Przyklejony rozrabiaka [The Best] vs. homer [NewSin] ~ 35094.42%

• rozrabiaka [The Best] vs. homer [NewSin] ~ 35094.42%

Takie przyklepnięcie z mojej strony tych kilku lat Nekkara, a zarazem prawie debiut na u68;)
      Poniższe konto pojawiło się po długim urlopie około tygodnia temu.
      Od razu bardzo mnie zainteresowało, lecz niestety aktywna gra obrońcy oraz moja nieaktywna nie dawały zbyt dużych szans na powodzenie.
      Dziś zrzuciłem niebieski kubraczek i z ciekawości zaglądnąłem do obrońcy. Flota stała, minutki w ilości około 40-stukilku na planecie obrońcy, ale zaryzykowałem.
      Atak szybką flotą zakończył się równie szybko o czym może świadczyć krótka konwersacja:
      • homer 06.10.2018 15:30:50 hi
      • rozrabiaka 06.10.2018 15:46:35 ho!
      Przepalone około 50kk paliwa. Ale czego się nie robi dla %. Więc natychmiast poleciały uzupełnienia paliwowe z innych moonów i dalsza obserwacja.
      Wynikiem jej jest poniższe RW.
      Recki wysłane po bitwie, więc mała cześć złomu umknęła, ale nie szkodzi. Dobrze, że naczelny oskarżyciel puszerowy z Veto - Kurifir nie wiedział, że deuteru na własnych moonach nigdy za mało, bo jak sam przyznał, złom by z chęcią ukradł. Nie monie to oceniać. Niestety jedyny złom jaki do tej pory przyszło mu z bliska oglądać , to ten z jego własnej floty.

Wyszło jak wyszło, procent fajny, zysk nawet wyszedł po odjęciu obu lotów.

Podziękowania dla Sojuszników. Szajka, Najcik , Mrs Eko, Sputnik:)))
      Dla mojej Pani za wenę:*

Dnia 06-10-2018 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:

Agresor rozrabiaka [The Best]

Krążownik 350.010
      Pancernik 213.654

Obrońca homer [NewSin]

Mały transporter 72.081
      Duży transporter 16.654
      Lekki myśliwiec 527.621
      Ciężki myśliwiec 266
      Krążownik 51.590
      Okręt wojenny 4.032
      Recykler 59.247
      Sonda szpiegowska 1.123
      Bombowiec 224
      Niszczyciel 3.201
      Gwiazda Śmierci 130
      Pancernik 47.071
      Wyrzutnia rakiet 3.557
      Lekkie działo laserowe 1.216
      Mała powłoka ochronna 1

Po bitwie...

Agresor rozrabiaka [The Best]

Krążownik 304.033 ( -45.977 )
      Pancernik 207.402 ( -6.252 )

Obrońca homer [NewSin]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!
      Agresor przejął:
      63.634.487 Metalu, 1.796.244 Kryształu i 140.313.353 Deuteru
      58.850 Metalu, 22.407 Kryształu i 19.611 Deuteru

Agresor stracił łącznie 1.864.753.000 jednostek.
      Obrońca stracił łącznie 11.137.801.000 jednostek.
      Całkowite straty obrońców, wliczając farmingi: 11.150.240.500 jednostek.

Na polu zniszczeń unosi się 2.102.023.500 metalu i 1.407.418.500 kryształu.
      Dodatkowe pole zniszczeń po dofarmieniach: 1.752.000 metalu i 1.513.800 kryształu.
      Agresor przejął łącznie 205.844.952 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Szczątków zebranych przez agresor(ów):
      1.975.695.500 Metalu i 1.280.867.300 Kryształu

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 932.288.837
      Kryształ: 710.766.951
      Deuter: -45.401.036
      agresor zyskał łącznie 1.597.654.752 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -5.978.126.337
      Kryształ: -4.126.958.651
      Deuter: -1.251.000.464
      obrońca stracił łącznie 11.356.085.452 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.1.7
      Solo 221ST- 490.263%
      TOP 1 uni11 , TOP 2 ogame.pl
      dobrySomsiad [Legion] vs. Kunio [NWO] - 11567.87%

ACS 31 ST - 379.460%
      TOP 1 uni11 , TOP 10 ogame.pl
      6353% DESIQ [RT]
      9099% WINDI [Yakuza]
    • Widzę kulek , że ładny push Ci wyszedł :P Musimy Cie nauczyć jak to robić, żebyś nawet przy puszowaniu się przepałów dexu nie robił a tym bardziej złom w całości zbierał :P Przepraszam za ta małą ironie ale czasami po prostu nie którzy mają małe skrzywienia pod czapką i nie wiadomo nawet jak to skomentować :)
      Procencik super, zysk jest to przetapiaj i częściej zrzucaj ten urlop :P

