Zmiana konfiguracji uniwersum
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
ackra napisał(a):
Jeśli gracze tak pragną zmian to może @Art przemyśli i się zgodzi na ankietę. Trzymam kciuki
Dziękujemy za wsparcie! -
-
To, że Universum ma mniej graczy nie znaczy, że takie nie jest potrzebne. Gra z takimi parametrami jest znacznie powolniejsza. Wprowadzone zmiany tak naprawdę spowodują, że ustawienia będą niemal identyczne jak w przypadku innych istniejących Uniwersów. Po co?
Edit: To takie Universum dla tzw. niedzielnych graczy. Jak wiadomo nie będą dominującą grupą i przy takich parametrach universum nie będzie brylowało w ilości graczy.Make Beer, not War.
-
jak najbardziej jestem za podniesieniem debrisu ze złomu i podniesienie eko do x7
bardzo przyjemnie się tak gra
przeciwny jestem oczywiście złomun z obrony, gdyż przez to uni całkowicie się wyludnia
Imperare sibi maximum imperium est
ST#262 NEKKAR ON
ST#2 WASSAT- OFF
ST#87 Uni69 - OFF
ST#67Fenrir - OFF
ST#3 Dorado - ON
ST łącznie - 421 -
Lord Beerius napisał(a):
To, że Universum ma mniej graczy nie znaczy, że takie nie jest potrzebne. Gra z takimi parametrami jest znacznie powolniejsza. Wprowadzone zmiany tak naprawdę spowodują, że ustawienia będą niemal identyczne jak w przypadku innych istniejących Uniwersów. Po co?
Edit: To takie Universum dla tzw. niedzielnych graczy. Jak wiadomo nie będą dominującą grupą i przy takich parametrach universum nie będzie brylowało w ilości graczy.
-
Dopóki nie opłaca się orać bunkrów gęsiami pod sam złom, dla niedzielnych graczy zmienia się niewiele. A dla aktywniejszych sugeruję ładowność sond
Lwica jest boska :) -
Tak naprawdę to już jest pozamiatane i żadnych zmian nie będzie. Co z tego, że 99% graczy chce zmian? My nie dostaniemy nawet ankiety. Ta gra widocznie nie jest dla nas, a dla administracji. Tak myślałem, że jak nie załapiemy się z Bellatrix to już zmian nie będzie. Także szkoda się produkować.
-
Myślę, że uni wymiera ze względu na swój wiek. Największy ruch jest po starcie, a potem to już równia pochyla w dół i ustawienia mają tutaj znaczenie drugorzędne.
Związane ze slabnaca popularnością gry. Era świetności gier przegladarkowych już parę lat temu się skończyła.
Na wspierającym wszechświecie też można pisać fajne historie.Make Beer, not War.
-
Hefajstos napisał(a):
Tak naprawdę to już jest pozamiatane i żadnych zmian nie będzie. Co z tego, że 99% graczy chce zmian? My nie dostaniemy nawet ankiety. Ta gra widocznie nie jest dla nas, a dla administracji. Tak myślałem, że jak nie załapiemy się z Bellatrix to już zmian nie będzie. Także szkoda się produkować.
Art napisał(a):
DUDEUSZ napisał(a):
W takim wypadku możnaby ankietę i tak przeprowadzić, a zmiany wprowadzić powiedzmy za te kilka miesięcy ( o ile oczywiście gracze wyrażą takie chęci - no ale to akurat dość oczywisty warunek :p)
-
A jak wygląda sytuacja na Uni, w których podobne zmiany wprowadzono? Tak patrząc po ilości online to tak samo jak u nas na Dorado...Make Beer, not War.
-
Bora 3d napisał(a):
Szkoda @Art ze poraz kolejny pokazujecie gdzie macie nasze opinie ale cóż chyba po prostu trzeba się przyzwyczaić a nie liczyc na to że zrobicie cokolwiek tak jak gracze proszą
ackra napisał(a):
Jeśli gracze tak pragną zmian to może @Art przemyśli i się zgodzi na ankietę. Trzymam kciuki
Niemniej jednak pochyliłem się nad cyferkami aktywności na forum i owszem wygląda to słabo. Universum szybko się wyludnia i podniesienie złomu czy zwiększenie ekonomii tego nie powstrzyma. Niemniej jednak pochylę się nad tematem ankiety ponownie. -
-
Art napisał(a):
Żeby tylko aktywność na forum przekładała się na aktywność w grze Niemniej jednak pochyliłem się nad cyferkami aktywności na forum i owszem wygląda to słabo. Universum szybko się wyludnia i podniesienie złomu czy zwiększenie ekonomii tego nie powstrzyma. Niemniej jednak pochylę się nad tematem ankiety ponownie.
