kotl3t [gRn] vs. Yugira [SBU] & Jufcia [RODO] & Dewey [RODO] & GhosT [WIAARA] & Spam Attack [RODO] & szakul1983 [RODO] ~ 10 597.54%

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• kotl3t [gRn] vs. Yugira [SBU] & Jufcia [RODO] & Dewey [RODO] & GhosT [WIAARA] & Spam Attack [RODO] & szakul1983 [RODO] ~ 10 597.54%

:fsmile: Witam, cześć i czołem! :fsmile:

Mamy zaszczyt dzisiaj zamieścić starcie, które nie jest kolejnym lotem na bfs, kontrą czy zwyczajną podstawką. Pomysł na akcję ze spadającym moonem zrodził się jakiś czas temu podczas rozmowy z Dewey'em, ale niedawno Chłopaki podjęli działania w tym kierunku, zapraszając mnie i parę innych osób. Plan jak widać zadziałał. Recki i floty zostały dograne idealnie, aby tym razem złom w 100% był Nasz. Moon spadł tak jak powinien, a floty lecące na moona ładnie przeskoczyły na planetę. Chciałabym od siebie tylko wspomnieć, że floty puszczone były w ciemno. Nikt z Nas nie znał i nie wiedział kto poleci.

Xfaza aka Yugira napisał(a):

Miodzio Akcja! Szkoda że Agresor w ogóle mi nie odpisał ale wciąż Szo dla niego! Pozdrowienia dla tych którzy chcą być pozdrowieni i do następnego!

GhosT napisał(a):

ode mnie tradycyjnie dla wiary, Rodo i wszystkich znajomych

Szakul1983 napisał(a):

ja pozdrawiam pilota mojej sondy kamikadze, który wrócił szczęśliwie cały i zdrowy

Spam Attack napisał(a):

ST nr 80, wstawione nr 1. Pozdrawiam cały sojusz DPZ.

Jufcia napisał(a):

Ja od siebie chciałabym podziękować Chłopakom za dobrą akcję, oraz pozdrowić cały sojusz RODO, cały Team, Ciap <3 :* , Headera, Zurka ogórka :fgrin: , Sandro, Theiana, Znajomych, Buddy, dostawców.

Kotletowi życzę SzO. Mam nadzieję, że zostanie z Nami i kiedyś znów się spotkamy! :fsmile:

a teraz nie przedłużając - do sedna starcia...

Dnia 26-10-2018 22:45:30 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor kotl3t [gRn]

Ciężki myśliwiec 152
    Krążownik 19.830
    Okręt wojenny 2.038
    Bombowiec 3
    Niszczyciel 211
    Pancernik 12.251

Obrońca Yugira [SBU]

Mały transporter 9.420
    Duży transporter 4.757
    Lekki myśliwiec 7.316
    Ciężki myśliwiec 2
    Krążownik 16.784
    Okręt wojenny 971
    Recykler 3.802
    Sonda szpiegowska 626
    Niszczyciel 1.000
    Pancernik 22

Obrońca Jufcia [RODO]

Krążownik 10.000
    Okręt wojenny 2.100
    Gwiazda Śmierci 2
    Pancernik 3.700
    Lekki myśliwiec 67.000

Obrońca Dewey [RODO]

Lekki myśliwiec 160.162
    Gwiazda Śmierci 8
    Mały transporter 12.000
    Ciężki myśliwiec 10.013
    Krążownik 28.632
    Okręt wojenny 5.340
    Bombowiec 800
    Niszczyciel 1.000
    Pancernik 14.800

Obrońca GhosT [WIAARA]

Lekki myśliwiec 60.000
    Niszczyciel 1
    Krążownik 6.760
    Okręt wojenny 2.250
    Statek kolonizacyjny 1
    Pancernik 1.000

Obrońca Spam Attack [RODO]

Krążownik 15.858
    Okręt wojenny 1.496
    Pancernik 4.888
    Lekki myśliwiec 39.058
    Ciężki myśliwiec 5.181
    Bombowiec 342
    Niszczyciel 349

Obrońca szakul1983 [RODO]

Sonda szpiegowska 1

Po bitwie...

