ViZZioN [BANKSTER] vs. wopista [M_W] ~ 1085.11%

• ViZZioN [BANKSTER] vs. wopista [M_W] ~ 1085.11%

Jakieś ochlapy spory bunkier wazne ze z zyskiem :D Pozdrowionka BuddY,Sojek :)

Dnia 26-10-2018 21:52:39 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor ViZZioN [BANKSTER]

Mały transporter 40.000
    Lekki myśliwiec 150.000
    Krążownik 50.000
    Pancernik 12.000

Obrońca wopista [M_W]

Duży transporter 450
    Krążownik 1
    Recykler 20
    Sonda szpiegowska 100
    Satelita słoneczny 170
    Pancernik 190
    Wyrzutnia rakiet 105.000
    Lekkie działo laserowe 11.000
    Ciężkie działo laserowe 1.000
    Działo Gaussa 8.000
    Działo jonowe 4.400
    Wyrzutnia plazmy 500
    Mała powłoka ochronna 1
    Duża powłoka ochronna 1

Po bitwie...

Agresor ViZZioN [BANKSTER]

Mały transporter 34.384 ( -5.616 )
    Lekki myśliwiec 128.706 ( -21.294 )
    Krążownik 48.075 ( -1.925 )
    Pancernik 11.975 ( -25 )

Obrońca wopista [M_W]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!
    Agresor przejął:
    65.757.363 Metalu, 10.122.062 Kryształu i 6.428.485 Deuteru

Agresor stracił łącznie 165.590.000 jednostek.
    Obrońca stracił łącznie 658.784.000 jednostek.
    Na polu zniszczeń unosi się 73.790.400 metalu i 34.720.800 kryształu.
    Agresor przejął łącznie 82.307.910 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Szczątków zebranych przez agresor(ów):
    73.802.400 Metalu i 34.740.000 Kryształu

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 25.195.763
    Kryształ: -2.138.938
    Deuter: 2.203.485
    agresor zyskał łącznie 25.260.310 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -500.737.363
    Kryształ: -199.949.062
    Deuter: -40.405.485
    obrońca stracił łącznie 741.091.910 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.1.7
  • Ja tam zysku tu nie widzę - co najwyzej wyjście na zero (jeszcze kwestia kosztów lotu) - a mianowicie w podsumowaniu nie widać:
    - kosztów lotu floty - zgaduje ze blisko 10kk - ale to zależy od odległości
    - kosztów lotu recków - 1-3kk
    - czasu potrzebnego na odbudowę floty - chyba ze celem było zdobycie metalu np na badanie
    - stracono kryształ, deuter w plecy raczej (chyba ze lot w układzie) - a zyskano trochę metalu. Zależnie od kosztów lotu może się i opłacało przeliczając tylko zasoby (gdy koszt lotu <5kk) - ale jako całkowity lot - sorry, bez sensu.

Jak by nie było złomu na ST z siebie nazbierałeś - więc gratki ST. Ale o zysku tu raczej mowy nie ma.
    Rentier
    TOP1 Wezn (po UF)
    TOP1 Oberon
  • @dexPL Owszem dexu poszlo niecale 10kk ale tego nie wliczam bo mam go wystarczajaco jak na moją flotke :) a metal choćby na kopalnie sie przyda :) plus zawsze to mniejszy bunkier na kolejne wloty,trzeba myslec przyszlosciowo :) aa i btw moje STejki przynjamniej mieszczą sie w progu :) a mam kilka nascie mniejszy asortyment niz koledzy z Twojego teamu;)
  • No i??

Napisałem ci czego nie liczy podsumowanie i że moim zdaniem byłeś stratny. Sam to potwierdziłeś ...

Co do Sierstka - temat poszedł przecież do usunięcia - właśnie przez to. My mamy o tyle trudniej, że jak nie policzysz w trashu to polecisz jak na Oberku - a tam złom z obrony był i 80% z floty i trochę inne przyzwyczajenia. A trash teraz źle liczy - domyślnie ze skanu wstawia się 70% zlomu z floty (sprawdź sam jak nie wierzysz) - stąd pokazuje zysk, a wyjdzie strata ...
    Na bunkry nie lata się pancami, na bunkry nie lata sie kr. To podstawy. Na bunkry lata się lm + 100 kr / ow - (a konkretnie to nawet 60 da rade - tylko dla przełamania dużej powłoki). Przy braku floty na bunkrze / zasobów - 60% złomu z floty może nie wystarczyć. A najlepiej (ale tu jest ryzyko .. wiadomo) - lata się gsami. I tyle w temacie.
    Rentier
    TOP1 Wezn (po UF)
    TOP1 Oberon
  • Sierstek niepotrzebnie to wstawił - to prawda. Ale IMHO na minus akurat nie wyszedł (licząc strikte zasoby)

10kk deu = 25kk mety
    5.5kk kr = 8kk mety
    - 17kk mety

czyli przeliczając na metal ma 16kk mety zysku czyli jakies 6-7kk deu. Kwestia ile wydał na lot. Bo jeszcze się okaże, że lot Sierstka, mimo że Ogocha pokazuje minus, był bardziej zyskowny niż twój lot, Vizz.

PS. Nie zawsze leci się dla zysku - dlatego gratulowałem ST. Czepiałem się tylko tych gratulujących mitycznego zysku - gdzie każdy nawet średnio doświadczony gracz widzi, że zysku to raczej nie ma.
    Rentier
    TOP1 Wezn (po UF)
    TOP1 Oberon
  • @dexPL hmm tylko Herhor gratulowal lot z zyskiem,także nie wiem skąd wziales reszte "gratulujących ludzi" ja nie stracilem a zyskalem potrzebny mi surowiec :) plus przeorany bunkierek zawsze cieszy oraz mozliwosc pozdrowienia wariatow także juz zakonczmy i na pewno kazda uwage biore do siebie i w przyszlosci bedzie tylko lepiej :)