S&D Universum Zibal Edycja 1 [18.03.2019-18.04.2019]

• Dyskusje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• To się zgadza, ten konwerter na S&D jest fajny, zwłaszcza, że pozwala wkleić raport harverstu, co eliminuje wszelkie wątpliwości dotyczące tego, kto zebrał złom, natomiast minusem jest, że nazwę drużyny trzeba zmienić, bo domyślnie i tak w nawiasie kwadratowym jest nazwa sojuszu a nie drużyny i na to trzeba uważać. :)
    Zibal PL S&D 2 Edycja Postrach Księżyców :)
  • Ruda napisał(a):

Kiedyś, kiedy to jeszcze był konwerter Adama można było nagłówki generować z nazwą drużyny. Ale niestety już nie działa :(
    To ja sobie pozwolę podrzucić małą wskazówkę ;)
    W ustawieniach konwertera w polu "Wybrany tytuł raportu" wpiszcie sobie coś takiego: {time} - Zaqes [Moderatorzy] - {hmc}
    Oczywiście zamiast Zaqes dajecie swój nick, a zamiast Moderatorzy nazwę waszej Drużyny ;) I potem zapiszcie ustawienia i za każdym razem będziecie mieli nagłówek gotowy do Seeka ;)
    Coś o mnie o tu ^^

"Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi."

Ex
  • to po zabawie :) niestety juz nie ma mozliwosci aby cokolwiek zdzialac. A moze w ramach checi do dalszej rywalizacji i zabawy zrezygnujecie z wstawienia starcia na terrorze. Bo jakby nie patrzec na 2 tygodnie przed koncem praktycznie juz nie ma sensu sie bawic...

@Ruda co myslisz o czyms takim ? Czy jakby mieli chec do dalszej rywalizacji to moga zrezygnowac z zamieszczonych rw ? Bo jakby nie patrzec wstawili praktycznie 3 miliony % z jednego starcia he he

Poza tym przez sile floty terrora praktycznie bylismy skazani na porazke bo nasza czworka lacznie nie ma takiej floty punktowo jak ktokolwiek z was :))
    I've taken my bows,
    And my curtain calls,
    You've brought me fame and fortune,
    And everything that goes with it,
    I thank you all.
  • Istotnie, mniemam, że zabawa przez nas jest przegrana. Jakkolwiek, sądzę, że póki gramy, to jest jej sens. Po to trwa to miesiąc, że przez miesiąc musimy wytrzymać. Faktycznie, w naszej drużynie jest Terror, a cała nasza reszta to jedynie świecidełka i ozdobniki. Nie zmienia to faktu, że gramy, wciąż latamy i właśnie na tym polega urok tej zabawy. W chwili obecnej nasza drużyna straciła bardzo dużo, ale czy gdyby role dzisiejszego starcia były odwrócone, to czy my zrezygnowalibyśmy z takiego bonusu? Nie sądzę. Wielokrotnie porównywałem to uniwersum do szachów, właśnie dzięki prędkości flot, co wymusza coś więcej. W szachy też należy umieć przegrać, a kto wie, co po drodze jeszcze może się stać. To, że przegramy to oczywiste, ale gramy dalej i za tę grę, nawet gdybym miał zapłacić złomem, to wycofać się nie zamierzam. Moi drodzy druhowie z Temerii, grajmy dalej, bo jesteśmy drużyną. Nie wątpcie w to.
  • Dobrze prawisz :) Aczkolwiek nawet jakbyśmy zezłomowali dwk, legiona i bmw to tej straty % nie odrobimy :) A wiadomo, że nie mamy szans im nawet 1/3 floty ściągnąc :)

Ja to napisałam tylko w kontekście rywalizacji i dobrej zabawy do końca :) Teraz fakt dalej można wstawiać starcia i się bawić, lecz jak zauważyłeś jest to bezcelowe, bo wynik będzie i tak jeden ;)

