Wyjaśni mi ktoś dlaczego mimo tego jak długo już jest ogame (bład możliwe że tylko w wersji PL). Wszystkie wartości punktów strukturalnych (te wyświetlane) są błedne i o 10 razy większe niż powinny być? Nie chce mi się wierzyć że nikt tego przez taki okres czasu nie zauważył.
Skorzystanie z jakiegokolwiek symulatora czy obliczanie ręcznie RMP nam tego dowodzi a do tego przydane linki :
ogame.fandom.com/wiki/Combat (tutaj wyraźnie jest napisane że krązownik ma bazowo 2,7k hp co zgadza się z obliczeniami matematycznimi)
Spójrzmy teraz na przykład RMP który wlatuje w obronę (techy 0/0/0 po obu stronach)
Mamy 100 WR i w to wlatuje 1 RMP (niszczy równo 60 RW)
1 RW ma bazowo 2.000 punktów strukturalnych.
1 RMP ma bazowo 12.000 siłę ataku.
Czyli 1 RMP powinnien rozwalić 6 RW bo : 12.000/2.000 = 6
Tak się nie dzieje rozwala 60, czyli zgodnie z wyliczeniami symulatora.
Co oznacza :
a) jest źle wyświetlany atak RMP
b) źle są wyświetlane punkty strukturalne
Na początku myślałem że opcja A jest bardziej prawdopodobna, ale po analizie opcja B jest tą opcją prawdziwą.
I tu pytanie do modów/adminów. Dlaczego nikt tego nie naprawił? Czy może nikt tego jeszcze nie zauważył przez tyle czasu?
Skorzystanie z jakiegokolwiek symulatora czy obliczanie ręcznie RMP nam tego dowodzi a do tego przydane linki :
ogame.fandom.com/wiki/Combat (tutaj wyraźnie jest napisane że krązownik ma bazowo 2,7k hp co zgadza się z obliczeniami matematycznimi)
Spójrzmy teraz na przykład RMP który wlatuje w obronę (techy 0/0/0 po obu stronach)
Mamy 100 WR i w to wlatuje 1 RMP (niszczy równo 60 RW)
1 RW ma bazowo 2.000 punktów strukturalnych.
1 RMP ma bazowo 12.000 siłę ataku.
Czyli 1 RMP powinnien rozwalić 6 RW bo : 12.000/2.000 = 6
Tak się nie dzieje rozwala 60, czyli zgodnie z wyliczeniami symulatora.
Co oznacza :
a) jest źle wyświetlany atak RMP
b) źle są wyświetlane punkty strukturalne
Na początku myślałem że opcja A jest bardziej prawdopodobna, ale po analizie opcja B jest tą opcją prawdziwą.
I tu pytanie do modów/adminów. Dlaczego nikt tego nie naprawił? Czy może nikt tego jeszcze nie zauważył przez tyle czasu?