Szo dla obrońcy który mógłby jeśli zechce obdarzyć nas jakimś komentarzem :)
    • Pozwolę sobie odpowiedzieć na wycieczkę w kierunku mojej osoby.
      Może i nie zrobiłem nigdy żadnego topowego starcia, jednak ok 30-40 ich na swoim koncie mam.
      Nie jestem jakimś topowym złomiarzem ale wiem, do czego służy flota.
      Od 12 lat codziennego marnowania czasu na ogame zdążyłem też się nauczyć kilku innych rzeczy o tej grze.
      Wypadałoby oczywiście pogratulować wspaniałego % i zysku.... jeżeli tylko wszystko było tak, jak to opisałeś ;)
      I amar prestar aen.
    • Gratuluję mój Panie :) a udzielanie Ci natchnienia było nadwyraz miłe jak i wyczerpujące ;)
      Siedzi taki całe popołudnie niby zmęczony, niby chory, niby już jedną nogą w grobie i drugą ręką testament spisujący po czym słychać z oddali jęk (myślałam,że już ostatni w tej przedłużającej się agonii- więc oczyma wyobraźni już planowałam co uczynie ze spadkiem :) ) : "wejdź na kordy x:x:x i patrz"...no i patrzam a tu takie hocki klocki wyskakują :)

Kurufir napisał(a):

na wycieczkę w kierunku mojej osoby.
      tak się składa,że orientuje się nieco w tych wycieczkach i z tego co widziałam to Ty pierwszy je zaczełeś

Kurufir napisał(a):

Od 12 lat codziennego marnowania czasu na ogame zdążyłem też się nauczyć kilku innych rzeczy o tej grze.
      mam co do tego pewne wątpliwości, bo wyklepujesz takie głupoty,że aż oczy puchną....

Kurufir napisał(a):

Wypadałoby oczywiście pogratulować wspaniałego % i zysku.... jeżeli tylko wszystko było tak, jak to opisałeś ;)
      A masz podstawy, by sądzić inaczej? Nie wydaje mi się więc po co te wywody?Lubisz tak pianę bić bez powodu?
      To zatrudnij się w jakimś SPA tam przynajmniej będzie to użyteczne.

Co do Kulka to jest to jeden z niewielu graczy w tej grze u którego umiejętności latania, liczenia i obserwacji przekładają się na uzyskane wyniki. I nie mówię tego dlatego, bo jest to mój sojusznik, chłopak, nauczyciel tylko dlatego,że akurat dzięki tym trzem przypadkom które mnie z nim łączą mam okazje widzieć to co robi, jak robi i gdzie robi- a czasem jest mi dane brać w tym udział. To nie jest gracz który ma jakieś ambicje bycia top 1 za wszelką cenę tylko ktoś kto się bawi tą grą, nie gra dla cyferek tylko dla zabawy, potrafi odpuścić ale potrafi się też zaciąć i dojśc do celu który sobie obierze nawet jeśli ta droga będzie bardzo skomplikowana i długa.

I zwyczajnie mnie trafia jeśli ktoś taki jak Ty @Kurufir który nic nie wie na temat Kulka, nie zna go, jego historii, osiągnięć i sposobu gry wygłasza teorie niepoparte żadnymi dowodami.
      Czy daje Ci satysfakcje tworzenie niestworzonych histori?
      Budujesz swoje ego kosztem czyjegoś?
      Myślisz,że jesteś dzięki temu super-hiper i wszyscy Cię będą podziwiać?
      Pomóż mi proszę zrozumieć, bo nie potarfię ogarnąć Twojego toku rozumowania.
      SOLO
      PB 2 393,88%
      ACS

PB 13 074,67%

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez ancymon ().

• Ancymonko....
      Po pierwsze, ja swoich wycieczek nie wynosiłem poza PW, gdzie uważam powinny pozostać.
      Po drugie - to jest gra, która już dawno tak się pozmieniała, że dopuszcza różnego rodzaju mniejszego i większego kalibru przekręty.
      Oczywiście nie zaglądam Kulce przez ramię jak gra, nie śledzę bilingu jego rozmów ani wypłat z konta i nigdy nie zdobędę twardego dowodu... bo to przecież gra.
      Argumentami którymi się posłużyłem ma na PW, nie mam zamiaru po raz kolejny rozpisywać się tutaj.
      Nie poprawia mi humoru przepychanie się z wami tutaj na forum czy na PW nawet, po prostu na pewne rzeczy nie chcę pozostawać obojętny.
      W myśl przeciwdziałaniu zasady, że kłamstwo powtórzone 1000 razy staje się prawdą nie chcę dać reszcie społeczności zapomnieć o pewnych prawidłowościach i sytuacjach zachodzących w grze pewnych osób/sojuszy.