Agresor kotl3t [gRn]

Zniszczony!

Obrońca Yugira [SBU]

Mały transporter 8.145 ( -1.275 )
    Duży transporter 4.456 ( -301 )
    Lekki myśliwiec 6.275 ( -1.041 )
    Ciężki myśliwiec 2 ( -0 )
    Krążownik 16.693 ( -91 )
    Okręt wojenny 971 ( -0 )
    Recykler 3.696 ( -106 )
    Sonda szpiegowska 532 ( -94 )
    Niszczyciel 1.000 ( -0 )
    Pancernik 22 ( -0 )

Obrońca Jufcia [RODO]

Krążownik 9.958 ( -42 )
    Okręt wojenny 2.100 ( -0 )
    Gwiazda Śmierci 2 ( -0 )
    Pancernik 3.700 ( -0 )
    Lekki myśliwiec 57.683 ( -9.317 )

Obrońca Dewey [RODO]

Lekki myśliwiec 137.995 ( -22.167 )
    Gwiazda Śmierci 8 ( -0 )
    Mały transporter 10.319 ( -1.681 )
    Ciężki myśliwiec 9.269 ( -744 )
    Krążownik 28.484 ( -148 )
    Okręt wojenny 5.338 ( -2 )
    Bombowiec 800 ( -0 )
    Niszczyciel 1.000 ( -0 )
    Pancernik 14.800 ( -0 )

Obrońca GhosT [WIAARA]

Lekki myśliwiec 51.561 ( -8.439 )
    Niszczyciel 1 ( -0 )
    Krążownik 6.723 ( -37 )
    Okręt wojenny 2.248 ( -2 )
    Statek kolonizacyjny 1 ( -0 )
    Pancernik 1.000 ( -0 )

Obrońca Spam Attack [RODO]

Krążownik 15.758 ( -100 )
    Okręt wojenny 1.496 ( -0 )
    Pancernik 4.888 ( -0 )
    Lekki myśliwiec 33.552 ( -5.506 )
    Ciężki myśliwiec 4.784 ( -397 )
    Bombowiec 342 ( -0 )
    Niszczyciel 349 ( -0 )

Obrońca szakul1983 [RODO]

Sonda szpiegowska 1 ( -0 )

obrońca wygrał bitwę!

Agresor stracił łącznie 1.766.850.000 jednostek.
    Całkowite straty atakujących, wliczając farmingi: 1.861.974.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 227.090.000 jednostek.
    Całkowite straty obrońców, wliczając farmingi: 227.277.000 jednostek.

Na polu zniszczeń unosi się 619.881.600 metalu i 439.872.600 kryształu.
    Dodatkowe pole zniszczeń po dofarmieniach: 33.549.600 metalu i 23.634.600 kryształu.

Szansa na powstanie księżyca 22%.

Szczątków zebranych przez obrońca(ów):
    200.000.000 Metalu i 200.000.000 Kryształu
    217.458.800 Metalu i 182.541.200 Kryształu
    70.100.000 Metalu i 70.100.000 Kryształu
    149.286.000 Metalu i 0 Kryształu
    16.586.400 Metalu i 10.866.000 Kryształu

Szczątków łącznie zebranych przez obrońca(ów):
    653.431.200 Metalu i 463.507.200 Kryształu

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: -925.351.000
    Kryształ: -709.988.000
    Deuter: -226.635.000
    agresor stracił łącznie 1.861.974.000 jednostek.
    Agresor zdobył 30.915 punktów honoru.