Dlatego moja prośba skierowana jest do przeciwników: Jeśli macie chęć na dobrą zabawę i rywalizację (wam trochę też floty teraz uszczuplały, więc już nie tak łatwo będzie wam duże procenty wykręcać) przez następne dwa tygodnie to zrezygnujcie z raportów na terrorze :) Nie wiem czy kiedykolwiek w sd miała miejsce taka sytuacja, że jakaś drużyna rezygnowała z tak wielkiego procentu więc możecie być pierwsi he he :)
    I've taken my bows,
    And my curtain calls,
    I thank you all.
  • No, no, robi się gorąco. Szanowny Gutku widzę, że się rozpędzasz. Wyraźnie mi schlebia, że zainwestowałeś pieniążki w przeniesienie planety do mojego układu i do tego samego zachęciłeś bmw. Ba, wyraźnie mi schlebia, że zechciałeś się pofatygować na zdejmowanie mojego moona docelowego, bo wszakże przecież zysk i procent słuszny. Wszakże niepojęte jest dla mnie, że musiałeś się wysłużyć bmw, żeby nasłać na mnie jego flotę, bo wszakże rozumiem, że chodziłoby o pustą niczym cegła dziurawka lub dzban brzęczący satysfakcję zdjęcia mnie, bo procentu byś nie wstawił, a ów szlachetny bmw jeszcze chyba żadnego ze starć nie wpisał na forum. Zaiste ależ moja krótkowzroczność, bo przecież mógłbyś dołączyć sondę do ataku i wówczas blask chwały spłynąłby także na Ciebie. Jak wspomniałeś w wiadomości "może następnym razem" i jestem pewien, że ten następny raz nastąpi. Nie mam co do tego złudzeń. Tyle tylko, że dlaczego gracz tak wielki jak Ty, musi uciekać się do działań tak ubogich jak przenoszenie planet w celu złapania kogoś, a co więcej, o zgrozo, do wysługiwania się innymi?

Oczywiście nie jest to wiadomość prywatna, ale post, a w tym przydługim wstępie przestrzegam bliskich mi przyjaciół przed lisią przebiegłością scenariusza opracowanego przez genialnego ze wszech miar Gutka. Przy okazji być może powinienem był również wysługiwać się innymi, kiedy miałem ku temu sposobność, jakkolwiek, nie stawało się to jakoś moją cechą, ale będę o tym pamiętał na przyszłość, może za rok, może za inny czas, może zupełnie gdzie indziej.
  • Jedno trzeba Ci przyznać, Szanowny Gutku. Otóż koncertowo wyeliminowałeś mnie z zabawy. Nawet jeśli tym razem nie udało się zdjąć mi latajek, to osiedlając się w moim niejako bazowym układzie praktycznie uniemożliwiliście mi latanie gdziekolwiek. Ale jak powiedziałem, to uni jest szachowe, więc zagrywka faktycznie przemyślana, a ja do tej pory nie wymyśliłem, jak to rozgryźć. :) Ech...

PSYCHO DAD lubi to.

• conradus nie przejmuj sie i tak prawda jest to ze dalsza rywalizacja nie ma sensu. Mi sie wrecz latac odechcialo i urlop dalam :( wszystkie klasyfikacje w ktorych mozna wygrac naped zostaly zdominowane a tylko dla nn na 15 bralam udzial.
    I've taken my bows,
    And my curtain calls,
    I thank you all.
  • Tak na prawdę gdyby nie terror to podział wyglądałby zupełnie inaczej :P Nasza czwórka razem się do żadnego z was nie umywa nawet :D Ale spoko powalczymy :) wiadomo, że wygrać nie wygramy, ale nie wygrywa się tylko w jednej kategorii :)
    I've taken my bows,
    And my curtain calls,
    I thank you all.
  • ogólnie to mogę powiedzieć ze Zibal my licząc nie mieliśmy przewagi flotowej a z terrorkiem każdy obawiał się latać bo jak dostawałem wiadomości jak z kims leciał to zawracał i na dodatek później celował w tą flotę co leciał ale to było przed cała akcja i naszym eventem:)