Tak, potrafię oddać rozrabiace to, co jego. Potrafi latać, pokazał to już nie raz przy okazji kilku naprawdę skillowych i naprawdę czystych RW, nie mam zamiaru mu tego odbierać, szczerze za te RW podziwiam, niemniej jednak gdy mam wątpliwości to o nich piszę i nikt mi tego nie zabroni.
      I amar prestar aen.
    • No i w końcu coś większego, przed fuzją każdy się pompuje, więc dlaczego by sobie stejka nie strzelić? :E Kurufir może twierdzi podobnie jak ja ze lepiej było by tę flotę przetopić i stąd cała dyskusja.. :D

Tak czy siak zarobione, surka już w stoczni zapewne więc kolejnych zostaje życzyć, nie mniej sytych pushy. Renoma firmy jest najważniejsza ;)

Gratuluję!
      Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę
      Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę
    • Kurufir napisał(a):

Ancymonko....
      Po pierwsze, ja swoich wycieczek nie wynosiłem poza PW, gdzie uważam powinny pozostać.
      Tak się składa,że poczytałma sobie właśnie Twoje komentarze na forum i wynosiłeś je nie raz, nie dwa ani nawet nie trzy. Więc czemu i on nie może skorzystać a z tego co wiem robi to po raz pierwszy.

Kurufir napisał(a):

Argumentami którymi się posłużyłem ma na PW
      Tak się składa,że widziałam te argumenty i delikatnie mówiąc są od czapy, tak samo jak Twój tok rozumowania w wypowidziach.
      Ale jedno trzeba Ci przyznać, że masz niezły tupet mówić komuś wprost,że jest pusherem nie mając dowodów. Po prostu wszystko mi opada jak czytam takie głupoty.

Kurufir napisał(a):

Nie poprawia mi humoru przepychanie się z wami tutaj na forum czy na PW nawet, po prostu na pewne rzeczy nie chcę pozostawać obojętny.
      No jak nie...jak właśnie chyba poprawia, bo praktycznie pod każdym ST Kulki wypisujesz swoje teorie spiskowe.
      Więc się zdecyduj, bo jesteś gorzej niezdecydowany niż ja, a to ja tu jestem jednak kobietom.

Kurufir napisał(a):

niemniej jednak gdy mam wątpliwości to o nich piszę i nikt mi tego nie zabroni.
      Twoje wątpliwości pojawiają się za każdym razem więc może zastanowiłbyś się nad zmianą nicku na: Jerry Fletcher - pasuje do Ciebie jak ulał
      SOLO
      PB 2 393,88%
      ACS

PB 13 074,67%
    • Witam ,graty dla ataki era , konto należny do mnie ,zmieniłem nick bo konto miałem oddać koledze ,niestety feralnego dnia jak ociągnąłem urlop stało się coś strasznego , otóż po chwili zobaczyłem że leci do mnie rozrabiaka wiec mu napisałem ze jestem, i szkoda jego czasu ,więc zawrócił nie stety po x czasie znowu wystartował a ja biedny zapatrzony w mam talent przeoczyłem atak i tak niestety straciłem flotę .

Sorry New Sim za tego złoma ,konto oddam koledze który będzie grał eko

Atakującemu gratulacje i potwierdzam że nie był to żaden pusch

Sojusz PN
      Best solo - 155576.19% :tratata: GS-5133 :tratata:
      Best ACS - 369787,52% :tratata: :top1:

Łącznie Solo - 487061,37 %
      Łącznie ACS - 413673,18%
    • -hamer- napisał(a):

Witam ,graty dla ataki era , konto należny do mnie ,zmieniłem nick bo konto miałem oddać koledze ,niestety feralnego dnia jak ociągnąłem urlop stało się coś strasznego , otóż po chwili zobaczyłem że leci do mnie rozrabiaka wiec mu napisałem ze jestem, i szkoda jego czasu ,więc zawrócił nie stety po x czasie znowu wystartował a ja biedny zapatrzony w mam talent przeoczyłem atak i tak niestety straciłem flotę .

Sorry New Sim za tego złoma ,konto oddam koledze który będzie grał eko

Atakującemu gratulacje i potwierdzam że nie był to żaden pusch
      Będziesz miał możliwość zrekompensować się po UF

Graty starcia na kilka kopalni będzie