Podsumowanie obrońca

Metal: 489.730.200
    Kryształ: 400.983.200
    Deuter: -1.052.000
    obrońca zyskał łącznie 889.661.400 jednostek.
    Obrońca zyskał 0 punktów honoru.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.1.7
    :saint: PB SOLO - 34.686,14% <3 PB ACS - 208.312,53% :saint:

uni Wezn, Xanthus
    <3

<3 Zasady Gry // Kontakt z Operatorami Gry // IRC #ogame.pl <3
    <3 <3 <3
  • Patrząc z poziomu gry to konkretnie zorganizowana akcja i za to brawo ale biorąc pod uwagę taki czynnik ludzki to atakowanie swoich znajomych z buddy jest jednak niefajne i tutaj jestem na nie... Szkoda Kotlecika i to co miałem napisać już mu napisałem ... trzym się Byku :)
  • Ja rozumiem ale widząc kto leci można było zareagować tak albo inaczej nie twierdzę tutaj że należało przerwać akcję z uwagi na Kotlecika ale gdybym brał udział w takiej akcji i ktoś z mojej listy buddy by "złapał haczyk" by mi było głupio i bym najnormalniej w świecie zawrócił ... ale ja to ja :) bo może coś innego ale skutek ten sam atak na znajomego z buddy ... pozdrawiam
  • Rozumiem Cię. Plan zakładał tak, że wchodzimy z 5min przed planowanym powrotem, aby jeśli nikt nie poleci - zawracać. Większość z Nas poszła w melanż i doglądała z telefonu. Mi osobiście auto z parkingu nie chciało odpalić :) i byłam w domu 2min przed wlotem. Z tego co mi wiadomo Dewey zalogował się chwilę przed też, ale myślę że warto poczekać na Jego wypowiedź.
    :saint: PB SOLO - 34.686,14% <3 PB ACS - 208.312,53% :saint:

uni Wezn, Xanthus
    <3

<3 Zasady Gry // Kontakt z Operatorami Gry // IRC #ogame.pl <3
    <3 <3 <3
  • Dziękuję Wam wszystkim, że mogłem w tym uczestniczyć. Co prawda przy akcji było sporo wysiłku szczególnie z dograniem flot dokładnie na czas i niestety ucierpiało na tym spanie . Ogromne dzieki dla Xfazy za smsy bo gdyby nie one pewnie zupelnie bym nie pamietal ze cokolwiek wysłałem.

Co do akcji to-jak miałem na początek trochę wątpliwości,bo myślałem, że tak jak ja imprezowałem - to inni też mogą i nikt sie nie skusi na atak - tak opłacało się zaufać i zrobić wszystko wzgledem wytycznych :D ]:-D

Cóż po pijaku stwierdziłem " No to kotlet usmażony " i nie mam pomysłu jak to inaczej skomentować :quasi:

Atakujący wrzucił urlop, chociaż mam nadzieje, że to tylko chwilowa przerwa i wróci bo jest nas co raz mniej.

życzę Sz/O!
  • Uhhh cóż by tu napisać może na początek Gratulację dla Wszystkich biorących udział w tym ST :brawo:
    Akcja zaplanowana, mogło nie wypalić wiele czynników ale jak widać się udało "jakoś" i wyszło to kozacko :lm:
    Co do buddy to agresor wpadł w pułapkę zastawioną bynajmniej na "kogoś" i nie szukał bym tutaj powiązań w stylu znajomy czy nie skoro to on jest agresorem.
    kotl3cikowi szczere :gszo: bo spoko człek jak i gracz więc wracaj do Nas :kwiat:
  • efekt koncowy wyszedł według planu wiec graty
    jak to tam wyglądało w czasie to nie wiem bo ostatni raz zerkałem 3 min przed dolotem,
    z racji że topowe floty miałem w buddy i według mnie nie było szans na kontry i tego typu akcje, to leciałem sobie spokojnie
    jak widać za bardzo ufam ludziom.
    Ja bym wam powiedział gdyby sytuacja była odwrotna, akcja zgrana wiec poszło by jako terning, ale to chyba tylko u mnie tak buddy działa.

akcja niby na masę
    ale on tam falangi niema
    powinniscie to wiedziec organizując takie cos

ja narazie podziękuje
  • Trzeba przyznać, że akcja super, więc gratulacje :) Jak to zawsze bywa są pewne "ale"... Napiszę tylko raz by nie zaśmiecać tematu, więc na odpowiedzi, docinki, głupie komentarze nie będę odpisywał. Więc do rzeczy:

jufcia napisał(a):

Nikt z Nas nie znał i nie wiedział kto poleci.

