obędzie się bez wycieczek personalnych i próby udowodnienia sobie kto ma rację, a kto nie. Zróbmy coś razem, pls.
PEACE
W obecnym regulaminie dotyczącym pushu jest następujący zapis:
Art napisał(a):
Po zakończeniu blokady za push surowce muszą być zwrócone na planetę Administracji Gry.
Handel wykraczający poza określone przeliczniki na korzyść gracza silniejszego będzie traktowany jako push.
3:2:1 - każda jednostka deuteru jest warta 2 jednostki kryształu lub 3 jednostki metalu.
2:1:1 - każda jednostka deuteru jest warta 1 jednostkę kryształu lub 2 jednostki metalu.
Przeliczniki obowiązują na wszystkich uniwersach OGame.pl.
Handel wykraczający poza określone przeliczniki lub mający na celu korzyść gracza silniejszego będzie traktowany jako push.
Handel wykraczający poza określone przeliczniki lub mający na celu korzyść gracza słabszego NIE będzie traktowany jako push.
Zdaję sobie sprawę, że zapis nie jest idealny i pozostaje kwestia interpretacji "korzyści gracza silniejszego". Aby go ulepszyć zwracam się do Was wszystkich o pomoc w ulepszeniu go oraz próbę ominięcia takiego zapisu.
Wnoszę o zdrowy rozsądek i chęć zmiany na lepsze naszej małej, aczkolwiek aktywnej polskiej społeczności ogame'owej.
Mam nadzieję, że obędzie się bez wycieczek personalnych i próby udowodnienia sobie kto ma rację, a kto nie. Zróbmy coś razem, pls.
PEACE
In a closed society where everybody's guilty, the only crime is getting caught. In a world of thieves, the only final sin is stupidity.