Daga vs. Xai Ishihara [PIWOSZE] ~ 630.6%

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Daga vs. Xai Ishihara [PIWOSZE] ~ 630.6%

Xai napisał(a):

Jeśli nie wstawisz tego raportu to ja to zrobię :)

Daga napisał(a):

skoro masz sikę czym chwalić to sobie wstawiaj. mnie to ani grzeje ani ziębi

Xai napisał(a):

Masz ogromnego farta że wyszłaś na plus :) odwdzięczę się :)

Daga napisał(a):

nie ma problemu. ale proponuję choć odrobinępokory

Pokory nie będzie.
    Będzie za to małe ostrzeżenie dla innych :) Możecie mnie za to wyśmiewać, robić roasty, nevermind.
    Wrzucam tylko dlatego, by ukazać że bez dofarmienia agresorka miałaby dość solidne straty. =) A ja i tak odbiorę co moje.

Tak więc,
    KOLEJNY już raz zostałem złapany mając odpalone oGame, w tym przypadku na telefonie. Niestety :
    1. telefon (internet) zamulał;
    2. na moonie nie było telepka.

Poskutkowało to tym, że nie miałem po prostu jak uciec sporą częścią surki. Stać mnie było na ok. 1000mt, to było żałośnie mało, a ataki wchodziły 2 min po moim logu. Za surę z moona stawiałem rekiny, bo PZ był dla mnie sprawą honorową - moja flota? - mój złom.
    Szybko pykło 1200 rekinów i kwestia zebrania złomu była formalnością.
    Straty zniwelowałem dość porządnie (o 70% samego PZ, kolejne ~16% z PW), a gdyby uchronić surowce przed farmingiem, to wyszłoby, że...

to JA wygrałbym starcie! XD
    .. nie no, dżołk, wyglądałoby to dokładnie tak :

Podsumowanie agresor
    Metal: -6.708.800
    Kryształ: -1.729.800
    Deuter: 185.200
    agresor stracił łącznie 8.253.400 jednostek.
    Podsumowanie obrońca
    Metal: -9.758.500
    Kryształ: -8.828.400
    Deuter: -4.575.200
    obrońca stracił łącznie 23.162.100 jednostek (17,924,861 po odbudowie z PW).

A i tak nie jest tragicznie, poszło dobowe wydobycie metalu - nie licząc grabieży surki, straciłem na czysto wspomniane 17,92Mln :) .
    I TO jest własnie ostrzeżenie dla Was wszystkich - a skany się posypały, zarówno z RETRO jak i FAME :

Możecie mnie złapać, możecie dorwać moment, w którym flotka stoi, a ja jadę właśnie po bułki do sklepu :)
    Możecie mnie zgnoić, możecie zaorać (jak @klemens2121 i @kamykmocy znacznie, znacznie wcześniej)...
    Ale wiedzcie jedno - Zawsze będę wiosłował, zawsze będę walczył o swoje, niezależnie jak beznadziejna jest sytuacja.
    Taki jest właśnie charakter mojej gry - gry, w której pozostają najwytrwalsi - nawet jeśli tracą flotę za flotą.
    Zawsze będę budował się na nowo, rósł w statach aż osiągnę sukces.
    Między innymi mam tu na myśli rezerwę anty na ruszenie z antyreckami. ;)
    Nie gram od wczoraj, gram już ponad 12 lat, dłużej niż znamienita większość z Was - miejcie to na względzie.

A teraz dosyć gadania i czas na formalność :D :

Dnia 27-08-2018 20:02:10 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Daga

Krążownik 3.950

Obrońca Xai Ishihara [PIWOSZE]

Mały transporter 2.504
    Duży transporter 2.500
    Lekki myśliwiec 2.191
    Krążownik 192
    Okręt wojenny 60
    Statek kolonizacyjny 1
    Recykler 1.000
    Bombowiec 82

Po bitwie...

Agresor Daga

Krążownik 3.567 ( -383 )

Obrońca Xai Ishihara [PIWOSZE]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!
    Agresor przejął:
    951.200 Metalu, 951.200 Kryształu i 951.200 Deuteru
    12.475.278 Metalu, 1.858.974 Kryształu i 829.424 Deuteru
    6.237.639 Metalu, 929.487 Kryształu i 414.712 Deuteru

Agresor stracił łącznie 11.107.000 jednostek.
    Obrońca stracił łącznie 83.368.000 jednostek.
    Na polu zniszczeń unosi się 38.423.700 metalu i 24.635.800 kryształu.
    Agresor przejął łącznie 25.599.114 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.
    Złom zebrany przez obrońcę/obrońców.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor
    Metal: 12.004.117
    Kryształ: 1.058.661
    Deuter: 1.429.336
    agresor zyskał łącznie 14.492.114 jednostek.

Podsumowanie obrońca
    Metal: -28.471.417
    Kryształ: -11.616.861
    Deuter: -5.819.336
    obrońca stracił łącznie 45.907.614 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.1.7
    Konto Xai zostało reaktywowane 18.06.2017 po kasacji poprzedniego utworzonego 03.2006r.. Usunięcia dokonano podczas wgrywania nowego systemu w 2016 roku. Konto było nieaktywne zaledwie kilka miesięcy. Niestety, stało się, kilkaset postów trafiło ostatecznie na śmietnik historii.
    Shame on You.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Xai ().