Inkfernus napisał(a):

Szkoda ze trafilo na kotl3ta bo wiadomo kto byl naszym glownym celem.

Ponczo napisał(a):

Szkoda jedynie, że to ten gRn , a nie inny złapał haczyk. Szkoda też , że bez lm .

Reasumując moim zdaniem doskonale wiedzieliście w kogo celujecie, a na poparcie swojej tezy napiszę: Flotę, którą wystawiliście na przynętę patrząc kto jest w składzie Waszej obrony - solo mogły rozbić jeszcze tylko trzy osoby, no chyba, że ktoś jest kamikadze i liczy się tylko starcie nie straty/zysk ... Niektórzy z Was co najmniej dwóch z tych graczy miało w buddy i pisało, że nie będą atakować, podstawiać etc. A tu proszę ... Tak jak napisał Pan Szmata:

Pan Szmata napisał(a):

Ten który był w buddy powinien zawrocić, a tak kręgosłup moralny złamany. Ale to moje skromne zdanie.
    Złamany i to bardzo, ale co tu się dziwić patrząc na świat i obłudę wokoło Nas. Przenosi się to też do rozrywki/gry. To tyle moich wypocin, więc mówcie co chcecie, a Tobie Kotleciqu pomimo wszystko SzO :) :)
  • Prawda jest taka, że ta akcja była tak długo planowana ( chyba 3 tygodnie ) , że sam bym miał duży dylemat co zrobić. Po drugie, z całym szacunkiem do kotl3ta, ale "pozałatwiał" sobie buddy z czołowymi flotami z wrogiego obozu,a sam latał na RODO, więc stawał się na uni praktycznie bezkarny.
    Nie oszukujmy się, punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia.
    Start u25.
  • niewiem o co chodzi z pozalatwianiem sobie buddy
    Dla mnie buddy jest rowne z sojuszem
    I moi sojusznicy wiedzieli kogo mam w buddy i za na moja flota nie bedzie ich bronic przed moim buddy
    Ja nikomu z mojego buddy nie bronilem latania na sojusznikow
    Dla mnie to bylo proste ale to tylko moj punkt widzenia jak widac
  • Najpierw rzeczywiscie mialem maly niesmak, przez buddy z atakujacym, ale po przeczytaniu wypowiedzi etykow i moralizatorow juz mi przeszlo.
    Nikt nie kazal Kotletowi leciec. Conajmniej 5-6 flot moglo sie zlapac i nie wiedzielismy kto poleci. Mogl rownie dobrze nikt nie leciec.
    Specjalnie wylaczylismy mozliwosc ewentualnego posrednika, kto potencjalnej ofierze moglby dac cynk, ze gdzies leci flota, ktora mozna trafic siegajac falanga.
    Rownie dobrze mogl lecic np. Massa, ktory nie siegal falanga, ale ktos dal mu "cynk". W sidla moglo wpasc 5-6 flot i bylismy tego swiadomi.
    Bylismy tez przygotowani na wiekszego ACSa, zeby ochronic sojusznika Xfaze (undercover).