@Art Skoro poziom debrisu czy prędkość ekonomii nie wpływa Twoim zdaniem na frekwencje, to co to czyni? Po dorado powstały 2 uniwersa z większym debrisem (Fenrir dodatkowo jako pierwszy z badaniami x12) i posiadają one zdecydowanie lepszą aktywność jeżeli chodzi o graczy.
Przeglądam galaktykę i widzę, że nowych kont ciągle dobywa, więc nie jest tak, że na starych uniwersach nie pojawiają się nowi gracze. Jednak jakbym miał rozpoczynać na starszym uniwersum to Dorado wydawałoby mi się nietrafionym wyborem - jeśli chciałbym pograć flotą to zdecydowanie wybrałbym Europę lub Fenrir gdzie jest większy debris, jeżeli myślałbym o budowaniu Eko to Zibal / Cosmos z prędkością floty x1 wydawałby mi się sensowniejszym wyborem. Dorado jest takie pomiędzy czyli nie wiadomo pod jaką grę
Mam nadzieję, że po rozwiązaniu problemów związanych z ostatnią niedzielą handlową pochylisz się nad tematem ankiety tak jak obiecałeś i uda się reanimować naszego truposzka. -
Skoro przeglądasz to jak wyglądają zmiany aktywności graczy na Uniwersach gdzie zostały wprowadzone podobne zmiany?Make Beer, not War.
-
Lord Beerius napisał(a):
Skoro przeglądasz to jak wyglądają zmiany aktywności graczy na Uniwersach gdzie zostały wprowadzone podobne zmiany?
-
Lord Beerius napisał(a):
Skoro przeglądasz to jak wyglądają zmiany aktywności graczy na Uniwersach gdzie zostały wprowadzone podobne zmiany
Wiem jednak, że nie gram tutaj sam, dlatego myślę że ankieta byłaby najsprawiedliwszym rozwiązaniem. Przecież byłaby w niej do wyboru opcja, aby parametrów nie zmieniać - prawda? -
Hefajstos napisał(a):
Lord Beerius napisał(a):
Skoro przeglądasz to jak wyglądają zmiany aktywności graczy na Uniwersach gdzie zostały wprowadzone podobne zmiany?
Takie ma znaczenie, że wprowadzenie zmian ma ponoć skutkować większą aktywnością.
Jak pisałem jakiś czas temu ustawienia Uniwersow powinny być różne, a nie takie same tyle, że rozbite na kilka, bo to dopiero jest bez sensu i na pewno nie zapewni wzrostu graczy na Uni.Make Beer, not War.
-
Lord Beerius napisał(a):
Hefajstos napisał(a):
Lord Beerius napisał(a):
Jak pisałem jakiś czas temu ustawienia Uniwersow powinny być różne, a nie takie same tyle, że rozbite na kilka, bo to dopiero jest bez sensu i na pewno nie zapewni wzrostu graczy na Uni.
Pewnie, że ma. Nie sądziłem, że trzeba to tłumaczyć. Zresztą nie o to tylko tu chodzi, o czym jest napisane we wcześniejszych postach, więc nie będę się powtarzał. -
Lord Beerius napisał(a):
Hefajstos napisał(a):
Lord Beerius napisał(a):
Jak pisałem jakiś czas temu ustawienia Uniwersow powinny być różne, a nie takie same tyle, że rozbite na kilka, bo to dopiero jest bez sensu i na pewno nie zapewni wzrostu graczy na Uni.
-
No dokładnie ja wypowiadam się ze swojej, a Ty ze swojej. Tyle, że ja nie chcę zmian pod siebie uzasadniając, że zyskają wszyscy i gra będzie bardziej atrakcyjna. Ja po prostu wybrałem Uniwersum z najbardziej odpowiadajacymi mi ustawieniami.
Dlatego szukam argumentów bezstronnych, obiektywnych, wyrażonych w konkretnych danych.Make Beer, not War.
-
Lord Beerius napisał(a):
No dokładnie ja wypowiadam się ze swojej, a Ty ze swojej. Tyle, że ja nie chcę zmian pod siebie uzasadniając, że zyskają wszyscy i gra będzie bardziej atrakcyjna. Ja po prostu wybrałem Uniwersum z najbardziej odpowiadajacymi mi ustawieniami.
