Kradzież surowca

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Kradzież surowca

+2

Dzień dobry,
    Dzisiaj podczas eventu przeprowadzałem próby moonowe z sojusznikiem, który ma mniej punktów ode mnie, a więc jeżeli dobrze regulamin rozumiem to surowiec ze złomu miał dostać sojusznik. W trakcie kiedy moje flota leciała atakować sojusznika zeszpiegowało go dwóch nieznanych nam graczy i co ciekawe, od razu po uderzeniu mojego ataku surowiec z pola zniszczeń zniknął, a więc prawdopodobnie przy użyciu falangi jeden z dwóch, którzy skanowali go ukradł. Oboje są dużo wyżej w rankingu ode mnie i mojego sojusznika - czy nie jest to złamaniem regulaminu czasem?

Co sugerujecie w tej sytuacji począć?

Pozdrawiam.

dziadek barezi i Spartanikus lubią to.

• Hmmm... to bardzo ciekawe, czyli ten wpis w regulaminie gry znajdujący się na forum jest nieaktualny?

Na jakich zasadach można przeprowadzać ataki w celu utworzenia księżyca?

Ataki, które mają na celu utworzenie księżyca, czyli tak zwany
    moonmaking, są dozwolone. Szczątki muszą jednak być zebrane przez
    właścicieli zniszczonych flot
    w proporcji poniesionych strat lub przez
    gracza słabszego. Obrońca może pożyczyć agresorowi recyklery na zasadach
    opisanych punkt wyżej.
  • widział na falandze o której będzie atak, sekundę po starciu doleciały czyjeś recki na PZ(nie Wasze) i wszystko zebrały. Z jednej strony może i nie ładnie, ale z drugiej czysty złomik bez wysiłku.

Inna sytuacja - co robisz jak przeglądasz układy i widzisz duże PZ na kilkadziesiąt KK surowca? Klikasz dalej czy ślesz recki? Na jakby nie było nie swoje PZ
  • Hansin napisał(a):

widział na falandze o której będzie atak, sekundę po starciu doleciały czyjeś recki na PZ(nie Wasze) i wszystko zebrały. Z jednej strony może i nie ładnie, ale z drugiej czysty złomik bez wysiłku.

Inna sytuacja - co robisz jak przeglądasz układy i widzisz duże PZ na kilkadziesiąt KK surowca? Klikasz dalej czy ślesz recki? Na jakby nie było nie swoje PZ
    Wiem jak on to upolował. Jak widzę miliony surowca na pz to nie wysyłam recyklerów - wiem, że ktoś tam doleci przede mną, szkoda slota sobie blokować. No a jeszcze jak ktoś widzę, że robi próby moonowe to tym bardziej się nie interesuję tym złomem bo nie mój i nie jest "niczyj", wiadomo doskonale czyje i o tym, że właściciel zaraz pozbiera.
  • Odezwij się na priv w grze, dostaniesz ode mnie równowartość surowców które zostały Wam ukradzione. A następnym razem lepiej się pilnujcie i róbcie synchro bądź opóźnijcie flotę przed wlotem :)

Nick w grze : Piesiou
    Nie zrozumiałeś. Nie mam pretensji.

buleon, Gethauz, Ghost in the Shell i 2 innych lubią to.

• Pr0boszcz napisał(a):

Aha, no to bardzo miło, gracz top 58 widział surowiec (zanim jeszcze się pz utworzyło) to poleciał i ukradł złom biednym top 600... ok, wszystko gra, dzięki za odpowiedź ludziska : )
    O człowieku, z taką wiedzą i podejściem do gry to ty się niedługo jeszcze bardziej srogo zdziwisz, że ktoś cię spakował albo "okradł". :)

Spartanikus lubi to.

• Pr0boszcz napisał(a):

Hmmm... to bardzo ciekawe, czyli ten wpis w regulaminie gry znajdujący się na forum jest nieaktualny?

Na jakich zasadach można przeprowadzać ataki w celu utworzenia księżyca?

Ataki, które mają na celu utworzenie księżyca, czyli tak zwany
    moonmaking, są dozwolone. Szczątki muszą jednak być zebrane przez
    właścicieli zniszczonych flot w proporcji poniesionych strat lub przez
    gracza słabszego. Obrońca może pożyczyć agresorowi recyklery na zasadach
    opisanych punkt wyżej.

Faktycznie ta część regulaminu dla nowego gracza może zostać odebrana dwuznacznie. Ważny jest kontekst całej sytuacji, a kontekst jest taki, że kraść złom można, ale pushować się trzecim kontem w ten sposób NIE

Billie the kid napisał(a):

mylisz sie , jak najbardziej - jest aktualny ale troche jakby to ujac kumaci gracze wiedza co i jak zrobic zeby zlom trafil w ich recyklery a nie wasze :E
    no to mógłbyś chłopakom napisać co i jak zrobić, a nie udajesz greka

Jesiou napisał(a):

Odezwij się na priv w grze, dostaniesz ode mnie równowartość surowców które zostały Wam ukradzione. A następnym razem lepiej się pilnujcie i róbcie synchro bądź opóźnijcie flotę przed wlotem :)

Nick w grze : Piesiou
    Piesiou Like masz, ktoś normalny w końcu
  • Podobno FS-jwa nie robi się na PZ ja kiedyś miałem okazję zebrać około 4kkk na eli ,trzeba wreście było pospać więc szybkie spojrzenie jest pz cała flo poszła a było jej trochę ,a że panocek dostał złoma od kogoś innego a ja przez przypadek wpadłem na ten złom i myślisz że oddałem bym był szalony a że teraz turbo racki ,leży to lecę nawet jak na fali złapie to też można zebrać tego regulamin nie zabrania realnie to samo w życiu jak nie ty to kto inny:)