Czy ja bym lecial, czy nie i tak Kotl3t bys dostal zloma, bo lecialyby flota Szakula - nie zmiescila sie do naszego skladu. Nic by sie nie zmienilo.
    Slabe jest mowienie, ze to ty byles celem skoro np. moja flota leciala ok. 6-8h. Nawet sie nie logowalem oc czasu pusczenia ataku.
    Buddy nie jest rowne z sojuszem inaczej idea sojuszu jest bez sensu. Jezeli dobrze pamietam to Tobie to kiedys tlumaczylem.
    Z jednym sie zgodze, mam nauczke i nie bede bral ludzi spoza sojuszu do buddy. Niepotrzebnie zrobil sie z tego temat zastepczy.

Na pocieszenie dodam, ze zdaje sie ze bylem pierwszy (a potem jeszcze kilka innych osob), ktore w sojuszu stwierdzily, ze szkoda, ze akurat Kotl3t sie zlapal.
    Domyslam sie, ze odbodawa na tym martwym uni jest trudna. Ale czesc floty sie zachwala. Jak bedziesz mial ochote, to zycze odbudowy.
  • Gratulacje prowokacji i wyniku naprawdę ładny strzał.

Co do tematu zastępczego powiem tak, buddy jak dla mnie nie zostało wykorzystane do ataku na kotl3t-a, skoro była to prowokacja i nikt nie wiedział kto się skusi to nie ma o czym mówić.

Jeszcze raz obrońcom gratulacje a kolt3t-owi SzO!
  • Witam, mój udział w tej akcji okazał sie nieco skromny, bo nikt nie pomyślał w tym całym zamieszaniu ze moze sie podstawic tylko 4 obrońców a nie 5ciu...
    moja fltoa miała startowac jako ostatnia jako ze mam bardzo blisko...
    no i nadszedł czas okienka do lotu, i tu niespodzianka brak opcji na zatrzymaj... pierwsza myśl - Xfaza odszedł z soja i zmienił nick nie mam buddy...
    ale jednak buddy miałem, tylko chodziło o ilośc flot. Pechowo wyszło bo moje niszczyciele czekały gotowe na wzięcie udział w tej Akcji. A poleciała tylko 1 sonda :) na planete...20 sek przed bitwą, bo na moona nie moglismy juz dołaczyć nic wiecej

Nawet moje GSy ktore leciały na moona Xfazy, zostały o 1 sek wyrpzedzone przez Ghosta :P
    Przynajmniej moje recki sie spisały i złomik zebrały 8-)

Chciałem podziekowac sojusznikom, za zorganizowanie takiej pieknej akcji.Kotlet SZO

.i tak jak dewey pisał, jakby nie poleciała jego flota to i tak bys skonczyl w reckach bo moja flota była gotowa i tez miała lecieć...
    tylko przez nasze "lamerstwo" nie poleciała hehe
  • Gratulacje fajnej akcji, a co do buddy to trzeba wiedzieć komu ufać, można mieć pół universum na liście buddy, a na palcach można zliczyć kogoś z zasadami. Hmm można to sobie tłumaczyć na różne sposoby, ja z pewnością kogoś z buddy bym nie kasował, nawet gdyby to była planowana akcja. Szkoda kotleta fajny chłopak. Niby fajny acs, a pozostał niesmak. Kotlet o ile bd chęci to odbudowy, co będzie ciężkie na tej pustynii ;P
    "Dopóki walczysz, nie jesteś przegranym."

" Nie ma takich upadków, po których nie można się podnieść "

">

• Piekna akcja!!!!!!
    Fakt z Buddy - no pozostaje niesmak:(
    Ale prawda jest taka ze KOTLECIK i tak by zaatkowal i tak zaatkowal, bo i ja i paru innych by sie skusilo na taki ZYSK!!!!!
    Wiec fakt z buddy nie podlega dyskusji ale i tak czy siak mialby zloma On czy nawet ktos inny, bo nikt by sie tego nie spodziewal.
    Wiec brac sie do roboty i nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem, bo wiekszym byloby swinstwem wykorzystanie ataku przez BUDDY!!!!!!
    a nie podstawke!!!!!