Dlatego szukam argumentów bezstronnych, obiektywnych, wyrażonych w konkretnych danych.
Comos (x5, x1, 70% PZ) : aktywnych graczy na dzień 17.04.2019 - 977
Dorado (x6, x2, 50% PZ) : aktywnych graczy na dzień 17.04.2019 - 416
Europa (x7, x3, 80% PZ) : aktywnych gracz na dzień 17.04.2019 - 1064
Fenrir (x6, x2, 70% PZ + badania x12) : aktywnych graczy na dzień 17.04.2019 - 1802.
Czy nadal twierdzisz, że wielkość powstałych pól zniszczeń nie ma wpływu na frekwencje ? Jak w takim razie wyjaśnisz te różnice pomiędzy uni zarówno młodszymi jak i starszymi od Dorado? Przy spadającej liczbie graczy, zostajemy w tyle przez mniejszą ilość potencjalnych celów do ataku, "idlerów", graczy do współpracy handlowej. Prędkość ekonomii dodatkowo te różnice jeszcze potęguje. -
Przez otwarcie Europy z gry na Dorado właśnie zrezygniwało wielu graczy, w tym ze ścisłego top np. WujO. Większe eko, większy debris k minimalnie większa prędkość flot.
Dzwon drugi: Fenrir, uni młodsze, konfiguracja w zasadzie taka sama z większą prędkością badań i minimalnie PZ. Do tego krótki odstęp czasu... i my o ankietę musimy już prosić półtora miesiąca
Dd -
Nigdzie nie twierdzę, że ustawienia konkretne nie mają wpływu. Mają.
Uważam natomiast, że gracze mają różne preferencje i dlatego tworzone są Uniwersa o różnych ustawieniach. Jedne ustawienia są bardziej popularne inne mniej. Przykład obrazowy.
Samochód typu sedan jest bardziej popularny od MiniVana ale nie oznacza to że fabryka będzie robiła same sedany, a zrezygnuje z minivanow.
Co zaś się tyczy obecnej aktywności na poszczególnych Uni. Wyciaganie z tego wniosków na temat wpływu ustawień na wymieraniw uważam za niewłaściwe. Dlaczego?
Ponieważ pokazuje to tylko aktualną aktywność nie uwzględnia to spadku ilości grających. Przykładowo jeśli na Dorado w szczytowym momencie było 1000 osób, a teraz 416, a na Uniwersum Y bylo to 2000 osób a teraz jest 900.To tak naprawdę nie można mówić, że przez złe ustawienia jest mała aktywność, bo względem szczytowej jest to porównywalne.
No i teraz kwestia jak takie zmiany wpływały na inne uniwersa, czy ta aktywność rosla o zauważalny procent na stałe czy jest to bez zmaczenia? Na to pytanie zarówno odpowiedź że aktywność wzrosła jak i że bez znaczenia jest dobra dla zwolenników zmian
Natomiast na demokrację bym się nie powoływał, bo to najsłabszy z możliwych sposobów chociazby dlatego że taki leszcz jak ja z tygodniowym kontem i koksu z top10 mają taką samą ilość głosów. Aczkolwiek rozmywa odpowiedzialność.Make Beer, not War.
-
@Lord Beerius jak zostalo powiedziane kazdy moze mieć swoje zdanie lecz to o czym mówisz od momentu wprowadzenia UF nie ma miejsca i prawa bytu:) Gdyby to uni do konca swego istnienia kisiło się we własnym sosie proszę bardzo kazdy by wiedzial na co sie pisze. Tutaj natomiast zmiany o ktorych mówimy maja kluczowe znaczenie dla przyszłości wszystkich graczy którzy w konsekwencji skonczą na 1 uniwersum z Europą itd graczami których przewaga rosła znacznie szybciej z powodu korzystniejszych ustawień serwera.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Bora 3d ().
-
@Up
Ten argument jest nie do podważenia.
Tylko pytanie moje kiedy ta fuzja? Czy już określono na jakich zasadach będzie przebiegał?Make Beer, not War.
-
Ankieta rozesłana
-
-
O ile liczba zwolenników x7 była dwukrotnie większa od tych co chcą utrzymać x5.
To przy DF 70% przesądziła przewaga tylko 20 głosów... -
Art napisał(a):
To przy DF 70% przesądziła przewaga tylko 20 głosów...
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0