Witam.
Na wstępie chciałbym podkreślić, że nie proponuję dodania tej jednostki do gry, zastanawiam się jedynie co inni myślą o takim systemie, statystyki są raczej wyssane z palca i do zbalansowania, nic specjalnie nie obliczałem, ani nie robiłem dużego research'u - nie wieszajcie mnie za to
Dodatkowo, mam pytanko - czy miałoby to sens, żeby dało się budować więcej niż po 1 sztuce powłok ochronnych?
Zastanawiałem się nad dużym systemem obronnym, który byłby niejako koroną obrony planety i usprawniał by działanie innych systemów oraz sam w sobie miały niebagatelne statystyki.
Nazwa nazwą, ale myślałem o czymś takim jak Falanga Balistyczna.
Statystyki zamieszczam poniżej:
Pozdrawiam
Na wstępie chciałbym podkreślić, że nie proponuję dodania tej jednostki do gry, zastanawiam się jedynie co inni myślą o takim systemie, statystyki są raczej wyssane z palca i do zbalansowania, nic specjalnie nie obliczałem, ani nie robiłem dużego research'u - nie wieszajcie mnie za to
Dodatkowo, mam pytanko - czy miałoby to sens, żeby dało się budować więcej niż po 1 sztuce powłok ochronnych?
Zastanawiałem się nad dużym systemem obronnym, który byłby niejako koroną obrony planety i usprawniał by działanie innych systemów oraz sam w sobie miały niebagatelne statystyki.
Nazwa nazwą, ale myślałem o czymś takim jak Falanga Balistyczna.
Statystyki zamieszczam poniżej:
Powiedzcie co myślicieFalanga Balistyczna
System obronny polegający na osłonięciu pobliskiej orbity planety siatką dział wspomagających jej obronę. Na powierzchni planety zawiera on oddziały robotów z zasobami wysyłanych do pozostałych budynków obronnych celem ich usprawnienia.
Koszty:
15kk Metalu
8kk Kryształu
5kk Deuteru
20kk Punktów Strukturalnych
75k Siła Powłoki
300k Siła Ataku
Efekt 1:
Systemy Obronne: +1% do siły ataku, +1% punktów strukturalnych oraz siły powłoki za 1 wybudowaną sztukę Falangi, +1% szansy na obudowanie systemów obronnych za 1 wybudowaną sztukę Falangi.
Efekt 2:
Statki stacjonujące (oraz na misji "Zatrzymaj"): +1% do siły ataku, +1% punktów strukturalnych oraz siły powłoki za 1 wybudowaną sztukę Falangi
Efekt 3:
Przeciwrakiety: 1% szansy na odbudowę przeciwrakiety po jej wykorzystaniu za 1 wybudowaną sztukę Falangi (odbudowana rakieta nie bierze udziału w bieżącym ataku). Roboty wykorzystywane do pomocy innym systemom zbierają szczątki RPM oraz Przeciwrakiet i odtwarzają je ze skutecznością 1% na 1 poziom.
Efekt 4:
Max ilość wybudowanych Falang Balistycznych - 1 na każdy poziom Fabryki Nanitów (max 10 sztuk - wtedy wymagany poziom Fabryki Nanitów - 10).
Efekt 5:
70% szansy na odbudowę po zniszczeniu, stackuje się z Efektem 1 - czyli max szansa na odbudowę systemu - 80%. (Efekt podaje, aby nie było sprzeczności, ponieważ system jest dość unikalny, ale tę cechę posiada jak reszta obrony + bonus od samego systemu.)
Efekt 6:
Brak szybkich dział w obie strony.
Efekt 7:
Brak możliwości złomowania u złomiarza. (Zbyt rozległy charakter systemu powoduje, że złomowanie nie jest opłacalne).
Wymagania:
Technologia Komputerowa - Poziom 15
Technologia Obronna - Poziom 15
Opancerzenie - Poziom 15
Stocznia lvl 14
Fabryka Nanitów - Poziom 3
Czas budowy po osiągnięciu wymagań - 66h 48min (Niezależnie od ilości już posiadanych Falang Balistycznych)
Pozdrawiam
Post był edytowany 6 razy, ostatnio przez Artanis02 ().