• Asmo napisał(a):

aż dziwne że to starcie zmieściło się w %

STejki powinny być rozróżniane na flotę cywilną i flotę bojową, jak Babcię kocham :D

Asmo napisał(a):

gratulację daga, zaoranie to zaoranie :)
    .. ale wiesz, że i tak z nią nie zadziałasz? Za słaby bajer. :D

Tak btw, powiedz mi, czego zaoranie?
    a) Farmingu mojego dobowego wydobycia na sporym farcie, tylko dlatego że nie miałem telepka? 8o
    b) a może tego, biorąc pod uwagę same rozbicie floty?

życie napisał(a):

Podsumowanie agresor
    Metal: -6.708.800
    Kryształ: -1.729.800
    Deuter: 185.200
    agresor stracił łącznie 8.253.400 jednostek.
    c) czy jednak wyczajenia momentu - tych 20 minut, w którym musiałem wyjść sprzed PC po wspomniane bułki? XD
    Jeśli tak to good for you, my little man.

kylo renn napisał(a):

graty ;) i po co takie pisanie .... wlot to wlot ;)
    Ano właśnie po to, by zachęcić takich jak Ty do podejmowania prób jak koleżanka powyżej. :)
    Jak to mówią - nie ma nic lepszego niż złom pod dom! ; =) :> :>

Poza tym, bez urazy, ale jeśli według Ciebie tak powinny wyglądać rapy w tym dziale, to jednak wyjaśnia, dlaczego zamykasz topową stawkę tego uni, zamiast ją otwierać. :thumbsup:
    Konto Xai zostało reaktywowane 18.06.2017 po kasacji poprzedniego utworzonego 03.2006r.. Usunięcia dokonano podczas wgrywania nowego systemu w 2016 roku. Konto było nieaktywne zaledwie kilka miesięcy. Niestety, stało się, kilkaset postów trafiło ostatecznie na śmietnik historii.
    Shame on You.
  • Brawo Daga !
    1. Brawo, że nie wkleiłaś takiego badziewia. ( jakim prawem przegrany umieszcza ST na forum)
    2. Nie rozumiem intencji obrońcy. To, że zalogował się zaraz po ataku i wydając kasę na antymaterię zebrał złom ma być powodem do dumy ?
    3. Przestałem grać w tą badziewną grę odkąd stała się maszynką do zarabiania kasy. Wcześniej , takie cudaki jak ten obrońca były tylko farmami, na którym można było doskonalić "warsztat" lotniczy.
  • Ależ Wy jesteście zabawni. :D
    Wcale mnie nie dziwi że ta gra wygląda jak wygląda, jak takie jednostki jak Wy w nią grają.
    Zero polotu, zero finezji, kultury również za grosz. Wchodzicie koleżance tak bardzo w pewną część ciała, że aż zgasło światło. =)

Drake napisał(a):

Hehehe ...
    Jak widać @Xai dalej w formie :klaun:
    Upadły anioł z Uriela kontynuuje swoją galaktyczną podróż :E

Co by nie było offtopu, Daga gratki wlotu :thumbsup:
    A to może Ty koleżko odpowiadasz za te trollkonto na Aqua? :)

XaiXaiPlaneta matka[4:334:6]1126

Zresztą... To nie Uriel, nie Twój rewir. ;) Zresztą na Uriel skończyłeś grać, jak każdy szczekacz. :D
    Przeżyłem już tak wielu z Was, że aż szkoda gadać. :) Zero szacunku.

songoku1983 napisał(a):

XAI Daj sobie na wstrzymanie wiecznie płaczesz jak wtopisz :thumbdown: pilnuj floty i surowców to nie będziesz po zlej stronie w ST

@songoku1983.. Jeśli Ty to songoku (a wszystko wskazuje na to, że tak jest) to na Twoim miejscu, po tylu miesiącach wspólnej gry, wstydziłbym się obierać opozycję i pisać takie słowa w takim temacie.
    Serio. Po prostu, po ludzku. Nasze drogi się rozeszły, ale tak się nie robi.

kak_tus napisał(a):

3. Przestałem grać w tą badziewną grę odkąd stała się maszynką do zarabiania kasy. Wcześniej , takie cudaki jak ten obrońca były tylko farmami, na którym można było doskonalić "warsztat" lotniczy.

Facet... każdy leci na anty, jak nie lecisz to praktycznie się nie liczysz - zwłaszcza na nowych uni.

Sens istnienia tego wątku jest oczywisty - jasne zakomunikowanie że możecie zbombardować mnie doszczętnie, strzelić wszystkie kulki i doprowadzić punkty militarne do stanu 0.000.000 - a ja i tak się podniosę i będę Waszym cieniem do końca tego uni! :)

Zresztą, zamiast ujadać na forum, próbujcie sobie szczęścia w grze. Śmiało, good luck.
    Zauważyliście, że topka ominęła ten wątek? Wiecie dlaczego?
    Bo w porównaniu do Was, wiedzą, że tego o czym piszę, nie da się zanegować.

Bez odbioru, chyba że zaczniecie mnie tu jechać czterech na jednego.
    Shame on You.